Mac 29, 2012

Satu Amaran Untuk Kakitangan Perkhidmatan Awam


Kepada semua kakitangan kerajaan yang sokong pembangkang; aku nasihatkan supaya anda hipokrit sikit bila di pejabat dan jangan obvious sangat tunjuk anda sokong pembangkang.

Ini untuk menjamin anda tidak ditukarkan ke negeri lain secara tiba-tiba atau lebih teruk
diberhentikan....

Letak aje la sticker 1Malaysia kat kereta, cakap aje la anda kagum dgn Kerajaan skrg ni.
Pastikan Tuan-Tuan besar anda dalam Kementerian tidak tahu yang anda menyokong pembangkang.

Memang payah bila duduk dalam satu negara yang kerajaannya rasa
dia seorang aje deserve memerintah sampai kiamat.

30 ulasan:

Shiro berkata...

Memang payah bila duduk dalam satu NEGERI yang kerajaannya rasa
dia seorang aje deserve memerintah sampai kiamat.

OgysiJemariSeni berkata...

Kuku besi sesuai tak ngan politik M'sia sekarang ni?

Tanpa Nama berkata...

apa hang duk merepek ni..... blog ni duk mai makin lama makin merepek...hang buat la cerpen hang tu..lagi sedap..utk info hang, ramai staf tmpat keja aku adalah di kalangan pro pembangkang,even the bosses sendiri.. tp soal kerja kna nuetral..ethic keja kna jaga la,xkan la 247 sembang politik..adooooii..aku pn x lekat aih sticker propa tu suma, cm kna laksanakan tugas yg dh bg..xperlu hipokrit..be urself...

*sat nanti adalah mai comment sembang kemaihh..

Anak Utara

su suraya berkata...

kalau pm masok dapur nak basuh tangan dekat singki pun, confirm2 ada penghargaan dekat atas singki tu.. hohohoh

Anak Pak Muin berkata...

great, tempat berak pon leh jadi tempat penghargaan..pftt

Saya Suka Baca Blog! Ninie Simmons berkata...

Ntah.. Tak sokong mana2..

Tanpa Nama berkata...

lu tak pernah keje kerajaan jgn ckp byk... aku ada kawan yg taksub bn dan taksub pr kat sini, dan ramai pun org tahu... aku juga tak pernah nak letak sticker 1malaysia hatta letak logo nik aziz kat kereta aku... takde pun kena apa2 tindakan. yg menguruskan pertukaran semua adalah jpa. kalu ingat diorg pun nak amik port sgt ke hal 1.4 juta penjawat awam kat malaysia ni sampai nak suka2 tukarkan diorg disebabkan perbezaan ideologi politik. org kat jpa pun yg menguruskan penempatan berapa kerat je oooii... makin bodoh lak aku tgk blog ni suka2 buat andaian sendiri tanpa pernah kerja dgn gomen. sila belajar perbezaan antara penjawat awam dan juga stakeholder yakni parti politik yg memerintah.

Tanpa Nama berkata...

ahahahahha lawaknye gambar tu!!

Tanpa Nama berkata...

bn kan tuhan. dia la yang tentukan rezeki kita.

Tanpa Nama berkata...

Penjawat awam bila time keje neutral noo..aku setuju berapa kerat sangat pegawai yang tukarq pasai idologi politik....awat la hipotesis hang ni tak berapa cerdik. Guna akai...guna akai noooo...

Tanpa Nama berkata...

sloooooooooowww pooooooookkkkeeeeeeee

Tanpa Nama berkata...

ini bukan slow poke bodoh... ini penulisan yg tak betul lagi mengarut... kalau nak perli atau sarcasm pun get ur facts right dulu

Mantot berkata...

keh keh keh..
geli hati aku membaca komen anon2 ni

Anak Pak Muin berkata...

haha..bese r mamtot, nk boh name tak berani.boh anon je r..kahkah

Tanpa Nama berkata...

nak buh name tak berani pale hotak ko.... ko tu sendiri name betul ko Anak Pak Muin ke? kalau betul, bodoh gile name ko.... patut la anti kerajaan sebab otak sempit

AkuAnon berkata...

aku rasa blog ni kena 'hijack' la. maklum la, dekat pilihanraya. mungkin mantot nk tolong kempen utk PR.

tapi kan mantot, aku dh pernah komen pasal isu ni kat ko dulu. aku cikgu dan bini ko pun cikgu. ramai cikgu2 (ustaz/ustazah) yg pro PR tapi rilek je. tak ada pun yg kena apa2. ko jgn fitnah boleh tak?

HJ berkata...

