Julai 25, 2011

Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kui!


Jadi,kes Teoh Beng Hock akan ditutup?
Diklasifikasikan sebagai bunuh diri kerana tak tahan didera?Diseksa.Tekanan perasaan memuncak.Tension.Stress.Gila.Kah Kah KAh

Nak tutup begitu saja?Nak suruh keluarga dia lupakan kes ini?Mana pegi tata susila orang penyiasat?Mana muka pegawai penyiasat dia yang menyebabkan kematian?

Masa Anwar dulu,dia kata Anwar tumbuk diri sendiri.

Kes ni pulak,Beng Hock bunuh diri sendiri.Memang diorang tak salah...Tak pernah diorang salah...orang bunuh diri sebab tak tahan kena dera pun tuan badan yang bunuh diri tu la salah.

Jangan pangkah BN


56 ulasan:

Obefiend Blogserius berkata...

Pangkah atuk ko lagi bagus. ko punye cakap ni kadang2 bleh pakai, kadang2 tak bleh pakai la der.. ptuihh

Tanpa Nama berkata...

2nd bro...

Farah berkata...

Takziah kpd keluarga mangsa & KESEMUA BAKAL mangsa SPRM.

Tanpa Nama berkata...

terkejut aku tgk blooger BLOGSERIUS ada sini ~~

Tanpa Nama berkata...

semua benda pun tak puas hati..hang ingat klu parti pembangkang menang Malaysia akan jadi perfect government kot..takdak rasa puas hati lngsg..smua hidup aman dan damai tanpa sapa2 nak persoalkan apa gomen buat..hmmm...negara mana yg ada mcm tu? habaq mai sat??

Tanpa Nama berkata...

xyah la nk blakon jd obe plak...
kalo dh fake 2 pkai name lain la...
ko wat malu obe je kot...
wtf...

pembangkang bkn perfect tp better la dr gomen skrg ni...
kalo gomen skrg ni mkn juta2 ringgit aku rase ko xsggp tkr sbb aman kn...
wtf...

alien berkata...

didera?
diseksa?
kenapa tak siasat sapa yg dera tu.. senang2 je tutup kes..
baik tak payah siasat

Adlilatun Nur berkata...

hurmmm... macam2 hal

Mantot berkata...

pergh..menyamar jadi blogger punya kes pun ada skrg..femes Obe tu..

mr edz berkata...

jangan pangkah rosmah.. biar najib je yang pangkah hari hari

Macam_Betul berkata...

waaa, boleh plak menyamarr...ptuih utk ko gak...

rilek je men tutup2 kes,kalau ada kepentingan kpd BN, kes rasuah rm100 pun nak siasat smpai ke akar umbi..

Macam_Betul berkata...

yg pnting, jgn pngkah BN..waa

Tanpa Nama berkata...

orang tak bunuh diri kalu mental tak terganggu.... tapi apa penyebab mental terganggu? sampai ke dinihari tak balik rumah mau tak terganggu?? siapa yg beri tekanan... kenala bertanggungjawab...atau dipertanggungjawabkannnn..........

celik mata berkata...

malaysia ni makin lama makin hancur. takut hilang kuasa. kalau la semua orang boleh nampak. :(

Sang Merah berkata...

@Anon July 25, 2011 10:25:00 AM GMT+08:00.

ayat demokrasi n pilihan raya 2 hiasan semate2 ke? Tukar pemerintahan monarki la lau nk sgt bn 2 kekal smpi kiamat...

mr. hafis berkata...

M'sia tax deduction methods - Fair ?
>
>
> When non-Malays do their religious obligations, it is NOT tax deductible unless the Church or temple has applied and obtained the approval
> for tax exemption, which is normally very stringent and
seldom approved..
>
>
> Even if approved the donation is restricted to 7% of your
> aggregate income.
> (This has been revised to 10% from YA 2009 for company.)
>
> Whereas zakat qualifies for 100% and is deducted from the tax liability.
>
>
> Example.
>
> Ah Chong donate to temple :
> RM10,000.
> His Annual income
> RM100,000.
> Tax Relief
> RM 23,000 (For Individual) + RM 7,000 (For Donation)
>
> Chargeable income RM70,000
> Tax payable RM7,125
>

>
> Ahmad - same income and relief
> Chargeable income (RM100,000 - RM23,000) =RM77,000
>
> Tax payable (Rm7125 + 1680) = RM8,805
> Less zakat RM 10,000
>
> Tax refundable RM (1,195)
>
>
> Ah Chong has the same annual income & donated the
> same amount, but he still needs to pay tax of RM7,125

