Disember 05, 2011

Presiden UMNO Yang Kedaloi!


Mana pegi penyokong Kedai Barangan 1Malaysia hari tu? Yang kata "komplen buat apa?" Yang kata "komplen itu semua kerja DAP." Yang tolak "komplen tu sebab itu semua orang Cina punya nak jatuhkan orang Melayu nak meniaga. "Ada jugak yang kata "you pay peanuts you get monkey."

Kan betul apa yang Tony Pua (Cina laknatullah kata sesetengah golongan) bangkitkan?
Kau rasa orang Cina ke orang Melayu yang ramai pegi beli barang kat situ?

Orang Melayu laa....

Orang Melayu mana ada duit.
Sebab tu kita kena beli barang tak selamat.
Barang tak selamat = murah.
Baru mati cepat.Tak payah risau pasal perbelanjaan keluarga lagi.

Satu teka-teki;

Kenapa orang Cina Malaysia tak nak Melayu memerintah?
Sebab pemerintah Melayu bangang.

Siaran langsung dalam TV, PM bagi ucapan..
PM atau Presiden UMNO panggil orang lain "bangang."

Mana ada pemimpin negara lain Muslim ke Kafir ke sanggup buat macam tu openly? Pemimpin bangang aje buat macam tu.

Tapi orang Melayu takut Cina pegang kuasa.
Jadi diorang sanggup biarkan pemimpin bangang pimpin diorang.

Siapa bangang?
Siapa kedaloi?
Mereka yang ada dalam dewan sambil sokong pemimpin mereka kutuk orang lain lalu declare mereka pejuang Islam.

Kah kah kah kah.

Ada yang marah bila aku komplen kata susu sejat kat Mydin tu rasa macam besi.
Kan Kementerian Kesihatan dah tarik balik balik jualan dia. Siapa pembekal Kedai Rakyat 1Malaysia? Mydin...

Ni lah masalahnya bila nak buat projek main bantai aje. Asal jalan.
Rupanya research untuk produk yang terjual tu pun tak pernah buat. Sekarang baru nak suruh buat.  Berapa orang Melayu dah tibai barang2 Kedai Rakyat 1Malaysia dalam perut dia?

Kah kah kah kah.
Bangang.

Berenti la tengok bangsa apa orang tu..
Fokuskan la dekat isu apa yang dia bangkitkan.

76 ulasan:

hamdan bukan nama sebenar berkata...

yeeeee..no 1

Keyboard Warrior berkata...

hahahaha...

seb bek x folo PAU tu...

naik meluat..tgk kat surat khabar pn da meluat...

no wonder la penyokong umno kekal bangang..pemimpin pn da gtu..

bebal umno,bebal!

syabab berkata...

setuju sgt kekadang ase malu gak bila pemimpin kutuk org lain openly smbil2 uh boleh lak die bg nasihat tentg perpaduan?susah bila namenya islam tp memerintah ikut hawa nafsu demi nk kejar harta dunia..end up t rakyat sengsara.. kalo lah die leh ubah cara berkata-kata insyaAllah xdelah permusuhan sagt pembngkang n kerajaan.. kalo pemimpin suka kutuk org xmustahil rakyat jelata pon leh jd cm die...huhu

kacangbadam berkata...

Nasib baik dekat kawasan aku tak ada kedai 1Malaysia. Selamat aku sekurang-kurangnya dari kedai Umngok. Biarlah bayar mahal daripada membahayakan kesihatan. Tapi, aku tak bermaksud semua barang murah tak elok kualitinya dan tak semua barang mahal kualiti terjaga. Sekian, terima kasih.

-thethinker- berkata...

menteri kesihatan cina, yg tukang korek cina , jadi ini mesti konspirasi cina sepet nak jatuhkan melayu..

mcam lembu fidlot , cina sepet tak suka melayu kaya , melayu dpt beli kondo , melayu dapt pi umrah free-free je , melayu dpt mercedes C-class , melayu dapat buka kompeni besar kat Singapore ..

statement last dan paling bernas :
kalau pun melayu tuu rasuah ,pecah amanah , tapi depa jadi kaya , yg kaya orang melayu kita jugak , lebih baik bagi melayu rasuah kaya drpd cina sepet kaya ..

---mentaliti umno totok ---

Hidayah berkata...

btol.aku x penah setuju org selalu guna ayat kesian "tolong org mlayu meniaga.." bila beli barang. aku?kirim salam. nak tolong org yg jatuhkan n tekan bangsa sendri pastu keje cincai wat pe? lagi pelik kalo letak nama islamic sket, semua mlayu beli. al-jabbar la ape al-al-ala alalalalatok seua org mlayu bli. pnh ade cina bli ke? bkn racist. tp depa pun tau x logik. ceh.

mr edz berkata...

Umno bangang

ajibangsat berkata...

mamak mydin kata brg kr1m bkn bahaya, cuma silap label. meh sini aku bg air kencing boh label apple juice bg kau minum.

panji alam berkata...

Rasanya semua penyokong umno dah malu tahap gaban dgn artikel En. Mantot ni. Padan muka geng umno!!

Tanpa Nama berkata...

meluat dh dok dengar, baca dan lihat pasal benda2 politik ni.. sigh* letih.. aku yakin berjuta2 rakyat dalam dilema dgn suasana politik d Malaysia ni.. rakyat jd conpius.. nk bunyi semboyan laa.. bunyi trompet la.. bunyi2 mengelembu laa.. mcm2.. satgi Allah suruh Israfil tiup sangkakala baru sekoq2 ada akai.. kepada yg ada keluarga 2 jaga la keluarga kita, bini2 kita, anak2 kita.. jaga agama depa.. bg mantap.. insyallah Allah akn lorongkan jalan yg terbaik utk menghadapi kehidupan duniawi ni.. doa2 la sama pada para pemimpin Islam kita supaya jd ISLAM.. memimpin cara Islam.. Kesian kat pemimpin2 Islam kita ni.. berasap la depa nk menjawab bila Allah soal depa t.. wallahualam bissawab

Kentang berkata...

Senang crite,

Tolong la jgn undi BN lg. Tak serik2 lagi? Bukti dpn mata yang rakyat kena tipu, kena tindas.

Apa lagi yg buat korang undi BN?
Sentimen apa?

tupaimerah berkata...

'kedaloi' tu ape?

Mantot berkata...

http://www.malaysiakini.com/news/183131

Maksud kedalui.

Tanpa Nama berkata...

seronok ke, ada dah rase2 selesa balik? pulih dah semangat .. best? uishh biar le ramai2 orang suka artikel kau ni yee? ini pegang, terpancut terus .. eeeee, menggeletar keseronokan .... eeeee

Kentang berkata...

cam vavi la ko anon

Tanpa Nama berkata...

laa kau pun rasa yang sama ke kentang?

tulis sikit Kah kah kah kah ..
tulis sikit Kah kah kah kah .. Kah kah
tulis sikit Kah kah kah kah ..
tulis sikit Kah kah kah kah ..h kah ..

macam takde point
macam nak seronok sendiri
macam mutual masturbation (sambil tengok gambar khairul fahmi, sebab lisa surihani jauuuuh sekali)
aku
pinjam sat aa gelak ala ala sham rais ni ye?

Kah kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

mantot. aku nak mintak kau jawab. aku bukan kondem ke apa. aku nak tanya pendapat kau

kalau kita tak sokong BN, habis kita nak sokong sapa? apa yang parti lain boleh jamin kita hidup sempurna? tolong jawab mantot. tolong. aku bukan kondem. kasi trjawab sikit

*Jumali

Tanpa Nama berkata...

PUTRAJAYA: Malaysia and Qatar have agreed to set up a US$2bil investment fund to boost their trade involvements in this region.

The areas of investments and locations to invest the fund were being finalised, said Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak Monday.

“Each country will contribute US$1bil to the fund,” he said this after a bilateral meeting with his Qatar counterpart, Sheikh Hamad Jassim al-Thani, at Perdana Putra here.

