April 18, 2011

Artis Perempuan Itu Cerita Dia Diajak Tidur Bersama Lelaki Lain Lalu Masyarakat Kita Kata Dia Bagus dan Ada Maruah

Aku ingat lagi satu masa dulu waktu tu aku kecik lagi,kumpulan Search waktu tu kena gam dengan RTM sebab kerajaan telah melaksanakan akta kumpulan rock lelaki mesti berambut tak melepasi bahu.

Waktu tu adalah zaman kemuncak kumpulan Search dan kebanyakan kumpulan rock Melayu yang lain sebelum bermulanya zaman muram rock Malaysia apabila berjuta-juta kumpulan "ballad rock" Melayu muncul dengan lagu mendayu2 dan sudah semestinya nama group mesti bermula dengan huruf S.

Bila diingatkan balik waktu tu,aku punyalah marah dengan kerajaan....ye lah..alasan diorang,tak memberikan contoh yang baik kepada generasi muda,sesuatu yang aku tak berapa dapat terima.Ok la,Search pun pada waktu tu sangat2 berpengaruh dan memang memberikan impak kepada budak2 muda masa tu jadi mungkin ada baiknya niat kerajaan mengetatkan syarat penampilan artis...ikut hukum agama pun memang tak boleh berambut panjang jadi lagi banyak baik daripada buruknya tapi nampak sangat peraturan dan undang2 tu semua keluar bermusim...

Tak tahan aku tengok Menteri Penerangan sendiri tolong potongkan rambut Amy Serach.Kau boleh nampak tak betapa besarnya pengaruh Search masa tu?Menteri Penerangan waktu tu,Arwah Muhammad Rahmat (tak silap aku) yang potongkan rambut.Habis aje upacara tu,terus pasang lagu Search yang tah berapa lama dah kena banned.Oh,dan upacara tu ditunjukkan secara live kat RTM.

Kemudiannya,baru-baru ni,Faizal Tahir pulak secara agak tak berapa senonoh,membuka baju dia masa tengah buat performance.terus kena banned dan kena denda.Macam biasa,apa-apa aje benda yang kontroversi akan disensasikan sebaik mungkin dan banyaklah pihak yang mengutuk keras tindakan dia yang bukak baju atas pentas menampakkan dada yang tak berapa bidang.Dia pulak didenda melakukan kerja-kerja amal selama 3 bulan dan digam 3 bulan dari televisyen.

Persoalannya;
Adakah masyarakat kita dah anggap perempuan tayang badan dan satu norma..lelaki bukak baju satu benda ganjil dan pelik?

ps- Semalam ada interview Lisa Surihani akan berlakon dalam filem yang ada adegan ranjang....dia kata tengok dulu scene ranjang tu sebelum mengata dia.Aku tak nak mengata dia cuma aku nak tau bila filem tu nak keluar?Aku nak tengok...

29 ulasan:

alien berkata...

yeh
artis perempuan kadang berkemban potosot sana sini bole je lepas
siap tayang live kat tV
bukak sana sini..

si FT tu baru bukak baru dah kene band

Mantot berkata...

banned..bukan BAND.

alien berkata...

maaf encik,
typo

ralphrazaq berkata...

Lisa Surihani?? Biar betul....?? Emmm....unbelieveable

Munna berkata...

2ya makin rmai artis2 berani pkai bju xckup kain.dan makin bsepah artis yg "bingai"

oReO HitaM berkata...

Walaupun filem yg dia berlakon org ckp xbest..aku akan tetap p tgk...tgk dia sudah la..

Nerzhul berkata...

adegan ranjang lisa.....

zacrin berkata...

lisa?adengan ranjang..kena tgk..aku harap adegan ranjang dia ok x mcm hanjeng

♥CIK SHA♥ berkata...

pasal lisa berlakon adegan ranjang tu ade dah keluar dalam paper..berita harian kot..

die kata jangan la maki dia sebab dia berlakon adegan tu sebab itu hanya lakonan saje..filem Ombak Rindu kan?hmm..ntah la..

saye bukan peminat fanatik die..malas nak cakap banyak..

de_nataLie berkata...

ahaaa..hnya lakonan pn, ingt xley nk naek nafsu?..hahaha

Nazirul berkata...

sape lelaki yang ada masa adegan ranjang dengan lisa tu?fuyoooo.

Tanpa Nama berkata...

