Disember 01, 2011

Persidangan UMNO Jelas Menunjukkan...Ramai Dalam Tu Selalu Ponteng Sekolah Masa Dulu

UMNO takkan berubah. Tengok persidangan UMNO macam tengok orang2 gila maki orang lain sambil memburukkan orang lain. Aku rasa ramai orang makin sedar politik macam tu takkan berkesan lagi. Itu semua politik zaman dulu-dulu. Politik kutuk orang lain untuk menunjukkan diri sendiri baik dah tak berjaya.

Daripada pemimpin tertinggi hinggalah ke makcik-makcik yang seronok dapat berucap, aku tak rasa UMNO akan dapat sokongan macam dulu lagi.

Sayang sekali UMNO masih lagi berpegang dengan taktik burukkan kerajaan Kelantan,burukkan DAP,burukkan kerajaan Kedah, mainkan sentimen survival Melayu....tapi diorang tak sedar yang diri sendiri tu buruk.Kalau nak pancing sokongan bukan macam tu cara dia. Hulur duit pun sama....orang akan ambik sebab siapa tak nak duit free?

Ada dengar cerita pasal pemberian duit seratus dekat sekolah?

Tahukah anda ; di sekolah2 di negeri tertentu, YB Barisan Nasional diarahkan pergi ke sekolah untuk mengingatkan ibu bapa dan murid untuk mengundi BN. Ada jugak sesetengah sekolah, guru-guru sendiri diarahkan untuk memujuk ibu bapa yang datang ke sekolah nak ambik seratus tu supaya mengundi BN.

Busuk. Taktik busuk. Jelas benar pemberian itu dengan niat politik.
Cerita benar.

Najib boleh bergebang pasal transformasi sampai terkeluar anak tekak...tapi selagi masih ramai orang dalam UMNO yang ingat boleh cover up penyelewengan kuasa dengan alasan bangang, there is no hope for UMNO.

.......................



Mudah benar orang2 dalam Wanita UMNO dikawal kan?
Minit 4:52 "Allah akan bersama kita!Allah akan bersama kita!"

YEAH RIGHT!

Aku akan berasa malu kalau dipimpin orang macam ni.
Jauhkanlah mak aku dan family aku daripada masuk Wanita UMNO atau apa2 saja yang ada kaitan dengan UMNO.

94 ulasan:

mr edz berkata...

betul.. tanpa Umno duit negara selamat.

Hasrul Affandi a.k.a CarbonizerFreak berkata...

wat de fak !!!! Lembu da mengamok !!!

panji alam berkata...

Lembu n the gang..

anak muda berkata...

setuju dengan mainkan sentimen survival melayu..MELUAT ok..bagi la modal lain..hishhh !!

Tanpa Nama berkata...

pak mamat ada kebun...eaeaooo..
di kebunnya ada lembu..eaeaooo

komen je berkata...

xperlu lah berpolitik mcm ni..setuju dgn statement yg taktik kutuk mengutuk tu mmg xblh pakai dh. Mcm memburukkan diri sendiri je bila kita memburukkan org lain..seriously, si shahrizat ni cakap xda gaya seorg leader..mcm ckp seorg makcik yg marah bila ada org mengutuk dirinya..

Cik Sizu berkata...

geli aku tengok, tak sesuwei wokeh

Tanpa Nama berkata...

lembu-lembu seMalaysia akan mengamuk kerana menteri mereka tak jemput mereka ketika berucap... sedangkan 250juta dah diperuntukan utk species mereka....
-coma-

delaila berkata...

yang bercakap macam lembu...yang mendengar pun macam lembu.

serious...perhimpunan yang paling kelakar..cerita pelipur lara si tenggang pun masuk.

tanda2 umno makin pupus.

Tanpa Nama berkata...

wow .. umno berhimpun and IT does get to you ? yang mencaci kata racist hitam legam metalik dan haram jadah itu dap, pas dgn pkr ..

muahahahaha

Tanpa Nama berkata...

it does get to you, does it?

Tanpa Nama berkata...

oi, mana posting ko pasal malaysia-israel relations tuh? withdraw balik ke, sebab nampak sangat DrM anti jew tu tak selari dengan spin ko ke ?

CyCra~ berkata...

Smlm tetiba aku dgr statement dr adik aku,yg x penah ckp hal politik (sb dia adalah peg kerajaan yg mempunyai masa depan cerah untuk naik) kata, perhimpunan UMNO merapu sgt..kami sekeluarga terdiam n tukar topik..dia x penah ckp hal politik mcm tu esp melibatkan kompenan kerajaan persekutuan..ini adalah petanda negatif untuk UMNO positif untk politik Malaysia..aku yakin rmi lagi org2 muda gol profesional kita pon mcm ni...

Mantot berkata...

apa kau merepek ni anon?kalau tak reti cakap english,,tak payah cakap english.kita org melayu.

@ anon yang tanya pasal malaysia israel tu

http://lmgtfy.com/?q=cursingmalay+malaysia+israel

Tanpa Nama berkata...

penat aku dgr die mencarut... eh mengarut... yup setuju ngn komen je... mcm makcik yg suke cari gadoh instead of being a good leader. heh. rosak rosak *sambil menggelengkan kepala*

whoaaaaaa!!! berkata...

whooaaaa!!!!!

