Jun 15, 2008

Perempuan Melayu Ini Kurang Belajar

Diambil daripada satu komen di Malaysia Today

"I and many others, including liberal Malays and women are counting on PKR and DAP not to betray us to the PAS Taliban/Al-Qaeda wolfs (in sheep clothing though)! There're more urgent things for the good of all rakyat, rather than just to focus on women and girls' clothing (the veil is not compulsory in Islam anyway!)and other so-called laws! They keep on wanting to primitively and barbarically implement religion by the "sword"! And these Mullahs should know that Malays and Muslims are diverse, besides Malaysia is not an Islamic nation-state! And we should be thankful that we have such dynamic multiculturalism and diversity! But one thing we should not have is, and to stand up firmly against, is to be dominated by Taliban/Al-Qaeda homogenous way of thinking and life, which seemed to be increasingly influencing unhealthily these pathetic PAS youths!" Noor Aza Othman, Women for Justice Support Group project.


Ya Tuhan
bangangnya perempuan ni.Tudung tak wajib?
Siapa kenal dia ni?Tolong ajar dia hukum aurat sikit?

Kak,saye tau akak ni pandai sbb aktif dalam forum2,tapi bila lu dah panggil PAS=Taliban dan lu cakap tudung tak wajib,aku rasa baik lu fikir balik lu agama apa.Mungkin dia bukan Islam kot tapi aku assume nama dia Noor Aza Othman,Melayu Islam la tu.

Aku benci betul orang Islam/Melayu moden camni.Bodoh!

Oh,gambar tu bukan gambar dia.Kalau tu gambar dia,aku sendiri volunteer nak pegi jumpa dia.

14 ulasan:

roymcavoy berkata...

Orang² bodo macam nih memang banyak dalam Malaysia. Bolehlah kita longokkan sekali depa dengan puak² UMNO yang dangkal hukum agama tu

Mantot berkata...

gi la berhujah ngan dia kat MToday.

Anak Perelih berkata...

dia ni kalau ikut apa yang dia tulis... dah memang tersesat jauh... orang fasik/jahil begitulah...

beliau terpengaruh dan diperbodohkan oleh propaganda Amerika.. seba tu dia label PAs sebagai Taliban/Alqaeda... The whole world know what happen then in Afghan.. even now Bush is being attack by Americans on the way he attack Afghan.

a w e n g berkata...

setuju.. bodoh nye pompuan. sesat dah tuh.

aj3k berkata...

mari kita rogol dia!

saifullahism berkata...

x guna rogol dia........ klu dia dah panggil PAS Taliban / AlQaeda, meh sesame sembelih leher dia...... imam besar mana dia ikut kata tudung tu x perlu?? nabi/ rasul man dia ikut??

Mantot berkata...

ajek,
kalo ko nak rogol dia ko pegi la.aku tanak join,hehehehhe.

jangan die rogol ko balik dah la

Jebat berkata...

aj3k ni pon bodo, cakap mcm org takde agama.. sex sex dan sex..

pikir pakai kepala atas, jgn pakai kepala bawah ..

nasihat ikhlas dari aku..

Tanpa Nama berkata...

Pengalaman aku berforum selama berberapa tahun ni..

kdg2 ada non muslim(with malicious intense) yg mengaku muslim, dia akan posting sesuatu yg mengelirukan org yg ilmu Islam nya lemah..

Jadi kita akan mula rasa ragu2 atau mula jadi tak percaya dgn agama..

Berhati-hatilah semua..

Tanpa Nama berkata...

malangnya "followers" ko dalamni pun sama je cam topik ko ni. pada pendapat aku, daripada ko menyalak2 tunding jari kat pompuan kat luar yang ko tak nampak tu, baik ko nasihat sikit pompuan yang ada dalam "list followers" yang ada dalam blog ko ni. ko kan bijak mencari silap orang, jadi pi carik, "follower" mana yg aku maksudkan tu.

Kucai berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kucai berkata...

Dia baca kitab apa? Bible?

Mazru Majid berkata...

salam..

gua setuju dgn anak perelih,kalo betul dia ni malay bermakna dia da konfius ttg islam krn mungkin dia terlalu taksub dgn dakyah dari barat,terutama peranan media barat yg suka buat propaganda kpd kaum arab dan Islam.

Tanpa Nama berkata...

Aku rasa "veil" yg dia mksudkan tu adalah purdah..