Disember 06, 2010

Bahagian 01 - Tendency Untuk Berlaku Curang

Mesti ramai lelaki yang pelik bila suami Nora Danish ceraikan dia untuk bercouple dengan Fasha Sandha.Gila kau,Nora Danish tu!Lazat!Aku pun teguk air liur bila berimaginasi pasal Nora Danish.

Fasha Sandha?.......pada aku,no komen...kang dia kutuk aku dalam Facebook dia.Yes.Lelaki2 diluar sana pasti menyimpan impian nak dapat Nora Danish ke sebagai awek atau lebih best lagi...perempuan simpanan.Sapa yang tak nak kan?Kalau bagi aku pun aku nak,tapi sebagai gundik la,tak lebih dari itu."Bodoh siot laki dia ceraikan dia!Gila body melentik macam tu,muka cute2 ala Melayu mix dengan kucing,"kata mana-mana remaja atau lelaki yang masih bujang."Kalau aku dapat..aku tak tidur punya 2 minggu berturut-turut!" Pasti ada juga perempuan yang terliur tengok gambar duda Maya Karin.

Bodoh ke lelaki dia?
Takde ah.Laki dia tak bodoh,Nora Danish juga tidak bodoh.Takde sapa yang bodoh dalam benda ni.Sangat senang dalam diri kita untuk membina imaginasi tentang sesuatu yang kita tak nampak.Samalah jugak masa sebelum kahwin,awek anda atau boifen anda adalah orang yang paling hebat dan baik.

Lepas kahwin?
Waktu tu baru keluar taring,keluar kuku.Biarlah isteri se-hot Nora Danish atau sehensem Brad Pitt sekalipun,once kita dah kawin,topeng yang selama ni kita pakai akan ditanggalkan.Waktu tu kita tak akan nampak lagi awek kita yang cantik,make up dan dressing lawa-lawa setiap kali berjumpa..apa yang kita akan nampak hanyalah....realiti.Topeng dah tanggal.

Kita tak pernah puas.Kita tak pernah cukup dengan apa yang kita ada.
Dalam fikiran kita dah ditanam..."Semua yang kita tak ada adalah lebih baik daripada apa yang kita ada."Dah ada kereta?Takkan tak nak upgrade kereta?Dah ada henfon?Takkan tak nak pakai henfon touchscreen?

Dah ada isteri?Kalau sebelum ni bini 34C,upgrade la 36D ke,baru upgrade!Puas sket "anak" nak menyusu.Bila lelaki dah berfikiran macam tu,si isteri ni akan jadi takut.Waktu tu,adalah yang buat breast enlargement atau cucuk botox kat muka.Aku kasihan dengan perempuan.Mereka adalah golongan pengguna yang paling mudah dibeli.Semua atas dasar kecantikan,sama ada untuk kepuasan diri atau kepuasan suami,wallahuallam.Sebab itu kot slimming centre dan ubat kurus adalah salah satu benda yang paling laku kat Malaysia.Tanya dR.Rozmey berapa dia untung sebulan.

Tapi,kuat macam mana pun perempuan usaha,lelaki tadi nak jugak carik pempuan lain?Sebab apa?Sebab boleh kahwin empat ke?

Jadi,berbalik kepada kenyataan asal aku...
Adakah suami Nora Danish bengap sebab dia dah menceraikan seorang wanita yang badannya melentik,breast makin besar lepas bersalin,mempunyai bentuk punggung yang sangat2 menggiurkan itu dan wajah macam kucing parsi berbulu lebat/hamster yang comel?Anda mesti bertanya,apsal?Kenapa?Tak puas hati ke bini lawa macam tu?

Jawapan dia senang...
Once kita dah kawin,isteri orang atau awek orang atau adik perempuan orang adalah perempuan yang lebih baik berbanding isteri anda,tak kira lah isteri anda itu Nora Danish ke,Juliana Evans ke,Yuna ke,Vanida Imran ke,Angelina Jolie ataupun Katy Perry.Siapa cakap?..............Setan cakap.

