Februari 10, 2009

Pesanan Untuk Perempuan


Aku cuba menulis secara sangat jujur kerana aku rasa tak ramai yang nak berbincang pasal topik2 yang dikatakan taboo dalam masyrakat kita.

Kenapa kita bercinta?

Mungkin turutan nurani yang membuatkan kita ingin berada disamping seseorang.Yang inginkan ada seseorang untuk meluahkan perasaan,seseorang yang mampu menjadi tempat bergantung.

Tapi,lama-kelamaan cinta akan berubah.Daripada satu cinta yang ikhlas ingin berkenalan dan berkawan,lama-kelamaan nafsu akan menguasai lelaki itu.Ya,setiap lelaki,eh bukan...SEMUA LELAKI ZAMAN SEKARANG akan jadi begitu.Mana tak nya bila seorang perempuan selalu ada di sebelah,syaitan akan berbisik memujuk supaya dirayu,diminta berpegangan tangan.Lepas di pegang tangan,minta pula dipeluk,dibelai.Pastu syaitan pun mulalah bisik,"....bukak lah baju dia."

Itulah yang kerap dan acapkali berlaku.Akhirnya bila sudah khayal dek nafsu,tumpas perempuan itu.Tumpas kerana enggan melihat teman lelaki kecewa.Tidak ingin ditinggalkan keseorangan.Jadilah adegan ranjang yang kononnya romantik.

Selepas itu,dirasakan sakit hati,sedih,marah perempuan itu.Menyesal.Tapi sifat perempuan selepas merasai peristiwa itu akan berubah.Daripada menyesal jadi benci.Dari benci jadi sabar.Dari sabar timbul suka.Lama kelamaan perempuan itulah yang akan mendesak teman lelakinya melakukan aktiviti kurang sihat tapi best itu.

Sekali jadi dua kali,dua kali jadi empat kali dan seterusnya.

Bila perut membuncit lelaki hilang entah ke mana.Mula lah gelabah nak cari jalan nak tutup perut.Mak bapak baru sedar anak bertudung dalamnya kembung.Habis dihalau keluar rumah.Yang gadisnya nak ke mana?

Aku lelaki dan aku memang pervert dan aku tau macam mana rasanya kalau ada seorang perempuan duduk sebelah aku.Apa yang aku fikir?Macam-macam.Apa yang terlintas kat kepala otak aku semua tu memang bende buruk je.Bende buruk pada dia la dan bende best pada aku.Mungkin sebab secara biologi nya lelaki memang memerlukan "sentuhan" kasih sayang.

Hahahaha.Jadi korang mesti tertanya-tanya kenapa aku tulis pasal benda ni.

Fakta
1) Bila bercouple,lelaki akan mula-mula mintak pegang tangan.Kalau perempuan yang start,itu maknanya perempuan tu dah pernah bercouple dan pernah berpegang-pegangan tangan dengan lelaki sebelum itu.Lelaki?Lelaki memang nak pegang-pegang.Perempuan akan nak kalau dia dah pernah rasa.

2)Perempuan akan malu-malu,tapi sebenarnya dalam hati,ada rase sket2 diorang nak.Lelaki?Lelaki memang tak malu.Kalau perempuan tu suruh lelaki bukak seluar depan dia,dia akan bukak tanpa segan silu.

3) Perempuan jauh lebih malu daripada lelaki dan lelaki pula hanya akan malu bila member2 dia dapat tau dia masih teruna lagi.Bodoh!Terpengaruh lagi dengan budaya Amerika.

4) Lelaki akan berusaha membuang sifat malu perempuan tu dan itu tanggungjawab perempuan untuk mengawal lelaki itu,sebab lelaki memang dah si setkan camtu,bezanya ada lelaki boleh kontrol,ada lelaki out of control.Aku dah menjumpai seorang Ustaz yang penuh didikan agama tapi....mampu mengeluarkan ayat-ayat seksi mengajak seorang wanita baring bersamanya dalam telefon.

5) Selagi berdaya,lelaki akan cuba jugak berusaha sampai dia dapat apa yang dia nak,kalau dia tak dapat,dia akan give up.Perempuan pulak mudah simpati tengok muka kesian boifren dia,jadi mengalah lah.Pastu baru lah nak rasa bersalah.

Video blue makin banyak kat Malaysia.Aku percaya kebanyakan video blue tu dibuat atas dasar cinta dan mendapat persetujuan daripada pihak perempuan tu sendiri.Makin lama,budaya bercouple ni makin biasa dekat masyakarat Malaysia ni.Seolah-olah memalukan kalau anda takde pasangan.

Jangan fikir camtu.Kalau anda keseorangan,biarkan.Kepada kaum wanita,kalau anda rasa takut dan tak nak melakukan hubungan kelamin sebelum berkahwin,jangan bercouple.Kenapa nak take risk?Anda dah tahu lelaki memang camtu dan aku akui,aku pun ada rasa camtu.Mak bapak memang takleh nak tolong sebab bila anda dah 21 tahun ke atas,keputusan ada dekat diri anda.

Perempuan tu yang menentukan sama ada dia dapat dicerobohi atau tidak.Kuasa ada pada tangan perempuan.Percayalah cakap aku,kalau boifren anda nakkan benda2 camtu,cakap aje tak nak,kena kahwin dulu.Konfem dia akan merayu-rayu sampai give up,pastu mintak break dengan anda.Pedulikkan dia walaupun anda sayang macam mana pun kat dia sebab kalau dia sayang anda,dia akan tunggu dan kontrol nafsu dia sampai la dia mampu kawin.

