Mac 02, 2012

Terima Kasih Kerajaan Barisan Nasional

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pemansuhan bayaran tol RM1 menghala ke Kuala Lumpur di Plaza Tol Batu 9 dan bayaran 90 sen di Plaza Tol Batu 11 menghala ke Kajang, berkuatkuasa tengah malam ini.

Perdana Menteri berkata keputusan kerajaan itu akan mengurangkan beban pengguna yang kerap menggunakan Lebuh Raya Cheras-Kajang sebanyak 50 peratus, atau pengurangan bayaran tol daripada RM3.80 kepada RM1.90 untuk dua hala.

"Ini adalah usaha dan perjuangan kerajaan Barisan Nasional sejak 2009 lagi dan hari ini kerajaan jadikan kenyataan," katanya pada majlis pecah tanah projek Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Cina Bandar Sungai Long di sini.

...............

Terima kasih kerajaan Barisan Nasional 

13 ulasan:

Muhammad Hakim berkata...

Assalamualaikum, just want to share with u my food blog. Just started;-)
Please share, shukran http://halalfoodjournal.blogspot.com/

ps:minat blog abg sejak 2thn lepas...sempoi

Nurul Syuhada berkata...

aku rasa sejak Dato' Shaziman ni jaga KKR, byk improvement...tol da lama x naik harga n byk tol yang dah mula dimansuhkan...ade gak rumah Quarters kakitangan JKR yang dibina baru untuk derang..tapi yang aku nyampah, asal Najib yang dapat nama???? I adore Dato' Shaziman a lot sebab die la antara menteri BN yang nampak buat kerja n takde cerita negatif pasal dia... :)

Nurul Syuhada berkata...

aku rasa sejak Dato' Shaziman ni jaga KKR, byk improvement...tol da lama x naik harga n byk tol yang dah mula dimansuhkan...ade gak rumah Quarters kakitangan JKR yang dibina baru untuk derang..tapi yang aku nyampah, asal Najib yang dapat nama???? I adore Dato' Shaziman a lot sebab die la antara menteri BN yang nampak buat kerja n takde cerita negatif pasal dia... :)

Tanpa Nama berkata...

bak kata pepatah lembu punya susu, sharizat dapat nama.

Mr.Clive berkata...

sebab Najib represent Barisan Nasional.muka depan.

aku bukan penyokong BN tapi strategically speaking,mestilah utilize watak dalam sesuatu kempen yang org dah familiar with.

Cik Cakula Cemekut Cekelat berkata...

kenapa lah PRU xbuat tiap2 thun.. klu x mesti highway PLUS free..

Amirul (aremierulez) berkata...

Tol dari Shah Alam ke Sri Petaling melalui Kesas RM 8.80 pergi balik.

Harap mansuhkan yang tu dulu

punchdrunk lovesick berkata...

ni serupa aku bakar rumah korang...api dah marak...aku tolang padamkan!!!!korang rs korang berterima kasih kat aku x?

Tanpa Nama berkata...

Cik Cakula, cak cekelat cikit..

Kamben berkata...

Seorang menteri yg memegang portfolio menteri duit pernah berkata "Negara akan muflis jika tol dimansuhkan. Janji PR untuk memansuhkan tol adalah tidak masuk akal dan hanya akan merugikan negara kerana negara akan terpaksa membayar pampasan kepada syarikat konsesi tol."

(the naked writer) berkata...

nampak sangat

missus vidic berkata...

nak dekat2 PRU ni najib makin menjadi carik idea nak ambil balik hati rakyat.

pigi dah..kalau ikhlas nak turunkan harga tol tu dari dulu patut buat satu tol jer.

bayar tol tapi lepas tu terpaksa tempuh traffic jammed berjam2 pun tak guna jugak. selalu kalau stuck in jam nampak la polis trafik escort kereta2 vip ni nak lalu. memang macam B**I....

Ayyman Rahim berkata...

Pilihanraya dah dekat kan. Maka semakin berlimpah lah kebaikan.