This is the hardest challenge of being a husband.
"Upgrade....upgrade..." bisik Setan setiap masa.

Esok : Bahagian 2 - Masalah Perempuan Dalam Malaysia

55 ulasan:

LS berkata...

SERIOUSLY, laki (nora danish) dia bodoh!

aTiKa aTeRkaH berkata...

jadi kena jadi fasha sandha la ni???huahua

Ungu berkata...

bukan lelaki saja...tapi sesiapa pun...msti ada rasa cmni...manusia kan selalu alpa, selalu tak bersyukur dengan apa yang dah ada...aku mengata diri aku sndiri juga...huhu

Master Yoda berkata...

Mase aku form 5, amik subjek Pendidikan Syariah Islamiah, bab munakahat (perkahwinan), ustaz aku (Ustaz Shamsuddin Sidek) ade bilang "Salah satu fitrah tuk seorang lelaki ialah dengan mempunyai 4 orang isteri"

Psl tu dlm agama Islam, kite ni boleh beristerikan seramai 4 org...

Agaknye tu la kot antara sbb2 laki Nora Danish berperangai mcm tu

AiTotYati berkata...

tak sabar nk baca entry seterusnya

ika~~ berkata...

hahaha..
betol.manusia tak pernah PUAS..
dah dpt nora nak fasha.
dah dpt fasha nk megan fox lak pasni.
hish2.

Cik Agogo berkata...

pherghh... dah dapat fasha nak megan fox...

LOL! terbaek la ika~~

rinai berkata...

Betullah perempuan adalah golongan pengguna yang paling mudah dibeli -_-"

Wut Da Hall berkata...

gile da longgar nora cari fasha... fasha longgar cari yg ketat la,xde ketat pkai tgn suda...hahaha

dark berkata...

hahahaha...

terbaik la tot...

ni kira orang2 yg xbsyukur ngn ape yg da dpt...

=)

xsbr next entry!

Anoneemus™ berkata...

Benda yg anda tulis ni sgt la benar. klu suami sy gatal pun, maybe sy akan buang duit utk rawatan kecantikan juga.

Sbg seorg perempuan, sy hampir menangis bila baca entri ni. Comel mcm Nora Danish atau classy mcm mendiang Lady Diana pun belum tentu suami tak curang.

deena berkata...

setuju arh dgn post ni. yang depan mata tak nampak, dok usya hak orang pulak. yang si bini tu pulak punya la hard work kasi tegang tu tegang ni besarkan tu besarkan semua utk si laki. mmg keparat tul laki macam ni.

de_nataLie berkata...

nafsu klu didik ngn agama, xkn wujud sorg yg xpnh puas ngn pe yg die dpt...hehe, alwayz bsyukur ngn pe yg de..

lydiarahayumahmod berkata...

WAllahua'lam. sesungguhnya manusia itu tidak sempurna.Tuhan menduga umatnya jika dia mampu mengatasinya. Dia tak akan uji melebihi kemampuan umatnya.

Tanpa Nama berkata...

member aku pn hot melentik, still laki dia xpuas hati..sbb dia xmcm maria ozawa...ahaaahhaa ada paham?? nafsu wat mrk tidak bersyukur ngn apa yg ada :p

mmg kesian ngan pompuan2 ni kan. cube plak dia keep compare laki dia ngan vin diesel..ahahaha..

Tanpa Nama berkata...

ooh, psl entry ni..aku pi google ben ashaari..hehehe

nohfee berkata...

manusia... semua x puas. semua x perfect.termasuk la diri sendiri.
ish3

zalizalu berkata...

aku pon suka nora danish :)

Mat Pintu berkata...

duit banyak bro, suma dapat...gua ni nk tuka enset touchscreen pun tak mampu. Gua meniaga mat salai je bro

Zonkers berkata...

