Mei 16, 2011

Hadiah Hari Guru Untuk Semua

PUTRAJAYA 15 Mei – Rakyat diminta bersedia untuk menerima kenaikan harga petrol dan minyak yang dijangka berlaku dalam tempoh terdekat.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, langkah tersebut terpaksa dilakukan memandangkan kerajaan menanggung beban subsidi yang tinggi ekoran kenaikan harga minyak mentah di pasaran.

Katanya, jika langkah itu tidak diambil, kerajaan akan mengalami defisit yang lebih tinggi pada masa akan datang.

"Hingga sekarang trend dunia tidak nampak langsung tanda-tanda minyak mentah akan turun tetapi ia terus kekal dan terus naik,” katanya. - Utusan




.....................

KAH KAH KAH KAH KAH KAH!
Barulah authentic sket perang Salib
sebab semua orang terpaksa naik kuda.

Nak isi minyak motor pergi berperang takde duit.

15 ulasan:

Merentas Horizon berkata...

eh eh mana post FLOM tadi?

Mantot berkata...

aku tukar.nanti lah

Cinoi berkata...

HEard the news juga tadi dkt radio masa drive pergi kerja, rasa kecewa mcm mau langgar kereta pergi dinding, Lainkali pergi kerja naik kuda

hyemynameisrasyid berkata...

lepas naik, naik, lepas naik, naik.,
mmg xde la harapan nk turun.,
sini ambik sikit, sana ambik sikit.,
haha!
btw,.xsempat jenguk post FLOM.,dh hilang.,hehe
-alahai~

sakinahsa'aya berkata...

musykil juga dengan kesinambungan tulisan dengan gambar.. btw, apa kata potong je gaji pak jutawan menteri kita tuh.. 'kerajaan terpaksa menanggung beban subsidi yang tinggi'?? bukan tu semua duit rakyat ke?? maaf.. aku nih tak le pandai sangat semua nih.. explain..anyone??

Tanpa Nama berkata...

Apa kata buat cadangan suruh Najib tu hidup dengan cara orang Malaysia ni hidup. Bagi dia duit 2k sebulan tengok lama mana dia boleh survive. barulah dia tahu betapa rakyat Malaysia ni miskin semuanya. Bukan Najib je, semua menteri yang hidup senang lenang kaya raya kita suruh buat camtu. Barulah diorang tahu kenaikan harga tu membebankan atau tidak. Sumpah aku takkan undi BN!

Pojie berkata...

:)

Merentas Horizon berkata...

kaitannya pada, Dafi tu anak kepada Datuk Seri Ismail tersebut.

kan?

Tanpa Nama berkata...

http://oil-price.net/en/articles/oil-prices-down-for-now.php

dr laporan sini hrga minyak skang tgh drop.utk lihat detail terperinci utk harga 1 dunia link kat:

http://tonto.eia.doe.gov/dnav/pet/PET_PRI_WCO_K_W.htm

so far trend tgh menurun dan dijgka akan terus turun.klu gov nek hrga gak mmg suck la.aku dh la travel jauh tiap2 mggu.

Cikli berkata...

ismail ni antara menteri yang tak cerdik yang kita ada.

Aslina berkata...

kalau laaaa gaji menteri2 semua setakat rm2k sebulan kan camne la agaknye...

claim takleh!!

udang galah berkata...

Apa nak heran...
Ramai tak heran...
umno punya penyokong tak kisah pun...

ana berkata...

sumber minyak makin kurang->demand makin banyak->naik harga sket untuk survive->naik harga banyak untuk kaya raya->matawang negara turun tapi gaji rakyat naik sikit, orang atasan punya elaun naik banyak->hm, sambung sendiri..

wootwoot berkata...

bik mama : "bee..i nk duit belanja lebih boley?"
najib : "boleh je yang..nnt bee naikkn harga minyak ae..?"
bik mama : "yeyeee...sayang bee..."

hoya berkata...

berapa gaji guru lps ada skim :
GURU BIASA
GURU WIBAWA
GURU KANAN
PENDETA GURU?