April 22, 2011

Rahsia Iphone : Jika Anwar Ibrahim Pakai Iphone,Sila Pinjam Iphone Dia Sekejap

Pegi mana-mana sekarang ni semua orang pegang iphone.

Yang paling aku tak tahan,kebanyakan yang aku nampak tak reti langsung nak letak iphone dalam poket,sepanjang masa nak pegang dekat tangan...tak tau lah...mungkin dia rasa lebih konfiden sebegitu.Kalau memegang handphone anda dekat public sebenarnya adalah satu percubaan untuk menunjukkan status anda kepada orang ramai,status anda sebenarnya adalah "seorang yang insecure."

Teknologi sangat hebat sekarang ni.GPS tracker dalam phone membolehkan anda report kat mana anda berada..lagilah pulak kepada mereka2 yang setiap masa report dekat FourSquare.Nak ada orang stalk anda?

Tapi,penemuan terbaru ini mungkin akan membuatkan semua boifren,gelfren,suami atau isteri yang curang menggeletar....hanya jika anda ada iphone.

Okeh,first,satu fakta....telco provider mampu pin point location anda jika anda setiap masa carry handphone anda.Data telco tu boleh dikeluarkan jika diminta polis atau pihak berkuasa untuk membantu siasatan.Tapi benda tu tak selalunya di disclosekan kecuali kes2 penting.

Kalau polis tanya telco,mana Anwar Ibrahim masa dia didakwa meromen pelacur...kes Anwar Ibrahim boleh selesai lama dah.Tapi sebab kes tu tak penting dan mungkin takut Anwar Ibrahim berubah tukar provider lain,satu2 nya cara untuk pin point location Anwar waktu tu adalah melalui mulut orang.

Orait...tapi...bagaimana pulak kalau Anwar Ibrahim pakai iphone?

Ini adalah rahsia mengenai iphone anda yang baru ditemui oleh dua orang sainstis.Mereka telah mendapati iphone anda setiap masa merekodkan latitud,longitud dan timestamp anda.Jadi,kalau secara bahasa layman nya...tanpa anda sedari,iphone anda merekodkan kedudukan anda dan di mana anda berada.

Data-data yang direkodkan boleh pula dimuat turun semasa anda sync kan iphone anda dengan Mac atau PC anda dalam bentuk data yang boleh ditranslatekan jadi map kat mana data iphone tu didetect.Dua orang saintis itu juga telahpun membuat tutorial bagaimana nak cek data yang telah terkumpul dan apa yang lebih memeranjatkan diorang adalah data2 yang terkumpul ada yang sudah mencecah usia setahun lebih.

Semua iphone dan ipad yang mempunyai rangkaian 3G affected dengan "anonymous data collection" ini.Kesimpulannya,iphone boleh dijadikan alat untuk detect di mana pasangan anda berada dan pukul berapa dia ada kat sana.Dan jika ada yang rapat dengan Anwar Ibrahim,usha-usha lah tengok dia pakai iphone ke tidak.

Mana lah tau anda bakal berjaya selesaikan kes yang bakal makan belas2 tahun lamanya trial kat mahkamah.

Suspect pasangan anda curang?Dia pakai iphone?Try la.Tengok map pasangan anda berlegar2 kat pusat spa aje....hehehe...

Aku tak tanggung kalau ada yang cerai berai sebab dia try benda ni.

Bacaan Lanjut
Guardian UK

32 ulasan:

Özgür Çek berkata...

ooo bagus btul iphone ni...

Marhaen Kacak berkata...

perghh...zaman sekarang ni mmg kita mudah dikantoikan...:P

Hikayat Lubang Najis: Orang Melayu Mesti Baca!!!!

Tanpa Nama berkata...

3rd dowh...

Besi Karat berkata...

Ok part pegang iphone tu memang betul.lagi-lagi bila di tempat awam atau dalam pengangkutan awam.kesian dengan orang macam tu.

Tanpa Nama berkata...

tak beli iphone sbb takde bajet...huhuhu...ada sape2 nak kasi free...

Munna berkata...

x minat pakai i phone....

Tanpa Nama berkata...

usah kata Iphone, public phone pun Wa X mampu pakai sejak olang panggil Wa 'pencacai UMNO'. Sikalang hah mau cari Public Phone pun susah. Hidup pun susah...mati pun susah...HaiYa!
Drp,
RYSMHP

Nur azreen ali berkata...

yang beli iphone tu bukannya fully guna pon function yg ade.beli cuma nak tunjuk yang diaorang tu loaded n modern kononnya.kalau cuma guna untuk call n text baik guna nokia 3310 je jimat pon jimat :)

@rep berkata...

iphone murah saja. 68 henggit jah

Aslina berkata...

biar la orang cakap aku ketinggalan zaman pakai phone zaman 3-4 tahun lepas yang tak moden langsung...

