Februari 18, 2009

Gadis Melayu Bahagian 1


Satu masa dulu,waktu aku zaman muda,aku baik..err..tak..sangat baik dengan seorang perempuan ini.Agaknya minah ni yang lurus atau aku yang bendul,menjadikan kisah ni sesuatu yang aku pelik sampai sekarang.

Jadi,lama kami berkawan dan aku tegaskan kat sini,KAWAN.Sampai dia percaya kat aku sehinggalah dia boleh ceritakan masalah dia dengan boifren dia.

Waktu tu,aku hanya seorang tempat meluahkan perasaan,ye lah,aku terlalu hensem sampai takde sorang pun pempuan yang berani nak ambik aku buat boifren takut nanti aku bertukar2 pasangan sebab pempuan akan tergoda tengok muka aku yang sangat2 hensem(fikir aku la syok sendiri,nak menyedapkan hati yang lonely)

Jadi,ada satu waktu tu,aku rasa member aku ni bergaduh ngan boifren dia.Aku pun layan aje la cerita dia ikut henfon.Takde la aku terfikir apa2,dengar aje la.Tiba-tiba dia pun tanya aku,"Tot,datang la rumah aku."

"Uish,ape kene minah ni?"fikir aku.Waktu tu aku mungkin sangat2 kudus,seolah-olah bayi yang baru dilahirkan.Jadi,aku pun pegi la rumah dia,sampai sana pukul 8 malam camtu.Aku ketuk pintu dan aku masuk segan2 sebab itu lah first time aku masuk rumah,aku seorang lelaki dan ada 3 orang perempuan.

"Aku ada beli ayam,ko masakkan la resipi ayam amnede tah yang ko cakap tu,"kata member aku ni.Jadi aku pun pegi la ke dapur,masak.Pasal bab masak memasak ni,bole la sket2.Mungkin sebab aku selalu join mak aku masak2,tapi ingat,aku bukan Lelaki Lembut mcm chef-chef kat TV.

Sambil tunggu ayam tu masak dalam periuk,aku pun gi la ke ruang tamu balik.Member aku masuk bilik,mandi.Aku duduk la depan tu tengok TV tah cerita ape tah.Dalam kepala aku bermacam-macam aku pikir.."Apa aku buat ni?"..."Ni lah bende paling bodoh aku pernah buat"...."Buang masa aku datang sini,baik balik rumah main Diablo network."

Dan,pintu bilik terbukak.Keluarlah member aku dengan wanginya dan baju t-shirt dan seluar tidur,ke seluar track suit.Aku tak sure.Aku sedikit meneguk air liur sebab member aku ni lawa orangnya dan mungkin ada sekor dua setan tengah berbisik2 kat aku.Adalah beberapa moment aku terkebil2 sorang2,baru aku teringat ayam aku tengah masak kat dapur.

"Eh jap aa,aku gi tengok ayam,"kata aku.Aku gi dapur,tutup api dan cedok masuk dalam mangkuk.Pastu member aku set table dan kitorang pun dinner la sekali dengan housemate dia.Abis makan,aku duduk depan TV dan dia kat dapur basuh pinggan.Mungkin macam ni la kot kehidupan berumah tangga,fikir aku menggatal.

Lepas tu member aku keluar,gi kat beranda,duduk kat situ tengok pemandangan yang tak berapa indah.Dia ajak aku duduk sebelah dia sekali dengan housemate dia sorang lagi.Kitorang pun borak la apa2 yang kitorang terfikir.Lepas tu housemate dia kata dia mengantuk,masuk bilik dan tidur.Tinggallah aku berdua kat situ dengan dia.

"Tot,aku sejuk.Pinjam ko punya baju sejuk,"kata dia.Aku memang pakai baju sejuk sebab aku mat rempit jadi aku bagi la dia sweater aku.Waktu tu lah satu benda yang aku paling ingat sampai sekarang.Seorang gadis duduk sebelah aku,memakai baju aku.Aku tak tau camne nak gambarkan perasaan aku masa tu,terkagum kejap,wow,tengok indahnya ciptaan Tuhan.Aku ngan dia sambung borak sampai la lebih kurang pukul 11 dan lepas tu aku dah mula rasa2...


....Nak balik.
Sebab aku nak main game Diablo network.Masa tu satu rumah aku main bende tu network.Jadi aku mintak diri nak balik.

Sampai sekarang aku tak paham kenapa dia ajak aku gi rumah dia.Dah lah malam.Sunyi,sepi.Aku salah faham ke,aku perasan ke,pedulik hape aku.Lepas2 tu aku tanya dia,apsal dia ajak,dia kata "saje je.Tak boleh ke?"

TAK BOLEH!Kaum hawa,jangan buat camni sebab tahap pervert seorang lelaki mencanak-canak bila ada seorang perempuan kat sebelah dia,apa lagi bila perempuan tu sedang menyarungkan baju lelaki tersebut.

Pengajaran dia,
Jangan ajak lelaki masuk rumah sebab walaupun anda takde niat apa2 dan ikhlas,lelaki tu ada niat "baik," tidak ikhlas dan dalam kepala dia ada terfikir macam-macam.Kalau waktu tu dia ada bagi aku signal2 yang mengiayakan apa yang aku sedang fikirkan,mungkin..mungkin...adalah berlegar2 kat internet sekarang ni video seorang lelaki mencabul seorang perempuan dekat tepi beranda di Seri Kembangan.

14 ulasan:

blurb berkata...

aku tau nape.dia nak test ngko je tu.konpemm dia adalah minat2 sket kt ngko so dia nak test dulu ngko camne.maybe sbg persediaan mmbalas dendam kat balak dia.kalo dia rasa ngko baek,bleh ar ngko isi tempat kosong kalo dia break dgn balak dia.dah kapel2 sket,tunang.pastu kawen.pas kawen,leh ar dia pakai segala jenis baju ngko tiap2 malam...bia bau hapak pun,sanggup!

moral of the story:jgn masuk umah pompuan kalo dia ajak.dia ada niat "baik",tidak ikhlas dan dalam kepala dia ada fikir macam2...

daksk berkata...

eh mantot, ko dulu dok kat Seri Kembangan (SK) ke? dulu sekolah kat area2 tu ke? sbb aku pon dok SK.. skolah kat SMK Seri Serdang.. ntah2, aku kenal ko ke..

owh ye, dulu mmg hot game Diablo II network (bukan "Diablo" sahaja, itu version lama.. ni "Diablo II"..) teringat plak aku zaman2 dulu main Diablo II.. siap bawak disket nak transfer item.. hahaha

milo boyd berkata...

tuh la tot..ko ckp ko cam bayi baru di lahirkan..dah org ingat ko dak skolah time tuh..

(size mantot masa bayi = budak skolah menengah)

kucai berkata...

size mantot masa budak skolah menengah = org dewasa yg dah kawen.

Tanpa Nama berkata...

tu la org laki2...tak paham perasaan pompuan neh
actually...dak pompuan tu nak release tention...
kan dia ada prob ngan bf die
tp aku musykil gak le nape die nak suh dtg umah...siap suh masak lagi
agaknya die rase masakan ko kot...
mn tau...klu sedap ko ble ganti tempat boyprend die

zack Boroi berkata...

pendidikan moral yg kite blajo ari ni...
ape arr??
jgn masok uma pompuan??
ye ker???
jgn ikotkan hati kot...
boleh ko p teman mlm2 kalu ader bapak mak die skali sbelah ko..
tak laa mendatangkn syak wasangkaa...
ahakss...

Mantot berkata...

hahahah..
aku lelaki dan aku alu-alukan pempuan ajak aku pegi rumah dia.serius,kalo dia ajak aku laju aje pegi.

sebab aku lelaki dan yang ajak tu pempuan.cube aku yang ajak...

mesti seksa pempuan tu nak ikut,kan?

Tanpa Nama berkata...

cubalah ajak.. nak tau respon cane lak? ngehhh...

Tanpa Nama berkata...

cubalah ajak.. nak tau respon cane lak? ngehhh...

Tanpa Nama berkata...

ko pon sama je...bertepuk sebelah tangan x berbunyi...
patutnya awal2 lagi jgn pegi...
x elok lelaki g lepak umah pompuan...
what can i say...
perempuan2 baik2 utk lelaki2 yg baik2 dan juga sebaliknya...
renung2kanla...

c's berkata...

hi,

the thing dat shud be praised

u could get rid those thing.. n thank God, both of u r safe..

the thing dat shud be cursed

wat da heaven r u doing there? ape2 pun test2.. gamble dengan diri sendri.. nak cari naya ke?

sowi.. dropping by by incident, juz dun like to be anony.. at least im saying hi huh..thnx.. selamat~

~ n0ra ~ berkata...

Ler, kalau aku budak pompuan tuh la kan...

Hang tu besfren aku, so aku layan hang cam kawan pompuan aku ler sebab aku "senang" bersama hang tho musti ada sikit sebanyak bezakan, sbb lain jantina...

TAPIiiIIiiIIII sbb ko tu berlainan jantina off course ler dalam hati aku yg pompuan ni MUSTI jugak ada sedikit liking to more than just a friend...

MAKSUDNYA... kalau hang menggantikan balak aku msa tu pun takder hal sbb hang lebih mengenali aku dari balak aku tuh...
Nak kata test power tak jugak; MAYBE lebih kepada nak tgk keserasian IF we ever be together-gether...

Ada pahamkah? That is IF aku pompuan tu laaaaa...

~ n0ra ~ berkata...

Ler, kalau aku budak pompuan tuh la kan...

Hang tu besfren aku, so aku layan hang cam kawan pompuan aku ler sebab aku "senang" bersama hang tho musti ada sikit sebanyak bezakan, sbb lain jantina...

TAPIiiIIiiIIII sbb ko tu berlainan jantina off course ler dalam hati aku yg pompuan ni MUSTI jugak ada sedikit liking to more than just a friend...

MAKSUDNYA... kalau hang menggantikan balak aku msa tu pun takder hal sbb hang lebih mengenali aku dari balak aku tuh...
Nak kata test power tak jugak; MAYBE lebih kepada nak tgk keserasian IF we ever be together-gether...

Ada pahamkah? That is IF aku pompuan tu laaaaa...

Tanpa Nama berkata...

dulu ada gak pengalaman camni, awek ni ajak dtg umah, anak org kaya, dh ajak dtg je le, cam kwn biase. dh smpi rupenye die sorg2 kat rumah, ajak aku masuk dlm rumah, aku tak nk le, krg jd pape, ingat singgah kwn2 je. dh aku tk nk msk, die ajak le pusing2 rumah, kat tepi rumah die himpit aku, pastu trus kiss aku. terkejut la, tp iman lemah, jd aku biarkan je. Pastu die ckp, tu le balasan tak nk msk rumah.