Oktober 31, 2012

Ah Jib Gor, You Have Disappoint Me Enough




Mikrofon dah dibagi, pentas dah pasang. Kenapa dia tak ambik peluang tu untuk address crowd dan terangkan kepada pendengar dia, "saya percaya hudud will benefit everyone of us, so don't be afraid. Trust me. I kept my promises! AH JIB GOR JANJI DITEPATI ! Saya Melayu, saya Islam..tapi percayalah, Ah Jib Gor akan laksanakan hudud tapi Ah Jib Gor akan jaga kebajikan semua orang bukan Islam. Jangan mencuri...nanti kena potong tangan! U nak romen..romen lah..tapi jangan romen orang Melayu bukan isteri suami kamu. Nanti saya rejam kamu! "

Peluang dah ada. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.

Kuasa dah ada. Kalau orang Kristian ada visi nak Kristian-kan Malaysia..kenapa Melayu yang pegang kuasa tak nak Islam-kan Malaysia?

Pelik kan?

ps - Kalau kau ada kawan Cina, mintak tolong dengan dia..translatekan apa bunting tu tulis.

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tot..bagi la tips penjagaan anak lagi.. politik-politik jugak..

Tanpa Nama berkata...

tot. dah bosan la dengan jibby. kau tak bosan ke dengan dia tot? haha

Tanpa Nama berkata...

Maaf la Mantot, hukuman rejam utk penzina tiada dalam Quran. Ia ada sebut dlm hadis, tp hadis ni byk tafsirannya. Lain ulama lain pandangannya.

Kalau boleh, hukuman sentitif spt rejam ni kita 'senyap'kan dulu.

Nadia Yusof berkata...

anon dah kaji betul2 ke hadis tu? haritu baru belajar pasal hudud dengan ustaz. memang takde dalam al-quran yang rejam tu tapi dalam hadith ade mention.kite kene ingat, rujukan untuk umat islam bukan based on Al-Quran semata. tapi hadis sekali. :)
O ye who believe! obey Allah, and obey the Messenger, and
those charged with authority among you. If ye differ in anything
among yourselves, refer it to Allah and His Messenger, if ye do
believe in Allah and the Last Day: that is best, and most suitable
for final determination.
(an nisaa : 59)

Tanpa Nama berkata...

Nadia Yusof: Cuba tgok video Dr Asri ni, terus skip minit 0:49

http://www.youtube.com/watch?v=4BiGnPhaMvU&feature=related

Prince of Noob berkata...

pemimpin sekarang mana ada telor nak tegur bangsa lain, kalau tak hilang la undi

plain83 berkata...

It's a never ending problem...double standards man, double standards...

Nur Ezqy berkata...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.00/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin

mamakmia berkata...

hukuman rejam tiada dlm quran??? check dulu bro...

Annakholat Atastokhdevishizar berkata...

hukum rejam memang takde dalam Quran. hukum sebat je yg ada utk penzina, x kirala dia kawin ke x. hukum rejam ada dlm Bible dan hadis. nak berkeras ikut hadis dan bible, silakan.

betul kita kena ikut Allah dan nabi, tp nabi pun kena buat ikut suruhan Allah. kalau Allah x suruh dan ada hadis dakwa nabi suruh, mesti ikut juga ke hadis? adakah nabi itu setaraf Allah? mesti tak kan.

on a side note, rejam memang hukuman biasa yg diamalkan oleh orang2 jahiliah/ pagan... Quran pun ada citer.

asik2 citer hudud je... masalah ekonomi negara apa penyelesaiannya? hudud tak akan mengenyang perut yg kebuluran. hudud takkan jelaskan hutang bertepek. hudud takkan bagi kerja kepada penganggur.

hudud berkesan jika jurang ekonomi dirapatkan. hudud berkesan jika sistem kehakiman adil. jika tidak, hudud hanya menzalimi org2 yg tak punya duit utk membeli undang2.

Master Yoda berkata...

"hukum rejam memang takde dalam Quran. hukum sebat je yg ada utk penzina, x kirala dia kawin ke x. hukum rejam ada dlm Bible dan hadis. nak berkeras ikut hadis dan bible, silakan.

betul kita kena ikut Allah dan nabi, tp nabi pun kena buat ikut suruhan Allah. kalau Allah x suruh dan ada hadis dakwa nabi suruh, mesti ikut juga ke hadis? adakah nabi itu setaraf Allah? mesti tak kan."

statement ni kalau di baca secara literal agak bahaya...

Al- Quran dan Hadith merupakan dua SUMBER rujukan utama dlm aspek sosial, ekonomi, politik dan sebagainya...

Setakat yg aku blaja, kalau takde dlm Al-Quran, tapi ada dlm hadis Sahih, maknanya hadis tu melengkapkan apa yg dlm Al-Quran terutama bab2 feqah...

Master Yoda berkata...

Nak laksanakan hudud TAK KISAH...memang WAJIB tuk ISLAMIC STATE/COUNTRY's AUTHORITY enforce mende ni DGN SYARAT:

a) org2 ISLAM sedia maklum agama dia sendiri

b) org2 BUKAN ISLAM pon sedia maklum ngan agama ISLAM dari segi prinsip dan pandangan mereka terhadap org2 ISLAM

kat MALAYSIA, SESETGH org2 ISLAM kekdg lebih TAK ISLAMIK berbanding org2 bukan ISLAM, dari segi mentaliti, kelakukan malah dari aspek penampilan pun, so how?