November 19, 2012

Bagaiamana Rasanya Menjadi Seorang Blogger Terkenal?


Semalam, bilangan follower aku sudah cecah 4000 orang. Dalam dunia blogger, secara automatiknya aku dah tergolong dalam golongan blogger femes atau selebriti yang layak dapat treatment VIP ke mana2 event aku volunteer pergi.

Jadi dengan ini, aku, Mantot, orang Kedah, declare diri aku ;

"Seorang blogger famous yang mempunyai hak untuk mendapat layanan VIP di mana2 aku pegi sebab; kalau aku bagi negative perception dekat siapa2 pun, memang tertutup la periuk nasik seseorang itu atau jatuh merudum lah sales product tu bulan tu atau selama-lamanya."

Akhirnya, AKHIRNYA! lepas ni..mesti Hanis Zalikha nak keluar dating dengan aku selepas beberapa puluh kali aku try ajak dia. Dia dah tak ada lagi alasan nak tolak ajakan aku.

Terima kasih semua kerana layan aku merepek selama hampir 6 tahun. Aku mintak maaf dululah kalau2 lepas ni aku sombong dan bongkak...atau pada sesetengah orang, lebih sombong dan bongkak.



54 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pergh

myatiqah berkata...

ko cakap pasal follower, baru perasan rupenye aku dh lama bace blog ko tapi xpenah klik follow tu..mahaplew...kah3...aku pilih nak jadi follower ke 4004

NenetPenne (NP) berkata...

lagi sombong, lagi bongkak lagi bagus ... teruskan amalan mulia tu...peace no war...

fred5181 berkata...

go go mantot...

dyg (-_-) berkata...

alhamdulillah mantot..misi berjaya

RD berkata...

tahniah semoga terus mengarang yang bagus2

kisah hati berkata...

camne saya nak kenal mantot utk bg layanan vvip?

Tanpa Nama berkata...

ko ambik masa yg lama utk dpt follower ke 4000 & jd femes mcm ni(konon2 la femes)..nampak sgt penulisan ko ade masalah...kesian..

kih berkata...

aku tak folo hang tapi aku letak blog hang kat sidebar blog aku... boleyy? hahahaha

Nerzhul berkata...

tahniah. kirim salam kat hanis zalika

mr edz berkata...

kalau ko pegi rumah urut jgn lupa ajak aku

Tanpa Nama berkata...

anon 4:01:00, aku rasa reader/follower dia sebenarnya lagi ramai daripada 4k yang tekan follow tu... kau ada org nak follow ke pun?

Wan berkata...

biasa la..blog takde cerita n gambar harian gadis-gadis memang susah sikit nak up kat follower tu..kipidap,mantot

Jennifer Anniston berkata...

makcik ganti siti nurhaliza aja hehehe..

Tanpa Nama berkata...

Bagus lah, tahniah kerana menjadi celebrity. Gunakan lah kefemesan anda itu untuk kerja2 yg berfaedah.

AKu ada satu pertanyaan mungkin saudara mantot boleh tolong jawab di sini. Berkenaan umat Islam di Palestin yg dizalimi. Apa tindakan saudara mantot, dan cara yg bagaimana harus kita lakukan sekarang.

Lagi satu..diorang yg dok berdemo kelmarin (termasuk kepala demo tak mau anjurkan Bersih 4.0 ke...berdemo depan dataran. Maklumlah ni kan hal hak asasi antara hidup dan mati. Lebih penting dari isu kebebasan bersuara.

Silakan saudara mantot. Saya akan menunggu komen saudara.

Prince of Noob berkata...

tahniah kepada blogger famous mantot cursingmalay atas pencapaian 4000 follower. semoga menjadi inspirasi buat para blogger2 baru yang lain

plain83 berkata...

Uihh..LoL..tahniah2 XD

Kak Mah berkata...

ko dah mintak maaf kt ibu2 menyusu public ke belum???

Bui Junaidi berkata...

BUI DH JADI FOLLOWER BLOGGER FEMES..HEHEHE

Nurul Asyikin berkata...

Aku dah lama follow blog neh. Blog neh best weyy.. nak minta sign bleh? Apa barang hanis zulaika.. layan la fatin liyana.. lagi cun wooo

Tanpa Nama berkata...

heee..layanan vvip?

mean kalau kita femes, layanan vvip tu jd hak la eh mcm kau ckp?

so sbb tu ramai org skrg ni nak jd vvip,sbb depa nak salah guna hak femes tu untuk dapat layanan vvip?

camtu eh?

tahniah u already prove yg secara generalnya smua org akan guna hak bila jd vvip..even belah mana pun dia..hehe

niceee

cik siti fairuz berkata...

