Julai 18, 2013

Mengenali Perbezaan Pejuang Bangsa, Pejuang Agama dan Samseng Yang Sekadar Nak Pukul Orang

Anonymous

Saya sangat setuju dengan kau. Cina2 babi yang menghina islam ni harus dipandang berat. Nanti kalau ada pape2, berita berhimupun di mana, sila email saya abeed29@live.com. Saya nak juga join berhimpun haha. MELAYU TAKKAN HILANG DI DUNIA INI. ALLAHUAKBAR! JIHAD KERANA ALLAH!

Mie N Roses

pda hemat gua mmg ptt diajar supaya lain x jgn kurang ajar...org cina ni makin di bg muka makin naik lemak..klau serah kes pd undang2 rentiknlah m' sia ni undang terlalu longgar..melainkn klau undang2 islamdiguna pkai brulah btul caranya..

Wan Korn

Biar la cina ni rasa sikit.. Lain kali dia takde la buat hal nak hina agama kita lagi.. Takan nak diam dol kalau org hina agama lu.. Cuba kafir ni hina mak bapak lu! Apa korang buat? Korang nak biar dan diam ke? Pakai akal la sikit.. Kalau tak buat mcm ni lama2 diaorg boleh pijak kepala org islam..

Meow

Sedih tgk puak2 PR neh...aku pun penyokong PR gk. agaknye nak kena biarkan je kot puak2 haramjadah ni hina Islam ?? duduk diam makan kuaci baru betui tindakan tu agaknya ?? Huh....ada jugak gunanya Umno bila jadi hal2 camni walaupun menteri depa semua xleh pakai.

Kepada penyokong PR...jadilah penjilat cina sampai korang mampos...kalau melayu bertindak korang marah...melayu sabar korang cakap lembik...senang2 bangsa lain memperlekehkan agama. kalau aku jadi cina aku gelak jer.. nampak sgt bangsa melayu senang dimanipulasi kepala hotak mereka. mcm lembu....x setuju politik abis sampai agama kita depa buat bahan jenaka pun korang mcm lembu sekoq2 bermati matian pertahankan org yg mula2 jadi PUNCA... no respect for this kind of melayu lah. agaknya kalau jenis2 ni yg ada masa british dan jepun jajah kita maka kita takkan kenal erti merdeka. abis wira2 kita yg menentang penjajah dulu dihina jugak aku rasa. sigh~~

.................

Aku selalu baca pasal tanda-tanda kiamat.
Hujung zaman ni ramai orang gunakan agama untuk kepentingan dia.

Dalam kepala kita, kita akan terbayang golongan camtu, mesti jenis yang berjanggut,nampak alim, pakai tudung labuh, serban, ketayap..tapi kerjanya nak menipu orang supaya diri sendiri dapat kesenangan. Macam kisah air-air jampi yang dijual berpuluh2 ringgit atas sebab dah didoakan. Siap ada label "Jangan dilangkah botol itu" kononnya khasiat dia hilang.

Tengok betul2...ada ke tak agama kita larang kita langkah makanan dan minuman kita? Ada. Tak kiralah makanan kau tu dah dijampi atau tidak, kita takleh langkah makanan kita. Sebab benda tu rezeki kita. Simple aje tapi sebab minda kita ni mudah nak dimanipulate jadi...ramailah yang tertipu. Label botol tu tak menipu tapi dia gunakan kesempatan tu untuk create perasaan mistik dekat produk dia.

Aku memang ambik berat pasal perniagaan yang menipu guna agama ni...tapi sekarang ni, aku sebenarnya lagi takut kalau ada wujud kelompok2 gangster yang claim diri dia pertahan agama. Gangster yang alim, beragama, tawaduk dan soleh...tapi claim mulut aje semua tu.

Sebab orang kita ni, asalkan pasal Islam aje, kita mudah jadi emosional sikit. Claim buat something sebab Islam, ramailah penyokong dia. Contohnya, tengok filem lucah sebab nak research untuk tulis buku "Bagaimana Orang Islam Mampu Mengelakkan Zina" atau balun anak dara orang sebab nak memahami kenapa Allah tak bagi kita melakukan seks luar nikah.

Apatah lagi bila melibatkan orang Cina pulak....lagilah membara. Cuba bayangkan, satu golongan Melayu, rompak rumah tauke Cina sebab tauke Cina tu dah bukak pasaraya besar mengakibatkan gerai makcik2 kampung terjejas pendapatan diorang. Digunakan alasan, nak tolong orang Melayu. Nak pastikan orang Islam berkembang ekonomi mereka.

Tak ke haru biru dunia kalau agama Islam ni dah dijaja untuk halalkan benda yang basicnya, salah?

Kita cuba imbau kembali kes di mana ramai orang ajak boikot roti Massimo. Kata mereka, ada benzoyl peroxide. Racun. Bahaya, jadi mesti boikot. Lagipun tauke dia Robert Kuok. Mesti tak halal! Tapi dah terang2 tertera kat situ, ada logo halal JAKIM. Kalau betul roti Massimo itu bahaya,racun,tidak halal kenapa JAKIM boleh berikan sijil halal pada roti tu?

Salahkan lah orang Islam yang luluskan sijil halal Massimo tu.
Yang kau nak pegi marah Robert Kuok apasal? Sebab dia Cina?

Itupun kalau betullah roti tu tak halal. Ada sijil halal tu ditarik balik kalau benarlah Massimo tu beracun? Kalau kau fitnah Robert Kuok, itu still jatuh bawah fitnah, kakak-kakak dan abang-abang. Nak ke kau gi mintak maaf dengan dia?

Masalah orang Melayu sebenarnya berpunca dari satu pemikiran yang tak sepatutnya orang Melayu ni ada. Orang Melayu ingat Islam itu Melayu, Melayu itu Islam. Sebab itu kadang2 bila ada orang bangsa lain agama lain kutuk Melayu, ada antara kita ni ingat mereka kutuk Islam. Padahal, yang dikutuknya orang Melayu! ORANG! Bukan agama.

Islam itu sempurna, Melayu tak!

Jadi kadang2, kalau ada orang lain mulut dia bunyinya macam kutuk Islam, dia bukan sebenarnya kutuk Islam. Tapi dia kutuk kau, sebab kau Melayu yang tah hapa-hapa tapi claim diri pejuang agama. Ramai Melayu ni IC aje Islam, tapi perangainya kadang2...mak aih. Asyik2 nak parang orang, nak bunuh, nak mengamuk.

Aku harap kewujudan gangster pejuang agama ni dapat dibendung. Akhir-akhir zaman ni, macam2 boleh jadi. Kita tunggu aje la kemunculan kaki pau duit yang claim duit kau tu sedekah amal jariah sebab nak bagi dia makan. Siap sebut kau dapat pahala bila duit kau dah ada dekat tangan dia dan boleh ucap "Alhamdulillah" masa simpan duit rampasan dalam poket dia, sebab claim itu rezeki.

Tak mustahil benda ni boleh berlaku.

Gangster, samseng, nak memperjuangkan agama sekalipun, kalau dah caranya salah, dia hanyalah seorang samseng biasa yang tak ada bezanya dengan gangster Kafir ni. Segarang2 "Singa Allah" dan "Pedang Allah", tak pernah pun diorang hina musuh diorang.

Respek kena jaga.
Kita orang Islam. Melayu nombor dua.

20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

nabi x perjuang kan islam..nabi sebarkan kecintaan dan fahaman islam biar orang respek..faham tentang islam..yang aku tak paham segelintir mengaku perjuangkan islam..tapi sembhyang x..puasa x..hormat orang lain x, maki hamun cina kat tv ada..berarak bawak sepanduk kat tv terjerit2..pastu nampak kat leher pakai rantai kat lenggan ada banggle..kalau aku ,aku tangkap si alvin ngan awek dia bawak slow talk ..beri dia kefahaman..penerangan..mugkin banyak dia x tahu..sebab..sebab..orang islam sendiri yang tahu pun hina hudud..hina pemakaian tudung..hina kerajaan islam..hina undang2 menutup aurat kelantan..hina majlis2 ceramah agama.. betul tak..

Tanpa Nama berkata...

Sokonggg!!!

Sylarius Yusof berkata...

Masyarakat Melayu dalam keadaan denial syndrome. Semenjak zaman kolonial, minda rakyat Melayu dipupuk menjadi pak turut sahaja untuk mengelakkan penentangan terhadap golongan pemerintah. Manakala golongan kaya yang ada pada hari ini sebahagiannya adalah mewarisi kekayaan dari golongan kaya sejak dari zaman kolonial lagi.

Oleh itu, minda rakyat kebanyakan menjadi sempit akibat proses pemandulan fikiran yang dijalankan secara sistematik berdekad-dekad lamanya.

-Anak Askar Pencen

Tanpa Nama berkata...

Alvivi tu ateis...mana dia nak faham agama...dan memang dia tak suka agama bertuhan dan dia akan provoke orang yang ada agama...TAPI yang so called MELAYU ISLAM yang tak macam orang ISLAM ni yang sepatutnya kena parang sebab menghina Islam secara terang-terangan....ada ke so called MELAYU ISLAM ni nak buat macamtu pada sedara seislam dia yang tak sedar diri....tepuk dada tanya iman korang....

Hikari berkata...

http://www.vice.com/read/the-malaysian-nazis-fighting-for-a-pure-race

ni lagi macam sial..

Tanpa Nama berkata...

Nak wat camna Bhai sebab ramai pemimpin/ketua buat macam tu.. Guna agama untuk sokongan.. :) Padahal dia tidak la sewarak mana..


Annakholat Atastokhdevishizar berkata...

tabik mantot! Aku setuju sgt. Mmg meleis jd sgt emosi bila masuk bab agama sampai hilang akal. Sikit2 marah, mengamuk, maki hamun, nak bunuh, parang etc. Bila aku tegur benda ni aku pulak dilabel hina islam, dicop kafir.

Mcm ni ke pejuang ISlam?

Org bukan islam mempersenda Islam sebab mereka xtau. Mereka byk tgk perangai org islam yg rata2 lebih kurang mcm mereka kalau x lagi teruk.

Alasan 'kalau makbapak ko kena hina ko marah, knp islam dihina ko x marah' adalah statement yg x berkaitan. Mak bapak orang, Islam tu agama. Kan ke subjek berbeza?

Kafir hina islam masa zaman nabi, nabi x marah pun. Ada x contoh tindakan nabi x bila mk bapak nabi kena hina? Kalau ada contoh itu mungkin meleis boleh buAt panduan. Kata mengaku umat nabi.

Tanpa Nama berkata...

Rokok dah difatwakan haram, ramai lagi yang hisap. Itu dah kira menghina Islam jugak tu. Takde pun mintak maaf.

Ramadhan 2 tahun lepas kat petronas bentong, pagi2 lagi melambak yang minum dan merokok tepi jalan.Aku rasa berulang lagi untuk tahun2 berikutnya. Kot musafir pun cover la. Nak tunjuk pada orang ramai depa tak puasa dan tak takut Allah, menghina Islam jugak tu.

Yang main bola, berapa kerat yang tutup aurat. Yang tak tutup aurat terang terangan menghina Islam. Takde yang bising pun.

Godzila depan mata tak nampak.

Tanpa Nama berkata...

Godzilla depan mata tak nampak.

I loike.

Tanpa Nama berkata...

Aku ada teringat komen non-muslim masa PRU hari tu. Dia ingat standard melayu-islam mcm yg kt dlm tv mainstream.
Semuanye berubah lps yg pas bg dap guna lambang pas tu.

Aku anggap dia ni pun tak brape tgk tv yg ada, tp pointnye: DIA INGAT SUME MELAYU CAM TU. sungguh jatuh dasar intelektualiti aku bila aku baca tu. Ko bygla ape yg tv tayang kan,haiihh..tp aku tak salahkan dia sbb itu yg ditonjolkan kan...
Masih jauh lg jalan ini.

Tanpa Nama berkata...

Melayu poyo terlalu extremis bila cuit bab islam,sedangkan diri sendiri x ikut islam yg nabi ajar.point ko aku agree.bab masimo yg ko sentuh tu aku nk komen.post ko yg dulu ko condem gardenia dn puji masimo atas hujah harga dan quality.skang ko pg tgk compare harga masimo dn gardenia.masimo lg mahal.dorang dh up harga bro.ko prejudis dgn peniaga islam.ada je yg x kena.hujah nk perbaik org islam kurang tp hujah perli,sarcastik,agungkan dan kutuk tinggi.just a lame mentality.kita sendiri perlu muhasabah diri

Tanpa Nama berkata...

Alasan 'kalau makbapak ko kena hina ko marah, knp islam dihina ko x marah' adalah statement yg x berkaitan. Mak bapak orang, Islam tu agama. Kan ke subjek berbeza?

Nampak ko lebih sayang mak bapak dari Agama Allah :)

tu sbeab orang hina Allah ramai tak marah sebab tak sayang Allah..

MasyaAllah :|


Tanpa Nama berkata...

Marah takda masalah cuma TINDAKAN tu kena la betul. :)

Nabi pun marah orang persendakankan agama islam etc. tapi Nabi gunakan pendekatan berhemah dalam menangani masalah-masalah ni.

So tu kita kena ikut cara nabi. bagaimana nabi mengatasi masalah-masalah ni.


Bukan setakat bersabar semata-mata..

Tanpa Nama berkata...

yg gunakan agama utk sokongan adalah parti yg so called islam tu le.. tp penyokong kuat maki hamun...choiii

Tanpa Nama berkata...

Yg ko sentap melayu nak boikot brg cina knp.. Cina dah lama boikot brg melayu.. ko ni cina wannabe ke.. Asyik2 jilat bontot cina jer.. Go to hell meluat aku dgn melayu mcm.. Mcm mati besok cina kapir tu baca yassin untuk ko..

Tanpa Nama berkata...

Lama tak tengok ayat ni;
Islam dahulu, Baru melayu..
Hahaha. hanya org berfikir je fham..

Tanpa Nama berkata...

Sabar sabar sabar.. bersmaa kita fikirkan..

Kenapa kita marah kalau orang calarkan kereta kita? bahkan anak kita sendiri sekalipun?

Kenapa kita marah kalau orang sakitkan atau caci maki keluarga kita?

Kenapa pulak kita tak boleh marah kalau orang hina agama dan tuhan kita? adakah ianya sekadar agama, pegangan saja maka tak boleh nak marah?

Jadi tuhan dan agama kita lebih rendah dari barang dan makhluk yang kita sayang maka kita tak perlu marah? Atau kita sebenarnya tak sayangkan Allah dan agama kita maka kita takda sedikit pun rasa marah?

Jawapan ada dalam hati masing-masing.. tanyalah keimanan kita sendiri.. kasih sayang kita kepada agama dan tuhan kita.

Masalah bukan tak boleh marah sebab orang yang sayangkan sesuatu akan rasa marah geram dsb. Cuma bagaimana kita kawal kemarahan, bagaimana tindakan kita mengambarkan keimanan kita..

Ada kita tegur dan fahamkan orang yang tak paham dan menghina agama kita dengan cara berhikmah?

Ada kita berdoa agar orang yang tak paham ini akan dapat hidayah?

Cukup hanya sekadar bersabar.. bersabar.. bersabar ikut nabi..

Adakah cara itu kita ikut nabi? Masa nabi dihina dilontar semasa berdakwah apa yang nabi buat ialah solat berdoa semoga pintu hati mereka yang menghina mencerca Baginda dibuka oleh Allah dapat menerima dan memahami Islam.. nabi juga melayan mereka dengan baik.. Nabi bukan hanya setakat bersabar bersabar saja yea..

Tanpa Nama berkata...

2:08 am,

cina kapir? kalau cina tu muslim, lu nk letak mane? nak kira kapir, melayu pun ramai dah skang ni. start dari yang hina nabi takdak gillete tu dulu. dah setel yang tu, baru move on.........

Tanpa Nama berkata...

Sekular... Tu yg carca marba...

Tanpa Nama berkata...

Bagi aku, orang Islam yg tak solat, tak puasa, tak tutup aurat, lagi menghina Islam dari kafir yg memang sah tak faham Islam. Kat kolej aku, ramai gila budak perempuan muslim yg kejap pakai tudung, kejap bukak. Apa benda tu, macam permainkan hukum Allah. Patut nya kerajaan kena fokus mendidik generasi muda untuk faham Islam yg sebenar, instead of salahkan or bagi hukuman kt non-muslim yg memang tak faham pape pasal Islam. memang la bagus nak hukum bg pengajaran, dah tu yg Islam pada IC nie macam mana pulak. sedih aku tengok masyarakat Islam kita sekarang. just my two cents