Mac 15, 2012

Semua Ibu Bapa Mahukan Yang Terbaik Untuk Anak Mereka

92 ulasan:

mr edz berkata...

yeahhhh....

Nerzhul berkata...

menyesal saya tak simpan duit dari kecil.

Prince Noob berkata...

nak kutuk kutuk jugak... tapi jgn sampai membawa ke fitnah... anak pm tu takde pun ckp simpan duit dari kecil utk urusan tunang dan kawin diorg. blog ni dah jadi blog politik pro-pembangkang ke... sama tahap je dgn blog porno papagomo, dua2 dok asyik sebar fitnah

Cik Cakula Cemekut Cekelat berkata...

pagi2 da ada bahan..hahaha...sungguh2 aku bekfes arini...

Tanpa Nama berkata...

kalu kesimpulan mcm tu... pemimpin pembangkang yg beli rumah harga juta2 pakai cash tu pun simpan duit dari kecik ke??????????

Sang Merah berkata...

some people don't understand the art and comedy of sarcasm...applause!! applause!!!!

Haizam berkata...

Ermmm..sapa pulak gerangan pemimpin pembangkang yang beli rumah juta2 pakai cash tu yer..tak dimaklumkan pun..apakah ianya bener?

Prince Noob berkata...

sang merah tak semua benda kau boleh sarcasm, mock atau jadikan bahan lawak. kalau ko tulis2 bahan fitnah atas alasan sarcasm, kalau masuk mahkamah hakim tak terima alasan sarcasm. kalau semua benda boleh dilawakkan, lepas ni kalau ada org melawakkan agama pun org tak kisah atas alasan komedi. jgn sampai jadi mcm barat, org kristian lawakkan tuhan mereka sendiri pun diorg tak rasa apa2.

Mantot berkata...

aku buat lawak pasal ni kau kata aku fitnah..meh tunjuk bukti sket sapa beli rumah juta2 cash tu kalau kau claim aku fitnah?

Tanpa Nama berkata...

kesian malaysia. rakyat bercakap tentang hak tapi siapa peduli. nak memperjuangkan bangsa dan agama tp nampak buruk sgt perilaku. bahasa sopan dah takde kot. lawak pun jadi lah.
thanks!

Wacha berkata...

Buat lawak memang senang selagi ia tak berkaitan dengan bini, anak & mak bapak sendiri. :)

Tanpa Nama berkata...

bangang gile prince Noob nih..
tu name die ayat sindiran..fitnah ape benda..
agak2 lu lah mane die org dpt duit smpai 500k utk majlis tunang?
itu belom majlis kawin lagi..
agak-agak lah..
kate suh rakyat hidup bersederhana..berjimat cermat..
tp ko pulak bermewah-mewah..
masih buta kah?

Tanpa Nama berkata...

dia pau duit adik dia skali... kakakaka.. ada bank baek punye..

Tanpa Nama berkata...

najib nih keturunan bangsawan..
ape ade hal?
korang orang-orang miskin jangan bising-bising menyibuk hal-hal orang bangsawan boleh?

Tanpa Nama berkata...

komisen dari mami kot... apala mantot itupun taktau ke??

Penjejak Neraka berkata...

haha...mantot jadi sarcastic pun ade org yg butthurt

antara sbb aku sllu mls nk komen kt sini sbb ramai yg sentitif dan mudah butthurt bila kutuk melayu, krjaan

kpd org2 mcm ni, sila baca buku byk2, biar minda tu terbuka sket..

Tanpa Nama berkata...

apa bodoh nak mampus princess noob ni. bagi aku, "simpan duit dari kecik" itu adalah satu pujian kot. haha. fitnah kemenda.

Tanpa Nama berkata...

janganlah ngkorang duk kutuk pemimpin Malaysia kesayangan prince Noob tuh...sedih die pemimpin di fitnah macam2...sobsss...

Prince Noob berkata...

haah la aku sayang sangat kat najib razak, first lady rosmah mansor, kak jat...

nak lawak boleh nak sarkastik boleh tapi kadang2 kalau dah berlebih2 sangat siap tulis "kami simpan duit sejak kecik utk bertunang dan majlis kawin kami", "demi anak saya telah jual satu handbag kegemaran" tu aku pun dah naik menyampah. kalau nak sangat dedahkan salah laku, dedahkan saja resit hotel besday najib mcm blog2 pro-PR lain buat. sekarang ko rasa syok la sbb semua reader2 ko kat sini plus anon2 semua backing ko, tp kalau tetiba ko kena dakwa masuk mahkamah atas dakwaan fitnah, aku rasa takde sape pun kat sini nak tolong backing ko.

