Mac 24, 2012

Jadi Hari Ni Aku Minum Starbucks...

Bila aku usha2 harga dia, dah naik. Aku pun maki la cashier tu. "Ni apasal harga boleh naik ni? Sebelum ni takde la mahal camni harga dia? Apasal yang saiz venti tu beza dia banyak sangat compare dengan dulu?"

Cashier cum waiter tu pun kata "dah lama dah naik ni bang...biasala bang.Barang import...harga bukan kita yang tentukan. Kalau abang tak mampu abang gi la minum kat Big Apple sebelah tu.." kata dia sambil menunjukkan Big Apple yang betul2 depan Starbucks tu.

"Kat situ kopi dia murah..besar2."

Aku tak puas hati betul dengan jawapan dia. Nak aje aku patahkan card Starbucks aku depan dia.
Mentang2 la aku hanya memakai selipar dan t shirt bundle...

Kalau kau pakai selebet2 kau tak layak minum air dia ke?

55 ulasan:

ErnieFaizal Siti berkata...

wakaka...tulah awak,komplen lagi pasal harga..nasib baik dia tak suruh gi mamak je..actlly,sy pun suka coffee starbuck.. peace... :)

Tanpa Nama berkata...

slowpoke .

Rabiatul berkata...

mmm java chips and caramel mocha are definitely my favorites hihi..kat sini hrga dalam nearly 5 bucks for venti, so lebih kurang jela kan kalau ka msia? berapa kalau venti?

Rabiatul berkata...

*kat
And disebabkan post ni i'm craving for one nowww malas nak keluarr on saturday haha

Ted berkata...

tersirat.

Supplier ma, ikut suka la depa nak tetapkan macam mana, ko nak boleh amik, tanak sudah. Alah, kalau RM 700 tu dah fix pun, aku gerenti org amik jugak.

ntah2 kalau gaji minima 700 pastu takde pengkhususanpun, rakyat malaysia yang claim dorang mampu bising2 jugak. Kan jenis bagi betis nak peha.

mira maisara berkata...

amboi.. pekerja die pon boleh tahan jugak eak..haha

Tanpa Nama berkata...

pehh nak menunjuk kaya pulak minum kat starbucks... melayu melayu... jakun agaknya minum kopi yahudi ni sampai ambik gambar letak kat blog... eh kata sokong palestin mana boleh beli barang2 yahudi ni.

aik kopi stabak naik harga pun bising... stabak ni kan minuman utk org2 kaya... org kaya2 je pergi, so apa ada kisah naik harga pun... mcm kau cakap la sama la jugak mcm maid kan... maid utk org kaya2 je kan... setakat naik rm700 apa ada kisah, dah tentu org2 kaya je pakai maid kan, kan kan

Rozuan Ismail berkata...

namapon starbucks dik.huhu. x mampu aku nk g sana

Rabiatul berkata...

err aku tak rasa gamba ni mantot yg tangkap. whats wrong with starbucks dude it tastes gooddddd

punchdrunk lovesick berkata...

si anon kat atas tu layak duduk dlm lubang jubo lembu sharizat..mmg xpandai nk berdebat..bodoh!!!!

SM berkata...

apahal? baik lu patahkan tengkuk cashier tu!

ibrahim rabani berkata...

Aku rasa aku tau kenapa tetiba kau selit starbuck time kau tengah cakap pasal maid.
Waiting for your next post, bro ;)

Hidemichi berkata...

bukan pasai penampilan hang, tp pasai komplen hang tu..

zaminc berkata...

Bayangkan Tot... ko order kopi Stabak, tapi datang kopi cap keris jer.. hehe harga boh sama ngan Stabak, camner tuh?

Sonia berkata...

Ubahlah cara hidup anda. Harga produk/servis akan terus naik. Jadi ubahlah cara hidup. Contohi Mantot, dia bagus.

kuncisudu berkata...

pada aku harga kopi starbuck ni bukan le isu, sbb bukan keperluan masuk termasuk brg mewah.kita rasa mahal, jgn beli. hehehe.

tp iceblended dia mmg sedap giler, aku tak tahu la berbaloi ke tak ngan harga RM13, tp mmg sedap. kalah la ice blended pasar malam. setakat ni no dua best ialah kopi mcD.

Tanpa Nama berkata...

