July 18, 2011

Astro Oh Astro

Aku dah biar Astro aku kena potong dr bulan 5...tiap2 kali bola takde aje aku malas nak sambung dan bayar Astro..Sebab rancangan Astro yang lain tak berapa aku berkenan nak tengok.

Aku telefon Astro..Nak tukar pakej..nak buang Variety package yang ada Channel V tu..
Tukarkan kartun ke news channel ke..

"Encik,pakej yang encik mintak tu harga dia tetap sama.." kata dia.

"Oho..baguslah!" kata aku.

"Tapi sebab ada pelarasan harga hari tu dan kenaikan government tax 6%...harga pakej encik yang baru adalah RM86 (something2 ..aku tak ingat exactly brape..).Caj baru akan mula bulan 8 nanti..."

"Oh ye ke?Kalaulah Unify ni ada channel bola..dah lama dah saya terminate Astro punya akaun ni.." kata aku."Macam mana nak terminate akaun Astro ya?" 

...................

Macam cilaka naik dekat 14 ringgit.....

TM..Please...
Dapatkan channel bola untuk Unify!
Aku tak nak miss game bola lagi semata2 kerana cuaca di luar hujan dan siaran terganggu.

Astro suck...

35 comments:

Anonymous said...

first...horray!!

Eilda said...

Alah x sempat meng-1st-kan diri

butterflyana said...

astro sekarang macam hampeh..
heboh nak naik harga tapi cerita ituu ajee!

nyampah kan?

Eilda said...

Dr bln 5 x bayar x kena potong ke?
Last time i was in KL for d whole month so tak bayar astro dah call gtau kalau x bayar kena potong n kna bayar cas rm10 kalau nak sambung balik nanti. Huhuhu...
Sini xde unifi lagi :( astro je lah pilihannya.

salleh kucing said...

aku terpaksa pakai astro, sebab aku duduk ceruk kampung, kan best kalau ble pakai parabola sendiri... aduiyai... dah la kat umah ni takde tiang kabel talipon... :(

hanynaziha said...

siaran astro pun asyik ulang2 je.. baru2 ni ada pakej baru lagi, indopek..haha

Anonymous said...

atas tu gamba istri encik ke?

Master Yoda said...

bro, kalau gua la kan, gua tgk footytube sudah..psl nk tgk highlight cane team tu dapatkan gol and beberape percubaan yg bahaya je kan...nk tgk the whole game and live, huh...dgn harga ASTRO yg melampau ni, gua restrain diri gua ni...next 3 years,baru amik balik, pasal World Cup...

mr edz said...

jangan undi bn..

Master Yoda said...

istiqamah mr edz ni..bgus2!!!

Kelon Eric Bana said...

bila habis tempoh 2 tahun...aku terus potong. rugi duit dowh!

ENCIK TIKUS said...

weyh mantot.. saluran akademi fantasia juga jangan dilupakan... suruh unifi masukkan jugak..

[™محد زولفکر] Zulfakar said...

Unify dah laju.
Tak perlu tunggu hyppTv...

Download jerk channel kat web tu.
Lagi berbaloi... Banyak channelllll

Tetmine astro!!!
Padan Muka Diktator Astro!!!

al- ifudin said...

hehehe...sonok kan ade astro..sonok2 tapi strespasal cekik darah..


aku dari kecik sampai dewasa ni xdepon astro boleh survive, tak minat sangat tengok tv ni, tapi tak tahu lah kalau dah kawin dewasa kelak bini nak astro,,terpaksa lah langgan.. sayang bini katekan.. hahaha

Ann said...

ak layan bola online jer...tp kualiti xbrp bagus lah..

Anonymous said...

