Mei 23, 2011

5 Lirik Lagu Cinta Yang Tak Logik Untuk Diproses Oleh Akal

1. Aerosmith : I Don't Want to Miss Thing


I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping

Gila tipu.Kalau dah ngantuk tu,takdelah tertidur dengan gaya yang ayu dan comel.Berdengkur tak kira lagi.


2. Lifehouse : You and Me




Everything she does is beautiful
Everything she does is right

Kah kah kah.Hahaha.Wahahaha.Wakakakaka.Seperti kata2 pempuan yang perasan vogue,"Yea.....right!"

3. Lionel Richie : Hello



I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you're looking for?

Sometimes I feel my heart will overflow

Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying ... I love you


Lirik pertama menunjukkan perempuan yang diminati adalah seorang stalker.
Baris kedua menggambarkan yang cinta menyebabkan sakit jantung.
Rangkap ketiga menunjukkan lelaki itu sebenarnya blur..dia tau..tapi dia buat2 tak tau,konon manja.


4. Eric Clapton : Wonderful Tonight





It's late in the evening; she's wondering what clothes to wear.
She puts on her make-up and brushes her long blonde hair.
And then she asks me, "Do I look all right?"
And I say, "Yes, you look wonderful tonight."

Dalam lirik,nampak macam sekejap.Real life,apa yang berlaku dalam lirik di atas mengambil masa 2 jam lebih dan selalunya,lelaki itu akan menjadi kurang sabar ;dan jawapan untuk persoalan "Do I look all right" itu adalah "CEPATLAH!DAH LAMBAT!"


5. N'Sync - Drive Myself Crazy



Where was my head
Where was my heart
Now I cry alone in the dark

I lay awake
I drive myself crazy
Drive myself crazy
Thinking of you
Made a mistake
When I let you go baby

Jika ada lelaki yang menyanyikan kepada anda lagu ini,lari jauh2 dari dia.
Dia tak tau mana akal dia,dia tak tau mana hati dia sebab selalu menangis dalam gelap dan bila dia terbaring keseorangan....dia jadi gila...sebab terlalu meminati anda.Jika inginkan kekasih yang tak siuman,silakan.

...............

Dan aku ingat,lirik lagu cinta yang dinyanyikan perempuan untuk lelaki,ok lah sket..rupanya lagi teruk.


6. Mariah Carey : Always Be My Baby





We were as one babe,For a moment in time,And it seemed everlasting
That you would always be mine
Now you wanna be free,So I'll let you fly,Cause I know in my heart babe
Our love will never die

You'll always be a part of me,I'm part of you indefinitely
Boy don't you know you can't escape me,Ooh darling 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on,Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me,Ooh darling 'cause you'll always be my baby

I ain't gonna cry no And I won't beg you to stay
If you're determined to leave boy I will not stand in your way
But inevitably,You'll be back again
'Cause you know in your heart babe, Our love will never end

Jika anda mendedicate lagu ini kepada ex-boyfren anda selepas terputusnya cinta,itu maksudnya,anda tak dapat accept cinta anda dah terputus dan anda berpotensi untuk jadi seorang possesive stalker.

ps. - ini artikel hiburan.Jangan ambik serius sangat.

32 ulasan:

TeratoMan berkata...

Artikel tak serius maka saya reply dgn mengatakan 1st!

Erk?

Laici berkata...

apo ko post ni mantot? lari dari landasan normal ko ni

Mantot berkata...

aku selalu la letak benda2 camni.kau tak perasan kot

Merah berkata...

Mantot..lelaki selepas kahwin memang camni yang kau ckp ni lah..sebelum kahwin je diorg tulis/hapal lirik2 tu :P

Merah berkata...

Mantot..lelaki selepas kahwin memang camni yang kau ckp ni lah..sebelum kahwin je diorg tulis/hapal lirik2 tu :P

ika~~ berkata...

lirik lgu pertama:tu blm tmbah air liur basi n mulut ternganga lg..haha

p/s:n'sync tu posing dlm swimming pool..sooo mangga!hahaha

Tanpa Nama berkata...

Grenade by Bruno Mars pun patut masuk dlm listing nih..
"i'd catch a grenade for u, throw my hand on a blade for u, i'd jump in front of a train for u, you know i'd do anything for u" - gile janji manis melampau kot ye pun agak2 aaa

Tanpa Nama berkata...