Obviously Not The Utusan Malaysia 5 Dec 2011

Tanpa Nama berkata...

hey bontot. kau ni tak mengenang budi kan. benti la jadi cikgu kalau ghairah sangat hina kerajaan. haritu kemain pumpang lagi bila ura-ura waktu mengajar akan diextend. now dah mansuh apasal kau diam? suka lettewww.. muka tak malu. bila kerajaan bagi kau peluang buat loan, beli rumah sampai nanti kau mampus pun rumah yang kau beli tu dapat free dekat anak bini, cari rezeki atas nama 'orang kerajaan' gomen weh. sedar diri sikit la. jangan riak sangat. kalau tak suka diam. kerajaan bagi itu ini pandai pulak kau menadah sambil buat muka seposen mintak disepak. tak bagi karang terpekik terlolong macam kan tertindas sangat. dah macam haram jadah. aku benci la dengan orang-orang macam kau ni. baling batu sembunyi telo! hakkkkkhhtuihhh!

-Sayang Melayu

Tanpa Nama berkata...

mantot. aku nak mintak kau jawab. aku bukan kondem ke apa. aku nak tanya pendapat kau

kalau kita tak sokong BN, habis kita nak sokong sapa? apa yang parti lain boleh jamin kita hidup sempurna? tolong jawab mantot. tolong. aku bukan kondem. kasi trjawab sikit

*Jumali

Tanpa Nama berkata...

hey bontot. kau ni tak mengenang budi kan. benti la jadi cikgu kalau ghairah sangat hina kerajaan. haritu kemain pumpang lagi bila ura-ura waktu mengajar akan diextend. now dah mansuh apasal kau diam? suka lettewww.. muka tak malu. bila kerajaan bagi kau peluang buat loan, beli rumah sampai nanti kau mampus pun rumah yang kau beli tu dapat free dekat anak bini, cari rezeki atas nama 'orang kerajaan' gomen weh. sedar diri sikit la. jangan riak sangat. kalau tak suka diam. kerajaan bagi itu ini pandai pulak kau menadah sambil buat muka seposen mintak disepak. tak bagi karang terpekik terlolong macam kan tertindas sangat. dah macam haram jadah. aku benci la dengan orang-orang macam kau ni. baling batu sembunyi telo! hakkkkkhhtuihhh!

-Sayang Melayu

Tanpa Nama berkata...

mantot. aku nak mintak kau jawab. aku bukan kondem ke apa. aku nak tanya pendapat kau

kalau kita tak sokong BN, habis kita nak sokong sapa? apa yang parti lain boleh jamin kita hidup sempurna? tolong jawab mantot. tolong. aku bukan kondem. kasi trjawab sikit

*Jumali

Tanpa Nama berkata...

hey bontot. kau ni tak mengenang budi kan. benti la jadi cikgu kalau ghairah sangat hina kerajaan. haritu kemain pumpang lagi bila ura-ura waktu mengajar akan diextend. now dah mansuh apasal kau diam? suka lettewww.. muka tak malu. bila kerajaan bagi kau peluang buat loan, beli rumah sampai nanti kau mampus pun rumah yang kau beli tu dapat free dekat anak bini, cari rezeki atas nama 'orang kerajaan' gomen weh. sedar diri sikit la. jangan riak sangat. kalau tak suka diam. kerajaan bagi itu ini pandai pulak kau menadah sambil buat muka seposen mintak disepak. tak bagi karang terpekik terlolong macam kan tertindas sangat. dah macam haram jadah. aku benci la dengan orang-orang macam kau ni. baling batu sembunyi telo! hakkkkkhhtuihhh!

-Sayang Melayu

Mantot berkata...

sayang betul kau dengan Melayu..majoriti cikgu bangsa apa?

apasal salah lak cikgu fight utk right diorang?

Cikgu salma berkata...

si pemakan2 rasuah ni pon tak mengenang budi la kan? rakyat undi diorg untuk jalankan amanah rakyat, ni diorg mkn duit rakyat plak. kitorang xbenci kerajaan, tapi kitorang benci dengan si pemakan2 rasuah mcm ni.

