Ogos 20, 2008

Ahah!Kan Aku Dah Cakap!

Okeh,tengok.Aku letak link tu semalam,hari ni kalau korang cek balik tengok Ramlang Porigi dah dinaikkan ke jawatan Imam.Hah!First sekali,fakta:

Gambar ini memaparkan jadual peperiksaan untuk kenaikan di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.Tengok tarikh peperiksaan dijalankan.Tak mungkin sebuah jabatan kerajaan se-efisien ini,exam baru lepas,jawatan dah boleh dinaikkan tak sampai seminggu selepas peperiksaan.



Aku bukan nak cakap apa tapi kadang-kadang kita kena sedar,tak semua orang yang bekerja memegang sesuatu jawatan tu layak untuk menyandang jawatan tersebut.Kadang-kadang orang yang bergelar cikgu pun tak semestinya hanya sebab dia bergelar cikgu,membuatkan dia layak mengajar.

Jadi,pada aku,ni benda penting.Sebab ini bukan hal main-main.Ni hal agama Islam ni.Ni hal maruah orang.Ni hal nasib satu negara.

Cuba bukak balik link Direktori Staff Majlis Wilayah.
Tiba-tiba Ramlang Porigi dah naik jadi Imam,dah naik jadi Imam dalam sehari je ni!Dah ambik exam ke ni?Ke dia ni super bakat?

Sumpah demi Allah,Wallahi,Wabillahi,Watallahi semalam aku bukak dia masih lagi Pembantu Hal Ehwal Islam.Ingat rakyat bodoh ke?Pasal hal-hal agama pun nak tipu ke?Ni belum sentuh bab logo halal lagi ni.

Ingin jadi Imam?Semak file ini,kalau anda boleh jawab,anda boleh jadi Imam sama macam Ramlang Porigi.

Dan satu lagi,untuk menjawab soalan member baik aku,Lord AK yang selalu meninggalkan komen kat blog aku ni:Tuan Guru Nik Aziz tak pernah pun menyatakan yang dia bersetuju dengan sumpah Saiful Bukhari. Kalau anda semak kat HarakahDaily,TG Nik Aziz dah jelaskan semua benda tapi dekat Utusan Malaysia,lain pulak cerita dia.

Jadi,siapa berbohong?Takkan TG Nik Aziz berbohong dalam surat khabar utama dia sendiri?Lord AK,aku bukan nak attack kau tapi aku cuma nak informkan dekat kau.Apa-apa pun,kau memang hensem.

8 ulasan:

|1f34|-|1r3 berkata...

aku dh baca part ni..fuh..laju jer dia naik pangkat beb...mmg mantap !!

otaku berkata...

hahaha ...
ada lagi ke org percayakan Utusan Malaysia ?? baca boleh. percaya jangan~

Tanpa Nama berkata...

xpyh la bace utusan & seangkatan dgn nye.. pusing bnyk.. kalo dulu utusan 1 of my favourite but skang aku lagi suke malaysiakini,malaysiatoday & harakah...

-ja2-

kelembai berkata...

setau aku kalau gred 17 dlm KERAjaan ni standard kerani aja.. tp menjadi kehairanan aku juga lah takkan dalam masa sat aja bleh naik pangkat ke IMAM..muda plak tu.. Masjid Wilayah plak tu..bukan surau kampung.. memang hebat budak ni..yg best tu siap ada freindster lg..hehehe.. dah la gambaq skima habis..aku nak hebohkan 1 opis aku pasai Tuan Imam baru kita ni..Ramlang Pogiri..apa pun tah tahniah dgn kelulusan peperiksaan minggu lepas dan kenaikkan pangkat hang minggu ni Tuan Imam.. Tuan Imam memang hebat..

Lord AK berkata...

Aku tak hensem pun. tapi Alhamdulillah dah kawin.

So sekarang Tok Guru tak setuju pulak. macam². Tapi aku memang respek kat Tok Guru. So memandangkan sudah menjadi begini. Aku pun menarik balik ayat aku yang mengatakan Tok Guru OK dengan sumpah tu.

tak de hal.

Ojai berkata...

Mmg cukup cepat dia naik pangkat. Nmpknya hal ehwal kenaikan pangkat dlm organisasi masjid pun ada unsur-unsur politik jugak ke. mmg x payah lg beli utusan, putar belit je.

Tanpa Nama berkata...

tot, malaysia kini ade ulas psl artikel ko ni.. psl imam express..

-ja2-

Mantot berkata...

mane aku tau..aku tak langgan malaysia kini..