Astro mmg hampeh. Aku dah lama ada grudge dgn pakej2 ass-tro nih, oleh itu, aku buat muka X malu je layan astro kat rumah org (time nengok bola secara live). Semakin ramai pelanggan membenci astro = dgn rakyat yg semakin taksub dgn BN.
Drp,
RYSMHP

angah said...

mantot,
aku nak tanya...

katakanlah aku tak bayar bil utk bln 4 & 5, pastu bln 6 astro potong....
bln 7 pun aku still tak bayar lg...
so, adakah dlm bil bln 8, astro still caj aku utk bln 6 & 7?

apa tujuan astro sebenarnya?
adakah customer akan dpt tgk tv tanpa iklan?
atau tujuan astro adlh tayangan berulang2?

VtEc_tYpE_R said...

kalau dah ada UNIFI, bola is not a problem bro.. live streaming je.. quality la kena compromise sikit tapi lagging is not an issue anymore. FYI, UNIFI memang takkan dapat bola punya channel, sebab ASTRO dah beli hakmilik. kalau UNIFI boleh subscribe bola, dah lama ada channel tu.. hehe..

cik kenari said...

Saya tak de ASTRO. Duk KL tgok tv pakai arial dlm umah je. tapi dek sebab jiran tetangga sume pakai ASTRO, siaran tv yang percuma sume macam hujan renyai. tapi tak pe. still tak nak pakai ASTRO. Hubby kecek nak masuk ASTRO sb nak tgok bola. dia kata saya bole tengok csi ke, masak ke. saya kata NO. Suami lama-lama tak kisah sebab dia pun tak cukup duit nak bayor tiap-tiap bulan, budjet lari weh. Idup kat KL ni kena byk berjimat. Lagi pun hubby anti kroni BN. Selamat duit saya.. he..he..

Meck said...

astro amik kesempatan sebab depa monopoli skg. cuba ada airasia versi tv ke. baru ada saingan haha

Meck said...

astro amik kesempatan sebab depa monopoli skg. cuba ada airasia versi tv ke. baru ada saingan haha

sim_2096 said...

http://www.lshunter.tv/football-live-streaming-video.html

layan bola @ sokan via online streaming jek...tapi quality gambar x brape cantik..harap dapat membantu...

morovlizki said...

pakaila dreambox bro....xpayah pakai astro...

http://list.lelong.com.my/Auc/List/List.asp?DA=A&SubmitButton=Search&TheKeyword=dreambox&x=25&y=21&CategoryID=&PriceLBound=&PriceUBound=

morovlizki said...

pakai openbox pon bleh ma....

http://list.lelong.com.my/Auc/List/List.asp?DA=A&SubmitButton=Search&TheKeyword=openbox&x=0&y=0&CategoryID=&PriceLBound=&PriceUBound=

morovlizki said...

sume channel astro dapat beb....

Cerah Jeff said...

myp2p.ue bero!

AliahLattif said...

astro memang c@#$%a!
macam s&*l pon ada gak!
time nak potong cepat aje, tapi servis hampeh!

killthepervert said...

aku nye da selamat semalam,arini la kire.tepat kul 12.00 am xde kurg xde lebey tup,putus..legaaaaaaaaaaaaaa!mantot potong je laaaaahh..keh3..

Jerry Ghazali said...

aku pun nak terminate akaun astro aku sebab aku tak ada masa dan jarang tengok tv. plus, antena aku kena curi.

Zie said...

sbb tu kena tukar nama dari astro ke as'teruk'

Nerzhul said...

suck asstro!

Astropembuangmasa said...

Monopoli Ananda ini patut kita orang Melyu boikot.
Ini Mahathir la bagi kuncu India dia monopoli.

Aku tak bayarlah harga baru astro.
Astro pembuang mase!

Ayyman Rahim said...

Tak tahan dengan Astro tapi aku masih melanggan Astro. Hidup.

khai said...

unifi ade bola la. tapi kat premium channel. tambah rm3. tapi guwa tak ingat channel apa namanya.

Adakah aku seorang orang...??? said...

aku masih tak faham akan punca kau letak gambar heliza disitu...mcm2 kemungkinan timbul dlm kepala hotak aku ni...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...