Tanpa Nama berkata...

itu bukan point aku.
clearly my point was, arghh tak payah, letih aku nak taip dua kali bhaii. u are one lucky person in Malaysia that government had put their trust and HONOR to become a teacher in government school. u should by all means digest that man! ramai lagi yang tak bernasib baik untuk mereka berada di tempat kau sekarang. think about it bhaii.
bertambah malang, bila terlalu ramai 'yang seperti engkau' kesudahannya. sayang seribu kali sayang......

-Sayang Melayu & guru-guru yang mengenang budi

sayang melayu jugak berkata...

"ramai lagi yang tak bernasib baik untuk mereka berada di tempat kau sekarang. think about it bhaii."

say this to ur lovely PM dan yg seangkatan dgnnya.

Tanpa Nama berkata...

pertama aku nk korg tau yg sape keje cikgu 2 o kerajaan ni kena pgkah umno/bn ke...? pundek ape kalo pkr mcm 2...
kite keje kerajaan xsemestinye ape yg kerajaan wat kite sokong...ko ni bangang ke ape...?rezeki 2 Allah yg bg..bkn umno/bn yg bg..
jd kite ni rakyat xbhtg ape2 pd kerajaan ok...kite wat loan kite gak yg byr..kite byr tax...kite byr mcm2 utk sapot kerajaan ni...
jd sape2 yg ckp keje kerajaan kena sokong umno/bn, ko mmg xde otak...

-Bakal Melayu Bangsat sbb Myokong Pmbngkang-

Tanpa Nama berkata...

Dear Anon December 5, 2011 3:26:00 PM GMT+08:00,

Let me ask you one thing.... please define perfection tht u r bragging just now. pretty please.

coz the way i see it,the current govt also is not perfect. too many flaws.

hello. nothing. i really mean nothing can be perfect nowadays.

mie berkata...

Bangang ke hape anon ni dok sembah sangat ke umno bn..umno bn yang bagi rezeki ke ape? ada hati nak jadi tuhan?

nak suruh berbakti dengan rakyat yang berjasa kat najib tuu pun susah sangat ke sampai nak kena ingat jasa bakti najib@ umno bn yang seciput taik mata tu sampai ke mati?

tanya la sape yang bagi gaji berpuluh ribu kat najib tu setiap bulan? duit tax sape yang bayar gaji semua MP umno bn tu?

tanya la sape yang naikkan najib jadi pm? kalau rakyat tak berjasa undi dia ko ingat mampu ke dia jadi pm? bangang melantun lantun..kalau bangang jangan la tunjuk kat orang..

akie berkata...

aku tolong promote. best gak link ni.

akie berkata...

http://terlintasdalamfikiran.blogspot.com/2011/12/landas-angkat.html

a mi parecer berkata...

Kesiannya aku tengok, punyalah tak berkesan sistem pelajaran Sekolah Kebangsaan di Malaysia ni sampai ramai orang tak boleh bezakan kerajaan memerintah, kerajaan, tanggungjawab kerajaan, bagaimana sesebuah kerajaan itu dibentuk, Barisan Nasional & UMNO. Kesian pon ada.

Mantot berkata...

jadi..

kalau katakanlah kerajaan bertukar..
cikgu2 semua kena resign,sebab cikgu2 semua mula bekerja bawah kerajaan BN?

Tanpa Nama berkata...

x sabaq nk tggu PRU!!!! 1st time aku nk mengundi t!!! kita kasi try kalih tgk!!!!! kalo x puaih ati.. t kalih la balik.. apa susah2 serabut pala!!??

Tanpa Nama berkata...

:)

u know bontot, there's hell a reason why u still the 'it teacher' now. no, there are perhaps hundreds of reasons. kenapa masih di situ? u have the answer. i hope before u go to sleep, think about my piece of thought just now. a thought that also represent other people like me yang tak hipokrit macam kau.

btw mantot, there is a wrecker and there is a cheap wrecker. :)

- Sayang Melayu

Tanpa Nama berkata...

saya rasa orang yang suka memaki dan mencarut kat sini orang islam tapi time kerja suka curi masa... akibatnya dapat la sebahagian gajinya tak halal... tu la sebab suka maki dan carut

rahman berkata...

mantot,gua dh lama tak tgk poster tu..poster dlm majalah ujanh masa aku sek men dulu..kohkohkoh..terbaekk la ayat dia..

azizol berkata...

terbaekkk dan sokong a mi parecer pnya statement..