>
> Yet, Ahmad is entitled to a tax refund of RM1,195.
> He is also deemed a dutiful tax payer and honours his
> religious obligations.
>
>
> How do you like that?
>
>
> THIS IS CRUDE BUT STRAIGHT TO THE POINT !
>
>
> Do you know that 90% of the people paying income taxes in
> Malaysia are the non-Malays
> Yes, you are one of them.
>
>
> Malays who are taxable usually prefer to contribute to
> Zakat (tax deductible from NETT tax) and give to State
> Religious bodies (not Govt or Income Tax
Dept)
>> PAY YOUR TAXES DUDE, SO THAT THE MALAYS CAN ENJOY THEIR LIVES AND CALL YOU PENDATANGS !
> > 13th GE is your last chance for CHANGE


kahkahkahkah!!!

Meck berkata...

asal sokong BN mesti guna anonymous. pelik aku. to anonymous,

"semua benda pun tak puas hati..hang ingat klu parti pembangkang menang Malaysia akan jadi perfect government kot..takdak rasa puas hati lngsg..smua hidup aman dan damai tanpa sapa2 nak persoalkan apa gomen buat..hmmm...negara mana yg ada mcm tu? habaq mai sat?? "

kami tak kata perfect tapi dengan keadaan skrg ni pembunuhan altantuya, teoh, sharbini..halau peguam scorpene, penipuan terang-terangan media, semua ni perlu diubah! aman? wtf? kau bukan mangsa kau kata aman la. mangsa rogol, rompak, ragut, zina, amankah? semua ni makin menjadi-jadi sebab sesetengah pemimpin mengejar kekayaan. haiya.

kalau kau rasa benar, jangan la guna anonymous. ko tak kena tangkap ounya sbb jau sokong kerajaan.

kami tak kata pembangkang

Tanpa Nama berkata...

jgn kerja dgn gomen so nak complen apa2 nak kutuk2 senang ..lau keje gomen tapi byk complen sama cam lakhanat mkn duit haram hehe

mr. hafis berkata...

butuh. government servant semua makan gaji hasil dari income tax gua.

lu tak rasa sebab lu gaji sikit.

kahkahkah!!

Tanpa Nama berkata...

pandangan aku politik skrng cmni

untuk terus sokong kerajaan, aku nk tgk kualiti kerajaan skrng

macam zaman dr.M dulu, biar la zalim mane dia, tp beliau sangat2 hebat, Malaysia sangat berjaya bwh beliau

so still ade reason ntuk terus sokong walopun beliau zalim

tp kerajaan skrng, aku xnmpak kualiti nye

yg aku nampak kebobrokan je yg xabes2, stat dari bini PM sndiri yg mmg xdpt dikawal oleh suami sndiri n memalukan Malaysia serta nama Islam Malaysia

kerajaan skrng xde kualiti ntuk cover kebobrokan yg ade, sangat teruk + tiada kualiti

cara kerajaan menangani isu rakyat pn sgt mengecewakan

jujur aku ckp, BERSIH 2.0 tu aku dah letak kayu ukur final ntuk terus sokong kerajaan atau x

tp last2 aku kecewa, kalau kerajaan sahut je 8 cabaran BERSIH 2.0, aku salute n aku trus sokong kerajaan n xde aku nk stat google pasal politik, tp syg sribu kali syg, PM kite x matang

...................................

ade org persoalkan kemampuan pembangkang skrng ambil alih kerajaan

bg aku cmni je, slagi kite xbg can, kite xkan tahu kemampuan pembangkang skrng mentadbir negara

tp kite still da bole nampak ura2 cara pentadbiran

di Kelantan walaupun tidak mndapat sokongan penuh dari kerajaan pusat, dan pelbagai isu mcm hak royalti dinafikan, bg aku pemerintahan di Kelantan sgt berjaya

pembangkang pn da mengambil alih bnyk negeri, aku tgk elok je pentadbiran mereka

kalau dikhuatiri psl mnde yg kite xnmpak, tu xbole nk ckp sbb slagi xcube, slagi tu kite xkn tau sbb itu TIDAK PASTI

bg aku kalau xberani nk mencuba, kite xkan maju sampai bile2

yg penting skrng ni, aku nampak yg PASTI, kerajaan skrng sudah tidak layak memerintah

bg aku lg, BN hanya akan jd pembangkang yg hebat

sbbnye, BN sgt hebat tunjuk kebobrokan pembangkang tp lupe tunjukkan kualiti ntuk trus disokong sbagai kerajaan

mcm dalam satu perbahasan

kerajaan patutnye tunjuk hujah n kualiti nk pertahan isu

tp kerajaan sibuk membidas sahaja dan cara kerajaan skrng menjawap bidasan pembangkang pn sangat tidak meyakinkan

so isu ditolak bg aku dan kerajaan harus ditukar

### aBU ###

Tanpa Nama berkata...

