April 11, 2011

Trend Blogger Baru Yang Annoying dan Beberapa Persoalan Lain...

1. Aku nampak ada satu penulis selalu letak 4-5 link dia dalam masa serentak sebab nak promote blog gosip dia tanpa ada apa2 point pun komen dia.Come on..mintak tolong stopkan.Aku sayang nak buang Chat Box tu tapi kalau benda tu still berlaku,aku akan buang.

2. Kepada penulis baru (aku tak suka term "blogger") adakah anda menulis di internet sebab nak orang follow kau supaya follower kau ramai atau nak popular atau nak orang baca penulisan kau?

3. Benda yang aku paling menyampah..."Hai,saya dah klik Nuffnang awak,klik Nuffnang saya balik ye?"Nak klik ke tidak iklan tu,biarlah pembaca yang tentukan.Tak payah lah nak persuade orang suruh klik.Ni aku gelarkan golongan bloggerm "tak tau malu." Iklan TV kita dah terpaksa tengok takkan la iklan dalam blog kita paksa pembaca tengok kot?Kalau pembaca tertarik dgn iklan tu,ada la rezeki kau nanti..

4. Adakah lebih ramai penulis blog sekarang yang tak menulis pun tapi sekadar blogwalking untuk mempopularkan blog dia yang kosong,takde isi?

5. Aku mintak maaf kalau ada yang nak exchange link tapi aku tak respon.Aku tak suka list dia jadi  panjang2,kalau nak promote link anda,post la dekat chat box tu tapi letak sekali cukup la utk sehari.Esok dtg balik letak la lagi kalau rasa berkesan.

6. Kenapa lagi ramai perempuan baca apa yang aku tulis?Adakah penulisan aku tidak cukup masculine untuk lelaki?

7. Blog gosip artis makin banyak kan?

8. Sarawak berubah aje,Insya Allah Malaysia pun berubah sekali.

54 ulasan:

Jard The Great berkata...

ermmmmmmmmm.. tp hang tak pasang nuffnang pon!

Ateeka Amer berkata...

sebab semua ko dah tulis, aku dah takde mende nak komen melainkan setuju saja.

oh ye. aku menyampah dengan penulis2 yang rajin update, tapi takde isi, melainkan entry bloglist, entry contest, entry segmen.

Tanpa Nama berkata...

Hari-hari melawat blog, spam shoutbox aku. G satu, blog berniaga. Cemuih-lilacfla

buruh berkata...

hai, i dah click ads you. u click i punya keh?

masuk la blog i, ada banyak pilihan tudung, boleh bayar ansur². nak beli carpet pun boleh. cakap je. i boleh deliver ke rumah. u nak urut volcano pun ada.

u mesti handsomekan mantot? sebab tu ramai pembaca perempuan. i dengar, muka u macam mustapha kamal. geram i.

Tijah berkata...

tiada bantahan yang arif

f_aRa_aINa989 berkata...

agree!

♥CIK SHA♥ berkata...

sebab penulisan hang cukup maskulin tu la yg ramai pompuan menempek baca..kui3..

penulis belog baru kebanyakannye nak org follow sebab depa nak popular..sebab tu penulisan depa biasa2 je pun..yg dok follow pun yg sama tebiat dengan depa jugak..

Solahuddeen berkata...

laki jadi silent reader kot.

shahirahkhairudin berkata...

no 8 my feberetttt !

Mat berkata...

Tak leh bla doe baju hitam dalam gamba tu. Apa2 pon memang setuju sangat2 apa yang ko tulis.

Ramai blogger cari popular sekarang. Tapi dalam entri tu takde benda lain selain lirik2 lagu. Peh-lishh

HafizRahman.com berkata...

seksinyer rosmah...hahahahhahaa

Hazwan Arif berkata...

nice one~

aku suke komen ateeka amer..

Sarah Sayuri Hartnett berkata...

ehhh..tp takde nuff pun kat sini..o_0?

saye sokong....mympah dgn salesmen/women yg selalu tempek link ntah pape kat chatbox..

tp nk buang...syg pulak TT_TT

Zinedine Zaiddin berkata...

Comey jugak Epul Bukari dgn dress merah tu. kah3

habsahharun berkata...

sy setuju encik mantot!