Cik Norfa berkata...

Hehehe...

Macam dalam drama tv je tgk...
Wanita Melayu atau Wanita Islam?

"Allah akan bersama kita!"

hurm...renung2kan....jambul di depan.

nadia berkata...

aku nak komen pnjg2 x cukup masa (sbenarnya aku nak komen pnjg lebar bab pas kutuk umno, umno kutuk pas ni, x per lah, lain kali)...
ringkasnya aku setuju dgn mantot. juga setuju dgn komen je...
cuma nak bgtau, umno ni makin dgn berani & dgn rasa x bersalah & rasa x berdosanya berckp pasal lobi melobi projek2 kjaan melalui GLC... benda ni sbenarnya rahsia umum yg semua org tahu. tp x pernahlah pulak dizahirkn terang2an mcm ni. seolah2 bgtau pd semua org, msk umno utk projek. benda2 mcm ni (antaranya) yg mnyebabkn aku marah sgt pd umno. kl bkn ahli umno maksudnya peluang nak dpt projek tu tipis @ mungkin x ada sama skali???
aku boleh paham kl ahli2 umno bermati2an pertahankn umno, tp aku x boleh paham penyokong2 umno ni??? apa yg kamu dpt??? RM50?? RM100?? Rokok sekotak??? itu je???
btw, mantot, smlm seluruh UK strike. x ada pulak laporan rusuhan oleh TV1 @ TV3 sbb perhimpunan ni??? hehehehehe...

Tanpa Nama berkata...

ade pakar analisa menyebut jika kerajaan terus di bawah umno, ada kemungkinan malaysia akan bankrupt by 2019..

so smpan2lah duit2 tu ye..jgn diambil oleh krajaan bt bayar hutang plak..hahahahhaa

matcina berkata...

kesian. sbb dorg dapat wat liputan dlm paper dlm tv. tp lain2?melukut di tepian gantang jelah ye??kesian..kesian..takat boleh tepekik kat dewan kecik je takpun tgh padang panas2..ish..ish..kesian..

bab kutuk mengutuk ni, JANGANLAH nak tuding pada satu pihak je. parti lain ada jeeeeeeeee yg carik makan dgn cara kutuk mengutuk org lain. takkan tak perasan n tutup sebelah mata je bro.

aku pun mintak dijauhkan dari benda-benda kotor ni. haihhh jauh..jauh..puihhhh~!!

R'ain berkata...

aww..dia nak selak kaen..i loike..ahaha

hanafijaafar berkata...

elok sangat la tu, selak lengan baju, belum selak kain lagi ye...

nampak jelas kebebalan. patut la kalah kerusi parlimen.

Tanpa Nama berkata...

wahhh dgr2 masuk umno dpt ipad--->>
apakah maknanye 2..jeng3

Tanpa Nama berkata...

MAMAK bermaksud bangsa India tetapi beragama Islam.
MAMAK tu bangsa Melayu ke...DNA melayu ke. TAPI dalam parti TU depa bukan main lagi siap berjawatan lagi...Tengok kulit la bro..

baik Myden, mohamed, marican, zemree, azeeem tu semua mamak. Ejaan pun beza bro. Bodo melayu kalu tak kenal dan tak tahu difinasi MAMAK.

capatai satu 689

[AMR]ReenaRawee berkata...

woot woot..
lisa surihani puteri umno beb....
;)

Tanpa Nama berkata...

klu bab kutuk mengutuk mana2 parti pn 2x5.aku bkn sokg bn pn tp statement kau ni kne blk la kat kau.nmpk sgt pejam sbelah mata.sekadar peringatan.

Tanpa Nama berkata...

btol jgk anon atas ni, bab kutuk mengutuk antara parti ni sume sama je,

tp makcik lombu tu mmg makin mengarut, persoalan lombu dia byk divert, pastu nk mengamuk2, selinsing baju kengkunun otai pe sume..waddehel?

-wise-

ajib berkata...

mmg betoi pun malaon sekoq tu itam metallic, apa problem? rajini hero pilem tamil tu bangga kulit dia itam, takdak hal pun. bandingkan ulaq dgn org india mcm midah haram jadah tu baik kot

Tanpa Nama berkata...

so how is my favourite tukang bancuh simen indon from putrajaya is doing? alriggght??? are you enjoyssss??? eh sori, tercakap bahasa inggerish lah pulak, tak paham ye? hangguk la buat2 paham .. ni aku nak bagitau observation, eh pemerhatian, aku ni .. banyak2 perhimpunan agung parti politik macam DAP ke, PAS ke, PKR ke hatta (amboi, hatta..) PPP pun takde pulak kau nak buat liputan ek? mai parti hUMNO ni rajin pulak kau teliti apa kak ijat tu cakap, heran ek?

Tanpa Nama berkata...

Mak Ijat cakap macam tu kau kata dia mencarut? kalau mat sabu cakap macamana pula? macam bagi khutbah ke apa? tunjuk macam super holy, tapi dok sondol bini orang ..

Tanpa Nama berkata...

