Mac 16, 2009

Luahan Hati Seorang Kaki Ragut

Gua cakap lu,Kerajaan gua memang samdol.Ada ke patut sebab wujudnya orang-orang macam gua ni,last-last semua mat motor sangkut.Ada ke patut?Abis tu gua punya member2 yang mane tak meragut tu nanti,kalau la akta tu jadi,camne derang nak gi keje bro?

Gua memang kaki ragut.Memang kerja gua,nak buat camne bai?Gua nak korek blok,gua nak masuk piston besar,gua nak masuk ekzos YYPang.Gua joki,lu tengok la rambut gua,atas pendek,belakang panjang,ada ekor,baru rempit.Gua meragut bukan nya suka-suka.Gua meragut sebab gua nak pastikan gua menang bila race.Bila gua dapat cucuk angin motor TZM ke dengan gua motor,lu tau tak macam mana perasaan dia?Lu pernah ke buat member2 lu rasa hepi camtu?

Gua bukannya suka-suka ragut.Gua tengok target dulu.Biasa gua perati memane minah ke makcik yang jalan berlenggang macam bapak dia punya jalan.Pegang beg tangan pun macam pegang ikan nak siang,ala geli-geli busuk air ikan.Perempuan sekarang,bro,lu paham2 la,kat dapur ramai macam tunggul.

Lu ingat senang nak meragut?Susah bai.Lu kena usha line dulu,tengok clear ke tak.Motor gua kena la laju,baru bole lari.Tengok dulu kalau ada minah leka,rilek je jalan menonong,itu la ikan gua.Dapat satu handbag,biasa ada berapa je dalam tu.Banyak make up je.Gua bagi budak2 pempuan yang duk datang lepak ngan geng-geng gua.Suka diorang dapat make up branded ni,bang.

Cuba bayangkan,kalau la diorang tu jalan jauh sket dari bahu jalan.Susah la gua nak meragut camtu.Ni jalan betol-betol tepi jalan,memang senang la gua lalu tepi,hulur tangan,gerak.Meh gua lukis kan lu,kalau gomen kita yang cilanat tu buat tiang kecik2 kat tepi jalan,paksa orang jalan kat tengah sket,tak ke hilang sumber pendapatan gua?Buat tiang kecik2 baru berapa?Peruntukan banyak,takkan le tiang pun takleh buat.Bukan kena tinggi pun tiang.Meh gua lukis camne yang gua gambarkan dalam kepala hotak gua.

Gambarajah 1: Lukisan saudara "X" untuk menunjukkan tiang-tiang pencegah orang daripada lalu betul2 di bahu jalan

Lagi satu,yang mangkuk2 ayun ni pun.Kempen keselamatan jalan raya dah bagitau,bila jalan kaki,jalan la melawan arus jalan.Baru la nampak depan.Nampak kereta menghala,motor gua hala diorang.At least bila gua dah lalu tepi nak meragut bag ke,diorang dah prepare dulu sebab dah nampak gua dari jauh.

Lu pikir la bro,ada ke patut sebab orang-orang macam gua ni,mat-mat motor yang sopan2 tu takleh nak masuk bandar?Tak ke bodoh dan bengapnya akta tu?Apa orang putih kata,over reaction.

Takkan sebab nyamuk sekor,habis terbakar rumah semua sekali?Memang le mat motor ramai perangai cam gampang,tapi tak semua cam gampang.Jangan le nak pekena mat-mat motor yang carik rezeki pakai motor ni.Naik motor EX5 minyak baru RM2 sehari.Naik LRT?Naik bas?Mesti lebih bro,bodoh2 double belanja.

Musti diorang fikir mat-mat motor ni penduduk kelas ke 3,bro.Mat motor diorang nak pulak kaji tanak bagi masuk.Bapak ayam ngan pelacur lu biar aje kat Bukit Bintang tu.Mat motor lu nak tahan?Mat motor tak menyumbang kat ekonomi macam rumah-rumah pelacur tu?

Adil ke?
(Respon seorang kaki ragut kepada berita ini)

dan sebagai hiburan hari ini,diharapkan video ini dapat
melegekan stress bekerja atau belajar anda.



macam mana la satu masa dulu masa dekat Pusat Islam,aku boleh kagum dan respek dengan dia ni.Membuatkan rasa respek aku dekat
Jamal Abdillah lagi bertambah-tambah.

5 ulasan:

Krx berkata...

Hahaha...tq mantot...Ak ingatkan ko xnak lyan @ komen dah pasal issue nih..Akhirnya ko bersuara gak....Mmg btol ap yg ko bgtaw..Awek2 + makcik2 sekalian,cuba laa ikut nasihat Mantot nih..Beware anytime..

Cam jd kat ak dlu.Ak bwak motor time tu & tngh sesat nk cari jalan g KLCC.(HAhahahha..org kmpung la katakan)..PAstu ak terlintas arr sorg Auntie iNdia bawak beg tangan jalan sorg2 tepi jalan secara bertentangan arah cam ko bgtaw tu arr...SO,dengan semangat patriotik nya,ak pon patah laa balik utk tanya arah...Bila dia nampak ja ak dr jauh tuju ke arah dia..Cepat2 dia alih beg tangan dia + pegang sekuat yg boleh and buat muka cuak abehh..ak pun brenti laa nk tnya dia..Bila ak tnya dia...cepat2 dia cakap xtau..ak tnya lg..and sama gak jawapannya..So,ak pon blah dgn keciwanya. Dalam hati ak dah sumpah seranah dah.."Xkan org KL xtau jalan g KLCC..."
Pastu,bila ak try cari sendri jalan ke kLCC tuh and jumpa,ak baru perasan mmg dekat gila tempat kejadian ak ngan AUntie India CUAk..Haramjadah btoi!Time tu ak baru perasan yg Auntie tu bebenornya tau jaln ke KLCC tp memandangkan cuak sebab ingat ak ni PERAGUT! maka itu jawapan pling bernas skali untuk ak..
Perghhh..Muka baeeeeeeeeekkkk cam ak ni pon dia ingat peragut?..Arghh...dem btoi!

MOral untuk awek sekalian:- Jadilaa cam Auntie tu kalu nk selamat..

Mantot berkata...

hahahha..apa ra lu sesat gi KLCC?

aku lagi sedap,sesat masa pegi KLCC,sampai sana tengok KLCC tak siap lagi.member aku kelentong aku kata dah siap- zaman sekolah,jalan kaki.

haram punya member,hahaha

milo boyd berkata...

hahhahaha fani dan best...hilang stress aku..tengs mantot..ko menceriakan hari ku

blurb berkata...

Fikiran gila: aku betul2 rasa nak ragut orang sekarang ni...

Tanpa Nama berkata...

macam mane pun, ragut org memang salah - samada dari segi undang2 atau agama...salah tetap salah!