Jangan termakan dengan kata-kata manis dia contohnya macam "I janji u bagi,kita kawin," "I takkan carik perempuan lain lagi" atau ayat paling klasik "U kena buktikan cinta u pada I dan ini aje lah cara dia yang I rasa ok,kalau tak I carik orang lain"

Itu semua kelentong je tu.Jangan percaya.Nak romen,suruh kawin dulu.
Jangan ambik risiko mengandungkan anak luar nikah.

Kesimpulannya;jangan percaya dengan muka kesian lelaki bila diorang mintak berpegang-pegangan.Tipu je semua tu.Nafsu aje lebih.Kalau boifren suruh buktikan cinta dekat dia,suruh dia buktikan dulu cinta dia pada anda semua dengan lafaz akad nikah dan sebentuk cincin perkahwinan.

Kan lagi sweet camtu?
Dapat cincin,ada gak value dia berbanding hilang dara tapi tak dapat apa-apa,sekadar dapat seekor ular masuk ke lubang.Ular kenyang,dara pun hilang,hati jadi bimbang,dapatlah anak seorang.

19 ulasan:

zalieya berkata...

"Kalau boifren suruh buktikan cinta dekat dia,suruh dia buktikan dulu cinta dia pada anda semua dengan lafaz akad nikah dan sebentuk cincin perkahwinan". Aku sgt suka part nie.Betul..bg aku lelaki perlu buktikan dulu cinta dia dgn mengahwini wanita yg dia kata dia syg tu!tu br betul2 bukti yg berasas n logik diterima akal.

milo boyd berkata...

wow..ko berpantun! banyak wey update..mesti ko sgt lapang..tlg update thesis aku ble?

3rdmarch berkata...

mantap ayat ko..
kpd semua lelaki termasuk driku sendri..
buktikan kejantanan anda dgn kemampuan anda untuk bernikah dahulu sblm buat hubungan kelamin..
smoga si lelaki berjaya..
si perempuan plak bhagia..
amin~

blurb berkata...

entry ni best gilerrrr...before ni aku tak caya sume lelaki pervert tp ngko telah menunjukkan betulnya fakta tu...

Tanpa Nama berkata...

Kesimpulannya;jangan percaya dengan muka kesian lelaki bila diorang mintak berpegang-pegangan.Tipu je semua tu.Nafsu aje lebih.Kalau boifren suruh buktikan cinta dekat dia,suruh dia buktikan dulu cinta dia pada anda semua dengan lafaz akad nikah dan sebentuk cincin perkahwinan.

(Kan lagi sweet camtu?)- aku mcm tak percaya mantot keluar ayat camni..

so0 sweetla...hahahahoh0!

Cool & Sesat berkata...

ak ela..kamon la...ko ni cam budak kampung la..stended la romen2 ngan gf..nak kawin mane duit tapi air aku dah naik kepale...bagi je la..alaaahh...kalau die tak romen ngan aku die romen ngan org lain lepas die break ngan aku nanti plak..same je..baik aku jadi yg "before" dr jadi yg "after", betul tak?

humh..lemah betul la korang ni...

bak kate orang2 tua: ingat2 sket dunia tu, jangan asyik ingat akhirat je..WAKAAKAKKAKAAK!!

Tanpa Nama berkata...

ko ingat perempuan tak pervert ke?
diorang malu je...
diorang lagi pervert dari ko!

Mantot berkata...

la..sbb tu aku tulis,bila pempuan dah rase,lepas2 tu dia yang akan nak.ko tak bace ke ape?

cume malu aje yang kontrol pempuan tu

padin ace berkata...

brader cool&amp tu mcm sumting wrong sumwere je..tapi die jujur la kan.bgs2..

klau si mantot ni jd wakil rakyat mmg tpelihara la anak2 buah die..tapi yelah kan,umat akhir zaman ni mane reti base..nk seronok je tapi otak pendek..mcm aku jugk la kan..mgaku je

Mantot berkata...

dia sarkastik je tu.

a w e n g berkata...

hahaha cayalah mantot,
ko mmg manis.

milo boyd berkata...

aweng apsal komen ko lately ni, semenjak 'malam' tu..cam berunsur seswatu je? ko banyak bulu wey..tak sesuai..jgn aa..plis!

Tanpa Nama berkata...

lelaki zaman skrg mmg seme pervert...termasuk la aku sekali...hehehe hanya iman ngan ilmu agama aje yang boleh mengawal ke'pervert'an lelaki...

a w e n g berkata...

seswatu?? wtf milo?? ko gila ke ape??

haha apeda paranoid..

erykkun berkata...

Ular kenyang,dara pun hilang,hati jadi bimbang,dapatlah anak seorang.

wahh hebat nyeee tot..

mArc The Great berkata...

haha...betul la..hehe

Tanpa Nama berkata...

tp mcm mn pulak dgn kes couple yg melakukan hbgn 'intim' tp tidak memasuk kan 'itu'. adakah wanita itu msh dianggap dara lg ?

Tanpa Nama berkata...

klu couple yg jenis salam2 time jumpak tu kira pegang tangan gak laa kan??
lg satu, klu blom nikah yg ko nk salam2, xdek makna jgak kan??mak ayah ko pun salam time nk nek bas ngan hari raye je..
apsal klu bf, pntg jumpak nk salam..

qaseh mutiara berkata...

takbley share ke kat fb..