Disember 16, 2011

Awkward Agama : Begini Rasanya Hidup Dalam Zaman Jahiliah


Orang zaman Firaun bunuh anak lelaki sebab dapat arahan dari Firaun.Orang zaman Jahiliah sebelum datang Rasulullah bunuh anak perempuan sebab anak perempuan bawa rasa malu pada bapa.Orang kita bunuh anak sendiri tak kira lelaki atau perempuan atas arahan dan kemahuan mak atau bapak anak tu sendiri, sebab mak bapak tak nak hidup terbeban dengan anak.

Dalam ketiga-tiga jenis golongan yang diberi, hanya satu golongan aje yang dari mula hidup dia memang dah berpaksikan hukum Allah.

13 ulasan:

Lady Milo berkata...

Hukuman dan undang2 manusia, tidak akan dapat memberi pengajaran pada manusia berhati binatang..

yang lebih malang,

orang yang berpangkat besar seolah-olah tidak "lut" dek undang2.
statis sebagai artis pulak, bagaikan lesen untuk "bertelanjang".

si tenang berkata...

Quote:
"Dalam ketiga-tiga jenis golongan yang diberi, hanya satu golongan aje yang dari mula hidup dia memang dah berpaksikan hukum Allah."

tak paham ayat ni..golongan mana?
zaman firaun dorang bunuh sendiri eh anak laki? rasenye ade tentera firaun yg dtg wat spot check dari umah ke umah dan kalau ade anak lelaki, dibunuh.

Tanpa Nama berkata...

kenapa mesti lembu???adakah kerna kita sudah dikuasai oleh lembu???

Tanpa Nama berkata...

betoi lah tue, kite ni lahir2 dh berpaksikan hukum Allah.. =)

xde firaun
xde ape2 suruhan dari org lain

tpi tetap bersahabat dgn syaitan..

Paladin2001 berkata...

Tunggu je imam mahdi dtg yg aku rasa tak lama lg kot.Sementara nie kita yg sedar bykkan ibadat kpd Allah bersedia untuk menghadap Allah akhirat kelak.

Darus Interferon berkata...

lembu?

blog-tips-kurus berkata...

jaga diri..

Edward Khil berkata...

GUGUR BABY, BUAT BABY BARU. ULANG LANGKAH TERSEBUT SAMPAI LA 'IA' LONGGAR.

SEKIAN.

Tanpa Nama berkata...

en mantot.. boleh x tuka gmbr baby yg last tu? sayu sgt tgk. :~(

Ibu perihatin

Lens berkata...

Lembu pun tak buang anak la.

Tanpa Nama berkata...

mmg dasar manusia bongok! kucing aku mati pon , tak sanggup aku nak lempaq mcm tu jek...adushhhh!!!

si tenang berkata...

dah kecik2 bagi minum susu lembu..
jadik serupa lembu laa..sebab tu bayi, lebih elok kalau mak dia breastfeed sendiri. supaya besar jadi orang. kalau mak takde susu, carikan ibu susu (dari jenis manusia juga). bukan jadikan anak tu 'anak lembu'.

kalo makan babi, ikut gak perangai babi tu..

Tanpa Nama berkata...

antara sebab undang2 isla perlu dilaksanakan di Malaysia