Mac 12, 2011

Tun Mahathir Berbicara Mengenai Islam Dan Kemudiannya....




Satu benda yang mungkin anda pelik adalah,kenapa nama dia Maizura Mahathir?Bukan ke dia lelaki tu?Tak...dia pempuan.

Dan dia anak angkat Tun Mahathir,idola ramai orang Melayu,pembenci orang putih,pejuang Islam yang gagah yang mampu membuatkan orang Yahudi menggeletar dengar namanya dan pemimpin yang sedang lantang menghentam Nik Aziz berkaitan agama sekarang ni...

Seperti aku selalu kata,pilih pemimpin,lihatlah pengaruh dia pada keluarga dia dulu,sebelum lihat pengaruh dia dekat negara.

Kredit : MiloSuam.blogspot.com

48 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dunia mau kiamat…..
yg haram dihalalkan just to justify their action….

-sabariah-

Along berkata...

Tang rambut dan gaya tu bleh tutup mata lagi. Tang rokok dua peket ngan tin air kencing syaitan tu yang aku takleh terima!!!

Tanpa Nama berkata...

wow arak dan rokok. tapi kau ada nmpak dia minum ke?. melayu, buat blog nak gempak. pedahal, aku pun bgambor dengan kilang arak lagi, ala kilang arak PASBERG tu.

kehkehkehkeh

Tanpa Nama berkata...

Anon March 12,2011 3:32:00 is typical UMNGOK goonss.. i can see many visitors from their side start to attack this blog.. hhmmm.. keep up the good work mantot..

Gen Fujita berkata...

I just wanna say that I'm not a fan of him, always been and always have. No further comment. :)

Tanpa Nama berkata...

Mantot. Harap ko dpt jaga keseluruh family ko dr buat perkara begitu. Mana tau ko teringin nk ambik anak angkat jgk lh kan.

ShA + ZaM = LoVe berkata...

sbb tu dalam lagu raihan ade lirik yg berbunyi.." iman tu x bole diwarisi dari seorg ayah yg bertaqwa.." pokok pangkal diri sendiri kot.. bukan budak kecik lagi nak di ajar halal haram.. baek dan buruk..

Raden berkata...

kenapa carlsberg??... san miguel x de ker??

Norhafiza Yusoff berkata...

wow.
dah ade gamba macam ni pon ade orang2 yang minta gamba tengah minum pulak
jarang kor org nk amik gamba tengak minum air
kalau kite minum teh tarik skali pon,ade org nk amik gamba kite,kite letak gak air tu utk senyum
maklumlaa.nk amik gamba

mohd iduan berkata...

xpe mantot,ko jangan layan anon pencacai tu..ni tangungjawab ko,ko tau ramai baca blog kau dan ko dah sedarkan ramai orang tentang perkara sebenar...at least ni kau boleh point out kat padang Masyar kelak,kiranya at least ada la juga usaha nak membetulkan pemimpin dan keluarganya yang kau dah buat...and I am very serious bout this...yang dia pun satu bangang pergi letak gambar kat facebook apahal??dia la cari masalah...aku pernah baca kat blog2 lain,tahap nak back-up tu smpai dia kata mungkin luar tin arak,dalam air kopi..konon nak baik sangka..come la,dont play stupid!xda siapa nak minum teh letak dalam tin coke/pepsi..kerja bodo..ada akal fikir la,jangan taksub sangat smpai salah pun seboleh2 nak dibetulkan..anyway mantot,you're doing great job here spreading good things,so keep it up and don't listen to people who against you..tau mengutuk ja,dia sendri tau mau join buat amar makruf nahi mungkar..

http://krjmotivation.blogspot.com/2008/06/wajib-berdakwah-walaupun-diri-belum.html

Tanpa Nama berkata...

padang mahsyar bkn kt akhirat gile. kat dlm blog ni pn dah mcm pdg mahsyar. manusia mmg nmpk bnda buruk je. kalau buat hukum hudud pun tak kena sebat pn anak mahadey ni sbb bkn ada bukti dia minum arak pn. snap picture jewwww!!!

aku seng berkata...

pada aku Tun M bukanlah wira untuk org Islam, mmg dia berani kutuk Yahudi tp rs2nya org luar dan konco2nya yg selalu view Tun M sebagai org Islam, tp pada aku tidak

dan x semua pemimpin tu boleh mempengaruhi keluarga dia, ada pemimpin yg bagus tp anak dia mungkin x sebagus anak dia, tak semestinya bapak dia ustaz, anak dia pun akan jadi ustaz atau at least berperangai macam ustaz, aku pernah dgr orang kata tp tak tau betul ke tak, seorang pakar motivasi yg terkenal di Malaysia ni(aku x nak mention nama dia), salah seorang anak dia teruk jgk sbb pernah kena masuk pusat serenti...walaupun bapak dia diiktiraf sbg pakar motivasi dan selalu bagi ceramah motivasi dkt TV dan radio...

eszol raar berkata...

headshot!

