Disember 22, 2010

Look At Me!Look At Me! I Am Cool,Trendy and God Fearing Human!


9  benda baik,1 benda tak betul.
Trend zaman sekarang.Agama itu trend,kepercayaan melalui pilihan individu.
Hak asasi ikut agama.


Gambar kat atas ni dah lama dah.
Aku pernah post pasal ni 3 tahun lepas tak silap aku.

Nampak persamaan dia?
Kat atas ni keratan akhbar Utusan.Bukan Harakah..

39 ulasan:

MATAHARI berkata...

sangat pathetic.

Yusoff berkata...

muslim dengan meleis adalah dua entiti berbeza.

sumpah aku naik meluat bila tengok orang hipokrit macam dalam gambar kat atas.

Nerzhul berkata...

kesian..takde orang nak tegur beliau.

Encik Sood berkata...

Kalau aku cuba mengaji dengan attire seperti di atas, wajiblah emakku melibasku dengan telekung. Haih.

Fina Fento berkata...

amboi.. syahdu aih tengok gambaq ni.

PIDUT ASiS berkata...

hahaha...ni nak bantai utusan ke nak bantai org yang kat atas..serampang 2 mata ni....

Gadisku berkata...

dlu kecik2 ngaji pn pkai tdung litup.lau gni gayanya mmg kena piap..

Along berkata...

Islam di zaman kejatuhan. Benda yg salah diagung2kan...sedih.

Irwan berkata...

at least mereka baca AL-Quran dan tak mengumpat..

maaf, sejahat-jahat mereka, mereka masih seagama denganku dan jika aku boleh tak berburuk sangka pada yang terang-terang twistednya, atau orang kafir yang membacanya, maka apatah lagi kepada mereka yang sedang membaca AL-Quran.


tapi memang betul, nak mengaji kena tutup aurat sempurna....

"1 buruk menenggelamkan 9 yang baik"

clashing weyhhh

LS berkata...

BULLSHIT

taz berkata...

macam2.

zikir pemikir berkata...

kadang2 aku terpikir, sewaktu kejadian gambar2 diatas, xkan xde yang menegur?....xkan xde lgsg yg sensitif psl isu2 nih....klu xde la, mknenye confirm, kiamat da dekat sgt dah nih......

Hantu Kak Limah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
AlexiaAqram berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

Berselindang atau bertudung nampak jambul, dah semakin ramai pengemarnya.

Master Yoda berkata...

sian tuk mereka2 ini...

moga hidayah dan petunjuk-NYA sampai ke dlm jiwa raga mereka2 ni

namun, atas usaha sape tuk sampainye hidayah dan petunjuk dari-NYA??

dprd org2 yg paling rapat ngan ereka

tuk gambor atas, sape paling rapat ngan dia?? ade ke usaha2 tuk itu??

tuk gambor bwh, den pon bleh usahakan, tapi dia kene jadi isteri den la..yang ke-....kah kah kah

AlexiaAqram berkata...

api..

bila di fikir balik.
macam berburuk sangka sangat plak.

asal ada sleck sikit. semua nak hebah bagi tau satu malaya.

mana lah ada manusia perfect? nabi muhammad yang sampaikan kebenaran pun ada je orang pandang sleck masa zaman dia.

nak jugak kata nabi ada buat salah itu-ini.

aku mmg tak suka rosmah. tapi, bab gambar kat atas. aku rasa dia typical muslim mcm kita2 jugak. so, sebagai manusia waras, tak payh kot nak burukkan orang dengan dedahkan gambar sebegini. mcm melampuai batas lah. macam hamburkan fitnah.

1benda buruk, 9benda baik. ye, aku setuju. so, perlukah kita tambah lagi kejahatan dengan cara macam ni? hmm

tak tahu lah kalau kau fikir apa mantot. motif politik ke, seruan perfect aurat ke, mmg benci sangat2 kat rosmah ke, apa ke.

indeed, aku melihat gambar ni sebagai keterlaluan. ni gambar orang membacakan kalimah Tuhan. lain definisi dengan gambar orang berlaga pipi dengan lelaki bukan mahram.

sekian.

The Poyo Me berkata...

@Irwan

somehow aku agree dgn ko.

sebab....

ada budak, bertudung litup pun tak pernah khatam Quran. haha! opps

so...

1 benda baik menenggelamkan benda buruk yang lain?

touche'!

oh btw I hate Bik Mama.

Zie berkata...

ajaran agama mesti dititik beratkan sedari kecil.dan bila dewasa sentiasa diperingat-ingatkan..

Tanpa Nama berkata...

buatlah benda baik macam mana pon, jika ada satu benda jahat bakal menenggelamkan 100 benda baik yang kamu buat!

tambah kalau buat benda jahat ini buat tak ingat dunia dan tak ingat mati...hanya kerana KUASA.

apa tujuan ambil gambar mengaji Quran tu, antara tuhan pon dia nak ambil kesempatan dan diperbesarkan?

nota benda jahat:
rasuah, fitnah, boros, aibkan orang, bunuh!

EEan berkata...

Die menggunakan AlQuran utk beli sokongan orang.. Tutup aurat pun tak betul.. Plis.. tolong ingat balasan di akhirat kelak.. kenape nak kena ambil gambar time ko tengah bace Al Quran post dekat suratkhabar? And bile bace tu, betul ke tajwid ko??

mie berkata...