Eleh entah2 pembangkang kalau memerintah lagi teruk dr kerajaan sekarang. Hanya org yg tak tau bersyukur je heboh nk tukar kerajaan. Kau pernah mintak sedekah tepi jalan sbb tak cukup makan ke..adik2 pompuan kau ada kena jadi pelacur sbb nak cari sesuap nasi ka..heboh sgt nak tukar kerajaan, as if we had suffered a lot. Itu le tanda2 org yg tak reti bersyukur. Time ada masa terluang mcm gini, tulis blog kutuk2 orang. Piiirah

Tanpa Nama berkata...

mantot ni sama je mcm tipikal melayu2 yg lain... jenis suka mengikut dan cepat percaya pada cakap2 orang je... dia tak pernah kerja pun kat gomen tapi tulis mcm dah kerja 5 10 tahun kat gomen. dia ni sama la dgn jenis org melayu yg percaya cakap2 harun din pernah hantar hantu dari putrajaya naik bas... sekali harun din sendiri mengaku tak pernah pun buat mcm tu... tak ke loser

Aiman berkata...

Kepada aNON2

"Jika tak bersetuju dan nak maki aku,harap jangan pakai Anonymous.Letak la nickname apa2 pun supaya senang sket nak komen kau balik."

Bia la mantot nk tulis aper. blog dia pandangan dia kata lain blog ni dia punya..Ko pembaca kalo ko nak kritik dan kritik ko x diterima xyah baca blog ni baca utusan meloya jek la.

lain la kalo kait ngan kerajaan ko kena kritik kalo diorang wat salah sebab malaysia bukan ahli politik yang empunya...


aper aku merepek ni...waaaaaa

Tanpa Nama berkata...

aiman lu keling ka? tak boleh susun ayat baik2 sikit ka

Wow aku ada nickname berkata...

"Ko pembaca kalo ko nak kritik dan kritik ko x diterima xyah baca blog ni baca utusan meloya jek la."

Aku rasa la Mantot ni 'biasanya' steady je kena kritik balik. Tukang tulis patut ready utk dikritik. Peminat Mantot lak yg lebih2. Takyah baca la, pms la.. Haw..haw..

Tanpa Nama berkata...

oi...manyak penyokong parti pembangkang kerje kt gomen nih....msi kl....duk putrajaya datang kerja...tapi balik undi parti dorangla.....

Tanpa Nama berkata...

Anonymous said...
Penjawat awam bila time keje neutral noo..aku setuju berapa kerat sangat pegawai yang tukarq pasai idologi politik....awat la hipotesis hang ni tak berapa cerdik. Guna akai...guna akai noooo...

ada butthurt...hahahahahha...tu dia sembang punya kemaihhh..hipotesis la..guna akai la..bagai2 la hang....mcm butuh..sembang deras, elokla ngan blog serr ni..

Anak Utara..

Tanpa Nama berkata...

suruh ali rustam buat muzium jamban tu,

Tanpa Nama berkata...

Awat la hampa ni, blog dia biaq la dia nak tulih apa pun, tak suka nak baca, tak yah la dok pulun nak bukak blog dia..yang penting kita enjoy! The art of Mantot. Tidakkah kita berhak untuk mempunyai pendapat masing2?

Meleis dilema berkata...

Pendapat paling bebal yg aku pernah jumpa.."kalau tak suka jgn baca blog ni. suka hati mantot la nak tulis apa"

Ni pendapat melayu bebal. Blog adalah tmpt org menyuarakan pendapat, be it org akan bersetuju dgn kau atau tidak, kau kena sedia dikritik. Kalau tak nak kena kritik, kau jgn bukak blog ni kt umum. Atau limitkan aje access blog ni unt penyokong2 yg sehaluan dgn penulis blog. Lepas tu kau akan dapat komen seirama je..keh keh keh tak berkembang kepala otak. Sbb asik nak kena puji betul je...bila kena godam sikit mula gertak2 " jgn baca blog ni kalau tak suka".

Dah tau hati kecik, tak suka kena kritik, jgn la sibuk nk tulis blog Dol.

HAHAHAHA!!!

Mantot berkata...

bukan dia yang tulis pun dol.
aku yg tulis blog ni.
yang kau pegi pangkah dia apa hal bang?

anon still buleh komen kat sini kan?

Tanpa Nama berkata...

Sokong meleis dilema.org yg suka dipuji dan x boleh terima kritikan yg btl= org cacat otak.

syam berkata...

aku rasa kan mantot, blog hang nie dah kena target dengan org2 kerajaan la. setiap kali ko post, ade je komen2 kasar yang x membina dan nak menjatuhkan dan meremeh-remehkan blog ko.

zer berkata...

Kesian kt org kerajaan tersebut.blog sdr xde org nk bace,dtg menyibuk sini.kahkah