November 23, 2011

Sayang, Abang Sudah Jatuh Cinta Sama Zaskia Adya Mecca Dari Seberang


Kalau kau bukak TV ke Facebook ke apa-apa sekarang ni..tak habis lagi cerita pasal betapa bagusnya Malaysia berbanding dengan orang Indonesia. Indonesia tak hormat itulah..Indonesia cilaka lah...Indonesia tak bertamadun lah...Ramai pulak yang respon menaikkan semangat. Pergh!

Mesti ramai jugak yang lepas habis kutuk2 gila babi tu..bukak komputer nak update status Facebook nak maki Indonesia ni......sambil layan lagu Dewa 17 takpun Rossa. Aku pun baru layan drama Indonesia semalam. Awek dia hot-hot.

Kah kah kah kah.
Gelak kaum yahudi sebab tengok orang sama bangsa sama agama dok bertelagah.

ps - Mana-mana negara pun ada monyet. Bila ada monyet provoke anda dan anda respon provokasi itu...ia tak menjadikan anda hebat dan kuat. Tindakan itu menjadikan anda seorang monyet.

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Malaysia pon sama, bukan hormat singapore pon dulu. ada certain fans yg boo lagu kebangsaan diorg. haha.

SM berkata...

gua setuju dengan anon yang 1st, ada cerita monyet2 kita buat macam tu kat singapore dulu, lepas tu siap ajak bergaduh lepas game.

saya suka abang mantot berkata...

banyak giler monyet2 made in Malaysia...aku pun x sangka kawan2 aku banyak yg monyet...24 jam duk update status kat fb mengutuk indonesia sejak dua menjak ni..padahal tiap2 hari duk layan sinetron indonesia...citt...

akue berkata...

itulah namanye meleis

milo boyd berkata...

blog ni laa paling SAMPAH dlm dunia!

p/s: aku kutuk dgn iklas dan jugak sbb ko biarkan kitorang jamming acoustic je jemat lepas dan jugak sbb joe suruh aku kutuk. bye n.

♥CIK SHA♥ berkata...

monyet? erk! ;p

ramai sangat kot 'spesis' ni ade kat mana-mana..hoho..

kuncisudu berkata...

kalo tak respon kat provokasi di katakan pengecut, kalo respon di katakan monyet. deng, apa pun tak boleh.

tak setuju ngan post ni, kita jadi monyet kalo kita jgk bakar kaunter tiket, tahan bas, mati masuk stadium, asah buluh runcing, ugut bunuh dll.

tp kita tak buat semua tu. sorang rakyat msia pun tak buat.

*aku tak penah tgk sinetron or lagu indon. crap macam citer msia jgk.

buruh berkata...

ya SAMPAH! malu aku dengan milo beriya ajak, last² aku pura-pura jadi Dave Grohl

javanese DOVE berkata...

lain kali kalau monyet sana baling taik,
monyet sini kena la baling bunga.

dah kalau dua-dua monyet baling membaling taik,
dua-dua pun busuk lah nanti.


cuba baling je bunga kat monyet sana,
lama-lama nanti monyet sana PELIK sebab pehal lah monyet sini baik hati.
PENAT kumpul taik nak baling sedangkan monyet sini petik je bunga terus baling kat depa.

haa,cuba buat mcmtu.

monyet mesia pun sama je.

Laici berkata...

ala mantot, kalau dalam kes nih orang yang gaduh2, provokasi, tuduh menuduh kau cakap monyet..

abis kau tulis komen2 mengutuk dalam nih tak dikira monyet lak?

sesama bangsa, sesama agama gak tuh..apa bezanya hal bola sepak dengan hal politik?

Tanpa Nama berkata...

Indo tu melebihi batasan sgt kot.Tapi Alhamdulillah la rakyat kite xde la melebihi sampai macam dorang masih lagi boleh kontrol.

Tapi normal la kalo dah kene maki macam2 mestilah ada rasa nak balas sekali dua kan..tu je xlbh dari itu.

Sumpah aku dgn kawan-kawan xpernah layan lagu.cerita indo ni.tgk tajuk pun dah merepek2.PEACE!

Raden berkata...

ada yg mengatakan yg " sukan tu menyatukan manusia"...

akhirnya terbukti yg kata2 tu suma bohong... hahahahahaha

nadia berkata...

aku setuju dgn kuncisudu & laici...
1. kdg2 bila terlalu d provoke, normalnya manusia akn bertindak balas - w/pun negatif, tetap jgk manusia akn bertindak balas. setakat kena ejek tu x der lg smp org nak marah. tp bila melebih2 smp dinjak2 bendera & lagu negara yg mlambangkn kedaulatan Msia, x ramai mampu bersabar lg... aku x anggap pun diorg monyet, ko ngan suku-sakat ko je yg anggap mcm tu. diorg sekadar luahkn perasaan x puas hati (& aku menyokong penuh!!!)... alah mantot, ko pun bukan baik sgt smp x pernah maki org....
2. betul kata laici... ko pun kutuk org jgk. apakah ko jgk monyet???? hahaha... kata dulang paku serpih, kata org dia yg lebih lorrr... hahaha... mantot2... ko belum cukup matang....

Zonkers berkata...

sama bangsa dan agama ye mantot.

hahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

macam org pas smayang jumaat tgk selipar kena curi..pastu curi slipar org lain plak...

- pencuri selipar...(p/s:arini ari jumaat...ada semayang jumaat)

telor power berkata...

setuju....

Tanpa Nama berkata...

lol, tak sangka pula manusia ni bersifat statik. kesian otak kecik letak dalam kotak mancis. ambil kamus, baca provokasi. syabas mantot, anda tak respon pada provokasi.tapi aku respon, nak kasi bukak sikit otak lembab melayu ni. lebih advance, orang tulis drama, dia terus sinetron. terbaik la, tak pernah tengok, tahu nama, yang paling best, ade komen pulak CRAP mcm cita malaysia. macam kata anak aku nombor 9 buat hal lah tapi anak baru dua orang. isi satira masih bebal.

Inilah (azab neraka), biarlah mereka merasakannya, (minuman mereka) air yang sangat panas dan air yang sangat dingin. (Sad [38]:57)

"Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahannam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakan untuk memahami [ayat-ayat Allah] dan mereka mempunyai mata [tetapi] tidak dipergunakan untuk melihat [tanda-tanda kekuasaan Allah] dan mereka mempunyai telinga [tetapi] tidak dipergunakan untuk mendengar [ayat-ayat Allah]. Mereka itu seperti binatang ternakan, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai." ~ Al-A'raaf : 179.

Cari dalam Al-Quran banyak lagi tu.

Allah "provoke" tu, marilah lawan.

Tanpa Nama berkata...

dengar cerita, this lady in the picture is a smoker, betul ke? tak kisahlah, janji bertudung. tak gitu?

note for you mantot : kesian, malangnya orang melayu macam kita ni lah juga yang suka sangat swindling around tentang kelemahan bangsa melayu itu sendiri. kahkahkah! gelak si seorang melayu tadi tengok bangsanya dihina kaum yahudi.

- Sayang Melayu