April 23, 2011

Berapa BMI Anda Jika Anda Terdedah Dengan Sisa Radioaktif dan Kerap Baca Email?

1. Lynas...Lynas.

Kata dah buat kajian menyeluruh sebelum bagi dulu..bila rakyat melawan keluar fakta mengenai projek tu,barulah kerajaan tergopoh2 nak kaji balik.Tah pernah ke tak buat kajian sebelum tu tak tau lah.Sapu duit dulu sebab nampak projek..bila syarikat Australia tu buat kerek nak proceed (sbb duit dah bagi kot) baru nak menggelabah.

Macam aku dah tulis...orang Australia tak bagi buang sampah kat tanah sendiri,orang Malaysia hulur tanah suruh buang kat situ....semua sebab duit.

2. Email 1Malaysia

Kelakar benar Najib punya statement,"ini semua inisiatif swasta..tak memerlukan duit cukai rakyat langsung." Sebagai sebuah syarikat swasta,satu2 nya benda yang akan difikirkan adalah mcm mana nak buat untung,jadi,kalau kerajaan takde salur langsung duit dekat dia,long termnya,mcm mana dia nak buat untung?Iklan?Najib hantar SMS kat semua orang hari tu pun kos dia ratus2 ribu.

Sekejap kata projek kerajaan,sekejap kata projek swasta.....

Tapi .....Jib,Jib,yang kau pegi kata Tricubes dapat projek tu melalui tender terbuka yang adil apasal?Sah sah projek tu projek kerajaan.Takyah lah menipu rakyat...pemimpin yang suka menipu ni tak ramai orang sayang.

3. The BMI Fiasco

BMI budak-budak akan direcord kan dalam report card sekolah?

Idola budak-budak zaman sekarang adalah pengasas program PERMATA,ye lah...dia adalah seorang yang penyayang,baik hati dan sangat menyayangi kanak-kanak,lelaki,perempuan,binatang,serangga dan Najib.Baru dapat PHD lagi hari tu.

Berapa BMI dia?Berapa BMI menteri yang cadang letak BMI ni?Berapa BMI Muhyiddin Yassin?Kenapa rancangan makanan tambahan kat sekolah telah dihentikan untuk budak2 miskin?

23 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

1st dowh...hahahahahaha

Marhaen Kacak berkata...

bodoh tak boleh diajar..pandai x boleh ditegur...adoiyay

Hikayat Lubang Najis: Orang Melayu Mesti Baca!!!!

muhsin.aminudin berkata...

dari dulu aku cuba dapatkan dr pm apa2 reply or jawapan pasal isu2 yang aku rasa susah nak setel dan baru jadi. haram tak pernah reply. pelaq sungguh

Honey Sweety berkata...

Yew...Makan makan suap bebanyak! Sihat-sihat, gemok-gemok.

Perut maju ke depan!

Laici berkata...

geli aku bila Muhyiddin tegur budak2 sekolah zaman sekarang mempunyai masalah obesiti..kah kah kah, dia tak tengok cermin ker ?? AHAHAH

wannurakmal berkata...

serious betul ape mantot cakap.. setuju aa. benci benci benci. (gaya pompuan gila pink jap) hahahahah

AndThouShallRotInHell berkata...

Najib n the geng ni sbnrnye hape? bodoh? bebal? pekak? xkan la ape yang die buat ni x sedar2 lagi. Facebook yang melambak2 kutuk die tu die x penah ke bace n muhasabah diri. Smlm bru aku bce blog pro BN dengan harapan dapat carik kebaikan n neutralkan balik ape yang aku rase ni, but alas, I found nothing good. Byk fitnah dari fakta. Kenapa die bodoh sangat? aku xphm la. Aku nk je lempang muke die laju2 if ever get the chance. Igt berjasa sgt la tu...

Boleh la die buat bodoh je thinking their idea is the best idea ever... So pathetic.

Ms Wallflower berkata...