bangang tol ade lg isu jgn keje gomen kalo xsokong gomen, immortal la gomen skrng kalo cmtu, sbb sektor awam akn ade sampai bile2 biar sape pn pegang gomen, bodoh xskolah tol sape yg bg hujah cmni, ko tau x? kalo tukar parti yg pegang gomen, sektor awam still ade, bodoh

Adlilatun Nur berkata...

Nice one abu...

Tanpa Nama berkata...

pas takut dgn DAP ..lagi BODOH! baru ugut nak bawak kes ke mahkamah .. kata pejuang Islam ...tunjuk kuasa la ..awat nak tunduk dgn Kafir ? ckp senang la .. cuba sendiri memerintah..terkangkang jugak..carik la negara mana ada pemerintahan sempurna ..manusia xdpt kuasa bising ...da dapat jadik sama jugak cam kerajaan skang ..lu tgk penang apa jadik ? yg bodoh org melayu ..cina keling tepuk tgn suka hati tgk melayu islam hina sesama sendiri..BERSIH dpt apa?lau betul2 BERSIH tu BERSIH ..jgn main duit la ..lau nak sgt BERSIH ..jgn mempolitikan agama ...

saya anonymous July 25, 2011 1:41:00 PM GMT+08:00 berkata...

maaf2. saya bodoh sebab saya tak belajar. saya tak banyak baca. ayah saya orang bn, saya bn. hati saya dah gelap. saya jilat bontot najib. kah kah kah

Obefiend berkata...

Akulah Obe yang true.

Tanpa Nama berkata...

Obe the femes...lol

Tanpa Nama berkata...

lawak la.. last2 OBE yg true pon dtang menjelma...

Tanpa Nama berkata...

aku rasa obe yang betul. dari dulu aku tengok obe ade macam tak selari dengan mantot. mungkin sebab muka obe lebih kurang mantot kot. hahah

Tanpa Nama berkata...

kesian.takda sorang pun yang nak tgk kenapa DAP beria-ia tuduh.Jangan bias sangat.Check jugak geng2 DAP tu.

korang ni punnnnn...

Tanpa Nama berkata...

Sokong anon July 25, 2011 5:00:00 PM GMT+08:00.aku tgk blog ni dh serupa tv3 versi pembangkang.asyik tunjuk mana yg baik utk pihak dia.yg buruk2 letak tepi.

by the way hafis,
u complain for gaining more?im sure if the chinese and the indians are in our place, they would be more more happier n just be quiet.n usually in accounting they just hide the 'add back items' to reduce tax.

Tanpa Nama berkata...

#Kesimpulannya:
Jangan pangkah Dacing/Kati.

-MatCermin-

lonely rodeo berkata...

nak betulkan sikit mindset org2 kita yg xbpa phm..

kerajaan = parti memerintah + pembangkang

parti memerintah = yg menang kerusi majoriti dalam parlimen

so sapa yang sokong kerajaan?nk sokong ada 2 parti ja.parti memerintah dengan parti pembangkang.xdak pun opsyen sokong kerajaan.sokong dasar2 kerajaan ada la..

bout makan duit kerajaan(makan gaji buat yg pekerja kerajaan)
yg nih..mkn duit kerajaan(cukai) ka duit parti memerintah?so sapa kata lau sokong pembngkang 2 mkn gaji haram?n sapa kata parti memerintah yg bg gji...2 duit rakyat kn.bukn duit parti.....

harap orang kita paham sebelum nk guna idea mkn duit gomen bila nk bidas idea org len..

matured la sket..budak2 pun paham la..kita yg dah besar xkn xpaham2 lagi kut...peace

azmie berkata...

malaon bodo mn pulak bayar zakat 10000 utk annual taxable income 77000 tu. bodo? tak sekolah? bangang? saja carik pasal?

SUXX berkata...

TBH- bunuh diri, Sarbini-terjatuh ketika cuba keluar ikut tingkap, Aminurasyid- Penembak sebenar tak dpt dikenal pasti.


hmmm hmmm dan hmm.

