Februari 14, 2012

Kisah 14 Februari : "Jangan Jadi Macam Reza"

Reza memeluk isterinya erat-erat. Milah menolak tangan Reza. Milah penat,satu hari dari pagi ke petang menguruskan perihal ketua jabatannya yang mengada-ngada. Dia penat melayan kerenah 3 anaknya yang membuatkan suasana rumah jadi hingar bingar.

Reza tidak mahu mengalah lagi. Tangannya di usap ke bahu Milah. Milah mendengus sedikit.

"Hari ni kan valentine? Takkan la abang takleh nak manja-manja dengan awak?" tanya Reza dengan nada suara yang mampu membuatkan sesiapa saja geli geleman.

"Saya penat la bang..." jawab Milah.Reza mula rasa bosan lalu ditarik tangannya kemudian baring rata di atas katil melihat kipas angin.Fikirannya mula merewang rata teringat kembali valentine-valentine dia sebelum ini.

Reza masih ingat jelas lagi dalam kepala dia pada 14 Februari 2001, bila dia keluar dengan temannya ketika itu yang bernama Rosnah. Lama juga dia keluar dengan Rosnah selama hampir 6 bulan sebelum malam 14 Februari itu. Waktu itu mereka masih mentah. Tidak punya banyak pegangan.Tidak banyak halangan. Walaupun dah bermacam-macam benda yang mereka berdua lakukan, ada satu saja benda yang belum dilakukan.

Seks.

Reza mahu. Jantan berdarh panas mana yang tidak mahu? Rosnah pula? Pelbagai alasan akan digunakan untuk Rosnah menolaknya.Tapi pada tanggal 14 Februari 2001 selepas selesai kuliah mereka pada hari itu Rosnah minta berjumpa.

"Za...awak tau...Sudin dengan Ayu dah...errmm" kata Rosnah. "Dah apa?" tanya Reza. "Dah ehem ehem..." jawab Rosnah malu-malu. "Apa kaitan dengan kita?" tanya Reza. "You are a very special person to me.." jawab Rosnah.

"I want to make us eternal.." Rosnah diam lalu dipegang jari Reza.Jari Reza di usap-usap. Menggelegak darah Reza.

Malam 14 Februari 2001, teruna Reza hilang di sebuah bilik hotel murah di Puchong.
Rosnah menangis panjang selepas hilang gelora nafsu. Benda dah terjadi tak boleh di putar balik.

...........

"I want to make us eternal.."

Kata-kata itu terngiang-ngiang di telinga Reza setiap kali,setiap hari. Bila dia dan isterinya setuju nak menimang anak, ayat itu juga lah yang kedengaran bila dia bersama Milah. Setiap kali bersama Milah, ayat Rosnah itu akan terus menghantui Reza. Tiap kali Milah memegang tangan Reza, igauan ayat Rosnah itu takkan hilang.

Memang benar kata Rosnah, mereka akan terus kekal sehingga azali walaupun sudah tidak bertegur sapa. Macam orang kata; dia yang pertama itulah yang kita akan ingat sampai bila-bila dan akan terkenang sampai kita mati.

Kan?

18 ulasan:

Medan berkata...

"I want to make us eternal."

Dari cerita apa ek?

Kaki Merapu berkata...

kan?(merujuk perkataan pailng bawah post kali ini)

serkap jarang ka hapa hg ni mantot..hahahahaha...

Balqis Riza berkata...

niceee

Kaki Merapu berkata...

eh adakah pengepost diatas ni Reza yg hg maksud kan tot???

Riza = Reza

:)

Mantot berkata...

hahaha..jangan kacau orang.nanti org marah.

Cik Cakula Cemekut Cekelat berkata...

mcm tak abis je cite nih..

Tanpa Nama berkata...

saya nak tanya umum berdasarkan cite ni jugak la..laki tak kira la dah kawin sebelum ni atau ada bini lain selain yg ada ni atau dah pernah ehem2 dgn pompuan lain sebelum ni..adakah dia terus-menerus akan ingat yang mula2 tu jugak...jawapan ikhlas diperlukan TQ.......

evagurl (podshop) berkata...

ayat rosnah takleh blah. mungkin tu first time rosnah speaking. mmg patut la reza igt sampai mati.


just kidding =P


p/s: sekali tersilap langkah, seumur hidup akan menyesal. jadi teguhkan iman anda :)

Bunga Layu . berkata...

pakcik mantot ,sy sebagai budak yang belum dewasa mau berkata .sy ta faham .pakcik boleh terangkan kan ?

hehe

Mantot berkata...

aku takleh nak terangkan la..
bahaya..

Tanpa Nama berkata...

Kenapa aku lak jd pelakon utama cite ni tot

mr_bread berkata...

shit got serious.aku rsa mcm btul kot.sbb pernah ke kau lupa benda2 baru yg first time kau buat seumur hidup kau...

kan?

Syncro Meor because freewifi slow as f*ck berkata...

tak paham apa yang ko nak sampaikan kat sini. You're saying him thinking of his first time is a bad thing ke apa ?

kalau gangga performance dia ngan wife, then yes bad.

Kalau tak (other than obviously dosa), nothing of importance..

is there ?

Tanpa Nama berkata...

pengalaman kau ke mantot?

dir berkata...

laki yg dah pnah dgn pompuan lain mmg akan macam ni ke? hm kalau betul mmg sedih laa kan..

Tanpa Nama berkata...

slowpoke.

lea berkata...

takdenye.. peduli hape dengan 1st time..

Tanpa Nama berkata...

bersyukur kerna 1st time mmg bersama suami..alhamdulillah..tula yg akan d ingt sampai bila2 kan..