Oktober 29, 2012

Please Yusof Haslam! Buatlah "Homeland" Versi Malaysia!

Sempena pembongkaran beberapa orang rakyat Malaysia yang menjadi anggota Al-Qaeda, aku nak ajak korang layan TV series "Homeland" sebab cerita tu juga mempunyai teori yang sama.


Apa sebab cerita ni best?

1. Claire Danes


2. Awek ni. Satu masa dulu aku layan satu TV Series tajuk dia "Firefly." Awek ni berlakon series tu.Tapi dia tak bukak baju dalam Firefly. Dia bukak baju (banyak kali) dalam "Homeland."


3. Siri ni seolah-olah drama yang tak ada berehat.

4. Claire Danes menangis


Layan jugak cerita ni sebab aku suka cara dia balancekan kedua-dua pihak, USA dan Al-Qaeda.
US jahat, Al-Qaeda pun ada buruknya. US baik, Al-Qaeda pun banyak baiknya. Tapi macam mana pun nak tak nak, mesti US akan jadi hero la...tapi sebagai seorang Islam, kau akan ada rasa nak sokong watak Sergeant Brody yang dah jadi seorang Muslim tapi susah nak admit dekat masyarakat dia...dia convert Islam dan dia nak balas dendam untuk kepentingan orang Islam.

Dan...buat pertama kalinya, aku boleh rasa, macam mana sebenarnya perasaan pengebom berani mati sebelum dia letupkan diri dia. Bapak ah...

Kalau ada sesiapa yang layan kita boleh buat topik perbincangan sambil aku review tiap2 episod. Sapa-sapa yang berminat nak tengok, sila tengok dari season 1.

Abu Nadzir FTW!

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam alaik,

aku tgk season 1 tapi x sepenuhnya sebab aku selalu missed time dia. Mmg series ni intrigued aku sbb rasanyer 1st time aku tgk claire danes blakon emo and scene brody kemas garage utk perform solat and glimpses of dia kuar from tmpt dia kena kept captive and nmpk al-qaeda punyer crew tgh solat mmg buat tahap curiosity aku melambung.

Tapi kita kena careful jugak dgn drama2 America mcmni.

aku xtaulah pendapat yg lain tapi antara film director US yang x berapa nak bias sgt dgn Islam is Ridley scott. maybe boleh check out and bagi opinion korang juga.

Tanpa Nama berkata...

tengok kat mana cerita ni? astro 701 ke?? sian aku...

Joe han berkata...


morena baccarin!!..hewt

plain83 berkata...

owh homeland...aku tengok dgn mata yg skeptikal saja ^^

Tanpa Nama berkata...

From wikipedia
-Homeland is a drama/thriller series developed for American television by Howard Gordon and Alex Gansa, and based on the Israeli series Hatufim (English title: Prisoners of War) created by Gideon Raff.
-The show has received significant criticism for its stereotypical portrayal of Arabs and race-relations in America more generally, and being part of a larger trend in the American and Israeli media of promoting negative stereotypes of Arabs.
-Homeland's co-creator, Gideon Raff, is Israeli and therefore forbidden entry to Lebanon

Tanpa Nama berkata...

aku layan doh citer nie terboek. tapi aku slalu missed ar bro sebab aku hny berpeluang tgok cite ni bile aku blik hometown je. kt umah sewa aku tkde astro bro. so, conclusionnya aku mmg rasa apa yg ko rasa tu

Tanpa Nama berkata...

Aku mmg layan since season 1 episode 1 lg.. Tp astro mmg dengki! Diletakkannye masa tayangan yg sgt xmunasabah.. Hampeh! Xpasal2 aritu episode 3 aku terlepas...

Joe han berkata...


boleh check tgk kat ch131.so

Tanpa Nama berkata...

Stakat ni aku br tgk S1E6, jln cerita bgus (period) tp byk jgk adegan 18sx yg agak meransang nafsu aku . Aku download pkai torrent so no sensor. Astro sensor ke?

un-har berkata...

korang kalau nak tgk drama2 siri omputih yg korang terlepas leh tgk on9 je kt tubeplus.me , tp make sure korang nya internet laju la sbb server dia boleh tahan bengong.

aku pon xde astro gak tp layan on9 jela. serius mmg best citer ni, takleh nak brenti tgk dr stu episod ke satu episod.

shogunn_general berkata...

series ni memang bes. download jela apa susah. bole tengok bila2 masa. season 2 baru kua ni

Tanpa Nama berkata...

aku bru layan smpai ep 4 season..1st episode je awek gmba kedua ngh ngentot...hahaha...bapak ahh...

mase 1st brody stat nk smyang tu..aku pn mcm...whattttttt??...tapela..aku just tgk skdr tengok.. :)

Prince of Noob berkata...

wow sexynya pompuan tu, ketat baju dia sampai cleavage dia nampak unnatural

Nur Ezqy berkata...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.00/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin