April 25, 2011

Kenapa Blog Ni Kutuk Melayu? Bahagian 02




Ya Allah,Ya Tuhanku,
Jika ini adalah cara budak2 sekarang belajar Bahasa Inggeris,
lagi baik anak aku hidup sebagai seorang Melayu kampung
yang dengar lagu M.Nasir.Jauhkanlah anak lelaki aku daripada kemahuan nak menari.

Oh ya....
jauhkanlah anak perempuan aku daripada pakai t-shirt
dan nak ikat2 kat pingggang tayang perut.
Ramai paedophile di luar sana.



dan jauhkanlah aku daripada lawyer2 macam ni.
Buat malu Malaysia,buat Melayu jadi bahan ketawa ramai2.

Amin.

30 ulasan:

mr edz berkata...

kutuk jangan tak kutuk.. jangan kutuk org melayu yang beramal soleh sudah

Hana berkata...

yang lawyer x kisah sangatla, dia pun dah tua. x sempat nak blaja BI kot.

Flash MOB? apa jadah nya budak belum akil baligh duk tayang perut??? gilo

Tanpa Nama berkata...

mantot,

flash mob??ala trend.anak muda kite kn nk ikut trend.brla ke depan dan maju."jgn dihalang mereka.mereka kan penentu wawasan kite." klu cmni gaya, dah nmpak jelas wawasan negara yg akan dtg.

lawyer??hahaha..mantot, itu adalah barisan fc atau peguam persekutuan@dpp@timbalan pendakwaraya. terms lawyer tu ak kurang setuju bro. lawyer is someone whose recognised by the Malaysian Bar and passed the Bar exam. adfe perbezaan. tang english die, d'org g kursus pendakwaan je.xpernah g kursus bahasa.biasala, kerajaan kite.eh silap, orang kerajaan kite.

alien berkata...

alahai~
alahai~

cyrusdavirus berkata...

seyes bangang lauyar tu.. buat malu melayu je.. cibai btol!

GAPURA ILMU berkata...

emm..memang betul tu

Cik Kiah berkata...

Loya tahik kucen .. haha.

Melentur buluh jangan sampai patah,
dah patah wat jela buluh lemang.. hehe.

TeratoMan berkata...

Yang kes dalam mahkamah tu, mungkin pasal English dia boleh dimaafkan. Tapi soalan2 yang dia tuju pada saksi tu agak Maharaja Lawak.

afrohead berkata...

mak bapak budak-budak justin bieber ni mesti kerja tidur je kat rumah, nak pantau anak-anak apatah lagi..

ujaine alto berkata...

bongok.. lebih2 lak yg dak pompuan yg baju putih tu.. siap jap2 angkat sluar.. londeh kut.. bukak je trus.. kih3.. anak sapa la nihh..

lawyer tuh.. mmg bangang tahap cipan.. malu weihhh..

ujaine alto berkata...

bongok.. lebih2 lak yg dak pompuan yg baju putih tu.. siap jap2 angkat sluar.. londeh kut.. bukak je trus.. kih3.. anak sapa la nihh..

lawyer tuh.. mmg bangang tahap cipan.. malu weihhh..

Tanpa Nama berkata...

Lawyer ni haiyoooo, homework paper banyak atas meja, bile tanye soalan fail terus... Wtf.

evagurl berkata...

lawyer and english. pfff..

he may not know how to speak English fluently, but he should know how to ask the right questions because that's the duty of lawyer!

hahahahaha.lol.

Zonkers berkata...

Ya ammmpuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

wan atikie berkata...

subhanaALLAH!!!kalu skarg dunia dah macam nie 10 taun nnt macm mne...

