April 21, 2011

Besar Faedahnya Akaun Email 1Malaysia Kepada Rakyat Malaysia,Kenapa Nak Lawan?


Akhirnya,setelah berapa lama aku menulis,akhirnya kerajaan telah berjaya memujuk aku supaya menyokong Kerajaan Barisan Nasional Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah.Aku sungguh terharu bila dapat tau setiap seorang rakyat akan dapat akaun email sendiri.

Terus aku telefon nenek aku. Nenek aku pun gembira.
Dia kata dia nak username
"nenek_som1925@1Malaysia.com"

Aku pun terus bukak Gmail aku (Gmail...yuck!)Aku email "info@tricubes.com" nak hantar resume
mana tau diorang nak pakai "coffee boy." Aku yakin dengan kemampuan aku membuat kopi.

Aku wish Kerajaan lepas ni wujudkan jugak replacement utk "Blogspot."
Terima kasih Kerajaan.

Anwar Al-juburi perlu bertaubat!
Takebeer!Takebeer!
Yang hak pasti berdiri!
Yang batil pasti jatuh!
Nicky Ajis Perlu Bertaubat!
Semua yang sokong pembangkang perlu bertaubat!

Sesiapa yang tak sokong kerajaan bukan Melayu!
Sesiapa yang sokong kerajaan takyah bertaubat!

TAKEBEER!ALLAHUAKBAR!TAKEBEER!

35 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

stfu..pencacai

jenanese berkata...

gua rasa emel ofis pun gua nak pakai yang tricube punya..

SagaPutih berkata...

Anon ni bengap ke ape? mantot sedang menjadi sarkastik kot hahaha

hahaha berkata...

Anon itu baru hari ni masuk page ni. LOL

Solahuddeen berkata...

ke die mmg butthurt. LOL

Tanpa Nama berkata...

nampak sangat menipu.. hehe..

zacrin berkata...

Anon sakai..xpaham..wakakakaka

Nazirul berkata...

haha.lepas ni ada la laman sosial ganti Facebook

Nik Zulkhairi berkata...

jangan le cakap tak elok kat email 1m'sia ni. penat kak ros pujuk abg jib buat benda ni. kak ros nak pi shopping ni.

oReO HitaM berkata...

Blogwalking..

Demm!!

TakeBEER..haha

panji alam berkata...

Mantot..

Lu punya idea memang terbaik la bro. Wa sokong blog lu dulu,kini dan selamanya.

1 Mantot, 1 Najib, 1 Rosmah..hahaha

Encik Sood berkata...

baru berbaloi aku bayar cukai...
high tech giler mesia sekarang... Terbaiklah!
Sekarang nenek aku pun ada email. senang nak bagi ecard raya... tak payah balik kampung dah. hoooo~

♥naematulsaadahismail♥ berkata...

hahaha...sian anon yg 1st tu..
xkesah la email @1Malaysia keapa..

mantot ce blog pasal platnumber yg G1M kot.. --> Gagasan 1Malaysia
betul ke?

habsahharun berkata...

ngok ngek ke hape anon tu?

en.mantot ni memang terbaik ah!

takebeer..

kahkahkah...

drizzt berkata...

yourname@myemail.my

hahaha ... yg free pun taklarat nak pakai

Tanpa Nama berkata...

woit korang sume...dengar sini!!

Kerajaan langit 1 Malaysia bagi email free la...bukan kena bayor pon..so baik korang ambik!

Bukan sesuatu yang pelik kat 1Malaysia nie...

Orang yang dah mati pon leh dapat datuk dan tan sri kan???

So what kalau yang hidup diiberi email free...kalau boleh bagilah jugak email free kat yang dah mati...

baru masyuuukk.....hehehe

fatt berkata...

haha..aku suka entry ni. double meaning. hebat kan kera-jaan msia..idea bombastik! wow!

aboyandnick berkata...

http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/04/chocolate-mud-cake.html

kid berkata...

aku sokong 50 juta peratus.nanti boleh la nenek aku,orang kampung yg tak ada kemudahan it cakap"kami semua ada emel 1malaysia" tanpa mengetahui apa itu emel.klu komputer tak ada nak login katne emel tu.bagus sangat.

tanggal berkata...

aku mesti register email 1 malaysia tuh baru lah patriotik hehe..

Gagak berkata...

