November 26, 2012

Barangan Jemaah Haji Tahun Ini Ditaja Oleh Paris Hilton

Kepada sesiapa yang tak tau lagi, Paris Hilton dah pun membuka butik dia dekat Mekah. Ya, Mekah. Kalau ada yang tak sure lagi atau masih tertanya-tanya;

Mekah

1. Tempat yang bila kita solat tu kita halakan badan dekat dia.
2. Lokasi Kaabah
3. Tempat suci orang Islam

Paris Hilton

1. Waris kepada pemilik hotel Hilton
2. Ada video porno (antara video porno aku tengok yang tak membuatkan aku excited)
3. Pernah berparty dengan pemilik tanah Lapangan Terbang Sg.Besi sambil menayangkan dada
4. Seorang yang aku anggap pelacur high profile
5. Cuba jadi penyanyi tapi suara tak sedap
6. Bekas banduan dan penagih


Kau Melayu.Mesti kau Islam kan? Sekarang cuba kau buat satu ayat menggunakan perkataan "Mekah" dan "Paris Hilton" dalam nada yang positif. Mesti susah kan?

Tapi Kerajaan Arab Saudi boleh.

"Kerajaan Arab Saudi telahpun membenarkan Paris Hilton, a whore, membuka sebuah butik perniagaan di Mekah, kota suci orang Islam."

Apa yang kita boleh buat?

Boikot Haji,maybe? Atau mungkin kita boleh belajar terima, walaupun orang itu Islam, kadang2 duit lebih penting daripada segalanya. Islam itu magical tapi Muslim, are not.

ps - 3-0 lawan Singapore? 


27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aku pun tak faham kenapa mesti kat Mekah... apa org pegi haji/umrah tu niat nak shopping barang mewah ke??barang si Paris plak tu.. buka je la kat tempat lain kat Arab Saudi tu,..Jeddah ke.. atau lagi bagus tak buka langsung kat mana2 negara Islam..
-coma-

RCW Kedut berkata...

0-3 la mantot!..hahahaha..

nurulachal mamat berkata...

akhir zaman.....

nasa berkata...

Orang bisnes mesti cari pasaran pembeli yang besar...... cuma pemerintahlah yang kena kajian betul-betul.. ambil Fatwa ke.. tapi saya dengar ada fatwa yang bolehkan makam Nabi s.a.w digali/pindah keluar dari Masjid Nabi... lagilah pelik.

Mahadeath berkata...

kerajaan arab saudi, ptuih!!

rakyat palestin sengsare hari2 kene serang ngan zionis pun depa wat donno je. jgn hrp la depa nk ade rase sensitivity dgn meletakkan hilton brhampiran ngan kaabah.

ini semua org mate duitan. mane2 manusia yg kate raje2 ni (including raje2 melayu) ble bg syafaat kat kite di akhirat nnt meh sini aku lempang kepale tu smp teleng.

Haris Khairuddin berkata...

nak pindah keluar jasad Nabi SAW dari masjid?? nak kena turun bala ke?? tak kisah la ko Islam ke kafir..

kadang2 raja2 ni lagi pikirkan keuntungan dari kemaslahatan ummat. kalau kenderaan dorang pon harga milion2.. acaner tu?

Annakholat Atastokhdevishizar berkata...

haji dan umrah telah lama dikomersialkan. agaknya income dari 2 aktiviti keagamaaan ni dah x cukup lg utk mereka.

tak hairanlah kerajaan Arab saudi letak kedai paris hilton di mekah, sebaris dengan kedai2 barat lain seperti starbucks.

sedangkan tapak bersejarah e.g. rumah Rasullah pun dia dah hapuskan, apalah sangat letak kedai paris hilton dan alihkan makam.

azmie berkata...

butik tu di mecca mall, jordan bang oiii
apa pun nama tpt tu mmg tak sesuai sungguh

EQUILIBRIUM berkata...

kome jangan suka2 menghina raja arab saudi. jangan jadi pengkhianat. mereka adalah raja. mereka penjaga kaabah.

Mantot berkata...

http://edition.cnn.com/2012/11/20/world/meast/paris-hilton-store-mecca/index.html

onn Lajer berkata...

Setakat butik its not a big deal, apa kita datang sana nak shoping atau makan angin datang sana kan nak buat ibadah.kalau lapar KFC pun ada dekat sana dengan kadar harga yang aku rasa cekik darah tapi buat apa aku nak makan kfc dekat sana banyak restoran fast food yang jual ayam goreng dan burger yang lebih murah dan sedap. Nak beli jubah bundlle 5 rial pun ada lawa2 lagi

The Watercolour berkata...

Orang nak berniaga. Apa kena mengena dengan latar belakang dia.