Tanpa Nama berkata...

bodoh punyer noob... persolannyer mane dorang dapat duit..tunang sampy RM500k.. pantang aku pak2 menteri berbelanje besar.. sedangkan negara berhutang RM 400b..fak betol lah!!!

Tanpa Nama berkata...

kau takyah nak poyo2 kat sini la Noob..dah omak nye pandai menyimpan dari kecik.. mesti anak nyer pon pandai menyimpan dari kecik...fitnah mende..mendeeeee..mendeee??!! bangang! kih3

Tanpa Nama berkata...

tot ..statement kalau macam monyet respon pon mesti macam monyet gak kan??ce ko respon skit kat prince noob tu

Wacha berkata...

Ahaa.. rileks, Prince Noob. Aku faham sngt. Kau cakap memang betul. Memang org akan tuduh kau mcm2, jilat BN, poyo, skema, monyet bla bla.. bla... Memang org tak suka ANYONE cakap THE RIGHT THING(walaupun sopan, tak sarkastik), lebih2 lagi bila diorang sendiri 'terasa' dgn respon kau.

Aku tak kuasa nak backing bangsawan2 tu, dlm masa yg sama lagi tak kuasa nak kutuk ala2 sarkastik. Memang blogger agong2 kan sngt budaya sarkastik ni(cara terhangat nak popular). Ni antara kesan jangkasa masa panjang hasil dari blogger & para onliners Melayu - org Melayu (yg ngaku Islam) dah TAK PERCAYA kpd 'bercakap/berpesan/menulis tanpa sarcasm'.

Takyah buang masa ngutuk tiap2 hari(serius, HAPRAK pun tak dpt. Ni pun nak bukti ke?). Yg betul2 jalan, masa ngundi- gi ngundi mana yg patut. Kalau rasa mampu, join parti, bina strategi, take down mereka yg keji.

Pembenci Noob berkata...

noob bodo macam unta!!

Tanpa Nama berkata...

chilll...
tak de salah pun lu nak sarkastik ka direct ka..
semua tu terletak pada tafsiran kepala otak reader lu..
kalo salah tafsir dan membawa kepada fitnah, sendiri mau igt laaa...
lagi senang, tak paham tanye aje laaa..
chilll...
-gua paham, gua boleh gelak, gua ok!-

Reen Tart Nenas berkata...

hendbag saye sgt mahal

Tanpa Nama berkata...

wehh korg, prince noob ni nak laku kan blog dia...ala2 obe dulu..kehkehkeh...layan zasss

Prince Noob berkata...

haah ini adalah taktik aku utk nak lakukan blog aku ala2 obe dulu nampaknya hampir berjaya... tapi aku still takleh terima statement mcm anon kat atas "dah omak nye pandai menyimpan dari kecik.. mesti anak nyer pon pandai menyimpan dari kecik.." <-- ini andaian, tuduhan atau fakta? ko kenal ke dgn anak dia? anak dia ada ke ckp dgn kau? kalau ye pun korang bengang sangat dgn ah jib gor dan wanita pertama rosmah mansor, dedahkan sahaja salahlaku mereka dgn bukti2. kalau takde sama je korang dgn penyokong UMNGOK 2x5, sorang ckp bang nuar kaki liwat, kaki china doll, belah sini tak percaya, yg belah sini ckp najib bom altantuya, rosmah beli cincin 24 juta, belah sana tak percaya... sini fitnah sana, sana fitnah sini... kesimpulannya? pikir sendiri

Hidemichi berkata...

Blog ni kadang boleh jadi macam Stand-up Comedy jugak... Tau stand-up comedy punya bahan mcm mana?
Apa? Bukan budaya kita?

Tanpa Nama berkata...

alahaii..blog si prince noob background mario..ape benda??
patut la pemikiran macam kanak-kanak

Tanpa Nama berkata...

jgn dilayankan prince noob niy, nme blog die pn buasir otak..hahahaha!

