Februari 05, 2012

Salam 1Indonesia


Ada 3 possibilities;

1. Pemerintah Yogyakarta is inspired by idea original Najib Razak
2. Pemerintah Yogyakarta tiru idea original Najib Razak
3. Najib Razak beli idea orang lain..orang lain tu pun jual idea yang sama dekat pemerintah Yogyakarta.

8 ulasan:

GTR berkata...

malaysia kan memang hebat bab tiru meniru ni. ok , china paling hebat, tapi ,malaysia pun apa kurangnya

grr berkata...

betul ke ni..haha

su suraya berkata...

hahhaha indonesia maling

Tanpa Nama berkata...

Malaysia yg reka utk indonesia kot. Wat malu jer...

Fz

Saya Suka Baca Blog! Ninie Simmons berkata...

eh betul ke tu?cam tipu je tu. hahahah

MindaMalay berkata...

Ko tak tahu lagi ker? Najib dapat idea 1bangsa 1malaysia daripada 1now 1nescafe...

lepas najib umum 1malaysia. terus hilang iklan tu...

Tanpa Nama berkata...

FYI, 1malaysia bukanlah idea original najib razak. Sebelum ni konsep yg sama pernah dipakai oleh 1israel & 1australia...

F. Hanim M. berkata...

ini betul.
last yr ada kwn pegi sulawesi, dia ada nmpk banner slogan ni jugak, dan kata org sana mmg dah lama..

banner tu pn dah koyak2, lusuh je tp masih boleh baca dgn jelas. ttg siapa yg tiru siapa, x dpt nak ditentukan dgn tepat..haha