Mei 14, 2011

Bagaimana Hendak Menjadikan Malaysia Sebuah Negara Kristian?

Bagaimana?

Aku tak tau.Ada beberapa cara utk menjadikan Malaysia sebuah negara Kristian secara officially.

1. Majoriti orang Melayu murtad masuk Kristian

2. Raja-Raja Melayu murtad masuk Kristian

3. Najib Tun Razak jadi penganut Kristian

4. Menteri Pelajaran tukar Pendidikan Islam jadi Pendidikan Catholic

5. Wujud dua kelompok baru,Kristian UMNO dan Kristian PAS

6. Masyarakat Melayu dapat menerima ex-Islam secara terbuka

Apa yang aku nampak,Malaysia takkan jadi negara Kristian selagi orang Melayu masih lagi Islam.Di sinilah pentingnya kedudukan raja-raja.Kalaulah terjadi kes raja Melayu jual agama diorang,itulah waktu untuk gelabah.Negeri2 yang tak beraja ni agak bahaya sket.

Menteri Dalam Negeri kita pun sedang melatah,mengiyakan apa yang Utusan laporkan.Masalahnya,Utusan laporkan benda yang "blog-blog" laporkan.Tak sangka aku sekarang ini blog dah jadi sumber berita yang sahih dan tepat.

Selagi orang Melayu jaga Islam dia,selagi tu lah benda tu takkan jadi.Sayangnya,pejuang Islam sekarang ni pun,kaki minum kaki pempuan.Perjuangan betul,akhlak tak jaga.

Orang PAS bantah konsert Rihanna, ramai kutuk kata tak open minded,itu hak individu .Majoriti ni tak sedar ke Akademi Fantasia tu haram?

27 ulasan:

Norain Ishak berkata...

akademi fantasia?

dah lama tinggal rancangan tu.takde manfaat.

laa ni dengar cerita diorang time weekend duduk dalam rumah kaca kat shopping complex en?

macam apa ajer.

dari belajar menyanyi,

baik lah pergi belajar ilmu yang bermanfaat sikit untuk kemajuan agama, bangsa dan negara.

mia berkata...

haih..very true indeed!

mia berkata...

haih..very true indeed!

Cik Kiah berkata...

Dengan drama, filem yang takde moral. Fikir kaut untung je dari kesan pada masyarakat.
Medium-artis yang dedah sana-sini. Kontroversi je lebih dari bakat.

Cik Kiah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Aslina berkata...

Akademi Fantasia??

apa benda tu?

LOL!

Cik Nad berkata...

rasa bangga pulak berblog.. sbb dah jadi rujukan.. wakaka..

jangan dalam project final atau report tesis ada rujukan dr blog sekian-sekian..

Tanpa Nama berkata...

islam dari hati.. kalau percaya islam sesungguhnya,pasti takkan menyimpang ke jalan lain.. tapi org sekarang mudah terlepas pandang pada sesama islam,bila salah sikit mula la tunding jari kat org lain..

sdgkan jadi islam sendiri pon masih kelam kabut.. inikan pulak nak jadikan m'sia ni negara kristian...

nurul lalala berkata...

skang ni Msia mmg negara Islam pon, da ramai gila yg murtad, kalo nak jadikan Msia ni negara kristian aku xtau la nak cakap pe..sape punye cadangan la yg bangang sangat ni!!!

Tanpa Nama berkata...

media beria nak gelabah pasal isu ni. padahal pada aku sangat remeh dan tak perlu dipertikai.

Mamak Kutty berkata...

utusan carik publisiti murahan la tu..

dgr2 sales diorg x bgs..

skrg ni mn ade org bace utusan dh melainkn atuk2 & nenek2 kt kg je..

Zie berkata...

owh,x layan AF..sekiann..hihi..

Arza The Moonlight berkata...

salam encik CM. sy bukan peminat AF, bahkan sy mmg tak suka AF selama ni. tapi boleh terangkan tak apa yang haramnya?

azmie berkata...

mcmn nak jadikan 1mesia negara kristian? jawabannya: undilah bn

Tanpa Nama berkata...

af= haram bile kite tengok kite jd lagho smpai tertinggal solat

tengok orang bukak aurat

layan muzik sampai terlkompat2

bercampur lelaki perempuan

yg perempuan menari tergelek2 dgn baju nmpk badan sampai lelaki tengok naik syahwat

dan bnyk lagi.

kalau bnda2 ni xade, xade la jd haramnya. tp boleh jamin ke xde bnda2 ni dalam af tu?

