Mac 05, 2012

Orang Melayu Minum Arak = Cool Bitches!


Aku tak pelik sangat kalau gadis Melayu pegang botol arak dan kemudian claim diri tak rabak.Itu ayat standard gadis Melayu masakini yang tak sedar diri. Tapi apa yang paling menarik perhatian aku, cuba kau baca claim gadis tu, "diorang hanya mabuk dan tak melakukan maksiat. "

Itu adalah sesuatu yang tidak normal dan agak pelik.Kalau aku ada di situ, aku dah mabuk dan ada gadis pakai short atas katil aku, first thing yang aku nak buat adalah maksiat..tapi menurut gadis itu, maksiat tidak berlaku.

MACAM MANA MAKSIAT TIDAK BERLAKU?

Ada dua aje possibilities MACAM MANA MAKSIAT TIDAK BERLAKU? Pertama,ketiga-tiga lelaki di belakang tu gay dan yang tengah main game tu sebenarnya tengah update Twitter sebab kita semua sedia maklum, benda pertama yang anda perlu buat bila ada minah mabuk atas katil pakai short adalah update Twitter anda. Aku tau tau apa dia pegang sebenarnya..nampak macam PSP. Orang cool pegi party mabuk2 mana main PSP dowh!

atau possibilities yang kedua KENAPA MAKSIAT TIDAK BERLAKU? .....Sebab dia ni tak cun....atau lebih teruk, tak cun tapi perasan cun dan suka pakai seksi.

Satu2 nya reasona aku nampak kenapa orang Melayu minum arak. adalah kerana diorang nak perasan best. Diorang insecure dengan diri sendiri. Hanya alkohol dalam badan buat diorang rasa cool.

Kesimpulannya,
Orang Melayu yang minum arak = Poyo.

45 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

yes u'r right mr cursing malay..
1st dowh........

nadz ruslan berkata...

Arak pun maksiat kan? Bukan maksiat tu rujuk pada zina aja..

Tanpa Nama berkata...

mmg poyo....cuz u suppose to enjoyed your drink...bkn minum smpi diri tunggang terbalik....

SANG MERAH

Tanpa Nama berkata...

Aku rasa ramai orang tak paham maksud maksiat.trmasuk mantot. +_+

bthaw berkata...

tak semestinya mabuk mesti nak buat maksiat .. aku cakap based on experience , last mth ,dept teambuilding kat langkawi ; 2 hari 1 malam.. hari siang , kita ikut polisi , aktiviti sihat.
malam ,free time , langkawi ... apa lagi .. berlonggok arak yg kami beli dan minum - laki pompuan . mabuk sikit sikit , tapi tak buat maksiat bro.. ada laa dalam 12 orang , 4 pompuan.. kami minum dalam bilik , dichalet. takda yg hilang dara , hilang sperm bro..

btw , kami semua chinese.. so , mungkin bagi meleis yg terkongkong senantiasa , sikit terdedah akan membawa kpd maksiat . no offence , just an opinion

mr edz berkata...

Arak ialah ibu segala maksiat.

Tanpa Nama berkata...

Setuju ngan nadz ruslan. maksiat bukan zina semata. Semua pkra dilarang Allah adalah maksiat. Maka,mabuk tu pun dah termasuk dalam maksiat.

That girl mmg stupid.Tapi lg sadis bila mantot bg situasi kat atas.pelik.

Cerah Jeff berkata...

aku bukan bersetuju dgn bdk2 minum arak tu,of course aku nak hentam tapi aku baru belajar satu hadis tentang sahabat nabi yg asyik kantoi minum arak,org kutuk dia then nabi marah org yg kutuk dia sbb dia sayang Allah..

so aku rasa,sapa ada peluang utk tegur dia scara direct,tegurlah n kita yang kt tenet ni,doa je la Allah bagi kita dan dia hidayah..

http://cerahjeff.blogspot.com/2012/03/pejuang-agama-yang-free-hair.html

Ninie Simmons berkata...

