Mei 29, 2011

Kenapa Blog Ni Kutuk Melayu? Bahagian 03


Hanya orang Melayu dan Bumiputera mempunyai hak untuk menerima biasiswa kerajaan, kata kumpulan pendesak yang berkaitan dengan Umno - Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (Gaps).

“Adakah sebenarnya setiap rakyat Malaysia berhak mendapat biasiswa? Perlembagaan Persekutuan hanya mengariskan orang Melayu dan Bumiputera (sahaja) mempunyai hak untuk menerima biasiswa,” kata presiden Gaps Hamidzun Khairuddin dalam satu kenyataan.

“Perlembagaan ini di buat oleh Suruhanjaya Reid, bukan oleh pemimpin Melayu,” katanya.

...........

Terima kasih British.Kaum bumiputera amat menyanjung pemberian British.
Long live the Queen.
Aku sayang Prince William dan Princess Kate.
Menyesal pulak rasanya kita merdeka.

21 ulasan:

cipan berkata...

ketuanan melayu mesti dipertahankan..yeeehaa

Ries Lee berkata...

long live the queen!
yeah!

Tanpa Nama berkata...

all hail the queen.

sanjunglah british.

sanjunglah penjajah.

sanjunglah orang yang merompak kita selama beratus tahun dan tinggalkan mentaliti bangsat kepada bangsa melayu.

makin lama aku rasa semua pemimpin kat malaysia langsung dah tkde kualiti.

ape je bole dijadikan isu untuk naikkan nama.

shame on you.

malay will always be malay. kasihan.

kuncisudu berkata...

banyak point of view yg kene tgk.

1. even org melayu cemerlang pun tak dpt biasiswa, bkn org bukan melayu je.

2. biasiswa ptt diberi pada mereka yg TAK MAMPU, bukan pelajar cemerlang.

cadangan aku - beri biasiswa penuh hanya kepada pelajar yg layak masuk ke top world 10 University sahaja, tak kira la bangsa apa pun. pastu bila dah grad, bond depa smpi 15 tahun.

yang lain2, beri biasiswa jika dpt 4 flat sahaja, mcm ptptn dulu2.

Tanpa Nama berkata...

education free!!! jgn mimpi bro.. malaysia xkaya... kita mana d minyak, xd duit ma... subsidi lg... kerajaan xd duit... kadangkala rakyat x phm.. hahahahaha

Fitrix berkata...

Bangangnya kenyataan.Perlembagaan Persekutuan blh dipinda la.Kata dh merdeka,pinda la perlembagaan hasil tinggalan penjajah kalau benar2 merdeka.Kenapa nk pakai lg sampai skrg?

Ni kalau British tinggal segunung taik yg busuk kat Malaysia pun x pyh basuh la,biar bau busuk sebab British yg buat,bukan Melayu.Bodoh nk mampus.

Khairi berkata...

hahaha. sengih aku bila ko ckp menyesal kita merdeka. betul lah, bygkan kalau Mesia still and forever under british. bygkan penangan dia perkgh. masuk europe beb. ntah2 dlm barclay EPL, theredwarriors duk atas man u. fehh.

Farah berkata...

Kenyataan bengong presiden antara alasan knp blog ni kutuk Melayu. Whatever...

But I HATE you last sentence, Mantot. X(

Rafi Nilhan berkata...

hehe.. nyesal merdeka ye bang?
anyway, ada betol jugak tu.. ramai yang tak sedar hakikat ni..

nice one lad!

Cikli berkata...

aku yang cemerlang ni pon tak dapat biasiswa. hingga menyebabkan aku tak cemerlang selepas itu.. kah kah kah

azlan shah berkata...

ok bro, we'll see whether ko apply x biasiswa ke mara ke untu ANAK ko nanti since ko suka kutuk melayu kan? jangan risau bro, kita tunggu anak ko nanti pe hasilnya ye~

Tanpa Nama berkata...

GAPS -
gABUNGAN aNAK pONDAN sELANGOR

Rai berkata...

eh eh..kita da merdeka ke? :P

Firdaus JB berkata...

satu benda yg aku x faham ttg typical malay is..
kenapa diorang takut sgt utk bersaing secara fair dgn bangsa lain..

dok kutuk yahudi laknatullah phew bukan main..
cube habaq sikit, tang mana beza nyer prinsip rasism yahudi n melayu..? dua2 pikir bangsa diorang lebih berhak n lebih bagos dari bangsa lain..

Mantot berkata...

kau mintak Azlan Shah kat atas tu terangkan...

rudy berkata...

ehhh baguslah berpikiran begini .. teruskanlah, teruskanlah,

borang nak masuk DAP dah sign belum?

hantar cepat2 nanti akhir tahun nanti hang buleh jadi Menteri Besar Perak ..

cer try, cer try

azlan shah berkata...

pasni dpt anak sila la tukar jadi bangsa lain kt surat beranak tu ye~ we'll see what she will become~ :D

Master Yoda berkata...

?????...stil main lagi isu kaum2 ni...come on..

punchdrunk lovesick berkata...

hahahahha..aZlan shah!!!!!!!!!!!!! ..serupa mcm israel..pikir bangsa saja!!!!!kah..kah..kah..

gorgone berkata...

Salam..mantot,

hanya melayu yg inferior jer yg kutuk bangsa sendiri..

Tanpa Nama berkata...

respect Mantot .. Malaysia mmg tak pernah Merdeka pun, kita negara yang lahir selpas Merdeka ..yg Merdeka dulu Tanah Melayu ..kalau xde Sabah dan Sarawak mcm mana aku xtau lah mcm mana nilai duit kita skrg ..ntah2 kite ni macam warga indonesia yang org kite slalu panggil pembancuh simen ..truth hurts