Aku harAP email 1malysia akn trus berkembg sehingga wujudnya enjin carian 1Malaysia,mengatasi google.

@rep berkata...

saper nak beli my email 1malaysia? nak jual murah2... hahahaha

budak egypt berkata...

aku bimbang satu je. aku bimbang dgn adanya email ni, kerajaan bleh amik maklumat2 peribadi kita n tiba2 pengundi hantu pun bertambah banyak

PRU 13 pun lip lap lip xlama dah kot

Nik Zulkhairi berkata...

lagi banyaklah aku depat email menang loteri lepas ni.

aweks berkata...

emel pulak..hr tu 1tube kn. mcm la praktikal sgt. loading pon lama nk mampos. so sape nk gune? tak ke rugi tu? tlg la whai pemimpin, nak buat sesuatu tu jgn la ikot nafsu je

SagaPutih berkata...

nanti ada login email 1Malaysia dapat rm100 pulak lepas ni

sim_2096 berkata...

mantot dpt share dari tender buat email 1malaysia...
tu die u turn tu..

Tanpa Nama berkata...

mantot...

nenek ko lahir 1925...nenek aku lahir 1920...hihi

persona berkata...

bdk egypt:
xyahla ko nak ckp UMNOngok nk ambik mklumat2 kite..bigger scope nya, blog and facebook sdri kepunyaan yahoodi. Ur maklumat remain eternity kat --SANA--. sbb tu, jgn reveal bnyk sgt mklumat peribadi kat FB/Blog/Twit.

dijot

Tanpa Nama berkata...

1 Malays Sial,1 Israel Duit Rakyat Didahulukan, Masuk Poket Kroni & Menteri Di Utamakan hahahahahhahahha..... woiii Lahabau ko tak payah la ckp pasal agama, Kalo Bini PM ( Puki Mak ) ko tu sndiri tak reti nak tutup aurat,ko nak ckp pasal agama,tu ke pemimpin Islam contoh? hahahaha... hahaha lawak Islam Hadhari ko tu hahaha... mmg korg ni spisis Rosak Dalam Telur la....hahahha wakakakakka

Tanpa Nama berkata...

HAH, menyampah aku. Email satu taik. membazir betul. Guna jela yang free tu. Aku hairan gila, asik pk nak wat itu ini, rakyat merempat yang dok ceruk rantau puaka tu, taknak plak jenguk. Bila nak kempen, baru ar nak tonyoh muka. Kejadah, betul.
Masing-masing nak buncitkan perut sendiri je. Tengok menteri malaysia! Menteri gemok gelebeh!
Rasuah tak abeh-abeh!

Tanpa Nama berkata...

marah benor anon di atas tu...pasal email pn ramai emo...tak suka gomen...jgn pangkah gomen masa pru..tamau email, takyah register email...benda org bagi kt kita dan kita bole pakai..amik je la...yg kita taknak...takyah amik..yg org buat salah kita tegor...jmpa org merempat ceruk puaka...kitta tolong ape yg termampu..smpaikan kepada pihak septtnya mintak bantuan, kuar duit sndri stakat rm10 beli okok ok aje...tak banyak..tolong sket2...ajak kengkawan tolong..mmg gomen salah sbb tak tolong..tp takkan nak tgk aje org tu idup susah..
FLOM tu..kalo nak tegor, anta aje email kt laki dia...bgtau ape pendapat...(aku brani ckp sbb aku dah buat..tegur ape yg kita mampu-aku dah email mcm2 bagi pendapat kt laki dia ttg ape pndapat aku sbg rakyat biasa yg tak sokong gomen...mmg la jawapan dia reply suma politically driven..dan tak tentu dia yg jawap pn..tp tu la tanggungjawab kita kalo rasa dia salah..takyah nak maki lebih2..maki sket2 ok la...sbb tu aku enjoy blog mantot nih...

Dukun santet KB...

Eim Ossen berkata...

gmbr tu dpt dri mane?

fendy berkata...

email 1malaysia ni macam takkan berjaya.tapi untuk nampak berjaya,gov akan letak macam2 cara untuk paksa semua rakyat pakai email ni.tengoklah nanti. :)

Tanpa Nama berkata...

aku dgr yg dpt tender utk provide email nih, Tricubes tu, i owned by najib's brother.. betul ek..?