Neraka tak nampak depan mata. tu pasal lah berani buat maksiat!
Sumpah tak cool okay?

Kak Mah berkata...

tak buat maksiat pekebendenyaaa.. walaupun mamat 3 ekor belakang tu gay, percampuran lelaki perempuan bukan mahram tak boleh berlaku. kalau berlaku = MAKSIAT

kool ke? ko tunggu la azab Allah tgk sape lg kool.. moga sempat lah dikau bertaubat.. sementara nyawa belum di hujung kerongkong, sementara matahari masih bersinar di ufuk timur di pagi hari

Han Ibn Suib berkata...

tak buat maksiat ye bang kalo mabuk? biasa kalo mabuk tu, sedar tak apa yang korang tengah buat?

Tanpa Nama berkata...

ape fesbuk awek ni tot.. nak nak hahaha

Prince Noob berkata...

meh aku bagi kotey ke mulot ko u bitch

Muhammad Warouq bin Qamar berkata...

minum arak bukan maksiat? kah kah. makin bodo rupanya ilmu agama rakyat malaysia.

eray berkata...

sedih, harap one day derang sedaq diri.

NOOR FATIN berkata...

semoga dia sempat bertaubat sebelum Allah tarik nyawanya.. amin :)

Tanpa Nama berkata...

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001023331399

SyncRo MEOR berkata...

Am losing my respect for you a lil tot. Stop posting stereotypical posts like this la. You wanna talk politics, that's fine even if you have to put a photoshopped image of sharizat dancing to I'm sexy and I know it on a strip pole bro. But religion is a tender topic, whatever religion is in question.

From someone who claims to have resided with a constant chick banger back when you were young, I'd expect a little more brain than this (or ke mmg mass majority of malays yg ko slalu hang dlu yg suka drink suka fuck suka get high attentionseekinglosers ?).

Does it really not sadden you that some of those who agree on this post is but a washed up brainwashed 'religious' empty minded heartless persona who says, I LOVE MY GOD AND MY GOD IS RIGHT because they grew up knowing ONLY their gods but will definitely choke at the question, WHY YOUR GOD AND NOT OTHERS ?

('choke' here implying them not able to provide honest humanly understood answers for others and much worse, to themselves and YES i'm stereotyping a bit here)

Grow up and open your eyes bro. Your post is strikingly similar to what a drunk guy'd do behind a laptop with internet following. Sure you haven't been drinking bro ?

Alcohol is many things not just insecure teens tynna hop on the social train. And due to your unusual UN-trolling nature of this posting as compared to your past posts, fuck yeah I DISLIKE this.

Disclaimer ; I do not condone to the nature of alcoholic behaviours that is to come after consumption nor do I believe the girl in the given picture is in any stature, cool, or that she has claimed that she is in fact irrevocably, cool.

Orang Melayu minum arak = Orang Melayu minum arak.

Orang Cool minum arak = Orang cool minum arak.

Tanpa Nama berkata...

Mendidik anak semakin sukar & mencabar. Pancaroba dunia semakin mengganas. Apakan daya, kita hanya hamba yg lemah. Hari2 'taubuat' mau hari2 taubat maa.
Drp,
RYSMHP

Mr.Clive berkata...

aku rasa budak2 laki tu gay la kot.

PELiK berkata...

Tak pelik dan bukan isu bagi aku. Melayu memang camni.

Noraini Suhaida berkata...

ramai yang buta agama kat sini yea..tsk..tsk..tsk..

Tanpa Nama berkata...

ayok mantot ade org kenal ko mase ko mude..
ape ko dh buat mantot...ish3

Tanpa Nama berkata...

pergh pakai ipad bro...saje tunjuk le tew...hewhewhew

Alynn Notnot berkata...

serious malu nak mengaku org melayu kalau gini lah gayenye.

Mantot berkata...

syncro meor,

i am not drunk and yes,religion is a tender issue.

dan kita semua tahu...orang melayu minum arak sbb dia rasa dia cool.i will not take back that statement.

defend it all u like, tell me one good reason why should a malay drinks?

inspirations?idea? mental awareness?
blehh...