Tanpa Nama berkata...

mr.hafis,

komen ko yg paling BODO pernah aku baca, contoh kiraan cukai ko yg paling BODO pernah aku jumpa

sepanjang 15tahun aku kerja dlm bidang ni, x smpi 10% pun org Melayu yg bayar zakat semata2 nk tolak cukai dia, sbb apa? sbb kalo ko bayar zakat, ko x dpt refund, dan contoh ko dkt atas tu nmpk sgt otak ko letak dkt lubang jubor
cukai ahmad 8,805 dan zakat dia 10,000, ko igt baki tu LHDN akan bayar balik dkt Ahmad sebagi refund dia ke, FUCK U ASSHOLE!!!
ko ni pernah bayar cukai ke tak? ko cakap gaji ko besar kan, meh sini nombor fail cukai ko aku nak cek berapa gaji ko setahun, dari contoh ko dkt atas tu nmpk sgt ko ni x pernah bayar cukai.

kalo ko nak tahu, x smpi 10% pun non-malay yg derma dkt mana2 charity/temple/church diorang, ko tahu sebab apa? sbb diorang nk refund, ko igt diorang ni betol2 nk derma sgt ke dkt rumah2 ibadat diorang? ko ingat diorang BODO mcm ko ke? kalo ko nak tahu, pada diorang derma dkt rumah ibadat diorang dan bayar cukai, diorang lagi suka bayar PCB dkt LHDN dan pastu mintak refund lps due date submit borang. Mana lagi untung, ko derma tapi x dpt refund atau ko x derma dan dapat refund? beza dgn org melayu, kalo bayar zakat, x ada refund, duit lebihan dari bayar zakat tu burn mcm tu je.

ko cakap 90% yg bayar cukai tu non-malay? ko ada bukti ke? nak aje aku luku pala ko dkt tukul besi ni, fakta ko cam PUNDEK HARAM JADAH!!!

FYI, tax relief utk individu rm9k je, bkn rm23k, ko nak kencing pun agak2 lah sikit, ko nak jadi BODO ko BODO lah sorang2 ko, jgn nak BODOkan org lain sekali, lagi sekali aku cabar ko letak no.fail cukai ko kalo ko rasa ko terer sgt, SETAN!

CSi DEPARTMENT

Siberkop berkata...

HeHe, aku rasa mcm Hafis tu copy paste jer mende2 cukai atas tu.

Tanpa Nama berkata...

ntah..aku pn rase hapis tu BODO.hahahahahaha

Master Yoda berkata...

mr hafis...lu punye ayat2 last skali mcm "haram mughallazah"...

"PAY YOUR TAXES DUDE, SO THAT THE MALAYS CAN ENJOY THEIR LIVES AND CALL YOU PENDATANGS !"

ni ape da?? come on la...gua dan Muslim2 lain yg kat sini (sangka baik, insyaALLAH) pn byr gak income tax and zakat (fardhu, wajib and compulsory tuk all of Muslims), takde pon nak terpikir bg statement sengal mcm lu...

Lu ni dh tahap "pathetic" kot...Takpe la, lu pikir elok2

Mantot berkata...

bang,lek lek..
tu dia letak drpd email tu..kan ada simbol

>
>
>
>

tu banyak kat tepi.kan kalau kau copy mesej kat email ni,ada benda tu..

Tanpa Nama berkata...

cursing malay ni tah hape2 lah. kalau lah org bunuh diri sbb fail exam, kita salahkan siapa? xkn slhkn exam, samalah kalau bdk trjun bgnn sbb xnk g skolah, kita slh kan skolah ke?? dalam kes ini DAP yg melakukan rasuah, so sprm siasat, or PAS sll ckp, berani kerana benar. so skrg teoh beng hock ni berani ke x??
of kos xberani sbb tu la bunuh diri. dan root of the problems comes from DAP, disebabkan rasuah teoh beng hock kene soal siasat. sma lah mcm kita semua kat sini, kalau kita xrasuah, ada sprm dtg ketuk pintu rumah nk siasat. ada ke? ada?

Tanpa Nama berkata...

kdg2 kita kene igt, tuding satu jari kat org lain, 4 jari lg kpd diri sdr.jgn tiap2 masa nk salahkan org lain.kene cr slh sdr dulu, kalau mmg xslh, org xakan persoalkan. dulu xde suruhanjaya diraja nk suruhanjaya diraja. bila dh keluar statement, xpuas hati pulak.org PAS ni dh jd jumud, ego, xnk terima pendapat org lain.aku pun org kelantan, aku cukup knl sifat org2 mcm ni.selalu merasakan diri betul dan org lain slh.