Laici berkata...

Anonymous a.k.a- Sayang Melayu

takyah nak troll sgt la..attention whore


apa point kau ? org kerja kerajaan kena sokong parti memerintah&takkan naik pgkat@maju kalau bangkang? haha..sounds pretty stupid to me.Semua org ada hak utk memilih..

Tanpa Nama berkata...

banyaknya orang bodo lagi kat malaysia..ni...simple je..rakyat ada kuasa memilih..cam pengguna juga.. barang kat kedai tu mahal pastu xde kualiti..x payah beli...dah tau umno..tu banyak masalah..dah tau umno tu tolak hukum Allah..dah nampak malaysia ni makin teruk..ngan jenayah rogol..bunuh setiap hari..dah nampak..50 tahun masih ada rakyat miskin ..mana pulak pegi..duit zakat yang berpuluh juta..masalah sodial jangan cakap la..buang bunuh bayi dah biasa...tukar pemimpin...bagi orang lain memimpin..kalau x bagus juga 5 tahun tukar lagi...itu kuasa rakyat..tehutang budi ngan umno..? x payah terhutang budi..itu memang tanggungjawab dia...sebab dia pegang duit cukai kita..memang sepatutnya dia sediakan sekolah..universiti jalanraya..50 tahun sabah sarawak pun x de kemudahan camtu ..kata negara maju..korea ambik masa 20 tahun je dari negara miskin kepada negara pengeluar kereta dan hp..yang setanding diperingkat antarabangsa..renungkanlah kalau ada otak..

Tanpa Nama berkata...

sape sokong umno laa nih dia bangang..

Kamben berkata...

Meh kenang budi sambil mengimbas kembali sejarah:

Beribu-ribu atau lebih tepat kesemua kakitangan kerajaan 'dipecat' selepas Kelantan, Kedah, Selangor, Pulau Pinang dan Perak jatuh ke tangan Pakatan Rakyat. Ini berlaku kerana kesemua pekerja kerajaan di Malaysia adalah penyokong Barisan Nasional.

Keadaan ini menyebabkan ramai orang Melayu menganggur dan kehilangan punca pendapatan.

Mantot berkata...

kepada sapa yang tanya aku,nak undi sapa.

Undi la mana2 yang kau suka TAPI...kalau ada dalam hati kau terdetik "BN ni memang teruk" cuba la kita sama2 try tengok macam mana Pakatan memerintah...ada faedah dia..

bila mana2 parti berebut nak kuasa, perkara2 yang diorang kena buat nombor satunya adalah ambik hati rakyat.harga minyak takkan turun hari tu kalau kerajaan tak takut hilang sokongan.

kehilangan sokongan adalah satu benda yang sangat ditakuti mana2 parti jadi (pada aku la) bila pakatan memerintah...nak tak nak pakatan kena jaga mandat yang diorang dapat dan BN sbg pembangkang nak balik kuasa dia...

kedua-dua parti akan cuba sebaik mungkin jaga hati rakyat.

ingat dalam kepala, politician kejar dua benda aje...duit dan kuasa.tapi masalahnya kerajaan skrg ni dah senang sangat dapat duit dan kuasa sehingga diorang lupa..mana datang duit dengan kuasa tu (rakyat lah)

bila kerajaan bertukar, kedua-dua side akan diperingatkan ..mereka boleh jatuh kalau diorang main2 dan tak ada lagi parti yang boleh dabik dada kata "dia sure menang" walaupun tak kerja sungguh2.

kau anggap lah ni macam a kick to the backside untuk remind kedua-dua parti...rakyat yang bagi kuasa kat diorang dan bukan diorang yang berkuasa ke atas rakyat.