Mantot nak buktikan hodoh mcm mana pn kau, usah bimbang..janji femes, sure bole dpt layanan vvip *buang kahak hijau*
Tu sbb aku malas nk berblog,takut femes kang tak tau nk keluar date ngn sape...byk permintaan

Tanpa Nama berkata...

Rezeki di tangan Allah. opss.. ter serius pulak. hehheh.
Btw, congrats sangat ler.

kaihnsn berkata...

errr..follow kat sini ,aca, kat twitter ke?

nurulachal mamat berkata...

hehehe baguih..
tadik DS najib update status twitter dah sejuta.. same achivemnt

jejaka hensem berkata...

aku ade blog dah 5 taun..tp follower aku 5 orang je..tu pun adik beradik aku..camne dpt follower yg bnyak mcm ko tot?

Pemikir berkata...

TAHNIAH empunya blog... emmm blog aku merata aku follow orang. tapi ciput je yang follow balik. singgah sini pun follow n klik apa yang patut.

jemputla ke blog saya yan tak seberapa tu. Salam perkenalan semua

Tanpa Nama berkata...

walaupun followers 4k tapi traffic blog ko tak meriah pun. Apakah ini dipanggil popular?

Tanpa Nama berkata...

mantot ni jenis sarcastic.x payah la nk butthurt sgt.

Tanpa Nama berkata...

hek eleh..segelintir ibu2 yg mnyusu in public asyik sentap je, nk mantot mintak maaf la, hape la..

cmon laaa..kalo mantot x sarcastic, aku pelik

-peugeot-

Tanpa Nama berkata...

masalah blogger yg rasa dirinya popular ni adalah terlalu bongkak, ego, sombong, arrogant dan rasa diri sahaja betul. ya... itulah mantot, blogger terkenal dengan follower 4000 orang... tahniah

Fendy berkata...

dop pehe kawe...watpe yer famous?

Tanpa Nama berkata...

emo bitch

Tanpa Nama berkata...

Betul tu.. Aku pun sama dah lama ikuti blog mantot tp x pernah klik nk jd follower.. Maaf yer mantot..

Ita

swaymaster berkata...

tahniah bro.... lawati blog saya pula

http://panjisemarang.blogspot.com

Mantot berkata...

tolong follow ya?
korang semua mesti follow.

bila korang follow baru aku sayang korang

c berkata...

setuju dengan anon November 20, 2012 10:04:00 PM GMT+08:00

kdg2 bangang jugak org yg amik serius apa yang mantot ni tulis pasal popular dan femes ni...

tak pasal nak emo pulak...

siap nk selit psl NIP lagi tu apahal agaknya? sakit hati sgt ke macik oii?

leo berkata...

selamat ya gan atas prestasinya

Raudzah Zahari berkata...

Congratulation ya..dah fames jgn sombong tau..

KY berkata...

pertama kali KY masuk blog ni..hehehe

tak pe nanti Hanis Zalikha beri peluang heheh

Lulu Caldina berkata...

ekeke syabas retis :)

Tanpa Nama berkata...

butthurt pasal NIP tak habis2. mungkin ada luka di tetek berdarah kembali.

boni kacak berkata...

first time singgah sini!! tahniah ye. hehehehehe.. lepas ni kalau buat album lagu, jangan lupa ajak den tau.hehehe

p/s : salam kenal :)

Ayyman Rahim berkata...

Hahahaha hai retis!

donnyien berkata...

good luck dan congrat!.. blog saya tak fames

Tanpa Nama berkata...

mantot i know who u r talking about..kikiki

Jobs View berkata...

hahaha..terbaiklah..

sabree hussin berkata...

buleh dapat dah ni layanan VVIP

mselim3 berkata...

popolar seseorang blogger adakah dinilai dengan ramainya follower...saya rasa tidak?
Sebab untuk memberi nilaian femes nie banyak lagi faktor yg perlu diambil kira contohnya...traffik,mesra, dan lain-lain lagi...heheh...

peace..mselim3

Lenggang Kangkung berkata...

ujub riak takbur

ahsfantasy24 berkata...

hanis sekarang dah sibuk dah,
hehe usya tv jep :D

Segmen Blogwalking sampai lebam!

Lenggang Kangkung berkata...

tahniah..

Fynaz Shamz berkata...

tahniah2 :)

azhar zailan berkata...

agak2 bile ewksem.blogspot.com aku nk femes cam ko ye mantot... :(