Gambar kat atas memang tak salah..gambar ni gak bukan fitnah...ini real! hakikat!
So siapa yg salah? salahkan lah tuan punya badan yg tak reti jaga adab membaca alquran yang betul sebagai orang islam..
Sebenarnya orang2 yg macam ni lah yg menimbulkan fitnah terhadap islam sendiri..macam mana kalau org bukan islam salah anggap "ooh...takpe kot baca quran kitab suci org islam pakai macam ni..", atau "ooh...pakaian bukan ade kena mengena dengan agama"..
Sape nak tanggung dosa?
Janganlah pikir org tu baik hanya sebab ko nampak dia beribadah dpn ko..

akuxpopular berkata...

@eean
"And bile bace tu, betul ke tajwid ko??"
Jgn bruk sangka kawan. At least dia nak baca.Yg xpnh baca tu amacam?
-setuju ngn irwan-

Dayang Nabelle berkata...

mie,
aku sgt setuju dgn kau.


jgn bukak aib diri kalau taknak org cakap psal aib kita kot.

Ayyman Rahim berkata...

Tak tau. Tapi bagi aku. Apa salahnya, bila nak baca Quran, kau pakai tudung tutup litup. Bila habis tu, pakai la nak biar nampak jambul kesayangan tu kan.


www.ayymanrahim.blogspot.com

eszol berkata...

no comment

Tanpa Nama berkata...

Ada 2 golongan yg menilai gambar bik mama ni..

1. Orang yg melihat gambar ni amat KETERLALUAN sebab bik mama baca alquran tak beradab langsung, nampak aurat jambul terkeluar.

2. Orang yg melihat gambar ni amat KETERLALUAN sebab memaparkan aib bik mama dan penyebar gambar ni diaanggap sbg penyebar aib dan fitnah. dah la dia baca quran tu..huhu

kesimpulannya, kedua2 golongan melihat bik mama menonjolkan aib diri sendiri di situ. So, susah sgt ke nak ngaku apa yg bik mama buat tu tak betul? Kenapa takde sekelumit langsung perasaan benci pd apa yg dia dah buat tu?

misalan, aku nampak kawan aku yg bertudung dan berbaju kurung buka tudung n pakai baju sendat atau seksi bila jalan2 kat mall. pastu aku snap gambar dia dan aku tunjuk kat mak ayah dia. adakah aku dianggap menyebarkan aib dan fitnah kat mak ayah dia padahal ada bukti gambar lagi kat tangan aku? sedangkan aku lihat perlakuan bukak tudung n baju kurung tu sbg menjijikkan dan satu kesalahan bagi seorg muslim?


p/s: Utusan yg siarkan gambar ni 1malaya dianggap menyebarkan aib bik mama dan menyebarkan fitnah tak?

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=Tgw-DgS13YE&feature=related

best!

Tanpa Nama berkata...

haih...ni la orang low class mentaliti...ade je menda wat modal nak sensasikan perkara yang tak sensasi...macm ni la..dah hang memang tak suka semua org dalam BNUMNO kan nak wat camne?walau orang tu buat baik pun ko tak nampak malah cakap hipokrit...orang kalau dah buruk pada mata tetap nampak buruk...baik tak nampak..ko je la yang baik eh....aku dengar cite ada adun pas berzina dengan isteri orang..(fitnah ke?siap ada video..mebe superimpose kot) whatever la..tapi tatau la berita ni akan meletop atau tak masa PRK tenang nnti..n i guess u'll say "takpe dorang dah bertaubat" lagi worst aku dengar si penzina n saksi katanya dah jumpa Nik Aziz n nik aziz solat istikharah n say that "Allah dah ampunkan"..common sense n ikut apa yang kita belajar...kalau kita wat dosa ..orang lain tolong mintak ampun kat Allah eh? bukan kita patut mintak sendiri? eh PAS ni mazhab mana dorang ikut ni eh?

Tanpa Nama berkata...

lek bang(Anon December 23 12:38:00 PM.)baca ni dulu..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1223&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_04.htm

dari utusan ni,bukan harakah.mari kita tengok siapa yang kena!

Mantot berkata...

sapa yg low class mentality nhya di sini?

ailizah berkata...

anon sorang ni dah buta hati.lain kali jangan tengok cerita sebelah pihak je.siasat kedua duanya.cehh

Tanpa Nama berkata...

aduss...sedebuk jatuh atas muka...kahkahkah

kesian sebab dikelentong hidup2..lain kali jgn dengar gosip dari sebelah pihak je..

Gegena Paraben Eson berkata...

Anon December 23, 2010 12:38:00 PM
LOL
nampak sangat tahap pemikiran ko camne

Tanpa Nama berkata...

sian anon tuh kan..takpela..harap2 adun pas selinsing tuh cepat2 saman la sape yang wat citer tu...nih dah memburukkan nama ni..ada unsur fitnah..sue cepat2!!kena bersihkan nama sebelum jadik bahan olih BN nanti..moga Allah tunjukkan kebenaran

Buah Pulasan berkata...

Anon la apa la,tersembul la apa la.
Yang penting Bik Mama mengaji.

Ok la tuhhhhh.

kah kah kah kah kah!

wannurakmal berkata...

sepatot nye bende ni x pyh dpt hidayah pn. mmg kene tau dr kecik la.
@eean btol jgk. main thing nye, nk dpt sokongan.

heatonxp berkata...

Inilah yg akan berlaku kalau ada org bagi ceramah dlm masjid pasal ketuanan melayu...kan lagi baik cerita pasal sembahyang dan pertahankan solat dari ketuanan melayu...

referkat ceramah ustaz kazim tentang ketuanan melayu...lol (mereka terdesak hingga ingin memesongkan ISLAM) ini saya x boleh terima.Saya takut nanti mcm org cina letak buah plastik kat tokong...huhuh..lolol

zaty hanyut berkata...

1malaysia tanggung dosa .. yehhhaauuww!