Tanpa Nama berkata...

jap, ko ni makin lama makin bodoh la mantot.. ko cakap macam pakatan tu bagus sangat. fak !! pakatan baru memerintah beberapa negeri pun dah kucar-kacir. ko ingat pakatan bagus sangat?? serius fak !! aku bukan pro gov or pro opposition ke apa, cuma aku bengang bila pakatan ni cakap macam bagus sangat padahal lagi hampeh.

diorang kecoh2 pasal lembu NFC apa semua cakap kroni padahal khalid gagap pun kroni juga bagi lesen sama abang dia korek pasir di selangor. sama ja. tu belum cerita pasal anwar lagi, pasal nik aziz rembat duit balak lagi. gaya penulisan ko ni terlalu bias nampak macam ko ni penjilat tegar anwar.

yg korang kecoh2 pasal rasuah, rasuah tu bukan masalah parti tp masalah individu. dalam BN ke PR ke mana ada suruh orang dia ambil rasuah tapi ada segelintir yg gelap mata. pakai lebai 16 tingkat pun kalau dah jenis makan gaji tapi tak reti bersyukur mulut tak jaga kerja caci maki carut orang lain macam ko sorang ja bagus macam mana rezeki nak berkat?? hah? dalam PR pun ada rasuah, dalam BN pun ada rasuah. yg kakitangan kerajaan yg ambil rasuah bukan semuanya sokong kerajaan, semua yg ambil rasuah tu speies ko la mantot.

cakap pasal hudud pulak. apa yg pas nak banggakan sampai cakap kerajaan tolak hukum hudud? hah? dekat kedah, mb azizan cakap hudud takkan dilaksanakan di kedah tapi pencacai macam ko tak bising pulak cakap mb Pas tolak hukum Allah. Anwar sendiri pun cakap hudud bukan agenda PR. so yg Pas buat cam cibai tu apahal? kalau pas keluar pakatan pun hudud tetap tak boleh buat sebab kerusi yg pas tanding kalau menang semua pun belum cukup untuk capai majoriti. so, pas hanyalah retorik semata-mata. cakap lebat, guna agama untuk kepentingan politik.

lagi satu, ko tak tahu ke kalau PR pegang Malaysia benda pertama dia nak buat ialah kurangkan kakitangan kerajaan. Ko tak nampak ke maksud tersiratnya? kaum paling ramai kerja sebagai kakitangan kerajaan ialah Melayu. bodoh la ko ni. serius bodoh. ko jangan sokong membabi buta sampai anak cucu ko kencing atas kubur ko nanti mantot.

last but not least, biar orang panggil ko mantot tp otak jangan letak di bontot. please...

Tanpa Nama berkata...

isu balak nik aziz aku dengar dah bertahun lampau, takde tindakan. ko sure ke nik aziz yang amik? cuba ko selidik dulu kes balak tu sebab apa. sejak dari zaman bpr sampai ke sprm diorang siasat nik aziz, tapi takde tindakan susulan?

nampak sangat tulis tak selidik dulu. hahaha

CyCra~ berkata...

Banyak nya caci maki..tp aku setuju sgt bab kick to the backside untuk both parti..gomen n PR..nape?sb it prove kalu both party insecure,diorg akan buat yg terbaik..satu side nk dptkan sokongan n other side tkt hilang mandat.aku tgk sndri n rasa la benda ni mmg benefit kat rakyat..n aku bebtul x puas hati bila org bg contoh negeri yg PR govern ni truk..
Aku dok kat Penang,xde ape pon yg truk.kata melayu penang kn tindas?aih dr dulu lagi kot melayu penang xpernah nye jadi tuan..dulu dok setinggan tepi laut, la ni better sket dah ada umah pangsa..yg tertindas byk nya kroni2 y x dpt cntrct la..tu yg mrh sgt kata x adil la apa la..dr dulu penang mmg ekonomi cina pegang..org melayu?nk kata tokey emas pon mamak,money changer?mamak..kedai makan?mamak..
Kat mana nya Melayu yg di perjuangkan UMNO?
Kalu kamu org bersyukur pangkah la UMNO..xyah la maki2..
Tp minggu lepas aku p PWTC,rmi nya makcik2 pakcik2 Melayu bertindih2 duduk kat lantai..hahahahaha

Mong berkata...