Prince Noob berkata...

anon2 ni tahu nak kondem org je... yelah org pandai lah katakan... bila rasa diri tu superior dari org lain tu yg timbul perasaan bongkak dan rasa diri je betul.

kalau nak kondem aku, sila gunakan hujah beserta fakta, nyatakan kat celah gigi mana yg aku salah tu? kalau setakat reply dgn tulis "ko bodoh", "macam kanak2", org gila pun boleh tulis

Prince Noob berkata...

aku tak jawab lagi soalan tuan punya blog kat atas tadi

"Mantot said...

aku buat lawak pasal ni kau kata aku fitnah..meh tunjuk bukti sket sapa beli rumah juta2 cash tu kalau kau claim aku fitnah?"

ok kalau kau ada resit bukti beli rumah juta2 semua tu tunjukkanlah xde masalah pun. kalau ko nak kutuk diorg ko kutuk la. aku cuma claim ko fitnah bila ko letak quote kat gambar kat atas mcm diorg sendiri yg keluarkan kenyataan "kami simpan duit sendiri semenjak kecil bla bla bla", "demi anak saya, saya telah bla bla bla"... mmg diorg ada ckp mcm tu ke? kalau takde mmg fitnahlah jawabnya. ke aku salah? ce cite sikit

Mantot berkata...

err...
kau nak aku letak apa? kalau aku tulis mcm ni tak fitnah?

gambar 1 - gembiranya kami majlis kami ditaja sepenuhnya!kahwin free!

gambar 3 : kah kah kah gua tak kerja tapi gua mampu pakai dan hidup mewah! nasib baik gua tinggalkan pembaca berita TV tu dan kahwin dgn Ah Jib.

Prince Noob berkata...

@mantot

ko dah besar ko sendiri tau apa yg betul apa yg salah, apa yg boleh apa yg tak boleh, tak payah aku bagitau ko kene tulis apa. actually ko tak perlu pun tulis apa2 quote dekat gambar tu yg menggambarkan mcm diorg yg cakap. either ko letak gambar tu je tanpa quote atau tulis komen dan pendapat ko berdasarkan gambar tu seperti kebanyakan entry2 ko sebelum ni, OK? Peace!

Mantot berkata...

lain org lain cara dia bang.
point dia sama je.

kau kutuk orang terang2...aku kutuk org cara menyindir.
kita sama aje suka kutuk orang.

kau pun dah besar...

tak payah aku bagitau ko kene tulis apa. actually ko tak perlu pun tulis apa2 quote dekat gambar tu yg menggambarkan mcm diorg yg cakap. either ko letak gambar tu je tanpa quote atau tulis komen dan pendapat ko berdasarkan gambar tu seperti kebanyakan entry2 ko sebelum ni, OK? Peace!

apa maksud kau sbnrnya?
ayat kau sangat kontra antara satu sama lain.

kau nak bagitau aku macam mana nak tulis ke tidak ni?

Prince Noob berkata...

aku dah baca entry sindiran ko sebelum2 ni dan aku boleh terima dan ada yg melucukan, tapi entry kali ni terus terang aku ckp bukan menyindir tp fitnah, sbb ko tulis quote yg diorg tak cakap pun. dapat ke x point aku?

dan aku mmg ada kutuk org, tapi aku tak tulis benda yg hanya berlandas pada andaian dan tak berlandaskan pada fakta, sbb aku tahu kalau aku salah cakap ia akan jadi fitnah.

Tanpa Nama berkata...

apelah gaduh korg nih..
pdhal due2 buat bende sama..
cara je beza2..

dua2 benda xbaik..
kutk org, fitnah org, tunjukkan aib org..

kalau korg ad usaha nk baiki hal ni maybe lagi baik kot dr menulis ikut hati dan perasaan..

Mantot berkata...

bro,
tak logik ke kalau dia dengan tunang dia mengaku kahwin dan bertunang guna duit simpanan sendiri dari kecik?

Prince Noob berkata...

logik tak logik pun, mereka ada ke ckp mcm tu? ada keluar dari mulut mereka sendirikah?

dia sama je mcm ni, kau ambik gambar altantuya tengah dinner pastu photoshop letak gambar najib letak sebelah dia, atau kau ambik gambar 2 pasangan gay tengah menyontot jubor then kau photoshop tukar muka diorg letak anwar dan saiful. benda yg tak betul kalau diada2kan tak ke fitnah? senang cerita point aku sebenarnya pendek je, tp tak taulah kenapa ko still nak argue mcm2. sori kalau aku menyemak kat blog dan entry kau yg hebat ni.

