Oktober 02, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Sedikit Luahan Perasaan




Raya.Macam biasa,aku tak beli baju raya.
Pagi raya,pegi semayang,lawat kubur,balik,makan ketupat,tgk TV,tak keluar jalan sebab aku memang nak duduk kampung lama-lama.


Itu aje lah aku buat.
Aku lama menghilang sebab aku stress.Nak tolong melayu punya pasal sampai sekarang kereta aku tak dapat2 lagi.Menyesal aku tak beli dengan dealer kat Balakong.Kalau tak dah setel dah sekarang ni.


Macam mak aku dah cakap seminggu sebelum raya.
Janji Melayu.Aku nak tolong bangsa sendiri untung.Tapi bila janji bagai nak rak dan takleh deliver,membuatkan aku rasa menyesal.

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir Batin.

10 ulasan:

Obefiend Weiland berkata...

nak tulung melayu tapi melayu tak mahu tulung diri sendiri. takpe.. tolong mamak la plak

hai ya

bro.. lama tak update. apa hat?

Gayah Lawa berkata...

Mantot tgh stress tu sbb kete tk smpai2 lagi..Tu sbb kot tk der mood nk update blog..
Tk pe Mantot..Gayah leh tolog update.. Tp kat jerkah tu je lah..hee..

Nk pnjam kete Gayah pun boleh.. Kiut dan lawa mcm aku gak la..tpi kete kecik je la..Maklum Gayah ni bkn org kaya..gaji pn ciput jer..

Tk pe lah Mantot , sabar byk2 ek..Insya allah akn smpai kete tu..Pas tu leh kita racing kat Cyberjaya same2...wiiiiiiieeee...

Bisik2>> Maaf byk2 atas apa je kesalahan yg tertulis,tertaip dan terjerkah kat blog ko ni Mantot..
SALAM BAHAGIA DI AIDIL FITRI..

QQQ berkata...

Waduh-waduh Mas Mantot, balik pulang beraya di mana Mas Mantot?

Sudah lama Mas Mantot nga ngedate Blog Mas Mantot, edan kesmaran guwe!

Lawatin ya blogusnya guwe ya Mas Mantot!

rafiz2000 berkata...

hmmm itu la pasal..
attitude penting..
aku kalau bab servis..
enjin keta..renovate rumah..repair barang elektrik..
selalu hantar ke cha ya nun alif..
wlpun kadang2 rasa mcm kena tipu..
servis tu penting..

Macam mana nak tolong lagi org kita ini..

shahrul Faiz berkata...

aku pernah menghadapi nya & aku menyesal.. janji2 manis pada mulanya, kualiti, kualiti... dpt, hamik ubat, blame kita balik..

entah lah, bila kaum kita nk tolong sama sendiri.. tolong tipu banyak lah

gary berkata...

lek mantot, ada la tu. DIA maha merancang & mengetahui. ada la tu DIA prepare yg lagi best utk ko.

anyway, janji2 n kata2 seorang salesman mmg takleh percaya sngt, u shud well alarmed. kasi citer detail sket kt pengguna bijak. :)

xpe dont worry, be happy k! bnyk2 ingt tuhan n kenangan manis bersama tunang :)

Tanpa Nama berkata...

salesman tu orang UMNO kot...tu yg saje pedajal ko! wakakaka..

semi berkata...

aku masih terngiang2 suara mamat yang jual produk kat aku dulu, "saya nak tolong Melayu," dia kata, konon2 barang dia jual gila value for money... bila aku nak pakai....hampeh.

mArc The Great berkata...

Mantot,

Lama tak update...mmm...update sket..da tadak bende aku nk bace kat pejabat ni..

Tanpa Nama berkata...

Selamat Ari Raya Mantot, Moga murah rezeki ko selalu. Takpe keta ko yang belum dapat tu bole melaram time raya haji. All the best tu mantot

_jediivory_