Seperti biasa,aku tentu berasa murung apabila masuk ke blog ini :-(

hud berkata...

aku suke giler perbandingn menteri tu... tgk diri sndiri dulu, baru boleh tunjuk kat org...

sepasang selipar merah berkata...

sapot la kerajaan weh..
kerajaan malaysia ni bagus..

ok, aku tipu je..LOL

spankuning berkata...

bila tengok nama Najib, terus rasa sakitttttttttt hati dan buah pinggang. dia adalah menteri yg paling aku benci sbb sampai skang aku x nampak2 jasa dia kat negara.

Tanpa Nama berkata...

pasai budak2 gemuk pon kerajaan mau masuk campoq..jaga hal negara sudah laa..biaq p la kat makpak nak jaga anak depa lagu mana...hisshhh...

fendy berkata...

aku sokong bro kat lynas dan 1email.sangat2lah merugikan rakya,yang beruntung tu gov lah.

cover girl berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
cover girl berkata...

la, bagus jugak la idea tu. mungkin masa kecik, muhyidin & rosmah xdla saiz mcm skrg. daripada stop nasi lemak kat sekolah, kan lagi bagus timbang BMI.baru kita tahu siapa yang kurang zat & boleh diberi bantuan vitamin oleh kerajaan..

if its good to protect the kids nowadays why are u against it? tapi, mesti ada yang jadi mangsa buli/ejek bila BMI lebih/overweight, mesti kacau self esteem tu..
kids u see, cepat rasa rendah diri bila kerap diusik..

sontorian berkata...

Alahh najib cakap BUKAN GUNA DUIT RAKYAT tu khas untuk karat2 biru yang boh klorok pun x kelua .

Karat2 biru nih kalau Najib kata Kak Rosmah slim pun depa percaya 100% .... Depa akan kata Najib yang kata ..keluar TV tuhhh ...

Tanpa Nama berkata...

sbb tu depa xnak bdak2 zaman skarang jadik cam depa bile dah tua..babi nyer mantot bodo kayu bajet bijak padahal bengap nak mampos

Reza berkata...

aku pelik betul dgn najib yg berani2 sangat ni secara terbuka suka2 pakai duit rakyat. buat projek email kejadah 50m, bagi kat projek bini yg permata ke hapa ke nama tu sampai ratus juta, bagi bini office, bagi bini wujudkan 1st lady mengarut pakai berjuta2. tapi tetap masih dpt sokongan. aku mmg kagum la dgn najib ni. mencuri secara terang terangan pun tapi masih tetap boleh muncul tersenyum depan org ramai.

Ann berkata...

sllu sgt pak2 menteri ni cakap, tak tengok cermin dulu. tak slh progrm budak obesiti tu tp mnteri2 ni pun kene lah muhasabah same2 gak..turunkn lemak2 di badan tu jugak.

yes aku setuju, najib ni mcuri scr terang2an...agaknye xtau malu kot, tu psl dia berani wat terang2an..

Cerah Jeff berkata...

kalo kat Jepun,makanan di Tadika dikawal oleh Kerajaan dan diberi secara percuma dan wajib makan, sebab tu generasi 80-an, tinggi purata pompuan die 156cm dan laki 170cm

btw,ape permata da buat dengan duit juta2?

Tanpa Nama berkata...

bdk2 ni bkn gemok sbb mkn nasik lemak..mengong..
purata masa yg dihabiskn dpn PC utk game/FB tanpa beriadah tu sbnrnye punca obes...
aku dr kecik mkn nasik lmk, kedengking gak!

Bkn tgk 1 faktor je pak jib, kecah plk pasal nasi lemak...

Djt

Tanpa Nama berkata...

thanx for the LYNAS thingy.. d worst part adalah melayu langsung tidak 'chare' akan perkara ni...yang banyak membantah adalah non-malay yang mana mementingkan masa depan anak cucu.. melayu? "nak buat macamana..duit gomen dah amik..project dah nak jalan punnn..they will build up the strongest wall to prevent the radiation"

HENGAT KAMI BODOH?

halina berkata...

aah,bodoh jugak anon kat atas ni. sbb tak baca betul2 psl lynas dan main kutuk aja.tah2 tatau lynas tu ape.tak pon ingat lynas tu nuclear plant.ye dok mung niiiiii