Nadia:btw, mantot, smlm seluruh UK strike. x ada pulak laporan rusuhan oleh TV1 @ TV3 sbb perhimpunan ni??? hehehehehe...

keluar TV1, TV2 & TV3 news la DAPngok .. heheheheheheehhe mengilai

Tanpa Nama berkata...

ajib: dah kalau dia hitam sekalipun, jadi sebab itu dia dihalalkan untuk dikutuk atas sebab kulit (rasis) ke? ko putih sangat macam albino ke hapa?

Tanpa Nama berkata...

siap dengan video sekali dengan minit2 nya !!!!! best kan perhimpunan umno .. Dang, it feels like home innit? how niceeee!!!!

Tanpa Nama berkata...

"Anwar anugerah Tuhan"

huurnmmmmmmmm ... renung-renungkanlah

YEA FUCKING RIGHT

muahahahahahahahahaaa

Tanpa Nama berkata...

lisa surihani ko tak minat ke? ke ko minat khairul fahmi?

Mantot berkata...

dari komen kau,aku kagum dengan respon kau.kau mmg jauh lagi pandai berbanding pemimpin UMNO.kau perlu menonjolkan diri kau untuk jadi pemimpin kerana UMNO kekurangan pemimpin secerdik kau.

aku kagum dengan cara kau berdebate sbb selalunya aku boleh balas balik point org lain..

RABUN berkata...

tak payah tengok pemimpin UMNO untuk tahu dorang ni semakin tak releven....tgk penyokong dorang komen pon cukup....

mengarut ngarut...

baiklah contoh pemimpin umno tak releven lagi dan banyak mengarut

"Ini baru saya singsing lengan (baju). Saya belum selak kain lagi. Tunggulah saya belum bunyikan semboyan," dari siapa ek?

cukuplah ngan jambul tu tak yah lah tambah yang lain lain tu....

lagi satu tolonglah jangan samakan pilihanraya macam satu peperangan
ayat ayat langkah mayat dulu, menjunjung keris, bunyi semboyan apa dah.... gunakan lah satu ayat yang lebih berilmiah skit yang lebih menjuruskan ianya sebagai pertandingan bukanya peperangan


sebagai satu perbandingan ada satu rumusan yang agak tulus sedikit dan rasanya lebih berilmiah dari pengulungan hujah dari Presiden parti UMNO sendiri

cari sendiri ulasan dari DR Asri berkenaan perhimpunan UMNO ni...


dari permahatian aku sebagai rumusan buat masa sekarang ini UMNO dalam keadaan yang sangat tak relevan.

pinkaler berkata...

mengikuti perkembangan parti tua ini, satu je boleh cakap...
meminjam kata akhir Zaleha sebelum ditetak suaminya dalam Perempuan, Isteri &........, 'ABANG NI MACAM TU AJE"
;D

mie berkata...

PAU 2011 memang mengarut..sepatutnya jadi medan memperbaiki parti, bukan medan kutuk mengutuk pakatan rakyat..juara demokrasi? ptui!
Lobi melobi jadi amalan, bertempik bersorak mcm budak2..aku terkejut sgt masa dengar ucapan muhyidin malam opening..orang2 umno dlm dewan mem"boo" pakatan macam budak2, sedangkan itu siaran langsung..orang2q kampung sume dgr..malu woi!

Tanpa Nama berkata...

eh ko buat la liputan perhimpunan PKR pulak atau masa dia buat pemilihan? aa lepas tu ko tunjuk kat orang kampung ..

Tanpa Nama berkata...

Oi Rabun, obviously you have never heard or seen (paham ker?) DAP, PKR & PAS punya ceramah.

ayat ayat "langkah mayat dulu" DAP yang punya la Rabun. ko tuka la tag kau jadi Pekak & Rabun

Tanpa Nama berkata...

sekurang-kurangnya orang umno tak bawak ni ke jalan raya dan tak menyusahkan aku nak pi shopping kat sogo .. dia nak boo ke, dia nak bertempik ke, dia nak menyumpah seranah berhemah ke, dia buat dalam dewan bangunan dia sendiri .. ada kau pergi tengok DAP, PAS & PKR punya perhimpunan? new straits times pun tak bagi masuk .. press freedom my black malay ass!!

Surha berkata...

Umat akhir zaman..

Surha berkata...

Umat akhir zaman..

Tanpa Nama berkata...

ye la tu..umno je la yang betoi..orang lain sume salah..kahkah

Tanpa Nama berkata...

Kalau PR makan tahi, UMNO pon nak ikut jugak ke makan tahi? Kalau setakat nak kutuk/caci atau makan tahi tak perlu la buat perhimpunan AGONG. Susah nak cari parti politik yang betul-betul BERSIH sekarang. semua dua kali tahi juga.

Tanpa Nama berkata...

Jom shopping kat SOGO pakai duit rakyat....yeahh!! keep ur ugly black ass, assholee

zer berkata...

sape yg susahkan ko pegi shopping?

Tanpa Nama berkata...

waaa confirm PR makan tahi!!! muahahahahahahaahahaha

Tanpa Nama berkata...

zer zer zer .. yang muenyusahkan aku gi shopping kat sogo adalah set set yang suka sondol depan belakang yang sama rata sama rasa .... yehhh, now you keep your black malay ass well oiled!!