Akue Syazwan berkata...

Lebih baik bersangka baik dari asyik bersangka buruk je. Asyik bersangka buruk, fikiran pun asyik ke arah mencari keburukan orang je la. Lain la kalau kau kenal perempuan ni pernah nampak depan mata. Tapi bodoh bagi perempuan dalam gambar ini kerana membuat manusia asyik berprasangka buruk dan mengata. Niat untuk menyedarkan orang ramai biarlah kena dengan caranya. Salam.

SyncRo MEOR berkata...

That was a rhetorical question la about you being drunk.

Oh many. You should really start judging them as humans first before race. Banyak bhai sebab orang (in your case, Malays) drink.

In all honesty, maybe you see them in such light sebab you've never been a drinker ? That's my best guess la.

And oh, I'm defending this really hard because I have friends I love. Guys yang when they were teens they did NOT drink for the 'cool' effect non-drinkers see them 'boast' of.

Try telling your non-muslim friends the same thing, they drink to be cool. Not all would agree bro.

Oh and I got a few reasons to give out,

hows - depressed kids. most drinks alone or in very tight limited groups of people, away from society.
- kids who grew up with parents who drinks so they never found liquor as weird or any cooler than 7-up.
-peer pressure (somewhat agrees with your statement but slightly different)
-girl with bigboobs with not much religious(islamic since dia malay kan) guidelines to follow since a kid and broke and just got offered a good job as a bartender. for serious effect, add *mum got cancer and in hospital. dad died long time a ago. siblings schooling. she's the eldest and needs money to support* (this is just circumstantial)
-curious malays

inspirations?idea? mental awareness?
blehh...

jyeeahhhh some of those as well depending on time and place and purpose of the event.

Dude.. cuti sekolah ni, go out and meet more people.

Tanpa Nama berkata...

perghh..sedey gle ramai yg kondem mantot psl ni..siyes aku tgezut!

minum arak bkn maksiat?? hahaha..

korg bc la hadis "jgn minum arak kerana ia ibu segala kejahatan"..

kalo dh mabuk, mcm mn nk tau buat maksiat ke x?..bwk keta langgar orang, rogol orang, bunuh org..ish

aku tgezut..trezeguet..heh

voltron

sherliza berkata...

Syncro meor : mantot may need to go out and see more people :) . Still...as you know.,.alcohal is forbidden in Islam...for what ever reasons that you have stated earlier...alcohol is still forbidden. Mantot : ko memang need to go out more and meet more people, sometimes its good to understand what one person is facing. Salah tetap salah...cuma lebih baik, sekiranya dpt memahami dan mngkin menasihati dr point of view yg berbeza - suaka

PELiK berkata...

Asal dia Melayu je dia Islam. Asal dia Melayu je automatik dia Islam ke? Aku takleh sangka baik sebab aku taktau agama budak ni dan segala kenyataan dia hanya menunjukkan keMelayuan, bukan keIslaman dan aku sangat anti dengan bangsa aku sendiri maka, Melayu memang macam ini. Tak hairan.

rabunmerah berkata...

kita orang hanya mabuk kah kah kah...

wootwoot berkata...

astarghfirullah..nak menitis air mata aku ni.xde cuma2 xde tapi2.xde exception.

aku lagi suka jadi katak bawah tempurung dari keluar dunia tengok apa yang manusia buat lepas 2 setuju dengan maksiat yang diorang buat.

apa yang lagi menyedihkan bila orang x hairan pon dengan apa yang budak perempuan ni buat.
"eleh biasa lah 2"
subhanallah

agama dah cakap bersedih bermasalah cari la DIA.family dia x mampu bimbing dia.kita ni masyarakat tolong la.bukannya setuju dengan apa yang dia buat.

yang non-muslim minum.itu hal mereka.kita ni muslim.sudah diberi tunjuk ajar jalan yang betul.tapi still memilih jalan yang salah.yang non-muslim selalu buat.

kalau terasa diri 2 buta dalam hidup ni.carik kalam suci 2.guru yang mampu membimbing.aku pun masih belajar masih mencari2.tapi x pernah aku halalkan yang haram.