Mantot berkata...

bro...
ada budak tadika nak saman kau. dia marah kau fitnah dia sama macam ahli parlimen.

Tanpa Nama berkata...

hwahh!!! this is so shocking!! ade yg xpaham sarcasm rupenye...
sarcasm =/= fitnah

Tanpa Nama berkata...

ok seriously aku suka baca blog kau tapi entri kau kali ni agak keterlaluan.


p/s:bro, anak perempuan dia tak macam mak dia :]

El berkata...

prince noob: aku dengar ada satu software nama dia "sense of humour". tolonglah download..aku bersimpati dengan kau.

Tanpa Nama berkata...

<> noob.. andaian bukan , fitnah pon bukan, dan ianya boleh dikatakan fakta jugaklah..kebnyakan anak selalunyer akan follow ape yang diamalkan oleh ibunye... tp dalam hal nih lebih tepat nye adelah sindiran.. klu dah omak ey bg alasan lakar2(kelakar)... so kite sindir anak nyer beri qoute lakar2 camtu gak...dah lah... kau gi jaga blog kau jela.. hias blog kau cantek2.. gi makan gula2 kapas jauh2 la!shhh shhhhhuhhh! duhhh!

Prince Noob berkata...

org bila dah tak boleh nak terima teguran mcm ni la... pusing kanan kiri, bawak geng2 anon backup... tapi aku tahu ada juga yg bersependapat dgn aku yg entry kali ni agak keterlaluan. ada juga yg tak faham fitnah rupanya. so bila fitnah dibolehkan atas alasan sarcasm, mmg berleluasalah fitnah di muka bumi ini.

anon kat atas said "kebnyakan anak selalunyer akan follow ape yang diamalkan oleh ibunye..." ini terang2 adalah andaian. ko kenal dia kah? dia mmg ada ckp mcm kat atas tu kat ko kah? senang cerita, kalau rosmah mansor mmg beli cincin 24juta tu, tapi dia ada ckpkah dia simpan duit dari dia kecil ke utk beli cincin tu? ada sumber? kalau setakat sumber utusan photoshop mcm kat sini http://majalah9.com/rosmah-menabung-sejak-kecil-beli-cincin-usd24-juta/, mmg korang ni senang sgt percaya pada fitnah dan juga terus-menerus menyebarkan fitnah tanpa usul periksa.

@el:
aku tak perlu download, sense of humor tu mmg dah wujud dlm hard disk aku sejak aku dilahirkan, tp kalau benda mcm ni yg ko kata lawak, gua lagi bersimpati dgn lu bro... gua xboleh nak gelak pun dgn fitnah2 mcm ni. senang cerita, lu bayang org ambik gambar lu letak quote "saya gay saya suka org lelaki tutoh batang mereka kat juboq saya", lu rasa itu fitnah ka humor ka sarcasm? fikir sendiri la bro

Sang Merah berkata...

Mantot : i think dis juz became a live stand up :D

Prince Noob:
"kalau ko tulis2 bahan fitnah atas alasan sarcasm, kalau masuk mahkamah hakim tak terima alasan sarcasm"

-actually they do...lau x dah lame page 9Gag.com kena saman kih3...

"lepas ni kalau ada org melawakkan agama pun org tak kisah atas alasan komedi"

-it depends on how u perceive d humour dear...ppl humour themselves just to share sum funny thoughts...but if the humour just to mock n degrading then it's not a humour anymore...it's wat we called an insult...

-bout cristian n their jokes...have u read the bibble? or even just the 10 commandments? sum of it can be quite funny :D (sorry to christians out there..i just watch george carlin kih3 :P)

EL : well said,well said... :D

Prince Snoop berkata...

Prince Noob, boleh tolong bagi address blog kau?

Tanpa Nama berkata...

hahaha. aku nak printscreen, letak kat 9gag.

Tanpa Nama berkata...

abislah mantot, lepas ni masuk paper mantot kene saman sbb fitnah.

Prince Noob berkata...

@prince snoop ko buat lawak ke? link ada kat nama aku tu kan

@sang merah
penulisan kau ni menunjukkan yg ko ni mcm educated. tp bagi contoh 9gag tu mmg bangang la. 9gag tu dah tentu2 lebih ramai org luar negara, non-islam dan atheist yg apa dia kisah dgn fitnah ni semua, janji lawak. takkan kita jadikan mereka2 ni idola kita dan tiru segala benda dari mereka?

aku tak baca bible, tapi even though ada yg funny pun, ko rasa org kristian yg taat suka org main2kan Jesus, sama mcm org muslim yg taat, diorg pasti tak suka kalau org mock Nabi Muhammad s.a.w, tp kalau org yg cerdik pandai tinggi penuh dgn sense of humor, mungkin tak kisah kerana ko anggap ia hanya sarcasm, bukan?