at least orang nak tau kedudukan aku dorang kene bazirkan 30 sen untuk gune friend finder.

haha...

aku bukan tak suka 4sq tu... tapi bila lama2 aku tengok orang rajin update nak check-in untuk jadik mayor satu2 kawasan tu, sebenarnye dier telah mendedahkan diri dier pade risiko mana2 saiko yang cube nak ikut dier...

tapi kalo mcm ko citer pasal iphone ni.. memang hebak lahhh... maka bertambah la rase tanak pakai iphone yang dah lama aku ada nih...

mana laa tau kot2 nanti dapat husband genius ke... mampos dia asik track aku pegi mane2.

err... actually aku pun jenis saiko jugak suke track orang ke mane2... tengs la dengan info ko nih kalo2 bakal laki aku pakai iphone, bleh laa aku trace mane dier pegi. ngeh ngeh ngeh :D

Gagak berkata...

iphone je ke tot? ke semua build in gps phone boleh? hehe

Rabiatul berkata...

tehee :)
iPhone is much nicer than bb though, even torch.

I'm an iPhone lover :) stalk me, i don't care haha

Mantot berkata...

gagak,
kau kena paham beza dia.gps track real time tapi tak simpan data dlm fon (ikut pengetahuan aku la)

tp iphone ni,
dia simpan rekod ke mana kau pegi dan data tu akan diuploadkan scr automatik tiap2 kali kau sync dgn PC tanpa kau sedar.

mungkin scr pandangan mata kasar,kau upload lagu aje ke masuk fon..tp data tu secara senyap2 akan disimpan dalam folder Apple/Itunes kau (yg ni aku tak sure) kau baca balik link kat Guardian tu.

Aku takde iphone (hehe) jadi aku takleh nak test benda ni.

dan masalah dia...selain drpd individu lain yg boleh access PC kau,Apple jugak ada access kpd file yang dah diupload tu.

Tanpa Nama berkata...

kes anwar hanya akan muncul apabila ada pilihanraya dan akan tergantung sebentar sehingga pilihanraya muncul balik..kes2 anwar ini hanya akan selesai apabila dia meninggal je...

Tanpa Nama berkata...

heh...

kau tak nak tulis pasal LYNAS?

Tanpa Nama berkata...

la...matikan je location services..snang citer..

Tanpa Nama berkata...

saye gune V3i je. haha... blum terbukak ati nk upgrade phone buruk ni.

-bluerose-

Tanpa Nama berkata...

org pegang iphone pun nak hairan sangat ke? dah iphone tu besar nak masuk dlm poket pun satu hal, calar satu hal, baik pegang je. yg dengki sangat dengan org yg mcm tu kenape?? ohh tak mampu beli sendiri ea patut la.. so kutuk2 la kan cakap saja nak kata diorg tu show off la, iphone tak best la, kantoi kt kedudukan kt mne la. cehh padahal dlm hati nak sangat iphone tu cuma tak mampu kan..ahahahaha..loserrr nyerrr statement2 mcm ni.

Tanpa Nama berkata...

My heart broken, i dont care where my husband about

Rabiatul berkata...

wahai anon, saya seorg pengguna iphone, tetapi takdelah saya merasakan statemnt mantot ni statemnet loser. He's right btw. But sblm ni yg i tau iphone ada application utk track another iphone user, andd the person yg kte nak track tu kena ada jugak app tu, and yes, naturally, you can sync data tu dgn mac (tak tau pasal pc).

but track or no track, iphone 5 dah nak keluar mybe thn ni hehe kan? mybe iphone 5 boleh track org tanpa iphone pulak haha who knows

Nazirul berkata...

aku memang tabik dengan teknologi apple ni

freezer_91 berkata...

BN mng pr srwk, kes vdeo lucah selesai!!yeahhh!!!!!!!!!...yahoooo!!!!!!...

lmao!~hahaha

Tanpa Nama berkata...

Anonymous April 22, 2011 6:43:00 PM GMT+08:00

Kau rasa kau best dan habis hebat sangat ke ada iphone? kau la paling loser sebenarnya. ahahaha

Tanpa Nama berkata...

Tak mampu beli Iphone? Apakah? Kalau aku nak beli Iphone dah lama aku beli. 3, 4 biji boleh beli. Dah aku tak suka Iphone tak suka lah. Function not worth the money. Baik aku carik handset lain.

Tapi yang aku nampak memang most of people pakai Iphone bukan sebab function pun. Kalau perempuan sebab cantik. Kalau laki sebab ada class. Kalau nak gi mana2 tanya orang jugak. Hello! Iphone ada GPS, carik sendiri la. Pastu dok promote kat orang suruh angkat Iphone macam dia.

Video call tak boleh, tak dak camera kat depan. Camera 3 megapixel tak dak flash pulak tu. Sony dah 12 megapixel. (ni aku cakap Iphone 3gs la) Aku baca Iphone 4 video call pun pakai Wifi. What the heck.