Tanpa Nama berkata...

kalau ak kawen satu hr nnt and ad anak..
mampu ke ak nk besarkan anak2 dalam suasana masyarakat macam ni??
Ya Allah risaunye..

missus vidic berkata...

rasanya agree dgn komen Mr/Miss Pelik atas ni. why would u judge sumone just because he/she is a Malay? abis tu kalau budak perempuan tu bukan melayu tapi dia Islam mcm mana pulak?

rasanya ayat tu kena betulkan. Bukan org Melayu yang haram minum arak, tapi Muslim. jadi tolong la betulkan perspektif yang sangat2 prejudis tu.

tak semestinya melayu tu Islam dan tak semestinya Islam tu melayu.

Dan persoalannya kt sini, korang sume tau ke budak perempuan tu Islam?

ciksufi berkata...

before this aku suka gak baca entry kat sini. tapi entry kali ni aku rasa kecewa dgn statement 'ada dua possibilities macam mana maksiat tak berlaku'.

Radin berkata...

Okay, maksiat ialah perbuatan yang ditegah.

Minum arak ialah maksiat.

Letak gambar pompuan yg kau tak kenal & supaya orang ramai judge mcm2 pun kira maksiat tak? Atau mengutuk ramai2 ni suatu yg cool?

Tanpa Nama berkata...

arak itu ibu segala maksiat... yang islam kalau xtau,g stdy blk ok...

Tanpa Nama berkata...

Melayu boleh minum arak. Muslim yang dilarang minum arak.

Natsir berkata...

Seriously tot, bila baca post kau ni, nampak seolah2 kau tak berapa faham maksud maksiat tu tot. Maksiat tu bukan berzina je, apa2 benda yg mendatangkan dosa pun maksiat. Mungkin aku yg tak berapa paham post kau ataupun mmg kau paham maksiat tu adalah berzina semata2. Kalau sangkaan aku yang kedua tu benar, boleh la kau ubah pemahaman kau ttg maksud maksiat. Watching porn juga maksiat, you know..

Natsir berkata...

fyi, comment aku td hanyalah ttg penggunaan perkataan maksiat, bukan nak backing minah yg pgg botol arak tu, she's obviously committing maksiat. Pakaian, pergaulan, mencarut etc semua pun maksiat

SyncRo MEOR berkata...

@ sherliza March 6, 2012 12:31:00 AM GMT+08:00

tatau ko akan baca ke tak tapi,

ye aku tau arak tu haram. sila baca disclaimer aku kat footnote first comment. aku tak sokong pun kewujudan arak dalam komuniti kita ni.

@ mantot

sorry kalau aku dtg from the wrong foot sebab aku agree banyak melayu drink sebab dia rasa dia cool pastu poyo dgn sume orang cam die dah bagus gile dah. tak semua camtu tau.

Tanpa Nama berkata...

aku hanya mampu mengucap baca komen2 kt sini..semoga perempuan tu smpt bertaubat sblm ajal..amin~

ory

Tanpa Nama berkata...

Yg korang sume melenting cm ulat taik ni pesal? biar je la die. bkn die menyusahkan sesape pun.. ni la yg selalu jadi ble kuar something kat tenet.. kecoh! Laki pompuan sibuk komen berlagak baik..

husn bosn berkata...

Mantot ade do.. tengah orang mabuk-mabuk ade sorang main PSP. member aku (perempuan) pakai short terikut pegi sex parti.. dia hanya menari gile, tak minom arak dan kehabisan idea watpe dia main PSP lah! (btw memang kena raba, tapi pandai-pandai lah escape.) Apapun, dia dah insaf sekarang dan mendekati tuhan. Syukur dia tak penah minom. (Ko bace ke komen bernas aku ni?)