Ever heard of 'Lelaki Melayu tak romantik'??

:)

Tanpa Nama berkata...

yeah. sy pon sokong grenade lagu paling poyo

cik aletheea : berkata...

wakakakkaka....
x bleh blah yang lirik nsync tue....
hahahha

isoptocarpine berkata...

banyaknya masa encik.mantot mengkaji lirik2 lagu..

mushroom berkata...

tak tercapai akalmu

cewek.medusa berkata...

bile bercinta ape pasangan buat semua nampak comel:

-dia tido berdengkur terngaga..kiut

-dia stalk ko dlm semak,atas pokok..kiutnyer

-dia layan lagu twinkle,twinkle time dating karaoke..kiutnyer ololo

bila da kawen? dia buat2 kiut pn ko rasa nk bg penendang :p

HARYANI berkata...

kekasih yang tak siuman. haha tak pernah terfikir pulak lirik lagu pun boleh ditafsir camni

aku.mamalia.wanita berkata...

giler nsync posing dalam pool pakai brief.. belum apa-apa dah drive themselves crazy da... hahahah.. siyes tak penah lak terpk macam tu...

Kaiser Chips berkata...

Ini Semua Salah Be End ni...har har...

Tanpa Nama berkata...

Siyuttt! semua lagu fave aku! tidakkkkkkkk!

Tanpa Nama berkata...

tajuk kata 5 tapi dalam posting letak 6. ape benda tot??

Arjuna berkata...

Gado dgn bini lagi ke, Tot? Abeh lagu2 cinta jdk mangsa.

peep berkata...

setuju ngan yg no.4 tuhh..haha :)

Tanpa Nama berkata...

Tapi lirik-lirik yg macam ni perempuan suka sangat laki sebutkan tu. Ayat jiwang, tabur janji manis lepas tu dah perut membesar bye bye baby. Semua lelaki buaya semua romantik. Tu yg perempuan selalu lupa. Tu yg banyak dah tergadai.

ayunda maajis berkata...

ahaha x bleh blah..

misz aisya berkata...

haha kelakar lah kau ni! kecik hati penulis lirik lagu2 tu tau..

nway, aku memang gelak kuat2 after baca komen kau kat nombor 4.

sape cikgu sastera kau dulu ek?? :p

kid berkata...

serius nak gelak tp aku sokong.lagu grenade sepatutnya msuk dlm list."ayat jiwang x bleh blah tp bila suruh buat tak berani"

missnadira berkata...

nice..lama xda entry humor camni..:P

geez berkata...

cool....

Kap berkata...

entri kecewa harga RON95 bakal naik ni.

KayNisa berkata...

like entry ni.. nk share kt blog sy eh. thanks..^^

cik aiskrimmj berkata...

cool...bst jgk..kaji2 lgu2..x msuk akal..ni..lgi2..lgu cinta..ntah2 pe2..jee...ngarot..tpi itulaa..yg dok khayala..hahha..lagha2..huhu

secret berkata...

Reply to anonymous yg kata lelaki melayu tak remantik?

haha.. ni jawapan secret.
ADA.
LELAKI MELAYU YANG ROMANTIK TU ADA
TAPI YANG:
-pisau cukur
-nak berSEDAP. apa pun cara, pompuan memang cair kalau lelaki romantik melayan kerenah perempuan.

fuhh....
jelas kot.

dan saya syor kan. lelaki melayu yang tak romantik lah yang sebenarnya jiwang gila babeng dan akan perjuangkan cinta tu dan sanggop pertaruhkan nyawa untuk kita. TAPI DIORANG MEMANG JARANG SANGATLAH TAYANG ROMANTIK DIORANG. kan? nak cam diorang macammana? stok yang nyanyi karok lagu lama2. yang lirik dia berkisahkan cinta yang terhalang ker. lagu kekasih curang ke. dan normally diorang akan asyik nyanyi lagu tu la.

tapi takleh cayer jugak.haha

pandai2 lah nak idop. yang pasti, kalau bercinta, jangan lah ingat anda akan dilayan macam dalam cerita kartun prince charming ke hape. bohong je tu.huhu

selamat.

dark berkata...

hahahhhahahahhahhahahahahhah...cam Pang~~

Tanpa Nama berkata...

aku agak confius tot..nape letak gambar post nsync dlm swimming pool ala2x posing majalah mangga...hahaha