"Adakah suami Nora Danish bengap sebab dia dah menceraikan seorang wanita yang badannya melentik,breast makin besar lepas bersalin,mempunyai bentuk punggung yang sangat2 menggiurkan.."

Hahaha dem..descriptive sungguh. 'Berjalan' otak aku skejap.

shasha berkata...

"Once kita dah kawin,isteri orang atau awek orang atau adik perempuan orang adalah perempuan yang lebih baik berbanding isteri anda,tak kira lah isteri anda itu Nora Danish ke,Juliana Evans ke,Yuna ke,Vanida Imran ke,Angelina Jolie ataupun Katy Perry.Siapa cakap?..............Setan cakap."


terrrbaek..like this phrase!

syazana berkata...

"Once kita dah kawin,isteri orang atau awek orang atau adik perempuan orang adalah perempuan yang lebih baik berbanding isteri anda,tak kira lah isteri anda itu Nora Danish ke,Juliana Evans ke,Yuna ke,Vanida Imran ke,Angelina Jolie ataupun Katy Perry.Siapa cakap?..............Setan cakap." <-------- THE BEST STATEMENT.

Sokong monogami sahaja. Huhu.

Tanpa Nama berkata...

sabtu lopaih den ado konduri kazen kat rombau..

den agok terkezuuut nengok pokan rombau..pekan koboi botoi..

tak sangko KJ dan bik mama asol orang sano..

tengok orang rombau, rato2 dok cucuk tanam, berkebon dan tornak lembu/kambing...ada kedai mamak satu dua, kedai melayu satu (waris haji wahab kot)..

di pokan rombau bisness semua chukong kontrol..

den heran sebab sorang pon tak nampak elitis mcm bik mama dan KJ..
seorang pon den tak nampak guna 'hand sanitizer' lepaih bersalam dengan orang...'down to earth' betul org rombau..

(den dongar bila bik mama habis je salam dengan org ramai, mintak hand sanitizer dongan assistant dia..ceh..gile!!)

jauh sungguh jurang yang memerintah dan yang diperintah..

p/s:
nasihat den kat kazen, jgn jadi mcm najib,
kawin janda rombau, kote kono pogang..

ipoh mali
perak dr

julie"anne berkata...

tp dlm kes nora danish ni...upgrade ke downgrade?

mR.sYaH berkata...

xtaulh nk ckp hal umahtangga org ni tp... bila dh kahwin nnt bru tahu semua hal... cantik saja xcukup..

dizu d. berkata...

tot! ko describe nora danish gile babi nya ranum laa, telan liur aku dibuatnya...xle blah. melayu mix kucing parsi...wow!

karatz berkata...

mcm ko cakap.nampak yang ori selepas kawen.tambah lagi hasutan saitan.iman tak berape nak jadi.maka cerai.

eizt zahar berkata...

tepuk dada tye minda

Tanpa Nama berkata...

laki nora danish memang bodoh tot..die bodoh sebab nampak fasha sanda lawa dari nora danish..hahahaha

ezie felisz berkata...

ye betul..semua tu setan yang cakap..memang kene lah.

pokcik berkata...

mantot, adakah maksudmu, nora danish yang rupa melayu mix kucing parsi itu kurang cantik berbanding fasha sendat yang rupa mamak atau typical malay tu?

pokcik setuju dengan julie atas tu, rasanya downgrade ni...

kuku berkata...

aaapee...sanggup die tinggalkan nora danish lari ke fasha sandha yg suare mcm kucing tercekik getah tuuuuuuuuuuuuuuu????

hm hm...harap2 la aku xjadi cam laki bute tu nanti...

alan hussin berkata...

yeay tak sabar nak bace part 2...mintak2 sampai part 7(ala2 cerite cinta uncleseekers)..wakaka

SHAREL berkata...

arghh aku tak boleh nak fikir. terimaginasi lebih lak. benci ah.