Laila berkata...

Starbucks dh lama ada kt shopping complex tepi masjidil haram tu.... Huhu

Laila berkata...

Plus .. hotel ayah dia pun betul2 kt tepi masjidil haram... Apo nak dikato

Tanpa Nama berkata...

Raja2 arab tu la mencemarkan agama.."jgn jadi pengkhianat my foot". Abu jahal pun dok kat Mekah pe..It's not really bout location, it's still bout the people..

Cuba check McD yg ada beberapa meter dari Rumah Allah tu bwh lesen anak raja mane..? nak dkt brape bijik McD kt Mekah sahaja dan under lesen anak raja itu. Starbucks pun sama..dkt sgt..sungguh ironik,org lain usaha nk boikot bagai derang leh bg lesen bukak dkt2 situ je...hangin lak aku...aku takdela insan suci yg iye2 nk boikot sgt, tp aku tgk gmbr baby2 yg mati, yg nampak kesan tembakan jarak dekat...aku tak sanggup nk mkn n try usaha elak beli..

Bt bangunan tinggi2,menara jam la apela,cuba tgk struktur dia, aku tak rase yg dok dlm tu org biasa2..tak phm btl aku...

Lg satu yg lbh ironik, kt saudi arabia ni sinonim dgn wahabi, siap ada tu solat blakang imam besar,tp lps blk haji/umrah, mengata org lain wahabi..hmm..(melalut ke laut)

-anon emo- hee..

Tanpa Nama berkata...

http://www.inminds.com/boycott-mcdonalds.php

baca sampai habis.

Prince of Noob berkata...

aik, kat negara kita sibuk2 boikot produk israel/us, kat mekah relax je ada starbucks,mcd,paris hilton? apa nak jadi nih?

btw jom join contest ni, cara penyertaan mudah sangat, mana tau leh dapat hadiah thumbdrive 8gb/16gb... klik je kat sini

punchdrunk lovesick berkata...

Sapa yg kasi tittle penjaga kaabah neh? Allah ka? Sumenya mitos supaya keturunan depa nampak suci n orang biasa mcm kita ni takut nk tentang,xpyh suruh si bangang raja tu jaga kaabah,dl depa xda kaabqh tu elok je..

plain83 berkata...

ohhh, the irony never ends...

hazanis berkata...

xsesuai dia buka butik kat sana. dalam byk2 tempat kenapa la pilih mekah. =='

hanafijaafar berkata...

bisnes dibuka sebab ada demand, kalau tak ada demand, takde la orang berani bukak kedai kan...

jadi mana datang demand tu? mesti la dari orang sibuk nak bershopping masa haji dan umrah...

kalau tak nak kedai2 macam ni berkembang pesat dekat sana, jangan la jadi jemaah haji atau umrah yang menyumbang kepada ekonomi bisnes2 mereka...

Tanpa Nama berkata...

tak silap aku kunci kaabah tu memang ada satu puak atau famili yang mmg pegang.

http://www.gilerkentang.com/pemegang-anak-kunci-kaabah/

sila baca

Tanpa Nama berkata...

semua benda pun jadi masalah dengan kau..

Tanpa Nama berkata...

ronaldo sedekah kat palestin, org angkat dia jadi hero regardless berapa banyak sex scandal dia ada]

aku just terfikir, kalau paris hilton ni sedekah kat palestin dulu, orang punya reaksi cmna agaknya?

"alhamdulellah, syukran paris hilton dah ada interest dgn islam, bukak butikkat mekah.."

Tanpa Nama berkata...

Btw raja arab saudi bkn lah dr dulu.jawatan itu diberi oleh pihak british laa .. Malu la raja2 arab 2. Termasuk la raja jordan

Dauz berkata...

Yes, tiada ruang for such a whore like her..jangan berikan dia peluang untuk mendekati Islam, dia tidak boleh mendekati Kaabah..cynical..Kau tau kenapa dalam perjanjian Hudaibiyah orang Quraisy yang lari ke pihak Islam tanpa kebenaran keluarga dikembalikan semula,
orang Islam yang lari ke pihak Quraisy tidak perlu dikembalikan..ada hikmah tu..Mungkin kau ada idea lain untuk menarik dia mendekati Islam, menjadi muslimah sejati lantas memilih kau atau aku untuk dikahwini?haha

Tanpa Nama berkata...

camne nie? camne pelacur jual apam leh bukak butik di negara islam nie..aku sedihlah..betulllah..tanda-tanda akhir zaman..nak dekat kiamat dah kitew nie..vtw si empunya blog..ddlm islam..kita takleh letak pic yg dedah aurat di public..taki kire blog,website or facebook..harap maklum..