Julai 14, 2008

9 Malam Esok,Jangan Keluar Rumah


Jangan polis pakai taktik kotor tangkap Anwar Ibrahim esok dah la.Nampak gaya kotor sangat dah taktik pemerintah Malaysia ni.Kepada penyokong2 kerajaan yang tak percaya harga minyak boleh diturunkan,kenapa tak nak percaya?Anda suka harga minyak dinaikkan?

12 ulasan:

|1f34|-|1r3 berkata...

jalan byk giler yg tutup ari ni..road block bersepah2...mau nyer org2 nak pegi kije xmenyumpah...bodo la diorang ni..sekuriti kt parlimen tuh xleh halang ke sapa2 nak masuk parlimen....ni la bangang org Umno

jualasam berkata...

hmmmm, malam esok aku siap2 makan awal-awal,siap beli pop corn ngan kacang pagoda.. x sabor nihhhh

Tanpa Nama berkata...

apsal pulak xleh halang sapa2 je masuk parlimen?abih kalau pencuri masuk parlimen bleh la?orang yg ada urusan dgn parlimen je bleh masuk.. jgn salahkan polis buat roadblock,polis hanya memastikan ketenteraman awam

Tanpa Nama berkata...

Polis memastikan ketenteraman awam atas arahan sape? Org yg beri arahan tu sape? Ape tujuan die buat mcm tu? Utk menakutkan rakyat atau saje nak tunjuk kuase?

Jualasam...nko ni nak tengok the best ever movie on TV ke? Siap bawak popcorn dan kacang pagoda lagi, caya lu!

Mata berkata...

Gila la mamat sorang ni.. roadblock bukan depan parlimen je.. semua Selangor KL ada.... org nak keje pun susah.

Anwar PAS PKR DAP semua cakap mana ada perhimpunan.. dari pusat risikan mana pulak kata ada perhimpunan... susah betul... Jammed nak mampus!

merpatipurple berkata...

tot,kalau ko jd pm,,mcm mn ko nk turunkan hrg minyak?

no name berkata...

weh...anonymous..cbe ko bca blk ayt c |1f34|-|1r3 tu...die ckp tnya sekuriti kt parlimen 2 xbley ke hlg org yg xde urusan kt parlimen msuk parlimen...uhhh..ko ni msti bkn org kl kn...sbb ko xtau camne ssaknya jln pg td...xpn ko nek lrt..sbb 2 ko asyk bla jer polis 2...ntah ape fungsi road block pg td pn aku xtau...yg nyata,ia mnyusahkan org ramai...lbh2 lg yg drive g keje..ko ckp "polis menjaga ketemteraman awam"???huhu...dorg yg wat keadaan xtemteram adala...kalu nk wat road block pn,jgn la wat waktu2 puncak...*&%$# btol!!

aku.. berkata...

huhu...btol ckp no name 2..spanjang pemerhatian aku,bla polis wat road block,dorg ni xpenah pn thn keta..just jenguk dlm keta,den lpas...xpham aku ape fungsi sbnar road block 2...buang masa jer...dari korg buang masa than keta den lpas,bek korg tumpukan perhatian pd kes adik sharlinie...time adik sharlinie hlg dlu,ade korg wat road block camni??ermmm....

Lord AK berkata...

Seingat aku dulu ada je road-block sana sini. tapi dah tak jumpa nak wat camner kan.

korang ni tak sudah² nak salahkan polis. sian lak aku tengok Polis. dia bukan suka sangat pun duduk kat tengah panas tu. Korang at least jam pun kat dalam kete, ada air-cond lagi. Diorang pulak kena terpacak kat tengah² jalan. Jangankan air-cond, bumbung pun tader.

Kesimpulannya.. jadilah masyarakat yang prihatin sikit.

Tanpa Nama berkata...

gila ahh kadir... semenjak jd PTD... semangat btul ngan Gomen...

aku.. berkata...

bukan nk slhkn pak polisi..tp org atsan diorg 2..mmg la kesian kt dorg,tp org atsan dorg ade ke kesiankn dorg??huhuhu..

Lord AK berkata...

Sebab orang atasan tak kesian kat diorang, kita selaku rakyat ni lah kena saling prihatin, kesian kat diorang tul tak. Sapa yang sangkut tu kesian gila jugak, tapi nak wat camner kan. Jangan dimarah pak polisi tu. Nanti sok lusa kita ditimpa musibah cari polis jugak mintak tolong kan.

Bak kata Karam Sing Walia, ikat di kaki nampak di pusat, ikat di lutut leher terjerut. korang pikir lar sendiri pasal aku pun tak paham. Bunyi cam sesuai je :lol: