Oktober 02, 2012

Ketua Pembangkang Suka Makan Telur Rebus Yang Bertaburan Di Parlimen






.......................

Aku tak pernah sangka...smartphone 3G adalah satu bentuk keperluan
untuk sebuah negara membangun.

Dalam satu hal lain, aku paling tak suka tengok menteri2 tersengih bangga hulur bantuan dekat orang ramai yang beratur salam dengan diorang...semata-mata sebab pendapatan ramai gila orang bawah Rm3000. Kalau itu adalah satu benda yang dibanggakan menteri2 BN, sah-sah lah kita kena tukar kerajaan kita.

Kerajaan kita sekarang seolah-olah bangga dan suka orang ramai susah dan terpaksa bergantung harap dengan diorang.

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ayat terakhir tu keyword utk pru13... ABU...
-coma-

cik siti fairuz berkata...

Kihkih..ko mcm tau je apa dlm kepala aku mantot. Ahad kelmarin br kutuk satu bilboard besau kt seremban, gambo menteri sengih bg duit raya kt budak2...

Tanpa Nama berkata...

aku jarang setuju dgn ko mantot. tapi bab bagi duit tu aku setuju walau aku tak kaya mana.

tapi bos dgn kawan foreigner aku selalu kata. kenapa pemerintah malaysia suka bagi duit pada rakyat? negara bos aku tu negara hanya bagi keperluan asas pada rakyat & majukan negara je. nak mkn sila la masing2 usaha sendiri jgn malas.

aku pulak yg malu sampai rasa nak sorok muka bawah meja.

berkata...

Ye la Tot. Dah tukar gomen, confirm tak ada lagi dah menteri-menteri yang tersengih bangga hulur bantuan dekat orang ramai.

Dah takde dah sesapa nak beratur salam dengan menteri mintak bantuan kewangan.

Tengoklah Kedah, Penang, Kelantan dengan Selangor sekarang. Mana ada orang ramai yang beratur nak salam untuk dapatkan bantuan dari YB/MB.

Tak ada. Confirm tak ada. Kan Tot, kan?

Insya'allah, dah tukar gomen nanti, semua orang boleh naik pesawat peribadi. Semuanya free.

Tanpa Nama berkata...

salam ko..mcm mne nk sebut nme ko ni.aku termenung skjap tgk msg ko,nmpak sgt cara ko pkir mcm mat jenin..tukar gomen,pling2 mcm magik semua org akan kaya rayae.yg org nk tukar gomen skg sbb byk korup dalaman.byk msalah.klu korup xde,duit2 yg lebih tu blh la guna wat projek laen,nk bntu rkyat miskin.pasal duit bntuan,aku tye ko la,penah ko rasa cukup ngan ape dlm poket ko?org bagi,rembat ler..pilih spe2 len cite.kekeh

nurulachal mamat berkata...

ntah.. dah bagi amik.. tp.. another side,, bg duit tu segedebuk(one-off) n sekali je x selesai pun mslh eko yg rs seumur hdup.. pastu kuar la stetmen org2 kuat bn.. bg sesape yg tak setuju dgn Bajet 2013 pape yg kerajaan bg jgn amik.. mcm duit diorg. duit tu duit rakyat, klu dh belanjwan tak blk pd keuntungan n lbh byk mberi instead pk nk wat pusingan n x beri satu kemudahan yg semua org dpt rs (ghomen or swasta) xslah pun kita komplen.. tp since dh bntg.. rembat je ape yg ade even nk cover kenaikan brg yg guna gula utk thn akn dtg belum tentu cukup.

Tanpa Nama berkata...

ntah bodo. dh mcmtuh jangan nikmati sesen pun bantuan kerajaan..jgn amek duit bonus tuh...nk pangkah sapa diam sudah.narrow minded!

Tanpa Nama berkata...

Dulu boleh keluar duit EPF untuk beli komputer disalah guna. Ini pula?

Tanpa Nama berkata...

One off yg dpt kenyang la kejap....tp isu yg layak dapat tp tak dapat mcm mn. Kesian tulll.

Tanpa Nama berkata...

mantot,aku sokong post ko 100%. Sgt setuju. ko berkaya menterjemah isi kepala otak aku.

Ami Scott berkata...

Malaysian kan suka duit-duit sedekah ni...even tu duit memang kita punya...LOL...

Prince of Noob berkata...

penjawat awam: yahoooooooo bonos 1.5 bulan

pekerja swasta: okaaayy...

mantot otak cetek berkata...

haha mantot bongok..hati busuk

Anak Jati KL berkata...

haha