So, jangan rasa belagak sangat, transfer file pakai bluetooth pun tak boleh. Dengan semua kelebihan tolak dengan kekurangan yang ada kat iphone tu aku boleh beli handset lain yang jauh lagi murah.

VIDEO CALL TAKDAK !!!!!! OK....

Rabiatul berkata...

haih mncabar tahap kesabaran beta la ni kan anon atas ni.
First of all, come off anonymous, coward much.
Ye, aku guna iphone memg sebab peh stailo habis la iphone ni kan. kau tak payah nak cite lebat 3 4 iphone org2 retard je nak guna fon sama banyak2.
yang kau hebah cite iphone 3g, iphone 4 dah ada camera kat depan, vid call can be done through countless apps, via wifi OR 3g, mind you. cito lobih, iphone ni memg la boleh connect dgn apple product je, but kalau nak transfer data boleh je connect thru usb. pastu boleh jailbreak pulak, kau nak jadikan iphone kau as a broadband pun boleh lah.

what do you have against apple anyway? did steve jobs sodomize you?

zawawi berkata...

jgn la hine org pkai iphone ni...aku bli pon 5rat je dr kawan aku yg nk upgrade iphone 4...so aku kaye ke?? tak de pon..huhu...dlu mmg aku kutok iphone...tp bile dah pakai, aku teros jatoh cintan dgn fon ni...aku mmg rase x rugi bli...teknologi dia mmg terbaek...bkn nk promote he ape,tp sbb aku dh pkai...setiap fon ade pro n kon dan terpulang kepade prioriti org yg nk gune...kalw setakat bli iphone, nk tnjok dia kaye, aku pon kutok jugak..hehehe...ni ade yg bli tok kol n sms je..bek xpyah kn...so,tak payah la nk emo sgt kn =P

haaa...ag 1...anwar gune iphone gak ke?? yg aku taw dia gune Blackberry dr dlu ag...huhu

Azman berkata...

Sorry kawan2 yang terasa. Aku bukan nak kutuk orang yang pakai iphone tapi mamat anon yang kata orang tak pakai Iphone tu loser. Kalau kau pakai sebab kau suka oklah. Tak payah la kata orang lain loser. By the way Rabiatul your not one of them. Yes every phone have pro and con. So don't think yours is the best( Not to you Rabiatul) Rabiatul most phone can be used as internet broadband. You can also use your phone as wifi hot spot if you have the program. Android phone comes free with it, I think. Yes I know Iphone 4 have video call option but through internet connection(I've mentioned it). Kalau aku nak beli 3 4 phone sama pun tak semestinya aku sorang yang nak pakai. I can give it to my family( Not so retarded then).

PS: No other man (not woman) have used any part of my body as sexual tool. I don't hate Apple just I want something morefor my money I spend. This time I give you my name, Azman.

Tanpa Nama berkata...

Aku nak pakai samsung galaxy sl....besar cam iphone....tapi lagi laju, leh wat video call, fungsi sama cam iphone tapi dengan harga lagi murah...value to my pocket...definitely yess

Tanpa Nama berkata...

kenapa iphone users aje? org pakai BB x pegang BB dia kat public ke? suma masuk poket? skrg ni jgn la nk steorotype kan smua pngguna iphone mcm tu.. sama aje kalau gune other smartphones brand2 lain pun, if pakai sbb nk show off dan x tau guna function dia, srupa x pyh beli. x payah laa nk point out iphone users ajaa yg nk blagak..bukan mahal mana pun ktorg nk belagak2 kan.. pakai pakej pun bru brp RM sbulan. aku pun gune iphone, ade gps, ade email office, nak surf intnet pun sng. begitu jugak brand2 lain kan. (wanny)

zawawi berkata...

org yg pkai iphone tp xreti gune to loser...bg aku xsusa gune iphone ni...cume ade certain2 file sharing dia agak mcm cipan la...tp aku tgk ramai yg komen ni xsume pakai iphone...pelik gak la aku...jadi ape hak kite nak judge orang laen pny selere?? korang xnk kutok org pkai lambo n ferrari?? ckap la..kete juta2 tp sangkot jam jugak...hehehehe...kan3???

azlan shah berkata...

for d 1st time im thanking u mantot for d useful info selain nk kutuk gomen je, i've tried it and it works! :D

btw i also discover other interesting part from my iphone 4, jeng jeng jeng~

to those nak kutuk iphone ni apasal beb? xde duit duduk diam2 ok? xsuka iphone pakai la hp lain ok? xyah nk menyalak tak tentu hala.

haha.

Tanpa Nama berkata...

Haha mantot ni **#>#{>}#...Kesian kat hang.. Blog hang ni pon dah tunjukkan identiti hang.. Ni mesti kurang kasih sayang masa kecik2.. Kasian mantot kasian..