Tanpa Nama berkata...

super holy tapi nak seks merdeka atas jalan raya.. human rights my oily black malay ass!!!!!!

nadia berkata...

oh ada siar yea pasal strike tu? hehehe maap ler, aku skng jauh dr rmh, x leh tgk 'tb'. harapkn dgn baca je la... agaknya x se'hot' isu sblm ni, itu yg x smp berita kat aku... hehehe maap ler, salah sangka ngan tv1 & tv3....

isu caci maki umno pas pkr dap tu pd aku x jd isu pun x per (w/pun aku x setuju budaya caci maki ni). sbb kesan dia x ada la smp merabakkn poket aku ni... tp kl bab rasuah, lobi-melobi, ketirisan, segala bentuk polisi kjaan (& yg seangkatan dgnnya) mmg la aku kesah sgt2 sbb kesan langsungnya kpd aku & ank beranak aku sbg rakyat terbanyak... tp yg herannya kan, puak2 umno ni (aku x kata la semua tp majoritinya - dr pemerhatian aku) bila bab2 rasuah ke belanja pengurusan kerajaan BN yg x berhemah ke, x de pulak pakat nak komen. kl komen pun merapu meraban, fakta yilek... lain yg org cerita lain yg dia kata. pastu mula la nak msk bab anwar liwat la, mat sabu lucah la, pas kuda tunggangan la, dap komunis la... boring betul aku...

patutnya umno gunakn kesempatn liputan langsung PAU korang ni sbg medium baiki kelemahan parti ko yg mnyebabkn ko hilang sokongan. bkn dgn cara ko mencerca parti lawan. umno dah dipandang busuk oleh kbykkn org, jd jgnlah tambah lg kebusukkn tuuuu... payah tul ckp dgn org yg x nak bkk mata hati nih!!!

aku x sokong umno sbb umno mengoyakkn poket aku yg sedia rabak nih! bkn sbb umno kutuk pas, bukan sbb anwar ibrahim, bukan sbb mat sabu berlucah dgn bini org, jauh skali sbb aku sokong dap... diorg ni x menyebabkn poket aku rabak...

Tanpa Nama berkata...

wow, bahaser rempit .. i like

kalau masa anuar berahim tu dulu jadi acting pm masa krisis 97/98 tu poket kau jangan kata rabak .. lunyai terusss ..

kau ada ke masa 97/98?

nadia berkata...

hehehehehehe...

anwar jgk ke acting pm thailand, indonesia, south korea masa tu? kot la anwar jgk yg acting pm diorg masa crisis tu... hehehehe....

ni harga2 brg kat msia yg tinggi skang ni sbb anwar jgk ke? sbb anwar liwat saiful? ke sbb crisis di Greek? expected econ. slump d Europe (contagion effect)?

aku x kata la kenaikn harga x ada kaitan dgn masalah global @ masalah interest rate @ inflation @ exchange rate @ bla bla bla economic variable yg lain. tp dlm konteks msia skrang ni (diulangi skrang ni), berapa peratus kenaikan harga disbbkn econ variables? berapa % adalah sbb crony capitalism? berapa % sbb kelemahan pentadbiran? berapa % adalah sbb rasuah???

oh lupa... faktor terbesar adalah anwar ada video lucah... hehehehehehe

authentic hall berkata...

meaningless speech for useless audience...

Hj Najib berkata...

ya shahrizat..ya..aku dgr kau tpekik kat tv3 haritu aku terus tkn mute

komfem undi aku bukan utk BN nanti

Tanpa Nama berkata...

malas nak bc komen2 kat atas..
aku pun tak berapa nak setuju dengan umno..
tapi dah umno pegang pemerintahan.. aku sebagai rakyat msia.. terima je seadanya..
lebih baik dari libya,mesir,iraq,iran,afgan,ect..
korang nak kutuk.. ikut suka korang.. tapi jangan buat demostrasi..
aku tak nak msia pun macam negara2 islam berikut..
semua stat dengan xpuas hati ngan kerajaan,pastu buat demo, gulingkan kerajaan,tak aman2 jugak,,

Tanpa Nama berkata...

nadia, memanglah nuar bukan acting pm countries yang ko list tuuh. masalah ekonomi memang ada, senantiasa ada, bila2 masa, mana2 negara ... tapi yang penting, macam mana nak selesaikan masalah ekonomi itu. kalau ikut anuar dia pergi serah bontot dia kat imf/world bank, lepas tu imf/world bank sontot dia pakai ky jelly (maaf la dah kau yang keluarkan cerita video tu, aku keluar la analogi yang kau senang nak faham, kan?) PR takde economic expert :- bukan aku kata, bukan humno kata, bukan pr kata tapi Wikileaks yang kata. anuar berahim tak reti selesai masalah krisis ekonomi. yang dia duk jaja sejak 16 sept 2008 tu sampai sekarang nak turunkan rega minyak. opah dia ke ingat boleh turun senang macam tuh

Tanpa Nama berkata...

Aku lebih rela duduk atas pagar dari jadi lembu ikut je ckp ahli politik..

Fitrix berkata...

