Ogos 16, 2008

Perempuan Melayu,Tolong Jangan Jadi Bodoh


Minggu lepas aku berborak2 dengan member aku,kenal masa zaman aku studi dulu.Aku pun bertanya2 khabar seorang dua yang aku kenal dan aku tak kontek lagi.

Tiba-tiba member aku tanya "Kau ingat Siti(bukan nama sebenar) tak?"

"Ak aah,ingat.Badan besar2 pakai tudung tu."jawab aku."Ko tau kan dia ada kat Brazil sekarang ni?"bagitau member aku."Wow,maju siot dia.Dah kerja kat Brazil!"jawab aku,sedikit jeles.

"Kepala hotak kau.Dia kena tangkap kat sana,"herdik member aku."Apsal pulak?"tanya aku,haru biru.

"Dia kantoi kat airport seludup dadah.Tah berapa ratus gram tah dia bawak,"jelas member aku."Ape jadi?"tanya aku.

"Dia ada baik dengan sorang mamat middle east ni.Orang Arab mane tah,aku tak sure.Pastu mamat tu offer dia berapa belas ribu suruh deliver barang dekat sana.Sampai kat Brazil kantoi kat airport.Terus masuk jail kat Brazil.Sekarang ni pun ada kat sana lagi.Ko bayangkan la penjara kat Brazil tu camne rupa dia"

"Ni sudah sama kes dengan Raja Munirah tu.Bodoh siot kena main camtu je,"jawab aku sambil menggeleng-gelengkan kepala,kononnya sedang berfikir dalam,padahal masa tu ada awek seksi lalu depan aku dan aku berfikir "Kenapa la dia tak pakai seksi lagi?"

"At least dia kat penjara Jepun.Organize la jugak.Ni penjara Brazil."

Simpati?Aku mungkin simpati dengan family dia tapi aku takde sekelumit pun rasa simpati dengan kawan aku sorang ni.Sebab nak duit cara mudah,cepat sanggup terpedaya dengan mamat2 Arab yang berperangai seumpama setan kat Malaysia ni.

Kepada perempuan2 Melayu,jangan jadi bodoh.Kalau nak duit,gi kerja.Kalau tak dapat kerja,gi kerja kilang.At least cari rezeki ikut saluran betul.Kalau tak sanggup dan nak jugak duit cepat melalui saluran yang betul,masuk Puteri UMNO.Pastu bila tengah tolong berkempen,selak sikit kain bagi nampak betis bila nampak Datuk2 lalu.

8 ulasan:

Ron Jerem Lee berkata...

filem yang memang ber-buah dada...

Tanpa Nama berkata...

minah indon tak ada pulak yg kena tipu ek, adakah minah indon lebih cerdik?

Tanpa Nama berkata...

Minah Indon lagi pandai....goda lelaki melayu atau cina atau india utk kepentingan diri mrk. Yg lelaki 'perasan' ni pun mule lupe anak bini. Kat umah aku ni ade satu cine tua yg perasan mude angkut minah Indon siang malam. Kalau die tak angkut, die pusing asrama minah Indon ni dalam 2,3 round. Geli aku tengok perangai die...tak sedar dah tue!

milo boyd berkata...

wah..gamba banos! hahahha

Tanpa Nama berkata...

Minah indon memang senang di goda...

otaku berkata...

aku pun heran. sampai ada gak perempuan melayu tanpa segan dan silu malah berbunyi sangat bangga dan takjub, sambil mengatakan yang lelaki Afrika lebih penyayang dari lelaki tempatan (pernah keluar berita ni kat Harian Metro). Aih~ apa nak jadi la.

|1f34|-|1r3 berkata...

mantot..ko tgk kat blog aku..aku ada ajar cara nk elak dr blog ko kena flag...

kelembai berkata...

kalau pompuan bleh la selak betis..kalau jantan nak selak apa.. mau nampak bulu yg cukur 3..4 bulan sekali..