September 05, 2009

Bagaimana Ingin Kenalpasti Jika Anda Mempunyai Fashion Sense Yang Teruk?


Pictures paint a thousand word.
Baju ketat,cek!
Rambut panjang rebonding,cek!
Jeans ketat,cek!
Topi satu malaysia,cek!
Muka blur tak paham apa tujuan dia ada kat situ,cek!



Pastikan anda menumpukan perhatian pada minit ke 6:00

40 ulasan:

Obefiend berkata...

wow gaya terkini yang hebat

namakannya "gaya batak BN yang islam hanya pada nama dan suka arak kepala lembu".

Tanpa Nama berkata...

im not quite sure if "they" say bout the pig head wrap a piece of cloth place in front of an umno building last time is true.... i mean seriously i nvr knew bout the news.... wat the heck... that's face we call "blur like sotong"... haha

sepol utusan berkata...

konfem jejak mesjid payah nye kaki tu... ade hati nk defend hak islam puihhhhhhhhhhh...

balqissy berkata...

erk?

Tanpa Nama berkata...

sape tu?? jgnlah marah-marah..kutuk-kutuk..tgk pakcik kat bakang dia pandang rilek je...

Tanpa Nama berkata...

Mamat tu terus pelik dan blank la. Dah MB Gagap Selangor mulakan mesyuarat penduduk SS23 dengan "Take Beer!"

Dah jadi Banana Republic dah Selangor diurus gomen baru.

Patutnya Khir Toyo advise sket mamat tu pasal fesyen, pakai mcm ni mmg tak kena. Ini mesyuarat bincang pasal Kepala Lembu. Kena pakai doti dan ada calit kat dahi.

Dari setuju pindah kuil jadi tertangguh pulak dek gara-gara penduduk protes.

Susah jugak ye, dah budak2 Unit Amal PAS pulak yang maki hamun MB PKR dgn Khalid Samad.

Kene suggest style war cry baru untuk geng2 PR. "Take Todi!"

Tu la..tersilap pangkah buruk padahnye.


Truely Another Malaysian

Mantot berkata...

ignore je dia ye?

AuRorA DiAnA berkata...

hurmmm...ingat kan gambar mende lah td....baca komen2 baru paham

Tanpa Nama berkata...

alah kutuk org, mcm dia pakai lawo sgt. kelako la tuan punye blog ni, kutuk2 org, dia pun sama je. xde le hebat mana pun. u just a laughing stock hehehe...

Tanpa Nama berkata...

oi tuan punya blog ni ensem oo..cam van persie..orang dalam gambo tu sume jenis xde otak ni..benap x tentu pasal..

Tanpa Nama berkata...

kutuk,mengumpat..bukan dosa ke?nak marah marah lah salah dia ke apa ke...ni baju dia plak ko tegur...

Gayah Lawa berkata...

Gayah suka pakai jeans & t shirt.. kadang2 pakai kebaya n baju kurung ..hee...

Mantot berkata...

http://en.wikipedia.org/wiki/Metaphor

xpac berkata...

fesyen 1 malaysia ni....

paloibinmulau berkata...

hahahahaha depa ni hanya makluk perosak yg bacul, hadir krana arahan amno utk merosakkan majlis. ntah2 bukan penduduk situ pun.

INDRA QIRANA berkata...

politik yang sadis! amalan orang terdesak... pendek kata, so rasict yek! Memalukan orang melayu jer!

paiseh berkata...

camne nak diskas ni??

Xs berkata...

nak kecoh apa....bukan ni ke style org PR? terjerit2...bising. tu baru brpe org jerit korang dah rase nyampah, bayang la kalau beribu2....kat tgh jalan. meluat tak tgk.....ambik la..kena muka balik..

Tanpa Nama berkata...

org melayu kalo bab2 yg nak cri gado sbb nak tunjuk bgus mmg no1.kdng2 diorg ni pndai ckp je,tp isi nye kosong..mmg memalukan melayu..haih~

yem berkata...

mcm ipi la tot.
weh anon..mantot hensem susuk badan persis orang belanda ok.

semi berkata...

soal untuk berfikir:

kenapa yang miskin terus dibiarkan miskin?

kenapa mat rempit terus dibiarkan begitu?

kenapa ada geng2 ni?

kenapa kadar jenahah tinggi?

kenapa transport system kita hancur?

kenapa kualiti pendidikan kita lebur?

kenapa belia2 kita sayur?

kenapa keadaan negara kita yang 'macam ini' dibiar sahaja seolah-olah tanpa remedy?

jawapan aku: sebab pemerintah PERLU maintain keadaan macam ni. pemerintah perlu golongan yang pak angguk, tak boleh berfikir, tak boleh berdikiari, terlalu bergantung harap pada subsidi, bantuan dll. untuk mendapatkan undi. ingat - tangan yang dibawah akan sentiasa menadah. siapa yang akan memberi? siapa pula yang ada akses kepada kekayaan negara, kuasa dan sebagainya? sudah tentu TUAN pemerintah BN dan kuncu2nya.

untuk rakyat kebanyakan? - akses kepada pendidikan yang berkualiti, taraf hidup yang baik, dan keupayaan berdikari sangat2 kurang, atau seolah dinafikan dengan secara sistematik. tengok betul2 dudes...

kerana apa?

jawapannya mudah: BAYANGKAN jika semua rakyat adalah golongan yang mampu berdikari (baca: xde contract2 junkies ni!) dengan akses terbuka kepada kekayaan negara, berilmu pengetahuan yang berkualiti dan mampu berfikir (serta terbuka dan matang), PAYAH BN nak cari makan!