@Anon 3.05

Abis kalau kerajaan suruh makan taik dan terjun lombong adakah ko sebagai rakyat terima je?

Mslh kerajaan kalau kutuk2 pun diaorg x endah terpaksa la buat demonstrasi utk kasi kerajaan dgr mslh dan rintihan diaorg.

Ok la kalau lpas demo guling kerajaan x aman teruskan demo sampai aman.Alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan.Semua benda bukan blh berlaku sekelip mata.

Tanpa Nama berkata...

Fitrix

berdemo tu boleh bagi makan kat engkau ke? sapa yang untung kalau kau berdemo kat jalan raya? itu kau ada fikir? ke kau tak fikir langsung? eh, bawak lah anak bini kau, mak bapak keluarga kau pegi berdemo .. lepas tu boleh la makan .. makan asap tear gas..

aku tak tau la kerajaan negara lain, tapi kalau kerajaan Malaysia yang ada ini takde nya dia suruh makan taik dan terjun lombong yang macam kau tempelak anon 3.05 tu .. kalau kau nampak nasi yang kau makan tu macam sepelet taik kau , tu masalah kau la

Tanpa Nama berkata...

Anon 6.01,

bagus tu duduk atas pagar. asal jangan kangkang atas pagar sudah lah, koyak bontot nantiiii...

Hajah Rosmah berkata...

jahanam2 anon ni tak reti nak pakai nickname ke?

aku tgk mcm korang anon cakap sorang2

ke korang x reti nak klik button Name/Url kat komen box hah?

cakap banyak tp buta IT..haram tul

Fitrix berkata...

@Anon 7:24

Org dulu2 pun berdemo jugak.Dh belajar sejarah kan org Melayu berdemo tentang Malayan Union.Tapi ada British panggil polis dtg belasah?Xde kan,tgk British lg baik dr kerajaan sekarang.Ini maknanya kerajaan ZALIM.Bila kerajaan ZALIM rakyat merana.

Kalau ko x nk berdemo sbb x nk mkn asap tear gas ko tu PENGECUT.X guna nk sound org yg berani mkn asap tu sebab diaorg percaya apa yg diaorg buat tu btul

Psl mkn taik dan terjun lombong tu itu hanyalah RHETORIK semata2.Cuba ko pikir,ko blh ke jadi rakyat yg terima seadanya bila kerajaan buat gitu?Mcm la sekarang.Kerajaan byk buat silap mcm rasuah berleluasa dan rakyat juga yg tersiksa,xkan nk diam gitu je?

mie berkata...

weh anon, berapa kau dapat dari najib utk tegakkan benang yg basah tu? ko ni cybertrooper jihadist umno eh?
kalau kau memang dpt projek atau duit beribu dr umno, aku tak heran..memang perangai pencacai umno suka makan duit rakyat walaupun tau majikan korang tu suka rasuah, seleweng duit rakyat, salahguna kuasa.
tapi kalau kau tak dapat satu sen pon dr umno, ko memang bangang sebab menyokong melayu yang memperbodohkan bangsa sendiri demi menutup penyelewengan dan nak kekal mengaut hasil mahsul negara secara haram..

RABUN berkata...

Anonymous Anonymous said...

Oi Rabun, obviously you have never heard or seen (paham ker?) DAP, PKR & PAS punya ceramah.

ayat ayat "langkah mayat dulu" DAP yang punya la Rabun. ko tuka la tag kau jadi Pekak & Rabun

oit animouse


itu ayat karpal singh, bukan DAP. lim guan eng tak sebut perkataan 'langkah mayat kami dulu'.walaupon pada dasarnya menolak juga pelaksanaan hudud. guna kepala otak kalau nak cakap..

minat sgt ngan karpal singh ker?... point aku kat sini ialah provokasi ala ala samseng dikalangan ahli politik yang menjengelkan.Dan kebetulan banyak terjadi dikalangkan pemimpin UMNO memandangkan mereka parti yang memerintah.

yang ini apa?....

http://pinkturtle2.files.wordpress.com/2008/10/serang.jpg

http://www.malaysiakini.com/news/164663

http://1.bp.blogspot.com/_wPXhUnYSKTI/S7cwwgCBbWI/AAAAAAAAG7k/0kL6ceG46rA/s400/anwarugutmati2.jpg

banyak lagi sebenarnya, tapi bukan ditekan kan kat ayat tu ajer. tapi ayat ayat ugutan lain juga, paling banyak muncul ketika perlaksanaan perhimpunan bersih tempoh hari...

mcm anak syarikat Umno, seperti Perkasa, Patriot, etc lakukan...

cari lah sendiri...yang paling penting lu pikir la sendiri!

Vanonymous berkata...

Aku anonymous sebab aku bukan hipokrit : tak macam kau yang sendiri tahu kau takde cipap (ke kau memang teringin nak ada cipap) dan bukan bernama Rosmah, ass! V pun anonymous jugak!

Vanonymous berkata...