Ayyman Rahim berkata...

Menakutkan lah hari hari Malaysia.

Sheriel Aizan berkata...

Melayu itu Islam, Islam itu Melayu di negara kita, sebab tu bila ada orang masuk Islam, tok nenek kita akan cakap, 'Ah meng dah masuk Melayu!' So actually Melayu dengan Islam itu dekat dan rapat. So I wonder perjuangan Umno dengan Pas ni, sorang perjuangkan Melayu, sorang perjuangkan Islam, sebenarnya kedua-duanya perjuangkan hak-hak yang sama. hemmm
sorry lari dari topik hariniiii

aZurEUS berkata...

Actually,x susah pon..mana2 parti memerintah majoriti 2/3 boleh ubah Perlembagaan..jadi sokonglah kata bekas mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin,jangan bagi majoriti 2/3 kt sape2 pon.

Tanpa Nama berkata...

akademi fantasiaSIA

Tanpa Nama berkata...

azmie2.pendeknye akal.undi bn.?bkn ke paderi tu bekumpol kt pulau pinang dan dihadiri beberapa org DAP??tula bile org ckp DAP tu nk laga2 org islam kt cari publisiti dan fitnah.pastu bile kuar isu nie kt bn jugak yg salah..hadoii penatnye.kalo nk taw lebih lanjut silalah msk DAP dan lihat strategi mereka.nk beli aset pertahanan yg penting pon die kate ade mslh rasuah.padahal dorg nie ejen PAP singapork tu.singapork tu walao kecik pertahanan dorg jaoh lg mntap dr kite.knape xd pembgkang kt sane yg timbolkn isu same.?sbb dorg ni proksi zionis.dorg sedie dr awal sbb nk hadap kite ngn indon iaitu dua negare islam yg mne terkenal dgn askarnye yg berkualiti .

punchdrunk lovesick berkata...

hahahha..aku nak ketawa..nak tukar nagara islam kepada negara kristian..wei..wei sapa kata malaysia nagara islam..bongok..malaysia ni agama rasmi islam..bukan negara islam..kalo negara islam kena la ikut undang2 islam...awat nak ikut undang2 british yang memang beragama kristian..hahahaha...satu lagi..melayu n islam jauh bezanya..langsung xda persamaan!!!!! to admin..sori bro..bg aku raja2 xda kepentinagn pon dlm islam...ketua agama!!!!hahahahahah...(korang taw kan)..ohhh lupa nak bgtaw..aku ni republican...tp orang melayu!!!

Tanpa Nama berkata...

masalahnye..bile tgh org melayu yg beragama islam tidak amalkan secara total..tu yg ada individu suruh jdkan kristian agama rasmi..islam agama rasmipun...org yg dlm ic beragama islam pun minum arak, main pompuan, bukak aurat..so better ikut hukum kristian trus...

Tanpa Nama berkata...

Kena tanya Kerajaan dulu...Malaysia ni negara Islam ker?...ada dlm perlembagaan ker Malaysia ni negara Islam????

Tanpa Nama berkata...

bro,

"Apa yang aku nampak,Malaysia takkan jadi negara Kristian selagi orang Melayu masih lagi Islam.Di sinilah pentingnya kedudukan raja-raja.Kalaulah terjadi kes raja Melayu jual agama diorang,itulah waktu untuk gelabah.Negeri2 yang tak beraja ni agak bahaya sket."

Bab ni lu maksudkan betul2 atau sarkastik ni?

AkuTakSukePublisiti berkata...

Anon May 16, 2011 10:20:00 AM GMT+08:00

hahahahahahahaha...g skolah blik la weyh...ko ni xabes skola ker??..hahaaha

Eric berkata...

Apasal korang takut sangat negara nih bukan negara dot2.... orang nak anut agama ape suke hati diorang la yang korang sibuk watpe.. banyak cakap je buat tapi x reti ape yang ditulisnya.. pinggan mangkuk btoi

Tanpa Nama berkata...

eric...
butthurt kah??haha