Februari 08, 2012

Menjadi Bapa Cemerlang Bab 07 : Access Porno 24 Jam Untuk Minor dan Kanak-Kanak Belum Baligh

Kalau ditanyakan kepada seorang budak sekolah rendah;


1. Siapa yang ajar awak semayang?
2. Siapa yang ajar awak ingat doa makan?
3. Siapa yang ajar awak Jawi?
4. Siapa yang ajar awak rukun Iman dan Islam?
5. Siapa suruh awak bagi salam tiap2 kali jumpa orang tua?
6. Siapa ajar awak mengaji?

Jawapan diorang adalah Cikgu atau Ustaz/Ustazah.Nak lagi sedap jawapan dia?

Salah UMNO.
Salah kerajaan.
Salah Anwar Ibrahim.
Salah media massa.
Salah Hasan Ali.

Bukan mak bapak.

Habis tu,mak bapak ajar apa?

Mak bapak bagi Blackberry untuk belajar, siapkan line internet dekat anak. Anak pulak borak2 dengan member sambil tunjuk gambar dia tangkap dengan awek yang dah diupload dekat Facebook...masa khutbah Jumaat. Kena sound dengan sorang pakcik...dia sound balik pakcik tu....bila part tu hari tu..aku malas nak campur. Kalau ikut hati aku, aku gi tukar Blackberry dia dengan henfon aku. Baru dia tau macam mana rasanya ada henfon yang datang dari tahun 2005.

Bila anak jadi huru-hara...salah siapa? Salah cikgu. Salah Ustaz. Salah Ustazah.Tak pernah salah daddy,papa,abah,father,brother,big bro,hommies...Salah cikgu sebab cikgu sekarang ramai pemalas dan sebenarnya tak berminat nak jadi nak cikgu,tapi terpaksa jadi cikgu.

Jangan bagi anak anda access ke internet 24 jam sehinggalah dia habis SPM.Sebab zaman sebelum tu adalah zaman di mana apa-apa saja benda berkaitan dengan seks...akan buat dia terangsang.

Kalau anak anda kepenatan setiap hari...ada sebabnya. Cuba buat surprise dan bukak pintu bilik dia sekali-sekala.

Gila bagi budak sekolah rendah Blackberry...siap ada internet. Porno 24 jam accessible! Waktu dari darjah 5 ke tingkatan 5 la budak2 lelaki akan carik porno habis-habisan.Bagi dia access...baligh awal dan baligh terpaksa la dia.

Untuk budak2 yang belum baligh dan tak matang ni...
Bagi fon yang bole msg dan bole call dah la. Kamera pun tak perlu.

17 ulasan:

Cik Siti Fairuz berkata...

Seperti apa yg ustazah aku sampaikan ye:
Itu la sebab anak-anak ni kite kena bagi main kat luar (lompat,guling,panjat) biar kasi peluh keluar. Bagi tenaga dalaman dia keluar dgn betul. Kalau tersimpan je kt dlm (asyik video game,game,video game) end up dia akan ber 'main2' dgn diri sendiri dlm bilik tu. Ni mantot sgt paham la ni.

Cik Siti Fairuz berkata...

waaa aku 1st!!

10 inch berkata...

"Kalau anak anda kepenatan setiap hari...ada sebabnya. Cuba buat surprise dan bukak pintu bilik dia sekali-sekala."

Pernah kena..orgasm denial by mymum..luckily I did it behind a desk..

Rider berkata...

Bini ko baru lepas kena marah kat sekolah ke, Mantot? Hangin semacam je?

Aku setuju sangat pasal jangan belikan gajet lebih2 kat anak2 kecik, walaupun bagi aku, tindakan kita as parent tu belum cukup.

Persoalannya, utk org dewasa macam kau & aku yg GILE SEKS, BAGAIMANA kau nak AJAR anak kau MEMBENCI perkara2 lucah/seks & haram TANPA MENGHARAPKAN ustaz/uztazah? BAGAIMANA ibu bapa nak AJAR anak BUANG tabiat dia CURIOUS terhadap SEKS SEBELUM dia berumur 18 tahun?

Aku ada idea dlm kepala, tapi aku nak jawapan dari ko dulu.

SM berkata...

cibai, mak bapak mana yang buat kerja terkutuk ni bagi budak kecik blackberry? jangan sampai aku bagi siku kat lubang hidung...

Mantot berkata...