Ahmad Tajuddin Abdullah berkata...

haha,Mahathir...org tua nyanyuk x sedar diri....masih berbangga dgn umur yang tuhan bg pinjam..rasakanlah nanti!

kutty krala berkata...

betul kata admin....
kalu nak pilih pemimpin ke leader ke ketua ke....
kena laa pilih yg boleh 'mempengaruhi' keluarga dia dulu ikut kehendak Islam....
kalu anak di umah tak betudung.....
kalu anak di umah tak salat...
tak puasa.....
tak reti bagi salam......

ini kalu dah dok togok ayaq setan tu memang sah laa sapa dok ajaq...
anak tu dia rintik saja....
yg borek adalah bapak dia....
so tanya laa sapa bapak budak kat ataih tu........
tak payah dok sakit kepala pikiaq panjang panjanggggggg..........

kah kah kah

wartamaya berkata...

Terbaik Mantot .. !
Pencacai memang kerja nya cam tu ..
Peduli apa ..
Yang penting kita tahu apa yang betul dan tidak ..
Wakakak !!! Caya la ...!!!

Shahira berkata...

Maybe dia tak minum air setan tu, just sekadar 'hiasan' semata-mata. Tapi bila kita tgk dia brgambar dengan air setan tu, serba sedikit msti ada timbul syak wasangka kan. Hrmm...

azmie berkata...

sederhanaaaa.... kata ajib dungu, ostardz misai dan ostardzzohh sekz

Ayyman Rahim berkata...

Kata dulang paku serpih, kata orang Tun Dr Mahathir yang lebih.

din leman berkata...

anon kat atas tu:

ala...bile ada gambar tin arak, korang kata kot2 bukan si A yg minum...cume hiasan nak bergambar...

cube kalau ada gambar orang tengah pegang dan letak tin tu kat bibir, mungkin korang akan kata :
- ala...belum tentu die minum..dia nak gurau2 je..padahal tin tu tak dibuka lagi...atau...
- ala....kat luar je nampak label tin tu label arak, tapi kat dalam tin tu sebenarnya air tongkat ali...label arak tu die guna kad manila lukis biar nampak mcm label arak...

agaknya, kalau buat ujian alkohol pun, mesti kata, alat tu silap or dah rosak...

Independent Malay berkata...

As-Salam sdra2,seorang pemimpin itu dipertanggungjawapkan Allah atas pimpinannya.Yang berebut nak jadi ketua/khalifah itu sedarlah bahawa lebih afdal memulai dgn menjadi khalifah atas keluarganya sendiri.Kita diberi mata untuk melihat & akal untuk berkifir.Cuba lihat anak2nya;
1)Seorang jadi toke Arak
2)Seorang buat party bininya pakai 'bareback'
3)Seorang masa gawat 1999 nak bunuh diri dgn pisau cukur
4)Seorang lelaki nak jadi pompuan[songsang/gay]
5)Seorang pompuan(yang ini) nak jadi lelaki[songsang juga/penkid]
6)Seorang pompuan lagi kawincerai-kawincerai(jaga AIDS,&jadi SIS)
MshaAllah,tak sedarlagi ke?

mohd iduan berkata...

to Anon March 12, 2011 5:06:00 PM..
aku x faham kenapa manusia pengecut macam kau wujud..baling batu sembunyi tangan..ke kau ni si maizura tu..dah terang2 nampak salah,mmg la kena tegur..dia pun selamba amik gambar masuk FB kau x bising plak..ayat kau macam orang kat blog ni nak mengumpat dan mengeji je kerja..dah terang2 salah,tegur la!!itu pun x bleh fikir ka..dia pemimpin negara,kalau keluarga dia pun dia xbleh betulkan,apa hal nak harap satu negara to count on him??!!ni bukan masalah menjaga aib ke apa,ni masalah kewajipan dah buat blom???ni semua akan ditanya kelak di padang Masyar,dia dah tentu dengan bahagian dia,yang kita ni,kalau x tegur kira subahat then ditendang masuk neraka sekali dengan perempuan ni..elok2 orang x tau dia minum,masuk gambar kat FB terus kantoi...sapa x jaga aib sendiri sekarang??!!

Tanpa Nama berkata...