Bro Mantot,
Aku nak ko komen pasal video ni lak.

http://youtu.be/mv1Odprcq3I

-Aku Anon-

Afee berkata...

Mantot mantot... Starbucks tu hantar hasilnya untuk team israel... Kita patut boycott.. Taukenya terang2 declare dorg sokong israel...

Radin berkata...

Hehehee... masih pasal harga, cara hidup, bagai ke? Woi, dah 5 entri ni. Boring la. Ko post pasal artis je la atau dah lama tak baca Mangga?

Chrome berkata...

Mantot tunggu sesiapa tulis Starbucks tu satu keperluan. Pastu, dia nak WTF puas2.

Cik Siti Fairuz berkata...

aku dah lama tak layan stabak sbb mmg kopi dia cair..even kt UK pn kopi stabak cair, balik mesia aku terpikat ngn COFFEEBEAN (ada cert halal lagi).. paling best ko try "ultimate mocha + cinnamon" perghh mmg best mcm lyn meth je..kehkeh

mantot, ko tak sesuai la lepak stabak..pi berambus duk kt warung kopi tu..amik idea lebih skit improve post2 ko ni. bagi sesuai ngn jiwa rakyat tempatan yg susah nak paham2 idea ko nih...

Raden berkata...

stabak adalah satu keperluan

Tanpa Nama berkata...

In the end, kopi DIY kat rumah lagi sedap, ye dak Mantot? Nak satu dua tiga empat cawan pun boleh. Siap letak extra choc chips n cream summore.

-alay

Raden berkata...

aku x rasa gambar tu mantot snap pon... kalau tngok background... mcm bkan kat m'sia jer... amik kat internet barangkali...

aku ulang stabak satu keperluan...
hihihihihi....

Tanpa Nama berkata...

mantot ana mohon jangan nak main2 dgn stabak! stabak tu satu keperluan dalam hidup ana kau tahu, ia bagaikan dadah bagi ana. pegi mampos la kalau ko sebagai org kebanyakan tak mampu nak minum kopi stabak sbb dah naik harga, bagi ana tak kisah pun sbb ana ada duit. ko kene ingat stabak hanya utk org kaya2, org miskin atau sederhana mcm ko dok minum kedai kopi saja, jgn sibuk2 nak kutuk minuman org kaya2 seperti ana. jgn sibuk hal org kaya, baik kau sibuk bincangkan hal sendiri dulu. kita berdua dalam dunia, darjat dan taraf yg berlainan, ko kena ingat tu.

Rin berkata...

masalahnya kenapa minum TEH di cameron highland di tengah ladang tu pun harga mahal yang tak munasabah? import celah mana...

xcharlie berkata...

Somehow aku dapat rasakan entry ni kena mengena dengan entry amah indo...

Troll ke Mantot?

LOL!

aku pun meleis berkata...

tolonglah meleis-meleis gunakan akal anda

post kali ni sah-sah analogi mantot ttg melayu yang banyak komplen harga gaji amah nak naik

Tanpa Nama berkata...

sokong 'aku pun meleis',
ni entry menganjing.jgnla lurus bendul sgt.bukan nk backing mantot tp mmg obvious sgt mknenye.

Fasha SandaKAN berkata...

naseb baek aku minom air kosong kurang manes...

redzabes berkata...

kahkahkahkah, sentap mak

Tanpa Nama berkata...

laaa...minum starbuck. starbuck memiliki rantai paling dekat dengan israel...patut kena boikot.

Meleis dilema berkata...

Mantot very judgemental. Minum starbuck tu org kaya ke...betulkan mentaliti kau bro.

hahahahaa~~!!

Tanpa Nama berkata...

abang sayang bodoh pencacai nuar... lu taksub sangat dgn nuar tak payah la nak share2 link tu kat sini... gua bosan la org yg tak habis2 berpolitik cam babi ni. org kalau dah taksub sangat, kote najib sanggup hisap, bontot nuar sanggup jilat

missus vidic berkata...

i smell sarcasm here...

haha tak habis lagi rupanya mantot ni..

Zonkers berkata...

Ko betul ada kad starbucks? aku x percaya la. bukan ko anti minuman mahal2 ke? ni mesti entry ko yang ada maksud tersirat ni kan? ko nk provoke pembaca kan?

Johan Osman berkata...

Poligami ialah satu keperluan. Konpem Mantot tak WTF aku. Heheh..