@Rider

aku rasa soalan tu kau sendiri boleh jawab sbb kau sendiri tau apa benda yang anak kau akan lalui sebab dia mungkin..aku stress kan kat sini..mungkin... akan melalui benda yang sama macam kau lalui.

jadi jawapan dia mmg kau dah tau cuma sama ada kau berani atau tidak execute...aku tak tau la.

aku takde jawapan yang mutlak...tapi sbb aku tau apa yang aku pernah buat satu masa dulu utk carik porno...aku rasa aku boleh kurangkan percentage utk anak aku access porno.

bagi anak smartphone ada internet mmg satu benda yang aku takkan buat..sbb aku tau..kalau aku ada benda tu dulu2..."gadis melayu beromen" adalah benda first yang aku google.

sbb aku sedar skrg..membesar sbg seorang yang "gila dada pempuan" satu benda yang tak betul.

itu kau dgn aku,gila seks,hahaha..masalah dia pulak..mcm mana pulak dgn mak bapak yg innocent,yang baik dan sopan tak pernah tgk blue...mcm mana diorang nak control anak diorang tu?

at least kita boleh gak belajar dr pengalaman sendiri..hehe.

jadi,kalau kau nak gak jawapan aku...itu le jawapan dia.

benda ni akan jadi jugak mcm mana pun..curiousity tu...nak halang takleh...tapi jangan digalakkan.Jangan la pegi layan video klip artis Kpop Korea sekali dengan anak lelaki.Kalau dia nak tengok..kata kat dia..tak baik tgk benda camtu,tukar channel layan Irma Hasmie kat TV Al-Hijrah.

Pesan kat dia,"Abah nak kau carik bini macam tu nanti..."

"...untuk abah."

ps- semalam cuti.mcm mana sekolah nak marah kat bini aku?

Mantot berkata...

biarlah kau gila seks mcm mana sekalipun...kita dah dipesan..

ajar anak semayang bila dia 7 tahun.
bila dia 10 tahun tak semayang gak....pukul dia.

org kita tak ramai yg amal benda ni.
bukannya cikgu yang dipesan benda tu..bapak yang disuruh.

Tanpa Nama berkata...

Aku dah kahwin. Tp blum ada anak. Sebelum kahwin aku mmg merancang ada anak. Tp, my own close relative was pregnant - extramarital punya pregnancy of course. And that makes me think twice to have a child. Kdg2 rasa scary bila pikir betapa besarnya dugaan nak membesarkan anak2 pada zaman skrg...Lagi hebat dugaannya bila anak itu adalah seorang perempuan..

Cik Sizu berkata...

tahniah le orang atas dah kawin, soal nak anak atau tidak terpulang pada kamu...tapi ayat last tu "Lagi hebat dugaannya bila anak itu adalah seorang perempuan". hal-hal porno ni melibatkan laki & juga perempuan, skali baca kau macam berat sebelah..adakah mempunyai anak lelaki, maka dgn itu kamu tak perlu risaukan anak lelaki yg rosakkan anak perempuan makpak lain yg tak reti didik anak dia?

Tanpa Nama berkata...

Bukannya aku berat sebelah..jgn salah faham..ni pendapat aku je sebab bagi aku, antara lelaki dan perempuan, menjaga anak perempuan ni lagi mencabar..jangan melatah..lapangkan dada dengar pendapat org lain..ini pendapat je, bulan fakta

Cik Sizu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Cik Sizu berkata...

baiklah, aku terima

Cik Siti Fairuz berkata...

anak laki / perempuan sama je usaha nak mendidik nye. mungkin korang risau anak perempuan bole terbunting, anak lelaki apedehal bole larikn diri, kan..
kalau la korang paham konsep "jaga&didik". Anak perempuan di"jaga" anak lelaki di"didik".. insyaAllah terpelihara la diri anak tu (ini bukan ayat ustazah aku ;)

LS berkata...

btl. jaga anak perempuan supaya jgn dia terlanjur. jaga anak lelaki jgn sampai dia merosakkan anak dara org. sama-sama besar dugaannya.

Kumbang Hitam berkata...

btol tu mantot.couldn't agree more

Tanpa Nama berkata...

As for me, masih lg dok pk cmna mak ayah aku didik aku smp aku sendiri x terpk nk cr pasal porno. Walau dh beso gajah n kawin dgn dua ank la ni pn lom lg aku tgamak nk google or cr dlm utiub menda porno ni. Cuma yg aku ingt, mak pak aku x pnh bg access kluar rmh tanpa diorg. Aku dating pn sama mak pak aku je. Dlm dunia skrg ni, aku sgtlah x setuju pembelian smartphones utk ank. Ko nk sgt, sok ko kije ko beli la sendiri. Kena rajinkn diri suruh ank solat sejak kecit lg. Sblm dia umo 7 thn. Kurangkn tgk tv n mainkn byk zikir2 supaya menda tu sentiasa tengiang2 dlm pala depa n mak pak gak. Aku sgt setuju dlm byk hal didikn ank2, ibu bapa kena btanggungjwb lebih banding cikgu, cikgi, ustazah n ustaz.

Tanpa Nama berkata...

ohh cikgu bini kau. aku harap dia x ajar ajaran sesat dr kau.

klu smartphone yg salah utk segala gejala xbaik. aku rasa blog ko la penyumbang utama. sbb blog ko lebih porn dr website porn.

comment moderation bro?? oh myyyy...