Aku bukan penyokong mana2 pihak dalam politik,sama je bagi aku. Tapi ni aku komen dari aspek individu, sebab bila seseorang tu dah mencapai umur baligh, segala kesalahan dah jatuh pada diri sendiri.Memang betul iman tuh tak dapat dijual beli. Aspek kekeluargaan tu memang sangat penting dalam mempengaruhi anak, tapi in the end, kita tak boleh judge berdasarkan itu sahaja. Contohla, even nabi pun ada yang tak dapat convince famili dia(anak, isteri) untuk beriman kan

Tanpa Nama berkata...

anak kalo wat silap mesti mak bapak yg jadi mangsa.

kalo anak jd mat rempit, samun/mencuri, hisap dadah...mak bapak jugak yg disalahkan...padahal mak bapak mana la yg nak anak dorg jd cm tu...

tp ada gak kes, anak solat tak tinggal, anak pompuan pakai tudung, pakai stokin...tapi mak bapak solat tak penah cukup, sibuk dok cari duit..yg si mak lak tak pakai tudung...

bottom line is, diri sendiri gak la nak pilih jln hidup cam mn.

harharhar berkata...

ni gambar tahun bila? semalam punya gambar baru snap ke?

kalau budak tu dah insaf.. dan bertaubat.. sesia je dapat kau dapat dosa mantot...

harharhar berkata...

ni pulak gambar anak pemimpin pojaan hati kau..

anak pemimpin pojaan hati mantot

Tanpa Nama berkata...

aku tau kenapa ko kuarkan psl ni..sbb baru2 ni mahathir kutuk anwar kan?

Rabiatul berkata...

I don't know,
call me paranoid,
but there's definitely something wrong with the reflection of her pictures and the cigarettes and the drink.
Until there is definite proof (like i saw she does those things with my own eyes, or something), I wouldn't get pass the point of accusing anyone ;|
But that's just meeeeeeeee.
Not you. Not anyone else. Just me.

kthxbyeeeee

Laici berkata...

adoi..orang sekarang, kalau kuar gambar sikit..cakap photoshop..tak tau la, tapi aku nampak cam real jer gambar nih..something wrong with reflection? what's wrong, the angle,the shadow.the lighting doesnt look like it's been made or edited..nway, aku serabut tengok anak2 pemimpin kita..pembangkang ke, kerajaan ker..tak jauh beza dah..dunia akhir zaman.....

sontorian berkata...

kepada mereka2 yang mengaku muslim dan muslimah ketahuilah ... Islam sangat2 memusuhi arak . Hatta mereka yang terlibat dengan arak dari mula arak dibuat hingga arak sampai kepada peminumnya akan mendapat dosa. Kalau gambar macam nie apatah lagi . Kita nak pakai baju ada tulisan syarikat arak pun berdosa apatah lagi dengan muka selamba bergambar dengan arak dan dengan selamba upload dlm internet.

Kalau lepas ni aku upload gambar aku berhadapan dengan perempuan telanjang mesti ada juga melayu yang sokong kata tak salah bergambar dengan pompuan bogel bukan pegang pun ... ??

Rabiatul berkata...

Laici, i told you, tu my opinion. Kthx

Hikari berkata...

dr mahathir tak salah..

dia ni la bangang.. dasar anak angkat tapi buat malu mak bapak.. reti2 la jaga air muka orang tua..

bangang dohhh!!

orang berkata...

WEI WEI WEI SUMA!!!
DIA INI ANAK ANGKAT TUN.
HARAP MAKLUM YE.
DIA NI MEMANG TRABELSAM.
TAK SEDAQ DIRI ANAK ANGKAT. BUAT PRANGAI CAM HAPA.
DIA PENAH SNEAK OUT DARI KEDIAMAN SAMPAI SUMA KAKITANGAN KAT SITU KENA SOUND.
SEMUANYA SEBAB DIA.
NTAH BEBAL TAHAP HAPEDAH.
TAK SEDAR DEK UNTUNG PUNYA BUDAK.
LAGI SKALI, JANGAN SALAHKAN TUN YE. DIA NI ANAK TERBUANG. TUN YANG KUTIP DIA. TAPI DIA YANG TAK BERSYUKUR. SO JANGAN KONDEM TUN.

RABUN berkata...

ehem ehem penolak hukum hudud, perlekeh janggut nabi, banyak lagi ler, tulis buku tetebal penuh ngan fiksyen...

tak semestinya orang yang kuat menentang yahudi adalah pejuang islam, hitler mcm mana kes? Mel gibson pon anti yahudi apa...


soal anak beranak ni...aku rasa tak yah ungkitlah... dalam mana mana family memang mesti ada sangkut sekor perangai macam monyet,

sorry lah tak admire langsong ngan susuk bernama TUN mahathir ni hehehe

Rabiatul berkata...

