November 28, 2012

Setiap Jumaat Anda Mendoakan Mereka, Jadi Mereka Pun Bahagialah




"Sebagai ketua agama Islam dan pemerintah negeri Pahang saya berasa sedih, dukacita (dengan kenyataan itu). Kita tidak boleh terlampau lantang sangat sebut pasal agama ini."

"Saya sayang agama saya. Kita kena sanjung agama kita setinggi-tingginya dan jaga dengan sepenuh hati. Dalam Perlembagaan turut menyebut bahawa agama Islam adalah agama rasmi negara ini," titahnya."

 Sultan Pahang,15 November 2012

.............

Nabi pesan ;
Kalau kerja dengan tempat yang ada penjualan arak,
seeloknya tukar kerja tempat lain.

Kalau kita jaga agama sepenuh hati la.

May God bless your King.
At least, orang Melayu dapat cuti sehari tiap2 besday diorang ni.




36 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

all hail to sultan..

-rakyat yg sygkn sultan-

Tanpa Nama berkata...

air gas perisa epal 2 mantot..haha..

Tanpa Nama berkata...

err.. gambar takde ke?? kat opis aku takleh tgk video..

c berkata...

speechless ...

Kak Mah berkata...

sepohon kayu daunnya rimbun...

*sila sambung*

sekian mekasih

Hikari berkata...


THIS VIDEO IS PRIVATE

Tanpa Nama berkata...

Wey ada apaaa? Video dah private lah :(

Joe han berkata...


aha ada org upload tmpt lain

http://amenoworld.blogspot.com/2012/11/hot-sultan-pahang-sound-nurul-izzah.html

Tanpa Nama berkata...

Statement yg dia mahir pasal agama tu paling takleh bla.

Tanpa Nama berkata...

Heh..not so royal afterall...

myatiqah berkata...

yes mantot, aku setuju tu, at least kite dapat cuti sehari keh3

Tanpa Nama berkata...

yeah cuti
tapi kalau dapat elaun dan keistimewaan apa mereka dapat besh jugak kan..

har har har

Tanpa Nama berkata...

Sunguh Islamic sambutan harijadinya
patut la dia komen jangan bising-bising pasal Islam.. Malu weh..

Safiq Rahim berkata...

PRESIDEN FAM SILA LETAK JAWATAN!

Tanpa Nama berkata...

untungnya:1-cuti ms birthday dia
2-cuti ms hr kemangkatan

tp yg ruginya berganda2.mana pahang tak defisit tiap2 tahun.lambang agama islam kunun.1 malaysia dh tau apa puak2 ni buat.dasar keturunan lanun.

ajimie69 berkata...

Beruntung sesiapa yg dah tengok video ni sebelum ia di PRIVATE kan... Macam filem HOLLYWOOD....
Seram2 sejuk. Wa cakap lu. Memang hampeh...

Tanpa Nama berkata...

yey jangan jeles uolls..
i sempat tgk..

Tanpa Nama berkata...

Sultan kelantan jgk steady.. yg lain rase2 layak ke nak jd ketua agama ISLAM?

hanafijaafar berkata...

ketua agama. jadi ada la alasan untuk mereka yang di bawah ketua agama untuk tidak beramal dengan agama?

Tanpa Nama berkata...

Bro napi, ade ke statement yg kate org Islam bole jdkan ni sbg alasan utk x beramal dgn agama?

Tanpa Nama berkata...

yeay sempat tgk! hahaha

plain83 berkata...

tengok kat youtube la der, tak block...

sungguh pilu hatiku...

Tanpa Nama berkata...

sedihnye ak tgk.. sedih sgt..

Prince of Noob berkata...

seorang sultan buat sambutan hari jadi di london dengan begitu mewah sekali,
seorang sultan lagi bersama2 penduduk turun ke liang lahad untuk bersama mengebumikan rakyatnya yang telah meninggal dunia.

doaku hanya pada sultan Kelantan, semoga baginda membawa Malaysia ke jalan yang lurus seandainya menjadi YDP Agong 5 tahun lagi, insya Allah…

btw jom join contest dapat hadiah pen drive 8GB/16GB klik kat sini, sangat mudah dan senang.

punchdrunk lovesick berkata...

republic itu lebih indah dari monarki...

Tanpa Nama berkata...

Tok...tok...tok Tuan Guru Hassan Akidah n Tuan Mufti Haru Sana Sini ada kat rumah?

serius berkata...

Diam! Semua diam! Woi Mufti pahang lah sangat,ape crita? Lagi mau diam ke, tuan ko tu buat perkara yang salah dan dilarang TUHAN. Takut jawatan tu orang lain ambik ke.. Aku malu sangat sebagai seorang muslim. Pada aku kau cuma badut sultan pahang aje. serius. Ypu're example of one bad muslim. Shame on you man!

drahmad berkata...

dah boleh tgk dah - link ke youtube, cpt2 tgk haha

nadia berkata...

tok mufti kata x leh tegur in public. kena tegur blkg tabir... emmm elok la tu tok mufti... amalkanlah selalu...

Tanpa Nama berkata...

Sbb tu lah ulama dan imam besar dulu dulu lebih rela masuk penjara dr terima jawatan mufti.Dh jd mufti,kalau tegur kelakuan raja yg salah, kena hukum gak.Jadi diorg lebih sanggup kene seksa awal2 dr bersekongkol dan mendapat azab Allah di sana.Wallahualam.

Henzy berkata...

Setakat ini, di dunia sahajalah dia merasa.

Apapun, berharap dia dapat kembali ke jalan yg benar dan bantu orang lain juga kembali ke jalan yg benar.

MeWithNoNames berkata...

sib baik smpat tgk yg original version semlm

mmg murka ler sultan phg ngn Kats Film ni, duk upload kat you tube plk..

anyway, rakyat didahulukan, sultan diutamakan..

ohoiiii

Tanpa Nama berkata...

Dulu khalifah doakan rakyat..la ni terbalik pulak noo..

-anon emo-

Shida Idris berkata...

statement dia paling xleh blah *pitam*

Hidayah Mohamad berkata...

Terasa diri anda mengalami masalah kulit muka.Produk COLLAGEN POWDER dari Shaklee adalah jawapan yang terbaik..Jom lawat blog kami..

http://www.semutrajin.com/2012/12/collagen-powder-yang-sangat-superb.html

Bloody Mary berkata...

...rahmat bahgia tuhan kurniakan
raja kita selamat bertakhta...

sekian.