@lain2
mcm ni la, aku tahu aku akan kena tibai hanya, menjadi musuh kepada anon2 dan follower blog ni hanya kerana nak sampaikan sesuatu yg bertentangan dgn ideologi penulis, tapi penulis selalu menulis mengenai masalah dan sikap org melayu, tp nampaknya penulis juga sama sbb nak buat mcm mana, penulis juga melayu, senang sgt percaya dan sebarkan fitnah mcm org lain, oh ya cuma dalam bentuk sarcasm. boleh rujuk di sini
http://www.shahabudeenjalil.com/2011/09/bagaimana-berita-palsu-tersebar-dan-diyakini

Vizsla berkata...

Aku sarankan Prince Noob tu tolong baca balik semua komen dari atas sampai bawah. Baca slow-slow dan hadam betul2 apa yang dia tulis dan apa yang orang lain tulis.

Komen-komen dia asyik ulang argument yang sama dan ayat yang sama. Bila orang counter balik dia tak faham ayat orang. Bila tak faham ayat orang, dia akan ulang balik ayat dan argument yang sama. (ni aku pun dah terikut style dia dah ni :p)

nasihat aku lain kali kalau nak komen fahamkan betul2 apa yang orang tulis baru boleh komen. tulis tu jangan tergesa2. kalau tak benda tu boleh menampakkan kebodohan diri sendiri.

opocot! termelatah pulak. (confirm jap lagi dia hentam aku pulak)

Noob, kalau kau rasa orang-orang kat sini tak sama standard dengan otak kau yang canggih tu then leave. takde gunanya mencurah air ke daun keladi. baik ko pergi cari blog dengan followers yang boleh faham cara pemikiran kau yang advance tu.

StormX berkata...

tapi kan, i'm with noob this time

mantot, sebenarnya aku berharap ko menulis dan trigger otak aku untuk analisis hasil penulisan ko

ini bukan sarcasm mantot
ini bukan perlu sense of humor

mana knowledgenya?
sekian

Prince Noob berkata...

again... 1 more person yg menghalalkan fitnah atas dasar sarcasm? aku tegur ni bukan kerana pemikiran advance x advance, aku tegur atas dasar betul dan tidak. kau nak cakap aku ulang2 argument yg sama, tp argument yg sama jugak org still tak boleh nak jwb. aku tanya adakah quote kat atas itu bukan fitnah? atau nak bg kau terasa lagi gantikan muka najib dgn muka bapak kau, muka rosmah dgn muka mak kau, muka anak diorg dgn muka kau, oh muka sharizat nfc dgn muka makcik kau... quote tu maintain... owh lawaknya... sarcasm la katakan.

Prince Noob berkata...

well said StormX.

aku sebenarnya suka baca blog ni, penuh dgn sindiran dan sinis ttg sikap org2 melayu yg secara realitinya mcm tu. tp tak tau pulak penulisnya tak boleh ditegur.

Doird berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Doird berkata...

it has been like that for quite some time now.. a lot

be cool noob, move on..
we have made our point

StormX

Prince Noob berkata...

Yeah u right... sorry for losing my cool too much. Time to move on... Ayamdanbabi here i come

Mantot berkata...

jap2..aku nak tanya....

sapa sini ada problem kalau aku ganti kepala gambar tu dengan kepala dia,kepala mak dia,kepala bapak dia tapi menggunakan quote yang sama?

Neeb berkata...