"dalam mana mana family memang mesti ada sangkut sekor perangai macam monyet,"

hehehehehehehehehehe
why am i giggling XD true that

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum...
aq bsetuju dgn beberapa pndpt korg...cumanya,bila ia melibatkan perjuangan...jgn la condemn terus org yg pernah mmbawa gagasan islam yg cukup hebat ke mata dunia...Tun jugak yg mmbawa Malaysia ke arah kestabilan dan kemajuan...dia sokong yahudi or behind the scene, jgn la main ckp or tulis, unless u have the obvious proof! at least Tun mmpunyai jasa cukup besar kepada nusa dan bangsa kita dsamping tokoh2 reformis Malaysia yg lain....
jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga yg telah tun curahkan kepada kita...i admit mybe there r a lot of conspiracy out there... tapi jgn smpai tahap mengeji Tun... we can settle it in a diplomatic way... rite? cakap belakang x guna la...mana maruah anda klu stakat nak sebar kburukan org je...=)

pooh,key and mark berkata...

"dalam mana mana family MEMANG MESTI ADA sangkut sekor perangai macam monyet"

fuuh..statement mmg tahap konfiden punya.siap ada org sokong lagi.jap,aku nak gelak pakai huruf besar.
HAHAHA.

Tanpa Nama berkata...

ak rase korang sume nie x pnh bace kisah nabi Nuh A.S...anak ngan bini baginda pun X terima langsung ajaran yg baginda bawak... itu nabi kalu stakat manusia biase PIKIR2 lah dulu kalu nak tulis tu... jgn ko pulak yg dipersoalkan pulak

Tanpa Nama berkata...

hal keadaan org melayu, berita xtau dri mana dtg, betul atau x.. cepat saja nk wat assumption lebih2. stp org ad baik dan buruk, nk sempurna mcm malaikat, harapan jelah kowt.. yg pntg, apa yg kta dh trima hasil idea bernas org lain, kta terima kasih. kalau ada part yg x elok, kta doakan dlm hati, moga sama2 ambil pgajaran

Tanpa Nama berkata...

ntah la. tapi kalu di kaji kaji rasanya pemimpin sekarang tak patut di jadikan pemimpin.

gary berkata...

its getting too personal & nobody is perfect. lame ass shit.

boring.

osip berkata...

aku pun kompius..hoho

Tanpa Nama berkata...

my senior kat TKC dulu. die ni mmg dari dulu mcm ni.dress and act like lelaki

ditmercury berkata...

satu je aku pelik. kalau anak angkat, knp berbintikan mahathir?

ataupun nama penuh dalam ic maizura mahathir binti abdullah?

Tanpa Nama berkata...

tertanya2 bagaimana dia boleh masuk belajar di UITM suatu masa dahulu sedangkan dia bukanlah bumiputra mahupun orang malaysia?..anak angkat dari pakistan..

Tanpa Nama berkata...

ade org ckp, slh sorg anak dier dh convert. and tnggal kat oversea.

Tanpa Nama berkata...

penah jumpa budak ni dulu..memang pelik sikit..mcm jantan..ala2 nk terencat pon ada..mcm bermisai2 sikit..mahathir memang sayang gile ke anak dia ni..peluk2 mesra la kiranya even dpan org ramai..aku pon x paham..

XanXus berkata...

Salam, minta maaf tapi nak tegur sikit. Saya agak terasa dengan beberapa komen yang mengatakan tentang keluarga Nabi2 kita sendiri (Nabi Muhammad s.a.w dan Nabi Nuh a.s) tidak menerima mengenai ajaran yang dibawa mereka.

Dalam pengetahuan saya, anak Tun Mahathir nie memang Islam bukan? maknenye die sudah belajar mengenai haramnye arak dalam Islam tersebut. Memang dalam ajaran Islam, semenjak tadika lg, arak adalah ibu segala kejahatan. Maka terang lg bersuluh saya kata, sememangnya perbuatan dia salah, be it dia tak minum atau hanya bergambar.

Mengenai ahli keluarga Nabi2 kita yg lepas yg tidak boleh menerima ajaran Nabi2 kita tersebut, adakah anda tahu tentang apa yang mereka sampaikan? Dalam pengetahuan saya, ajaran mereka adalah mengenai cuba menyembah Allah, satu aspek yang sangat 'different' bagi hidup seorang yg tidak mempunyai pegangan. Sudah tentu ada yang susah menerimanya, sama seperti kita menyuruh atheist menyembah Allah taala.

Maka disini, apa yang saya hendak katakan, jangan samakan dugaan yg dihadapi Nabi2 kita sama seperti Tun Mahathir ni. Dia adalah ayah kepada seorang muslim, dan dia harus membetulkan perbuatan tersebut. Sekian. Wasalam.