Fitrix .. ooo baru bukak buku sejarah dari wikipedia yer

1946 : Melayu dulu memang berdemo untuk menuntut agar hak mereka tidak dilenyapkan dengan menyamaratakan dengan hak orang asing, akibat “demo” itu lantas tiada lansung jus soli dan berjaya pula meletakkan hak melayu termaktub dalam perlembagaan Negara. British pun tau apa yang dia buat tu tak betul : - “The Malays are after all the native of Malaya” - Gammans

fast forward present day : Ko demo sebab anwar berahim suruh ambabiga suruh kau dan kawan2 tolong Cover Line dia yang soker suntut kopi boy serta menyudu dan mencow-girl kan china doll !! alih2 tertinggal jam la pulakkk … itu jer .. eh mana pulak nak dapat duit berdemo nihhh .. haa mari minta dari (BUKAN AKU KATA tapi ada orang mengaku hahaaa…) National Democratic Institute (which receives funding from the US National Endowment for Democracy) and George Soros’ Open Society Institute … semua demo2 derang sponsor ada trademark atau call sign dia iaitu semua pakai warna-warna .. Georgia kaler ros merah, Ukraine oren, Lubnan cedar brown, Kyrgistan tulip, Kuwait biru, Iraq purple, Czech velvet, Iraq hijau (fail - gagal)dan ada kaler KUNING untuk pencacai2 yang kat sini!!

Makan taik RHETORIK? ANALOGI LA BAHLUL! retorik kalau kau bagi ceramah macam nga tapi terlepas cakap dan terselak yang dia rasis ..

Kalau kerajaan korup sangat dah lama dah negara ni go to the dog house macam indon,filipin, nigeria dan yangsewaktu dgn nya .. itu, ini, situ, sini semua kena bayar ..

Vanonymous berkata...

Fitrix .. ooo baru bukak buku sejarah dari wikipedia yer

1946 : Melayu dulu memang berdemo untuk menuntut agar hak mereka tidak dilenyapkan dengan menyamaratakan dengan hak orang asing, akibat “demo” itu lantas tiada lansung jus soli dan berjaya pula meletakkan hak melayu termaktub dalam perlembagaan Negara. British pun tau apa yang dia buat tu tak betul : - “The Malays are after all the native of Malaya” - Gammans

fast forward present day : Ko demo sebab anwar berahim suruh ambabiga suruh kau dan kawan2 tolong Cover Line dia yang soker suntut kopi boy serta menyudu dan mencow-girl kan china doll !! alih2 tertinggal jam la pulakkk … itu jer .. eh mana pulak nak dapat duit berdemo nihhh .. haa mari minta dari (BUKAN AKU KATA tapi ada orang mengaku hahaaa…) National Democratic Institute (which receives funding from the US National Endowment for Democracy) and George Soros’ Open Society Institute … semua demo2 derang sponsor ada trademark atau call sign dia iaitu semua pakai warna-warna .. Georgia kaler ros merah, Ukraine oren, Lubnan cedar brown, Kyrgistan tulip, Kuwait biru, Iraq purple, Czech velvet, Iraq hijau (fail - gagal)dan ada kaler KUNING untuk pencacai2 yang kat sini!!

Makan taik RHETORIK? ANALOGI LA BAHLUL! retorik kalau kau bagi ceramah macam nga tapi terlepas cakap dan terselak yang dia rasis ..

Kalau kerajaan korup sangat dah lama dah negara ni go to the dog house macam indon,filipin, nigeria dan yangsewaktu dgn nya .. itu, ini, situ, sini semua kena bayar ..

anon the cybertropar berkata...

Mie!

Waaaa … respon comment cepumas … aku suka sangat2 ni.. kau telah memprovekan (is there such a bloody word) theory aku yang akan ada seseorang yang akan melabelkan aku sebagai apanama itu cybertrooper. Bagus tu siap sekali dengan cover line dengan variable multiple answer probabilities : - kalau aku umno apa jawapan nya, kalau aku bukan humno apa jawapan nya ... well thought comment la mie aku respek sangat2, comment ko berintelektual.. aku dah kata ke aku suka comment kau ni ?.. kalu fb ni aku dah click like dan tulis lagi yang aku sukee .. suker sangat taww

Chekidout world, Imma cybertrooper yo!

Tanpa Nama berkata...

RABUN, marah ker?

Waa lepas dia cakap over my dead body tu dia ada bagi notice of disclaimer ke “what i say does not reflect the thinking of my party?” takde pulak dia kata macam tu … ko pun yang mengaku dia, dap dan suku sakat mereka tolak hudud! Kelakar la ko .. gi masuk maharaja lawak la! Kepala hotak lagiii…

So “Master List website yang tah apa2” ko tu adakah untuk menegakkan benang basah BengkoK kau tu lah yer? hahaha

Wah, Umno tu syarikat ke ?.. umno tu parti politik bukan legal entity korporat , takde anak syarikat .. bangang lagi ..

RABUN berkata...

anymouse

banyak na ko main koner...amik point sudahlah, aku cakap dari segi akhlak bukan dari segi pendirian sesebuah parti tu.

kalau nak cakap pasal hudud, jangan cakap pasal DAP...UMNO pon lagi lah fobia dengan hudud ni

sah ko bodoh...aku cakap syarikat pasal nak buat lawak bodoh utk ko...nampaknya kelakar bagi ko...baguslah

brotherhood berkata...

hehehe, provoke lagi dan lagi. lepas ni perang saudara, perang sivil pulak. joking je bai, jgn terasa.