Prince noob ni semacam ni. Takde sense of humor. Mesti orang sekeliling dia bosan dengan dia sebab bila melawak pun tak boleh nak terima. Ada je argument dia. Boringgggg! Nama pun noob. Hahah

musafirdunia berkata...

gua...

mantot apa kata lu ganti gambar2 kat atas dgn gambar lu, bini lu, mak bapak lu kita tengok response ok? ala lu kan jenis takde kisah humor punya orang

Tanpa Nama berkata...

alahai noob..

dh la noob..aku n xminat sangat blog n, aku suka baca komen j,tapi bila baca komen kau n makin lama makin mengarut kau punye cakap, betul ape yg tuan punye blog n cakap statement kau banyak yg kontra satu sama lain, lagi satu..gambar with quote kt atas tu semua orang pn tau quote tu tipu untuk tujuan jenaka yg menyindir..jadi kau jgn la persoalkan pasal fitnah ke x..xde isu fitnah pn..

n lagi kau punya menjawab soalan pn kelaut peginya..org cite pasal 9gag tu berkenaan perundangan, kau melalut pasal agama n ideologi diorg..kene betul nickname kau n dgn kau.

aku yang xambik pot sgt pasal blog n pn rasa malu baca hujah kau n..sedar la yang kau sedang memalukan diri sekarang n..

pasal komen berkenaan rumah juta2 tadi, mantot suruh kau yang buktikan..kau xpaham soalan plak..adui..

patut la ada quote yg lebih kurang berbunyi camni:

"kita xbleh menang berbahas dengan orang bodoh"

sori noob..aku xkata kau bodoh,mungkin kau bijak, cuma kau sedang buat lawak kat sini.

Jackal

Tanpa Nama berkata...

la.. gua ingat ni blog prince noob. kah kah kah. dia komen, dia yang reply komen. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

prince noob. tak baik kau gelar diri kaun noob. tuhan jadikan kita semua pandai. takde yang noob. cuba orang panggil kau noob dekat luar. ko tak suka kan? tak baik noob. tak baik. ni ssume fitnah noob.
*gaya nasihat dari prince noob*

kah kah kah. lawak la sial noob ni. hahahha

Tanpa Nama berkata...

err..lagi satu sahabat2 bloger, aku nak tanya sikit..

aku rasa pmpn tu bukan anak kak ros kut..? anak xwife abg jib kan..?

Jackal

penjejak badai berkata...

Terbaik dari ladang lah Jackal.Well said.

Tanpa Nama berkata...

aduh mangkuk betol la noob nih... kau ingat kitorang percaya ke dier mnyimpan sejak kecik?..budak tadika pon takan percaya lah! aku bca qoute tu lebih pada senyum sinis.. xde percaya pon..tu sbab aku cakap bende alah nih sume sindiran...kau kene banyak tengok 9gag la.. aduhh nak mencarut plak aku ngan kau nih la newbie!

Tanpa Nama berkata...

noob aku nak add facebook kau lah.. pastu nak unfriend tanda protes terhadap diri kau yang bosan...kahkahkahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

baca entry ni best dah..tp bila baca komen2 noob ni..jadi antiklimaks lak..spoil la kau noob... kau gi main jauh2 arrrrggghhhhh!

Tanpa Nama berkata...

hangat betul entry kali nih... byk yang komen...

Tanpa Nama berkata...

benda paling pelik kat blog ni adalah bila tuan rumah kena tegur, muncul lah bala tentera anon datang backing... kelakar betul.

tajuk Awkward Agama lepas ni: Fitnah itu halal kalau dibuat dalam bentuk komedi atau sarcasm

Mantot berkata...

aku bayar diorang RM5 sekali komen utk backing aku.

Tanpa Nama berkata...

tot,tambah lagi RM5, x cukup lah..

Laici berkata...

prince of noob, kau cakap gampang pasal fitnah la, apa la..kau layan blog ayamdanbabi tu, kat situ fitnah/komik memang nampak terang-terangan perli agama islam, pemimpin2..apa cerita? bias pulak?

toksah dok sembang buat hingaq macam keling la wey

Tanpa Nama berkata...

abes dh? hahaha...terhibur ak bce comment dari entry kt atas...

Tanpa Nama berkata...

tot, 5 ringgit aku tak masuk lagi pun. tanak backing dah tuan rumah lepas ni. kah kah kah.

Doird berkata...

Laici oh laici..
*geleng kepala

Tanpa Nama berkata...

princee noob eh ..kau terencat ke apa..istifar la banyak2..kau backing pm macam kau backing NABI YANG MAKSUM PULAK..gila ke apa ..sindirin ni sebenarnya menjana satu pemikiran yang tajam untuk berfikir..dari situ orang boleh tanya balik..kalau dia bangsawan pun kalau cara hidup macam ni memang patutnya dah abis dah duit dia ..so macamana maintain..duit dia ada sumber lain ke..raja raja melayu yang sekarang ni pun sederhana je lifestyle diaorang..