CikKaikazie berkata...

yang tag penulis lain suh join contest pun sama annoying.

ahmad fathi berkata...

ramai je laki bace mantot....aku p'caye semua laki silent reader je...malas nk komen...mmg setuju je semua

Aslina berkata...

benda first buat aku tersembur milo panas kat keyboard adalah gambar poster yg ko edit tuh.

huhuhh...

ape yg ko taip nih aku setuju gak tanpe bantahan. walaupun aku takde la glemer mana pun. huhuhh...

Tanpa Nama berkata...

org laki malas bg komen. tekan button like je, tu pun kalau rajin. hehehe...

Sky0ne berkata...

Blogger copy paste pun makin bertambah..main copy sumber dari web berita lps tu paste ke entri sendiri

hyemynameisrasyid berkata...

yup.,laki ramai baca blog ko ni mantot.,cuma lebih gemar baca secara underground a.k.a silent reader.,

fatt berkata...

pelakon lorong mana jadi bahan dlm poster ni? haha..guling2 aku gelak.

selain dari itu..aku takde apa nak komen melainkan setuju sebulat suara point2 dlm entry ni.

Rabiatul berkata...

the same reason why i have already gotten rid of that stupid shoutbox :)

Isa berkata...

itulah pasalnya gua dah buang chatbox dari blog gua... nyampah beb...

Mantot berkata...

Aslina,
poster tu bukan aku edit...tak nak aku ngadap gambar2 dalam tu lama2

LS berkata...

yg suruh follow tu semuanya bangang. setakat tulis macam diari harian, memang ke laut. gua tak sudi betul nak baca blog sampah mcmtu.

slay berkata...

jawapan soalan no.6: sebab kau asyik letak gambar porno lelaki je bro! letak gambar awek hot sikit, selain big mama (maybe kau rasa dia hot), confirm ramai golongan adam yg baca. :D

Aini berkata...

hahaha.. kenapakah poster itu.. kenapakah..haha...

Tanpa Nama berkata...

aku ada blog tapi aku tak kisah pun ada orang nak baca ke tak, aku tulis apa yang besh / tak besh / my opinion pasal satu2 benda/ apa yang aku tak puas hati, aku tak ada pun nak promote2 bagai macam orang lain, super annoying siot ..

saza berkata...

buk ros slim lak..

Encik Sood berkata...

Aku pernah gak cuba bukak blog yang sangat dijajakan oleh yg berkenaan... maklumlah curious dan jugak aku nak ngulor dari pekerjaan mengerjakan layout.
Hampir-hampir terkeluar lontong sarapan aku. Dengan webpage yg lembab upload sebab byk sgt sampah2; dgn aku terpaksa tutup speaker sebab ada lagu hampeh; dgn tulisan yg kejap kecik kejap beso...
Dan tambah pulak dengan isi-isi yang sungguh banal. Kamonlah, aku tak nak tahu kau sakit hati dengan jantan.
Itu kau nak bagi kitorang baca? Cheh...
PS aku suka sepul jadi diana. ngeh ngeh ngeh

kakchik berkata...

salam. setuju dgn apa yg diluahkan sb kakchik juga mengalami masalah yg sama. langkah pencegahan bila kakchik rajin ialah dgn BAN url yg berkenaan.

Han Ibn Suib berkata...

tul tu.. lelaki just jadi silent reader je.. kadang2 nak komen, ada pengkomen yang dah cakap isi yang aku nak cakap.. hehehehe,.. apa pun, setuju 100% point2 mantot tu..

ARC™ berkata...

haha aku paling tak suka spam cbox

saya menulis kerana hobi bang....bila kita buat apa yang kita suka, kebaikan tu akan datang sendiri..well, bergantung kepada apa yang kita tulis jugak

Nuff?aku DAH BUANG! hahahaha

saya x bw. updet ikut sukehati

penulisan bro okay cume kekadang xde idea nak komen apa...eh aritu aku komen banyak kot. skang musim test so xdapek nak komen bebanyak

blog gossip banyak gila. aku pun pernah updet pasal artis tapi sekali je..orait x? :D

ini no komen sebab aku tak tahu. Insya-Allah

laporan Penuh Miss Pondan Malaysia 2010

alanhussin berkata...

aku buat blog sbb nak komen penulisan yang ilmiah mcm kau tot.. so aku penulis katogeri ape erk? =p

rozy asra berkata...