“Sesungguhnya orang-orang yang bersabar, ganjaran bagi mereka adalah tanpa hisab (tak terhingga).” (QS. Az Zumar: 10)

Kamben berkata...

Aku sokong British sebab dorang yg bagi aku kemajuan sebelum UMNO. Lantaklah korang nak kata apa yg penting aku tahu menghargai pengorbanan British kat Melayu. Kalau British takde, Malaysia takkan wujud. Maka sokonglah British kerana mereka berjaya bagi kemajuan kat Tanah Melayu selepas 400 tahun. UMNO kena buat Malaysia maju dalam 400 tahun lagi baru aku sokong UMNO. Hidup British!

kacangbadam berkata...

Aku setuju dengan posting kau ni, Mantot. Aku rasa tahun ni punya Perhimpunan Agung UMNO la yang paling kelakar dalam sejarah! Jijik aku tengok manusia-manusia tak sedar diri ni berucap sambil memburuk-burukkan parti lain hanya kerana undi. Dah la salahguna kuasa. Duit RM 100 tu aku tetap ambil sebab duit tu pun duit rakyat memang hak kita, bukan hak Najib dan kerajaan Umngok! Keluarga aku 5 orang tu semua sokong Umngok hanya kerana mak ayah aku berpihak kepada parti ini, tapi bukan aku. Aku rela berdiri atas pagar daripada memihak kepada mana-mana parti. POLITIK DI MALAYSIA SANGAT JIJIK!!!1!!!1!!!1

hati berkata...

kamben! ko apehal?
ko duk bawah tempurung ke?
ko nampak yang tersurat jer..
cer ko kaji yang tersirat..

semoga ko di beri kesedaran.
temui kebenaran!!

its proven..
demonstrasi2 yang dijalankan.. semua amerika yang taja!!

apehal murah hati sangat diorang nak taja??
diorang pun hutang keliling pinggang..

Tanpa Nama berkata...

cara post ni dtulis macam melayu tu semua bahlol..datang sekolah..amek duit...dala...blik rumah..senang hati...dok cerita macam melayu ni lembu kena dgr ckap umno sbb dia bg duit..buat pe?rezeki Allah bagi..pendirian kena la dgn ilmu..bukan pengaruh..p/s:ak x sokong demokarasi..sbb da lama basi..hahahaha

Kamben berkata...

Apa yg UMNO bagi British takleh bagi? Bagilah hujah kau. Kenapa dulu UMNO buat demo tolak British? UMNO tak kenang budi!

Fitrix berkata...

@Vanon

Apa pulak aku bukak Wikipedia psl sejarah demo Malayan Union.Ni dh belajar masa di sekolah menengah la.Aku bukan Melayu mudah lupa.

Mslhnya British tau dia x btul dan dia x belasah org utk tegakkan yg x betul tu.Berbeza dgn kerajaan Malaysia ni.

Analogy blh digunakan dlm RHETORIC.Takde beza apa pun.

Ko tau x kat Europe beberapa negara dh hampir bangkrap walaupun x la korup sgt berbanding Malaysia?Malaysia ni tunggu masa je dan bila sampai masa rakyat bwhan yg merana pemimpin di ats rilek je

hati berkata...

ko jadi la rakyat british~

Fitrix berkata...

Kah kah kah puji British sikit trus suruh tukar jadi rakyat British.Dah diaorg buat benda baik mcm x belasah org pergi demo Malayan Union x mcm kerajaan Malaysia skrg belasah org pergi demo.

Aku pernah tgk org Islam berdemo di England tu.Xdenya FRU dtg belasah bagi mkn air asid dan asap tear gas.OK je polis ada kwl demo bukan pergi pelangkung org2 Islam tu.Bandingkan di Malaysia yg konon kerajaan Islam ni.

Kerajaan kapir OK je bg org Islam di negara diaorg demo dan xde la nk tibai ke halang ke.Fikir-fikirkan la

MSY berkata...

Ckp dgn org yg buta hati ni xguna.. Depa bkn nye nak kaji balik or research whtr the facts btul ke x.. Just percaya bulat2 & kalo xdpt counter the fact with a fact start la maki hamun, main kan isu agama bangsa etc.. Yg xtahannye nak ckp psl agama.. Padahal kaki romen, rasuah, minum semua lengkap.. Bangsa? Come on la,bape bnk bumi punya share yg dr bnk dah jd ciput even with all the policies yg konon2 nye for the sake of Malays. Contohnya.. Tanah yg kat JB sedap2 bole jual kat sporean..

alidudin berkata...

baca anon punya komen buat sakit hati je. .. kalau tak sokong kerajaan dan mengungkit kesilapan yang kerajaan adakah akan terus dicop sebagai penyokong pembangkang? sedangkan ramai juga seperti aku ni yang berada diatas pagar. bila orang marah,tak puas hati sebab apa yg kerajaan buat tu salah, tak payah lah nak back up dgn memburukkan parti pembangkang.

cubalah jawab balik kesilapan yang telah dilakukan. suka sangat menuding jari. mana pergi akal yang waras ?

kesimpulannya, bila orang marah dan mempersoalkan kesilapan yang dilakukan, jangan tuding jari menyalahkan orang lain.jawab balik dengan jelas dan berhemah. kalau dah memang jelas salah, minta maaf dan betulkan semula kesilapan tu. susah sangat ke???

tolonglah...gunalah nikmat akal tu dengan sebaiknya.

zam berkata...

mantot..aku gelak2 bile tgk gmbr wanita2 umno tuh..haha

pernah tergelincir berkata...

pergh...