Atiqah Ahmad berkata...

Once kita dah kawin,isteri orang atau awek orang atau adik perempuan orang adalah perempuan yang lebih baik berbanding isteri anda,tak kira lah isteri anda itu Nora Danish ke,Juliana Evans ke,Yuna ke,Vanida Imran ke,Angelina Jolie ataupun Katy Perry.Siapa cakap?..............Setan cakap.

aku suka statement di atas. heee~


btw, ayah aku selaku ahli kimia pernah cakap. kalau nak untung dalam perniagaan produk berkaitan perempuan, jual tiga produk jer - untuk kurus, untuk putih, untuk nampak muda.

Sopek berkata...

gua syak nora danish mesti berak busuk.

ezanoor berkata...

manusia memang tak penah puas... penuh sifat tamak... haishhhh... tapi dalam kes ni, serius aku x suke ex asben nora... ehehhe

Tanpa Nama berkata...

yang len x best.tp statemen muka ala ala kuching parsi yg x tahan...huahuahua

FARHANArazaki berkata...

haha
betol la sgt weh!
laki ta pena puassss

samanosuke_04 berkata...

hehe, well said.. sebab tue aku tak percaya ngan cinta seblom kawen.. wakakkakaka!

crayon berkata...

woi apa banner camtu.. hahahahaha

budak hijau berkata...

semuanya mengenai kepuasan hidupan malam suami isteri..hehe kehidupan atas katil..kehkehkeh kalu tk tkkn tiger wud n john terry leh curang..

Akmal berkata...

"upgrade..upgrade.."
haha terasa panas pulak hati baca part 2

Ayin Masliza berkata...

Mmg ada sekor syaitan ni kerja dia porak perandakan rumahtangga org. Bila suami balik jer, dia standby kat pintu. Hasut suami atau isteri, itu tak kena, ini tak kena..

Yg statement sapa cakap? --- setan cakap. Ya, suke n setuju sangat.

Hidemichi berkata...

the grass is always greener on the other side.

redgiantlipstick berkata...

"Waktu tu,adalah yang buat breast enlargement atau cucuk botox kat muka.Aku kasihan dengan perempuan.Mereka adalah golongan pengguna yang paling mudah dibeli.Semua atas dasar kecantikan,sama ada untuk kepuasan diri atau kepuasan suami,wallahuallam."--> realiti yg sentiase membuatkn aku marah bile tgk iklan2 membesarkn payudara..

: a w e n g : berkata...

Salah Tot, diri sendiri yg cakap. Setan Menghasut/Api2kan apa yg terdetik dlm akal manusia sahaja.
Semua dari diri sendiri yo. Kalau tak terdetik, xde de setan nak sibuk2 hasut/bisik.

setan = 2nd party yg boleh je nak abaikan.

no wrries tot, lumrah kot manusia ada rasa camtuh. It's what decision u make that matters.

nurul lalala berkata...

nak mintak izin..nak linkkan entry ni kat blog! best!!!!!!!!!!

Mantot berkata...

link la

anon gak berkata...

geli siot fasha sandha...bajek cun je..seksi kemain tak hingat kubur..

CENGKERIK PINK berkata...

der.gua copy paste phrase feberet rmai kt fb gua. (bla...bla...sape cakap?setan cakap).

gua da kasi link lu nyer blog jgk. thnx n sorry-buat dulu br mintak ijin.heee.peace!

Tanpa Nama berkata...

bukan setan cakap....nafsu la...setan dia cuma boost kehendak rosak nafsu je...hahahaha

Tanpa Nama berkata...

entri yang terbaik!!
-mis izza-

Tanpa Nama berkata...

Hmm mungkin Nora nak tunjukkan bhw betapa ruginya ex hubby dia tglkan dia, sbb tuh dia upgradekan diri dia? U know, kinda tuk menjeleskan ex hubby hehe

: a w e n g : berkata...

ko terigt izmi ke tot? hahaha