Julai 31, 2013

Jika Aku Hakim Pertandingan Ratu Cantik, Aku Nilai Dia Ikut Wajah dan Juga Saiz Dada. Itu Saja.

Aku tak paham kenapa ramai benar perempuan yang nak tunjuk diorang tu cantik. Contohnya, seperti minah2 yang join pertandingan ratu cantik...atau dewi remaja.

Sebab aku tak memahami apa yang diorang rasa jadi aku anggap;
  1. Diorang nak rasa kepuasan sebab dapat buktikan diri itu hot?
  2. Diorang nak menonjolkan diri supaya dapat advance dalam kerjaya?
  3. Diorang nak glemer?
  4. Diorang target dapat tekel VIP?
Aku tak tau kenapa, jadi aku pandang benda ni dari segi satu sudut lain. Bagaimana nak mewujudkan pertandingan ratu cantik ikut syariat agama? Kau cuba fikirkan sekejap. Fikirlah dalam 2-3 minit.

Boleh tak?

Tak boleh sebenarnya. Semua benda yang berkaitan dengan pertandingan ratu cantik ni, kebanyakannya berlawan dengan ajaran agama. Contohnya, berlawa-lawa untuk pamer dekat orang., pakai baju dedah aurat supaya orang bagi point dekat body kita dan pelbagai lagi sebab2 yang malas aku nak listkan.

Oleh kerana kita adalah masyarakat sekular, katakanlah, kita buat jugak pertandingan ratu cantik...sebab kesianla perempuan Melayu nak jugak tayang kecantikan dan bakat diorang ni. Kita anjurkanlah jugak satu pertandingan ratu cantik orang Melayu....di mana, semua yang terlibat dalam tu hanyalah orang perempuan. Penonton yang datang tengok pun hanya kaum perempuan dibolehkan.

Kau rasa berapa kerat yang nak join pertandingan tu? Mahu ke perempuan sertai pertandingan ratu cantik yang lelaki tak boleh tengok?

Ataupun kau ada rasa, kalau lelaki takleh nak tengok pertandingan tu, tak meriahlah pertandingan tu, what's the point buat beauty contest kalau yang tengok perempuan aje kan? Pejuang feminis selalu perjuangkan nasib wanita tapi tak ada pulak golongan feminis yang gi tegur awek2 yang jual wajah jual muka tiap2 hari. Balik2 yang tegur ustazah2 tudung labuh la yang cuba tegur....tapi kalau hari2 kerja kau jual badan suruh orang tengok, chances nak tertengok Ustazah punya ceramah amatlah rendah.

Tak pakai bikini lah, tak pakai pakaian mendedahkan lah. Itu semua alasan bangang aje cik sebab benda tu tak boleh. Yang kau nak tayang badan suruh orang bagi markah buat apa?

Aku tengok cermin aku sendiri bagi markah dekat badan aku, 10 markah. Kalau kau nak sangat dinilaikan, aku boleh tolong. Aku sangat berpengalaman.

11 ulasan:

Master Yoda berkata...

Lek ar Tot....diorg suka suki je... kot2 la majalah Pl****y nak hire jadi permanent model ke lps ni...

Sylarius Yusof berkata...

Tot, jual orang ni lagi untung dari jual lembu, tot.

Tanpa Nama berkata...

"Aku tengok cermin aku sendiri bagi markah dekat badan aku, 10 markah. Kalau kau nak sangat dinilaikan, aku boleh tolong. Aku sangat berpengalaman."

Aku pun boleh...serius aku pro bab menilai body wanita nie....

Tanpa Nama berkata...

Mantot, Boleh pe untuk islamickan kita buat ustazah pilihan :)

Untuk mak/pak kita buat carik menantu ;) atau manita melayu terakhir hahaha..

onlajer berkata...

aku gelak-gelak je baca perangai dia orang yang nak sangat masuk pertandingan ratu cantik, kalau bukan bulan puasa nak juga tengok lawa sangat ke dia orang ni sampai nak melawan hukum

Tanpa Nama berkata...

Kalau melayu tapi bukan Islam, boleh tak?

plain83 berkata...

10 markah je tot? hahahah...

Tanpa Nama berkata...

apa ke bendanya ratu cantik ni?kat mana letaknya cantik tu?.kat badan ..kat muka/wajah..kat gaya maya..!!!???.kalaulah sesangat nak jadi ratu cantik,cukuplah menjadi ratu cantik dihati kedua ibubapa,adik beradik serta sang suami.tak gitu dek oii!!!satu malaya ni sang teruna akan jelajahi untok memilkinya.

Tanpa Nama berkata...

1 ayat aku suka..
~Aku sangat berpengalaman~
hihihi

.: Si BungaKopi : . berkata...

betul betul betul!
memang aku sokong.
benda gini biar lelaki yg cakap,
baru rasa di hati.
kalau pompuan yg cakap, diorang kata kami dengki.

Mrs.Critical Thinking berkata...

Haha, nice one!! Thanks for sharing your thoughts.