MSY, bukan dekat johor je, serata malaysia, sampai perlis pun ade. huhu.

tapi pemimpin skrng ni tak kira la pembangkang ke, pihak kerajaan ke, sama je. Semua nak luaskan pengaruh, nak kan kuasa. undeniable reality. beza cuma samada kerana nak bawa kebaikan atau keburukan.

contoh, projek dapat kat kroni je. . "duit poket" kena taruh. setakat 100k, 200k tu masuk telinga kanan keluar telinga kiri je. tak layan beb. die main hujung ade ta je. tu yang jadi buta hati tu.

ini realiti. i saw it in front of my own eye. and i just walk away. semua orang cari financial freedom sekarang, tapi sesetengah orang, walau banyak mana pun dia dapat, takkan cukup. sebab tak faham erti sebenar financial freedom. it only comes when we are grateful and accept with sincerity, to whatever we have now.

percayalah segalanya milik Allah, dan tiada satu pun milik kita. berdoalah supaya Allah hanya tunjukkan jalan kepada rezeki yang baik sahaja, dan jauhkan daripada rezeki yang buruk. Amin.

blablabla berkata...

huhu, pemimpin malaysia best. dapat banyak rakyat tolol dan bahalol. nampak ORANG BESAR, berebut dia nak cium tangan. ape ke bahalolnya.

lu pangkah dia, baru dia naik bai. dia jadi wakil lu. patutnya jumpa dia, terus komplen la mana yang tak kena. "jalan pecah bila nak baiki, dah 20 tahun mcm ni", "masalah air dah 18 tahun, lu letak mata kat mana, bontot?".

tak payah la nak cium tangan sana sini, ade yang lu lg tua dari dia. bengap2. ke bijak? atau nak panggil apa? cuba2....

Master Yoda berkata...

nice words blablablabla...

gua suka cara lu berfikir, sempoi dan rock

Tanpa Nama berkata...

PUTRAJAYA: Malaysia and Qatar have agreed to set up a US$2bil investment fund to boost their trade involvements in this region.

The areas of investments and locations to invest the fund were being finalised, said Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak Monday.

“Each country will contribute US$1bil to the fund,” he said this after a bilateral meeting with his Qatar counterpart, Sheikh Hamad Jassim al-Thani, at Perdana Putra here.

Tanpa Nama berkata...

wow, bahaser rempit .. i like

kalau masa anuar berahim tu dulu jadi acting pm masa krisis 97/98 tu poket kau jangan kata rabak .. lunyai terusss ..

kau ada ke masa 97/98?

aku suka kau. tak macam minah rempit nadia tu. paling kuat pun hehehehhehe hehehhehehehee.
tutup sket seringai tu dik. meh kita cerita pasal sailormoon meh. tak pun pasal teletubbies.

MSY berkata...

Anon ni mesti yg 2,3 kali xhbs2 ckp psl 97/98 crisis.. Wa Pon ade zaman tu. Lu xyah nk kepoh2 cam Lu sorang hidup zaman tu. look at the fact la.. In the end dia ade wat pinjaman ke kat IMF.. 1999 kalo xsilap govt ade continue wat pinjaman kat badan IMF. kalo xsilap lagi 1999 dia bkn lagi menteri kewangan.. Aduh.... Ni aje la modal ko.. Pastu xdpt counter ko guna la ayat " Anuar al juburi... Bontot.. Saiful, etc ... etc.. & etc.."

Tanpa Nama berkata...

waa ramai pakar ekonomi kat sini ... bagus betul dasar pendidikan kebangsaan kan? semua orang bole pikir dengan matang .. i like..

MSY berkata...

Yg ko alih2 pg divert psl isu Anuar tu apsal? Look at the big pic la bro.. Most of us bkn nye sokong opp or fanatik to this Anuar Ibrahim.. Sape dia? But the gov of the day esp UMNO dah outdated.. Nk perjuangkan nasib melayu?raja?agama? Sudah2 la.. Terang2 kat depan Mata sape yg khianat raja.. Sape yg perabihkan tanah2 rizab melayu.. Kronismn.. And the list goes on... xyah nak spin ckp UMNO ni benteng melayu, raja & Islam.. Temberang kuat..

SPR berkata...

pergi mengundi n pangkah parti masing2 !! payah betul. semua nak menang dgn pndapat . parti korg menang , dpt duit sorg sejuta. deal ?

blablabla berkata...

hahaha.

best2. anuar pun tak payah, semua dah tua. kasi can la yg muda2 ni.

sape ade anak latihla dia jadi pemimpin. galakkan join politik.

dah2 la cite sailormoon ngn teletubbies tu. lama sgt dah, mcm otak kau jugak, berhabuk, dan lembab. hahahaha.

best2... hahaha.