BIGGER PICTURE - wake up call for all: bukankah ini bentuk penjajahan juga? intra-colonialisation?
fikir la balik, kenapa la British boleh bagi kita merdeka?

Ramai yang Muslim di sini kan? tak nampak kah kita pada bigger picture atas semua ini?

"Kalaulah Kami turunkan Al Quran ini ke atas gunung, pasti kamu melihat ia tunduk terpecah kerana takut pada Allah. Dan perumpamaan2 itu kami buat untuk manusia supaya mereka BERFIKIR" - Al Hasyr: 21

Wallahualam.

Tanpa Nama berkata...

Hehe..memang suka minit 6:00. Itu macha bikin hal pegi masuk campur buat apa, orang2 Melayu SS 23 tengah marah.Mamat baju ketat

Lagi best mula minit 6:35. Itulah dondang sayang PR dibelasah pengundi sendiri lepas janji itu ini masa pilihanraya.

Tak reti jadi pemimpin pegi pasang niat.Amik la penangan.
Kelentong rakyat suruh undi.

Macam tu lepas ni letak calon beruk je la utk PRU 13 wahai Pakatan.

La ni...menggelupur salahkan UMNO pulak? How about rakyat punye perasaan? Penduduk SS23 punya perasaan? Mcm mana dengan orang biasa tepi jalan macam aku ni?

An advise is, you can 'cow'shit the people to Power. But 'cow'shit will not keep u there. Hehe...timing pon nampak gaya macam tak lama lagi je.

Interesting video Mantot. Keep posting. Ramai lagi pembaca2 kau tak mampu subscribe Malaysiakini.Bersyukur diorng bulan Ramadhan ni.


Jangan lupa jemput sambutan Ulang Tahun 16 September nanti ye.

Buat masa ni, "Take Beer!"...ops Hasan Ali kene arah mngadap Sultan pulak, habih la dia kene Tiau kaw kaw! Bagi lagi Imam dgn Bilal kuasa tangkap orang2 minum beer. Dah tak do kojo dah kat mesjid tu ke? Waktu solat saf dah penuh sume ke?



Another Malaysian

Mantot berkata...

bang,
ko pegi la komen dekat blog che det ke rocky bru ke..yang ko still ada sini apasal?kata takde stended artikel sini..

Tanpa Nama berkata...

takde fashion sense?

ko suruh dia pakai 3 calit sarjan la atas dahi.

"Happy Deepavali and have a nice day!!!"


Anal-onymous

Tanpa Nama berkata...

budak2 baru nk up ber blog mcm gini le, duk ngata org je. diri sendiri x kemana pun. sedor le weh wahai melayu

Mantot berkata...

:D
hahahahhaha,peduli hapa aku

mr. hafis berkata...

another malaysian.

your comments showed that you are sooooooooo illiterate.

and thus, you are barking. not giving such a realistic points. shame.

Tanpa Nama berkata...

Itulah nasib kerajaan PR..batang hidung polis pun tak derk. Klu lah Khir toyo mau tak nyer dua lori polis jaga. Baju ketat tu ada lesen marah kat YB. At least respek lah skit. Kata nk bincang..bincang mende klu buat kecoh cmtu. baik pg klab dangdut je. tak pun jemput Inul..pasti goyang punyer mamat baju ketat dgn mamat baju putih yg kata 'bangang woi' ha3..entah2 another malaysian yg kata bangang tu tot..

Tanpa Nama berkata...

Another 'Anal-ther' Malaysian tu memang bodoh alang
ko cakap 100x pun die takkan paham, tot
bajet hebat sgt
nyampah aku

Other Malaysian

nofal berkata...

pape yg jadik..
ak respek pemimpin PR di slangor..
berani turun mngadap org tgh marah..
for those racist, korang pegi jahanam.. korang bkan nk selamatkan Islam.. memalukan ade..

rakyat malaysia berkata...

sebenarnya susah nk jd pemimpin.xkira la krajaan ke pmbangkang ke.kalo korang da keja mesti korang tau nye.cuba korang handle satu project.jd team lead cukup la.ade ke anak buah korang semua stuju ngan idea ko?same la kalo jd manager.semua anak buah nak gaji besar.nak insentif itu ini.same la jugak ngan memerintah negeri or negara.x semua akan stuju.n x semua akan satisfied.
so dari kite mengkomplen krajaan buat itu pembangkang buat ni, lebih baik kita sendiri yg join politik.rasa sendiri camne jadi pemimpin.kalo kluarga pun susah nak pimpin apa lg negara.sebelum to try la pimpin diri sendiri dulu.semua manusia ada nafsu.adios.no offence.

