November 29, 2011

Kalau Kau Tanya UMNO, Mana Lebih Penting, Agama atau Bangsa...Mesti Ada Yang Confuse Menjawabnya


Kadang-kadang bila kau layan RTM, kau akan dapat hiburan yang agak kelakar. Contohnya hari tu, RTM buat lintas langsung dari PWTC pasal persidangan UMNO. Wartawan pun interview seorang Datuk ni, tak berapa famous, tak ada pangkat besar.

Datuk ni pun berusaha la mengingatkan kepada penonton, "Semua orang mesti sedar pembangunan di Malaysia ni adalah hasil usaha UMNO.."

Ayat tu ok lagi..bolehlah diterima akal. Kemudiannya..dia sambung..

"Segala nikmat yang UMNO telah berikan selama lebih 50 tahun di Malaysia janganlah dipersia-siakan.."

Kah kah kah kah.
Otak Tuhan bagi.
Jangan persia-siakan.

Kah kah kah kah.
Terhibur aku di kala stress.

12 ulasan:

zam berkata...

tak lawak pun bro..

mr edz berkata...

diorang berhimpun ni ada mintak permit ker?

wootwoot berkata...

haha btol dowh.aku kdng2 tgh stress lyn berita rtm jgk.yg lg best bkn pmberita je, rayat jelata yg kne interview pn sme wat lawak.bgus sbnany rtm ni.huhu

Akulah Pak Lan berkata...

berita politik kat malaysia ni = rancangan kartun

Tanpa Nama berkata...

apa yg dia cakap tu dah dikira sebagai syirik tu. seolah2 umno tu tuhan yang bagi rezeki kat manusia. nauzubillah...

Tanpa Nama berkata...

Ada tak orang Islam report bahawa kenyataan itu berunsur syirik? Kalau tiada maknanya bukan syiriklah tu.

Keyboard Warrior berkata...

hahahahaha....serious lawak!!...

hahahahaha....xterkata aku...anon butthurt lg la klaka...hahahahahahaha.....

rakyat malaysia ni bertuhankan umno ker??...hahahaha

Tanpa Nama berkata...

umno ni kadang2 perasan bagus.


bajet sampai kiamat diorang akan memerintah Malaysia.



puihh

Tanpa Nama berkata...

Aku kadang kadang confuse mana satu raja lawak dan mana satu berita .. wakakak !!!

Hidemichi berkata...

boleh terbatal akidah diorg ni!

neyna berkata...

masa pergi btn, depa tanya antara agama, negara dan keluarga mana lagi penting. budak2 semua jawab agama, keluarga. tapi org btn kata salah, macam2 mana pun negara nombor 1 beb! huahuahuah.

Ruim Al-Rembawi berkata...

Gila buat statement macam tu, kene ngucap balik tu, tapi konfem dia mengucap balik sebab kene solat. Fanatik betul diaorg ngan umno. UMNO patut perjuangkan islam, lagi luas capaiannya. Cina muslim pun boleh join, indian muslim pun boleh join, african muslim pun boleh join. Ni melayu je la boleh join.