November 16, 2011

Sitcom Review : How I Met Your Mother 710 "Tick...Tick...Tick..."

Bagaimana hendak melukakan hati seseorang,
yang kau tau masa depan dia dengan kau kelam,gelap?

Adakah anda akan terus bersama dengan dia, walaupun diri kau tahu hati kau ada di tempat lain?Jauh dari hati dia tapi melekat di hati seorang lain. Tapi dia yang ada di depan kau itu ikhlas,benar-benar sayangkan kau. Kau rasa dia ikhlas. Kau tahu dia ikhlas. Dan kau tau dia lah yang terbaik.

Berdiri di satu sudut lain..seseorang yang kau kenal,yang kau tau, yang kau dah biasa. Dia bukan yang terbaik. Dia juga bukanlah calon pilihan yang sesuai. Masalahnya, dia buat kau gembira. Setiap masa kau dengan dia, kau ada rasa getar dalam jiwa.

Tapi...kau sedar dia bukan yang terbaik untuk diri kau.
Dia tak punya masa depan terjamin. Dia punya keinginan untuk pasang lain.Dia juga suka main-main.

Siapa yang akan kau kejar? Adakah kau akan kejar stabiliti? Atau kau kejar fantasi?

Dia yang selamat.
Atau dia yang menggoncang jiwa kau.
Mana satu pilihan anda?
Anda mahu kejujuran atau anda mahu romantik?

Sebuah dilema yang tiap2 hari kita tempuhi.

Rating 
9/10

ps - Satu masa dulu aku hampir give up dengan cerita ni bila dia jadi cerita kartun.






37 ulasan:

Hj Najib berkata...

Err...?

Tanpa Nama berkata...

kenapa entry ini mcm sesuatu yg dekat..?

DM berkata...

saya akan pilih Mr.Stability because mcm mantot ckp yg satu lg tu cuma fantasi, ikut nafsu, artificial & not lasting. Wlpn Mr.Perfect buat kita bahagia skrg belum tentu dia org yg sama bila ditimpa tragedi atau masalah.Psl reality is, hidup ni bukan sentiasa happy ever after. Biarla x sedp mata memandang, asalkan dia sayang kita, bertanggungjwb & sayang kita lbh dri kita syg dia. That is eternal & genuine. TQ

Tanpa Nama berkata...

ade je perempuan (dikalangn kwn2 aku lah tmsuklah aku sdiri)sukakn kalo ada ciri2 yg sedikit nakal dlm diri laki...kalo tlampau baik, nti jd bosan.

Tanpa Nama berkata...

sama tp xserupa..

saya suka abang mantot berkata...

aku sedang mengalami situasi itu...

Tanpa Nama berkata...

Episod mana yg citer ni jadi cam citer kartun?? I want to know!!

Tanpa Nama berkata...

guer memilih untuk tidak memilih sesiapa...boleh ker camntu weh????

Tanpa Nama berkata...

alaaa nak robin dengan barneyyyy. hahaha

Tanpa Nama berkata...

Ala..terus terang je.
susah sgt buat solat ishtikharah.
-NaniE-

Sidratul Muntaha berkata...

citer biol tpi aku still suke watak barney..
sex taicoon..
mcm harem!!

Tanpa Nama berkata...

Antara cerita yg after 7 season pon masih aku follow. I just want to know sapa mak depa????? arghhh!!!

Tanpa Nama berkata...

aku sedang dlm situasi ini! even aku dah bercinta dgn mr perfect around 7thn tp aku stil ade perasaan pada mr fantasi itu..kami still kawan! aku xtau cmne aku nak kawen nnt..hate this feelings! but i noe i will choose mr perfet sbb.. mmg dia yg terbaik! hmm..

Norhafiza Yusoff berkata...

tot, episod/ season mana yang macam katun?

nak tau gak

Tanpa Nama berkata...

org chantek mcm kauorang semua mmg dilemma - ada mr.perfect la mr.prefect la bagai..
-single and bitter-

Jannah Raihana berkata...

Salam,
Untuk season ni,rasanya episod ni paling best so far.if saya jadi robin,saya pilih stability @ kevin.

Barney berkata...

Ramai yg memilih fantasi. Tapi bila merana & susah kemudian, siapa yg tanggung? Anak2/ZURIAT! Ingat, apa pun PILIHAN kamu, yg DERITA bukan kamu seorang.

Ga-In berkata...

mana korg donlod crite ni??
aq terstuck kt season 4, pastu x dpt tgk dah.
plz2 sape2 bg link

Tanpa Nama berkata...

Astro dah setahun lebih duk ulang musim tu juga.
Bila nak mai episod baru?

kisah hati berkata...

sapa yg xmrasai mmg snang cakap mr stability, dan yg mrasai pun mmg sdia tahu mr stability kputusan yg baik.tapi tang mmbuat kputusan tu hati memang n ttap pedih.rase tacing sgt ntry ni mantot..

Tanpa Nama berkata...

mane korang tgk season 7?
aku dah duk ulang season 1-6 ni sbb tak tau mane nak cari season 7...

mirul berkata...

download la weh.
season 7 da stat bulan 9 ari tu da.

Tanpa Nama berkata...

Tgk kt www.cucirca.com

redzabes berkata...

aku tgk episod ni aku teringat citer kabhi alvida na kehna

Uncle G berkata...

Mantot, episode mana yg mcm kartun? aku ada termiss a few episodes dulu. haha

Rabiatul berkata...

i'll pick Harris any time of the day lol, gay or not =,='

Rabiatul berkata...

jap one question, how about if there's no mr stability? what if there's only mr. fantasy? would you stay just bcause you loved him?

kueh bakar berkata...

soal hati selalunya tidak mudah...

Hidayah berkata...

kalau islam, wat istiharah.abes crite. =P but seriusly, Allah knew the best. maybe awal2 kite xkan nmpk. tp maybe 10-20 taun akan dtg, Allah will let us see why. =)

PELiK berkata...

kali pertama tengok Barney tak awesome. Rasa nak nangis bila tengok dia stopkan masa tu.

Tanpa Nama berkata...

When you meet the right person, you know it. You can't stop thinking about them. They were your best friend and your soul mate. You can't wait to spend the rest of your life with them. No one and nothing else can compare - How I Met Your Mother season 7 episode 10

Mantot berkata...

kpd yang tanya aku, episod mana yang mcm kartun...try tgk balik season 4 sampai season 6...

then comparekan dgn season 1 sampai 3.

takde rasa mcm kartun ke season 4 sampai 6 keseluruhannya?

Cik Siti Fairuz berkata...

br nk masuk season 2 episode 3. nampak sgt da ketinggalan... suke komen anon 2:30AM

Tanpa Nama berkata...

antara episod yg paling serius dan sedih kot..

Tanpa Nama berkata...

Streaming sudah:

http://www.free-tv-video-online.me/

macam-macam ada

SyncRo MEOR berkata...

agak ah. 4 - 6 punya plot cam loose gile. but fun is fun though

Tanpa Nama berkata...

Episod ni palin sedih..
Kesian barney..