Mac 26, 2012

Pada Satu Hari, Gerai Kuih Makcik Lijah Didatangi Pelancong Dari Eropah...

Orang putih itu bertanya, "what kind of food is this?"
Makcik Lijah pun dengan selamba menerangkan nama kuih itu satu-persatu.

Ugly trunk

Bathing hippo

Layer

Headcap

The snail

Face shine

Duck excrement

Oil lamp flour

Unstable


Your Shoulder

Peace

...................

Mungkin dalam 20 tahun ,
almond london akan dianggap kuih tradisional kita.
Tapi sampai sekarang aku tak pernah nampak,
mana part London nya dekat kuih tu?

31 ulasan:

Darus Interferon berkata...

landon almond tu kueh paling overrated

Sang Merah berkata...

wonder back then what they had in mind thinking eating duck excrement would be yummy.....

OgysiJemariSeni berkata...

Agak2 mat saleh tu nak jamah tak duck excrement? hehhehe

Black Pearl berkata...

Mana part Bandung nya dekat Mi Bandung?

bahu-lu berkata...

it took me while nak faham Your Shoulder tu kuih Bahu-Lu aahhahahahha classic!

paes berkata...

unstable?

fasha berkata...

kuih goyang is unstable?haha.

Tanpa Nama berkata...

lagi satu, aku pun tak nampak part mana yang ada badak nya pada cucur badak....

Tanpa Nama berkata...

apsal tak tulis kuih duck shit sahaja

mr edz berkata...

kuih rosmah mana?

Tanpa Nama berkata...

Kuih goyang - kuih shake2 shuffling

Norhafiza Yusoff berkata...

unstable = kuih goyang hahaha

Tanpa Nama berkata...

MR EDZ, kueh rosmah ko jgn imaginekn...tp kalo mantot tahu/pernah jumpa,boleh la share kt sini.
kuih goyang? bkn kuih ros ke? kuih ros = rosemariah

SyasyaHaha berkata...

ahahaha niceeee bdw kuih ugly trunk is my feveret! i loike! :D

ascorbic berkata...

lapar la tgk kueh banyaknye...huuuuu

alpaka berkata...

kueh lasbian! sape boleh teka....

Tanpa Nama berkata...

oghe klate panggil tepung bungkus.. puteri dua sebilik...

Unstable berkata...

kahkahkah!!!
inii sangat kelakar..
cilakak ko mantot..
lawak tahap bathing hippo!!

Tanpa Nama berkata...

apa yg sangat kelakarnya benda mcm ni? takat ni je ke tahap intelektual sense of humor ko... pathetic

fingerkontot. berkata...

y'know, it's very nice to relax while dipping your shoulder into hot tea.


haha. gilak.

Sonia berkata...

Ubahlah cara hidup, berniagalah seperti Makcik Lijah. Nescaya kita tidak desperate dgn perubahan ekonomi global.

Fasha SandaKAN berkata...

konpem makcik lijah ni ske dengo lagu merapu mat salleh, sinar fm

Tanpa Nama berkata...

terbaik.

[AMR]ReenaRawee berkata...

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL~

Tanpa Nama berkata...

serius... apa yg terbaiknya?

Ayu berkata...

kueh peace tu beshhhh .. mn nk carik kalu x bulan poser.. nk raya je baru jumpa kueh2 nih...

Cik Eka berkata...

hehehehe

kelakar kan nama2 kuih kita

disitulah terletak uniknya kuih2 kita..

suka tepung pelita

azizol berkata...

bathing hippo?
chill je namanya...
time mk n pun chill gak, pkena ngan teh o...

ugly trunk??
better than "hideous tuuuuuuttttt"

ck slmh berkata...

one more tot.
nasi kerabu = rice to Wednesday

aiza berkata...

saya stuck skjp mse nak translate kuih Your Shoulder tuh..

husn bosn berkata...

your shoulder..haha gelak besar di situ..