Mantot berkata...

Apa jadi dekat anak kepada Sharibuu Setev?Mana hilang anak dia?Kau explain kat aku benda tu dulu...

Aqram berkata...

well, kena consider gak si teoh tu bunuh diri mungkin sebab kena tekan dengan adun pakatan rakyat yang menyalahgunakan kuasa.

kiranya, mungkin untuk menutup kes kesalahan, terpaksa harakiri.

kan ada sebutan saksi menunjukkan adun pakatan yang menyalahgunakan kuasa tersebut marah2 si mendiang.

mungkin si adun tu, terdesak nak cover kesalahan, dia beri tekanan kepada mendiang dgn kata2 seperti.

"kalau lu kantoikan gua kan kes ini, lu mati"

mungkin jugak ye dak?

Tanpa Nama berkata...

mantot, xpyh srh org explain.ko je explain kn sng.dol

Master Yoda berkata...

Teori Aqram pon ade gak logiknye..Hahaha..

Allah knows the rest of case...

Tanpa Nama berkata...

mantot adalah org yg rasa diri dia hebat & bijak. Muka mesti tak hensem. Berlagak alim tunding kesalahan orang padahal yg basic solat pun tak sempurna. Kutuk kempimpinan seseorg dgn cara mereka jaga family, padahal anak pun belum ada. Aku mmg x respek org mcm hang. Cakap lbh, google lebih..tpi jiwa kosong!

Sang Merah berkata...

juz like d rest of those pro bn....bile xde point intelectual die pi serang personaliti kmu.....

Cakap anon lbh, google anon lebih..tpi jiwa penuh tahi! heheheh

Sang Merah berkata...

"mantot, xpyh srh org explain.ko je explain kn sng.dol"

ble mantot explain kmu2 nie xnk trime...cner 2? ape point kmu dtg mrh2 kt cini? nk btol kn blik pandangan politik "serong" kami nie? knfirm x dpt....pe point kmu dtg nk debat maki2? most of your point smue dh kna pth..so nk ape lg?

Mantot berkata...

aku hensem aa..muka ala2 K-Pop Melayu
sedih siot kau kata aku tak hensem

Tanpa Nama berkata...

Sang Merah said...
"mantot, xpyh srh org explain.ko je explain kn sng.dol"

ble mantot explain kmu2 nie xnk trime.

nk terima la ni, ce cite ce cite..

..cner 2? ape point kmu dtg mrh2 kt cini?

ade aku mrh ke??

nk btol kn blik pandangan politik "serong" kami nie?

a'ah mmg serong pun..

knfirm x dpt....pe point kmu dtg nk debat maki2?

xmaki pun, tanya pun xboley ke?

most of your point smue dh kna pth..

ops, patah maaa...

so nk ape lg?

nk itu:D

Sang Merah berkata...

in d end...u juz dont know what u want rite dear? :)

kontot berkata...

Pukimak kolah melayu. Cina korup pun ko sokong.

Piiirah mabuk..

Farah berkata...

Oh, sempat pulak Si Kontot ni flame chatboxku pagi ni. Haha...

Tanpa Nama berkata...

bagus bagus suka suka ... saudara saudara Islam beperang pendapat menegakkan kebenaran masing-masing ..Sia mau hidup aman ... nda mau jadik Thailand ..nda mau jadi negara-negara yang beperang akibat penyokong politik melampau .. ada undang2 ikut saja bah .. sapa menang dia perintah ..asal hidup cukup makan ..cukup keperluan ..okey ja bah ..mana tau kan ckp2 byk pun sama jugak ..nda org besar sana ambik pot sama kita kan .. janji bila Election ..turun padang undi mana ko suka ..dari situ kita tau suda sapa kalah sapa menang ..

amirl berkata...

celik mata said...
malaysia ni makin lama makin hancur. takut hilang kuasa. kalau la semua orang boleh nampak. :(

July 25, 2011 11:00:00 AM GMT+08:00

betul celik mata..

sedih tiada kesedaran di situ.. biarlah kita jatuh ke tangan org lain dulu baru nak sedar kot.. hanya mampu membaca tidak mampu komen lebih2..

kalau satu hari nanti msia jtuh ke tgn bukan malay blog mantot ni first aku bukak nak tgk reaksi dia.. good mantot! keep it up! hidup mantot!

amirl berkata...

jgn plak waktu tu mantot delete blog ni eh.. ok bai!