haha ashraf muslim bertukar jadi harunsani. kejam

aku seng berkata...

org skrg rmi yg buat blog sb nk meniaga n cari duit lebih, tu yg suka post link merata2 tmpt tu,
pada aku kalo nak bisnes dgn blog tu buatlah betul2, kdg2 post link ni nmpk mcm mende remeh, tp bila pikir2 balik, mcm x de beza je dgn iklan2 kad kecik yg diletak dlm peti surat, last2 org buang jugak
aku respek org yg buat blog sb nak share hobi n pengetahuan dia dgn dunia luar, pada pemilik blog yg suka post link tu, try2 lah cari kaedah lain utk tarik ramai pembaca ke blog korang, x semestinya blog korang x ada followers tu tandanya korang x bagus, dan x semestinya ramai followers tu blog korang dah bagus dan korang boleh berlagak sambil tgk org sekeliling just pakai lubang idong je

Ayu berkata...

aku suka tekan button like hehehe...

yg tengah2 tu sapa ek dalAM POSTER tu?

Minty Mint berkata...

setuju sangat-sangat lah..... saya dah buang pun chatbox kat blog saya... hairan. blog tak laku mana tapi yang menampal iklan ramai pulak. jadi cara selesaikan ialah delete saje....

enonimes berkata...

melihatkan komen2 kat cni je mmbuktikn ramai pmpuan dari lelaki.lelaki ni (macam aku) ske jadi silent reader je.oh aku xde blog lak so aku xtw la camne prasaan ko 2 mantot.

fendy berkata...

one word.AGREE.

rabitto berkata...

aku xsukela org post entry pastu dsusuli gmba yg takde kne mngena dgn entry =P

Cerah Jeff berkata...

hahaha,stuju2,orang xnak klik terpulang la kan..ade ke suh orang klik..halal ke buat camtu?

maaa,wakannai

AYuNG berkata...

pandangan yg bekesan....

Tanpa Nama berkata...

blog u dah glamer... rasa2nya sbelum ni pun u buat benda yg sama...
makin glamer makin merendah diri.. jgn cpt ckp besar... blog u pun ntah pape...cmnelah aku leh masuk blog ni!

Aslina berkata...

oh, ye ke? ingatkan ko yg edit sebab first time tengok poster tu. hehe. sori la kalo camtu :D

@rep berkata...

Suka no. 8!

btw menyampehs dengan blogger berangan dialah tuhan traffic

mashi berkata...

suka no 2 dan 3...biar suka baca sbb content bkn sbb nak suruh follow2 nih

Moon berkata...

Poster tu adik aku edit.
Tengah2 tu Ummi Hafilda Ali.

Tanpa Nama berkata...

aku follow blog ko dr ko nyer follower puluh2 org je..aku suka bc wp xsuma aku setuju..blog ko simple tp penuh input wp aku xbrapa nk minat bc psl politik..kisah2 gay n porno la membuatkan aku jmpa blog ko.kah kah kah..abg misai..hihihi

ms.rory

Apisometres berkata...

haha..

true dat ^^"

Udin berkata...

rosmah...dem~

arieon berkata...

Terasa juga sikit aku. Hehehe... Nasib baik aku jenis bukan yang tak tau malu minta tolong klik iklan.

Whatever! berkata...

Eddeved wrote:

Aku menulis blog sebab doktor sakit jiwa aku suggest aku menulis sebab dia tanya kerja pertama aku apa sebelum jadi cikgu? aku cakap...wartawan.

jadi aku nak tulis diary, malas...sebab diary aku selalu hilang, aku tak organise...maka aku cari apa benda aku nak tulis...and then it turned out, aku suka tgk movie...dan aku komen (bukan kritik) apa yang aku rasa dalam sepanjang aku menonton movie...kat rumah aku dah jadi arkib movie dah...semua citer ada kalau sesiapa nak aku burn kan ha ha ha!

aku dah menulis semenjak 2007...tapi beberapa hari lepas blog aku kena hack dengan malware? aku tipu? aku nak tipu apa nya? aku bukak aje terus keluar pop up website porn...macam celaka aje...

aku tau laa aku suka porn tak yah promote laa...

he he he!

tapi aku memang rimas kalau blog count aku ada pengunjung...rasa macam tak best aje...karang aku tutup susah pulak...

he he e!