Fina Fento berkata...

bala semua ni..bala

Lang Buana berkata...

aku kesian tengok loya melayu tu.......
omputih dia pun tersentot-sentot...
tapi dok gagah nak pederaih jugakkkkkk.......kah kah kah

low class laa loya mcm toh......
yg tengok pun meloya......
karpal singh senyummm saja....dia tau sangat standard loya melayu mcm tu......

kah kah kah

Cik Sizu berkata...

apa pun alasan...aku memang tak berkenan perempuan/anak gadis terkinja-kinja menari depan org ramai

amir berkata...

aku rasa, trend justin bieber takda kena mengena dengan belajar bahasa inggeris. itu ada kena mengena dengan pemasaran aggressif si justin bieber. tapi biarlah, aku rasa identiti kita bukan lagi di tahap kaum, tapi identiti kita lebih di tahap individu. dua orang melayu tidak akan berfikir secara sama. jadi, aku nak rasa malu pun malas. yang aku tahu, ada banyak lagi manusia-manusia lain, tak kisah lah, melayu, belanda, indon, arab, amerika yang sedang nak memperbaiki kehidupan manusia-manusia lain dengan ikhlas. dan dengan perbuatan manusia-manusia ini, aku berbangga digelar manusia.

angah berkata...

ala mantot...
takyah kata flash "mop-mop lantai" ni, ko tengok je lah rancangan budak2 kat tv anjuran orang melayu malaysia..

cth: tom-tom bak..
ade sekali tu aku tgk, ade budak umur 4-5 tahun..pakai baju seksi...bergelek lagu dangdut...eee...klu org pedophile tgk tu...nauzubillah...
mak bapak budak tu nak suruh budak tu persembahkan gelek tu pd siapa?!
cer cite cer cite...

sim_2096 berkata...

ni namanya melayu x sedar diri...
dah terpengaruh ngan budaya barat...
cam haram jadah je joget ni...
kalo poco2 diharamkan ....
joget camni LEBIH PATUT diharamkan..

SyncRo MEOR berkata...

oh come on tot, lets give the fella a clap at least. i mean he did no less try to take his point across, though points dia agak lemah la jugak.

play of words and definitions of things are ever so fun in court ey.

flash mob ? awesome siaaal. speechless. ade jugak la beberapa patah suku kata yang terkeluar dari kosa kata menyumpah aku tadi. but other than that, shit they can really dance man. cherio !

bukan tahik berkata...

semua tahik. dah macam xkeje lain nak terkinja2 macam orang gila. mcm la si bieber tu nak layan diorang. mr lawyer tu cakap "laju" sgt smpai aku xleh tunggu lame2 sbb xtahan nak tnggu. arghhhh !!! semua tahik !!!

wootwoot berkata...

budak ikat prot 2 yg korang fire..awek yg last2 nmpk string die 2 korang x tegur lak..

ok part lawyer 2 mmg ptot dimalukan..agakny ape la prasaan die bile time kne gelak ramai2 2..klo aku la da speechless agkny..

RemBat© berkata...

Askum Tuan Rumah
Mohon link blog kartun dari milo suam :
kartunjahanam.blogspot.com

Terima Kasih.

Tanpa Nama berkata...

i totally agree with anonymous no. 1.. peguam lain beb...fc lain...mekasih!

Rabiatul berkata...

justin bieber makin hensem :) :)
mehh biarlah nak menari..ape kena mengena belajar English haha he's (somewhat) a good influence ape, clean, sweet, polite, a good boy (at least up till now).
The only problem is that there are psychos out there yang "konon fanatic" -,-''

But are you talking about the dancing or Justin Bieber yang tak baguih ni?

CT berkata...

i don c any harm in the flashmob bieber thingy...

it's better to watch this than that damn ass bintang kecil reality tv whatsoever....

at least flash mob ni ala2 poco2 moden pe...bleh kua peluh sket...n skali skal je buat...x mcm siri tv menyanyi tahpape.

Tanpa Nama berkata...

Doakan diri ko sendiri mantot.. Sendiri pon tak betul .. Tlgla..

Tanpa Nama berkata...

gerak geri bdk22 kecik pmpuan 2 xke mcm mlampau....i wonder knape org culik bdk kecik then bt kije tkutuk kt diorg...sbb org2 mcm 2 tgk vdeo mcm nie pn naik stim...haaisshhh