Solahuddeen berkata...

tak pernah terlintas nak minum pun. kopi aku buat lagi ohsem.

Tanpa Nama berkata...

kopi kapal api lagi best minum jer tau2 dah sampai ke bulan!

Tanpa Nama berkata...

apa masalah kalau dia ada kad starbucks pun? selama ni mantot tulis2 kutuk2 orang tapi at the end dia sendiri pun sama jugak, buat jugak. korang tak payah la konon2 nak backing dia sangat, dia ni bukan sape2 pun, bukan anak buah nuar pun weeii... kalau dia tipu korang hidup2 pun korang mesti percaya jugak.

Tanpa Nama berkata...

minum starbuck banyak2 lama2 jadi obese. banyak gula weeh...

Zonkers berkata...

Lek2 aaa Anonymous.

"korang tak payah la konon2 nak backing dia sangat, dia ni bukan sape2 pun, bukan anak buah nuar pun weeii."

Kalau dia anak bik mama sekalipun, ko igt kitorang nk stop kutuk dia? kitorang kutuk/puji dia sebab tulisan dia, bukan sebab dia anak saper.

Deii.

Tanpa Nama berkata...

tahap penulisan dia intelektual sangat kah? kalau mcm ni yg korang puja dan anggap sebagai intelektual... sorry to say... pathetic

Dir berkata...

Kau pun pathetic sbb kau rajin plak nak baca n komen hahahhaahahhaahha bodoh tahap lembu!

Tanpa Nama berkata...

dir... pathetic

Tanpa Nama berkata...

Tukang komen dekat sini belum apa-apa dah menyalak. Cuba baca post ni betul-betul. Mantot is trying to convey something, fellas! Tu lah orang Malaysia ni kurang critical thinking, interpret apa yang superficial je. Dafuq

Tanpa Nama berkata...

haah la post ni mmg mencabar minda dan sangat memerlukan critical thinking... stupid

Zonkers berkata...

"tahap penulisan dia intelektual sangat kah"

Saper ckp tulisan Mantot intelektual? hahaha! kitorang kutuk/puji je memana patut.

Tidak emosi berkata...

Ramai yg lurus bendul..lagi lurus dari pembaris..kasihan

Tanpa Nama berkata...

tidak mengapa jadi lurus bendul daripada jadi bengkok tolol... kasihan

Anon berkata...

Barangsiapa yang mampu minum star bak, tentu sekali dia mampu berpoligami.

Cik Siti berkata...

"Mentang2 la aku hanya memakai selipar dan t shirt bundle"

Mmg polisi dorg kena pakai cantik-cantik baru boleh minum ke?

Kwn I anak Dato', ada skali adik dia lepak Starbucks jap smentara tunggu kakak dia shopping. Dia pakai tshirt bodoh, jeans dengan seliper je. TAKDE waiters nk serve dia. Dia siap panggil and nobody came. Wth.

erol berkata...

Rilek la.
kat ALAMANDA ek?

Harga kedai yg macam ni dah di direct convert dr negara asal (USA)pehtu tambah tax&cost sana sini. jadi la belas² hengget yg dok bayar tuh.

Ko pun tanya soalan, terang² dia tu cashier, mana la dia nak tau sbb musabab harga naik, sekali nada ko tanya pun maybe ala kekwat dia pun bagi la jawapan yg tak leh blah tuh. yg cashier tu pun satu tak reti customer service. jwap tatau kan senang, yg gi tambah pasal big apple murahan tu wat per.

komen ada sesetengah cam gampang lagi bebal, ada yg bleh pakai. nak wat camna, even org melayu pun SPM bukan nyer A1 suma. Tak paham article pehtu nak komen.

bg yg komen pasal yahudi tuh, ko tak yah la pakai pc yg ko guna nak bagi komen, itu pun dr yahudi jugak. hampir semua keperluan hidup yg ko pakai tu pun dr yahudi. sbb ko ada ok la ek, yg ko tak dpt kena boikot.

kalu tak paham tak yah komen.

aficionna berkata...

kalau asb haram ,
minum kat starbucks kepunyaan yahudi haram tak rasa2 nya ?
at least asb kite dpt duit,minum starbucks, yahudi yg dpt duit..
kehkeh

Tanpa Nama berkata...

Minum kopi vietnam la. Sejuta kali lagi sedap dr stabak. Tak caya lu cubaaaaa lahhhhhh