Malu aku tengok politik kat malaysia ni. Masing2 mempertahankan parti masing2, tapi dlm masa yg sama kutuk mengutuk satu sama lain. Mcm ni ke manusia yang bertamadun? Oh btw, pada aku, asalkan pemerintahan itu berlandaskan Islam, insyaAllah hidup kita dipelihara. Sempurna atau tidak hidup itu bergantung pd ketentuan Allah, bukan pada parti yang memerintah. Berhenti la kutuk2 caci mencaci orang lain. Guna akal fikiran yg matang to choose your leader wisely.

Tanpa Nama berkata...

Motto hidup aku : biar beli makanan mahal asalkan halal dan selamat daripada beli murah nanti sakit bil hospital ubat n rawatan lagi mahal. Hekhek

Tanpa Nama berkata...

Motto hidup aku : biar beli makanan mahal asalkan halal dan selamat daripada beli murah nanti sakit bil hospital ubat n rawatan lagi mahal. Hekhek

Tanpa Nama berkata...

masalah sodial jangan cakap la..buang bunuh bayi dah biasa...

oi, masalah sodial yang kau tulis ni pun nak salahkan parti umno as in kerajaan BN as in kerajaan memerintah yang hakikatnya dah menang undi majoriti last election? kedah tak menang kerusi la pasal tu wujud orang-orang macam 'kerajaan mantot' ni ha. agaknya kau harap by the time nak nyontot mana-mana minah rempit, umno/bn/kerajaan malaysia refund balik tax yang kau bayar lepas makan kat kfc semalam siap dengan kata-kata "jangan monyet, jangan.. kang termengandung minah ni, terbuang bayi tak bersalah pulak". come on la, ini salah diri si monyet tak fikir panjang bukan salah umno atau BN atau kerajaan Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Anon December 6, 2011 10:50:00 AM GMT+08:00

mantot ni contoh rakyat yang tak ada pendirian. kejap macam tu kejap macam ni. apekehey nye kau ni yeop? ada masa baca balik semua entri kau bab politik which actually relates to bab-bab sampah yang lain. kau nilai sendiri diri kau macamana brader. aku kenal ramai manusia ego b*stard macam kau. yang cakap berdegar-degar bagai tin susu MyRasa yang kau test haritu. alahai sedih.

-Sayang Melayu

Tanpa Nama berkata...

@kamben
beribu la sangat..
aku keje gov kat perak..
takde pun aku dengar org gov kene "pecat" sbb sbb sokong BN kat perak dulu..
kamben ko nih dah lah sokong parti bangang..
harap mentality jangan lah turut bangang ok..

Tanpa Nama berkata...

Anon December 6, 2011 1:17:00 PM GMT+08:00

Gua harap lu tukar Sayang Melayu lu tu ke Sayang Islam..

Tanpa Nama berkata...

dari segi ckp org BN..
cth si anon December 6, 2011 10:50:00 AM GMT+08:00
korang perasan tak??
dia orang nih takut..
takut melayu di pinggirkan..jadi hamba konon nye di bumi sendiri..
ini lah agenda UMNO..
pemimpin-pemimpin UMNO memang nak semai menda nih dalam jiwa hangpa semua..
Semai supaya ada rasa curiga sesama bangsa lain..
Sampai bila lah melayu nih nak sedar..takut dengan bayang-bayang sendiri..
Tolong lah jangan jadi BANGANG!!!