Mantot berkata...

apa punya cadangan la ko bagi...

kalau rasa tak reti memimpin,jangan memimpin.letak jawatan.kalau rasa tak mampu nak lead,jangan kejar title itu ini.

nak komplen pasal kerajaan komplen la,itu mmg hak kita kan?

takkan kita nak biarkan kerajaan buat suka hati diorang?kita rakyat,kita ada kuasa pantau apa yang diorang buat.

kata negara demokrasi..takkan salah kot kutuk kerajaan?berdosa ke kutuk kerajaan?

rakyat malaysia berkata...

sebenarnya aku nk bgtau yg ramai golongan yg cerdik pandai xjd pemimpin skangni. negara kte kekurangan pemimpin yg bagus. kalo kita tgk politik skang ni da lebih ke arah KUASA. dan bukan kepada nk memaju kan negara etc.so aku cuma megajak korang yg golongan muda ni cuba la memasuki politik supaya spuloh dua ploh taun akan datang kita xde la dpt situasi yg macam ni lg.kalo x,x mustahil la negara kta akan d pimpin oleh org luar.anything can happen.

NajisTunRazak berkata...

keep on rocking bro Mantot!
keep on posting!
keep on blogging!
keep on going!

maaflah kpd sesiapa yang tak gemar membaca blog abe Mantot ni. harap2 anda terhibur membaca propaganda di Utusan Malaysia online atau pon Bharian pon boley juge. paling tidak pon, dengar je la berita kat RTM1, RTM2. bahan2 dan siaran yang disediakan AMAT AMAT menepati citarasa cik/tuan/puan yang gemar dan dahagakan penipuan dan korupsi. sila sila. tak perlu anda menjenguk Blog yang anda gelarkan "tahap kanak2 baru nak up". anda memang seorang yg sudah cukup berpuas hati dengan kekurangan. cukup berpuas hati dgn penipuan. cukup puas hati dengan penindasan. silakan ke pintu Keluar~

"Najib Didahulukan, Rosmah Diutamakan! (jilat2!)"

semi berkata...

Ini 2009, bukan 1960an..
Tak boleh dah nak kencing2 rakyat..
Internet ada, lebai google ada..
Harap2 rakyat semua tak la akal pendek nak terlompat ngan acah2 BN tu..

Kalau orang Islam betul2 ikut ajaran Muhammad SAW, maka dia akan bertindak dengan berhikmah. Ni kalau time nabi ni, sure mamat2 yang dok pijak2 kepala lembu ngan jerit2 maki hamun carut2 kat wakil rakyat tu kena tegur(marah). Silap2 keluar ayat tegur diorang.. Sebab, umat Islam adalah umat yang dipertengahan, i.e. sederhana dalam tindakan. Kalau dah macam samseng tu, nak jadi apa lak tu? Ikut cara Nabi ke macam tu?(Wallahualam)

Satu family aku dulu hardcore UMNO. Tapi zaman dah berubah. UMNO pula berubah, tapi makin teruk nampaknya. Ngan contract junkies nye. Ngan samseng nye. Ngan rasuah nye. Ngan little Napoleons nya.(Rakyat didahulukan? hmmm..) Family aku pun berubah lah. Itu HIJRAH namanya.. Hijrah keluar daripada kebodohan atau mengikut membabi buta kepada mampu berfikir dan berdikari. Mak aku siap nangis pagi2 mengundi 2008 tu, sedih sebab apa la nak jadi ngan orang Islam/Melayu yang pegang kuasa, tapi akhlak teruk amat2.

BN, jgn jadi macam Sarip Dol.
Nak ngorat anak dara orang, kalau dah orang tak suka, tak suka la.. Dah perangai tu samseng. Dah tak dapat, kena bakar lak rumah orang ramai.
Dah kena reject, nak tunjuk taiko konon.
P. Ramlee pun kata, "muka senget sebelah, nak jadi samseng konon" hahaha

Melainkan BN berubah jadi lebih baik.
hmm???

Tanpa Nama berkata...

Orang-orang yang konon bertakbir ni nampak macam orang yang tak sembahyang je.Perangai macam bodoh tak bertamadun. Yang baju hitam tu pulak ingat dengan ikat rambut, badan tak berapa nak berotot tu dah hero sangat. macam samseng bodoh adalah.

Tanpa Nama berkata...

Senang. Kalau ada duit semua jalan.

Jeng!Jeng!Jeng! berkata...

oo.. dasat sungguh org umno ni...semua nak bercakap...

Tanpa Nama berkata...

Mari buat kuil banyak2,baru one Malaysia, atau satu rumah satu kuil, harapan sy sebagai rakyat Malaysia supaya dipercepatkan penambahan kuil disetiap negeri, terutama di Kelantan kerana majoritinya melayu, jadi diminta disegerakan boleh..yeay!!

Tanpa Nama berkata...

gua konfiden mamat atas ni, bunyik gegar aje lebih... ntah ntah semayang jemaah kat masjid pon idak...