Yg tukang banned tu pun lelaki keji, sbb dia suka tengok pompuan dedah2. Atas kegemaran ramai jantan2 mata keranjang, maka penayangan aurat celebrity wanita tidaklah wajar di-banned. Bila celebrity lelaki tayang dada/ pendedahan yg X seberapa, maybe tlh buatkan lelaki2 keji nih rasa rendah diri/kecil hati sbb mrk tidak miliki aset spt celebrity2 tuh. Sekian.
Drp,
RYSMHP

Tanpa Nama berkata...

org islam malaysia mmg pelik.asik nk haramkan bnda kecik2.yoga la.poco2 la.bnda basic cm ttp aurat pn xlepas lg.xyah la pg jauh2.
sbb tu artis islam malaysia jd gini.mujo xde lg aksi beromen dlm wyg.klu xmesti dorg jwb 'itu lakonan je'.

eiffel berkata...

kemain admin ni..xsabar nk tgk lisa di ranjang.eh?


lol


camtaek!

Encik Sood berkata...

adegan ranjang huh?
Ombak Rindu eh? kalau ikut novel tuh la... Aku rasa agak ranjang gak lah scene itu.
Tapi aku request adakan banyak scene lelaki bertuala. Baru seronok aku nak tengok.
(again, ini komen sinis. tolong jangan ambik serius ye anda di luar sana)

angah berkata...

tu lah aku pun pelik..
artis2 pompuan yang pakai baju nampak lurah, pastu budak baru lepas spm hari tu yang nampak tepi buah dada, pastu ada artis yang lagi seksi gile tak kena gam pulak...

faizal tahir yang bukak baju pulak yang kena gam..

cer cite dengan aku, adakah aurat lelaki tu lagi banyak yang nak kena tutup dari aurat perempuan??

cyrusdavirus berkata...

gomen butoh ar, artis ppuam tetek besar penuh cleavage xban.. kimak sungguh..

oh lupe, xbleh ban.. sbb YB YB nak masterbet susah kalu xde artis artis ni..

Norain Ishak berkata...

tu lah pasalll!!

kat mesia ni kalau artis perempuan seksi-meksi and tak tutup aurat, tak kena banned pulak.

nyampah ngan gomen!

d_uzid berkata...

siapakah lelaki malang yg perlu bergandingan ngn si lisa itu.. ade adegan comolot tak ? kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

aku xsuka filem skang yg byk sgt adengan ranjang..i know la sex sells..tp perlu ke kan..benci aku bdak2 tgok kot tu..bodo sial..esp cite rempit tu dulu..taik btul..

Tanpa Nama berkata...

adengan ranjang Lisa Surihani. pergh. boleh jadi tajuk muka depan paper metro/kosmo nih. haha.

bila FT bukak baju, kata x sopan, langgar adab ketimuran amende semua. abes yg pompuan dedah lurah, sideboobs, baju singkat, ketat tu adat ketimuran la sgt kn? buduh betul.

ini lakonan saja? abes boleh la org islam berlakon dlm porn eh? pornstar tu dikira sebagai punca rezeki kira halal la eh psl hanya sekadar lakonan. buduh punya statement.

dari dulu lg aku kurg minat Lisa nih. takat muka comel je la kot. berlakon kayu. pandai belajar law. x jadi lawyer pulak. berlakon pulak muvi2 buduh. sukati ko la. sape aku nk persoalkan "punca rezeki" ko kn.

kid berkata...

dah memang ramai yg suka drpd yg mengeji bnda2 tu sume.nmpk sgt tak elok terutama pada budak2.kadang2 kita yg kutuk ni pun kena ban.

fendy berkata...

malaysia kan boleh.
jadi, semua boleh bro kat malaysia ni,hehe. :p

muhsin.aminudin berkata...

aku penah tgk amy punya rambut kene potong.. vintage gitu

Tanpa Nama berkata...

bukan time tu Awie ke yang kena potong rambut? Isunya kalau Wings terus nak rambut panjang diorang akan kena gam.. so Awie pun terpaksa rela membiarkan rambutnya dipotong secara live kat RTM..

Tanpa Nama berkata...

bukan time tu Awie ke yang kena potong rambut? Isunya kalau Wings terus nak rambut panjang diorang akan kena gam.. so Awie pun terpaksa rela membiarkan rambutnya dipotong secara live kat RTM..

mama sara berkata...

menteri kita mostly jantan...tu yg suka sangat tengok lurah2 dan segala mcm bukit dan gunung kt bdn pempuan..

Ara berkata...

and that's how (most of) the world's men treats women..

they think of women as objects~

- a girl

Awan berkata...

Malaysia lbih pentingkn aurat lelaki drpd perempuan..dunia dah terbalik...