Tanpa Nama berkata...

hahaha korang ni lawak la. lawak fitnah mcm ni dikata menjana pemikiran? bodoh ke apa. fitnah tu bukannya halal utk pemerintah, haram utk pembangkang tapi ia HARAM buat semua. adakah kerana dia bermewah2 halal utk difitnah? time anwar kene tuduh liwat, korang ckp fitnah, time anwar kene tuduh main dgn china doll, korang ckp fitnah, time badrul amin kene tangkap khalwat, korang ckp fitnah, bila hal2 berkaitan kerajaan senang2 je korang tuduh tak jatuh fitnah pulak ye ckp najib bunuh altantuya la, rosmah simpan duit dari kecik la. kalau dah taksub sgt dgn politik mcm ni la jadiknya. mmg gila babi sangat menjana pemikiran yg tajam utk berpikir la. apsal tak buat entry sindir anwar ke, mat sabu ke, guan eng ke, mat sabu ke, badrul amin ke... oOoOo sebab diorg MAKSUM bagi korang.

Tanpa Nama berkata...

kau duduk dalam gua ke apa? najib suami rosmah tu sendiri yg cakap bini dia menabung dari kecik pasal kes cincin tu. fitnah kepala bana kau. kah kah kah. kesian aku tengok orang2 yg tak tahu, tapi buat pala taw ni. kah kah kah

Aiman berkata...

Tetap kan pendirian. kalau korang sokong korang sokong la...kalo bantah bantah ler...aiman xkesah...janji yang aku taw aku akan terus membangkang kecuali kalau dah xde pape nak dibangkangkan...

^^Peace yo...

sori mantot...menyemak jap kat cni...tengok komen banyak sangat...lol

Tanpa Nama berkata...

anon 2:31 lu ada bukti ke? ke lu tgk gambar screenshot utusan kat internet yg dah kena photoshop tu? hahaha lu ni mmg jenis lalang senang je percaya benda2 tipu... mesti lu selalu kena kencing dalam kehidupan sebenar lu kan. bodoh betul rupa2nya pengikut nuar dan najib ni... masing2 taksub cam bangang, takde pendirian.

Tanpa Nama berkata...

lurus bendul betul la prince noob ni

Tanpa Nama berkata...

anon 6.41. tolong keluar dari gua please. tamaw duduk lama2. nanti jadi bodoh. kah kah kah,

Tanpa Nama berkata...

baik gua duduk dlm gua daripada duduk dgn org2 yg senang sangat percaya dan sebarkan fitnah.

org barisan - fitnah nuar liwat, badrul amin khalwat, etc

org pakatan - fitnah najib bunuh altantuya, rosmah simpan duit dari kecik beli cincin, etc

anda org mana?

Mantot berkata...

apa pasal altantuya kena bunuh?

Raden berkata...

ramainyer org UMNO jengok blog mamtot ni... hahahahahahaha

mie berkata...

Tolong jangan melalut ! Adoyai..

Isu yang berbangkit kat sini BUKAN fitnah pasal menabung sejak kecik, jual beg kebenda...

Isu yang kita tekankan kat sini ialah DARI MANA NAJIB ROSMAH AMIK DUIT UTK MAJLIS TUNANG SAMPAI 1/2 JUTA ! Duit rakyat atau duit sendiri?

Tanpa Nama berkata...

kau ada sebelah altantuya ke masa dia kena bunuh? soalan kau sama mcm kenapa saiful kena liwat?

isu kat entry ni mmg pasal fitnah menabung dari kecik seperti gambar dan quote2 di atas, bukan isu dari mana najib rosmah dpt duit buat majlis tunang. kalau entry ni pasal salahguna kuasa utk biaya majlis tunang, dia patut letak bukti seperti resit banquet hotel spt blog2 PR lain buat, bukannya letak quote2 bodoh yg mengandungi kata2 fitnah.

Sophia berkata...

Mantot, aku nak tegur sket la
There's a thin line between sarcasm and fitnah

Ko kena hati2 la..sbb pada aku ini bukan sarcasm langsung, salah cara ko ni

Sang Merah berkata...

*nmpaknya ini jugak fitnah....

http://3.bp.blogspot.com/-pDMwwvTmChU/TV1IzcJy2nI/AAAAAAAACFQ/FWlfClcNof4/s1600/kambing.jpg





*sarcasm

Henzy berkata...

Blog ni amat lawak. Pembaca-pembacanya.