Tanpa Nama berkata...

kepada sapa yang tanya aku,nak undi sapa. >> adatla bila rasa diri dah famous di alam maya ni, mula lah nak nyebut nama pengomen pun rasa mual. Jumali bro nama dia.

punchdrunk lovesick berkata...

sayang melayu 2 patut jd babi je...kah..kah..kah..jd anak babi lg baik..kah..kah..kah..suruh sharizat beli babi..dosa rasuah dpt..dosa beli babi pon dpt..kah..kah.. owh warna puteri umno sama mcm warna kulit babi pink..comel dan gebu...kah..kah..kah.... Aku bkn owng PR tp hobi aku maki UMNO...nk marah aku marah laa... nnti time pilihanraya geng2 Prayu gak dtng merayu kat wa..kalo kn penendang jgn marah k....hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

note this : belum pernah sejarah Malaysia kerajaan PAS/DAP/PKR layak dipanggil 'kerajaan'. kerajaan negeri je la yang dapat pun. tak perlu nak skemadotcom sangat nak taip satu-satu. parti umno, parti pas, parti dap, parti pkr, kerajaan bn, kerajaan negeri pas, kerajaan negeri dap, kerajaan negeri pkr. hadoi, letih tulang jari ni brader. jadi, jangan slow macam labi-labi. bila orang sebut 'kerajaan' it means 'kerajaan BN yang memerintah sekarang' ini hakikat. jangan marah aa.. yang bercita-cita tinggi untuk resign jadi cikgu (atau jawatan kerajaan yang lain) bila kerajaan bertukar tu. hmmm.. nice try for your cheap question.

-Sayang Melayu

Tanpa Nama berkata...

korang bangga jadi orang melayu atau bangga jadi orang islam.. ????

Mantot berkata...

Sayang Melayu,
aku setuju dengan semua point kau.
kau memang terbaik lah!

Salam 1Malaysia Bro!

MSY berkata...

xbole buat ape bro….. hati sudah buta…. argument cam haram… tp xsedar2.. well, this is a democracy country.. So, no need to be angry if we have different point of view.. hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Hahaha, akhirnya mantot jilat balik bontot aku..hahaha...puas hati aku!!!

-Sayang Melayu

Tanpa Nama berkata...

cybertrooper bangang mana plak nih... dari ko sayang melayu baik ko sayang islam je.. anyway good provocation, apa2pn mmg ko mesti nak menang..

p/s: baper ringgit umno bayar ko tuk comment? hahaha

Tanpa Nama berkata...

1 comment RM10. ok la tu. dah 30-40 comment aku letak kat alam cyber ni satu hari. boleh la nak bagi makan kat anak bini. Alhamdulillah.

-Sayang Melayu

ANAK JATI PULAU PINANG. berkata...

KALAU TERINGIN SANGAT NK SURUH ORG CINA JADI PERDANA MENTERI PEGANG SEGALA EKUITI DAN SEGALA HAL N TAK MUSTAHIL SUATU HARI AGAMA ISLAM DIJATUHI. SILA LAH VOTE DAP SIAL TU. SILAA LA ORG MELAYU YANG MMG XSEDARKAN DIRI.CUKUP2 LA AP YANG DAH TERJADI DI PULAU PINANG. ORG MELAYU DILAYAN SANGAT2 ZALIM DITINDAS. CUMA TIME KOH TSU KOON DULU XSETERUK SIAL LIM GUAN ENG PEGANG. SIAL GUAN ENG. NAK JE AKU HUMBAN MASUK LAUT LEMAS.

Mantot berkata...

pergh..

1 komen 10 hinggit?anwar ibrahim bayar aku satu posting 10 hinggit.kena tukar haluan ni...

kalau kau ada kontek,mintak emailkan aku..ultramantot@yahoo.com.my

Tanpa Nama berkata...

aih? ada pulak yang berminat plagiat watak aku rupanya. takpelah, aku halalkan. RM10 tu pun kau masuk lah dalam tabung buat beli jajan. suka hati kau lah.

btw mantot, mind u brader that im not a bro. i'm a lady, bro.

- Sayang Melayu :)

Mantot berkata...

lah,pempuan ke?
tgk ayat cam rempit aje.

Tanpa Nama berkata...

patut la emo semacam. perempuan.
tak payah la ko nak emo-emo.

ko rasa bn betul, dapat menenangkan ko, dapat buat ko rasa bahagia dunia dan akhirat, pangkah bn.

ramai yang fucked up dengan bn, so kami tak sokong bn.

simple kan?

najib dengan gah cakap dia dah bersumpah 4 kali, anwar sekali pun takut nak bersumpah.
tapi najib tak cakap kat orang dia tak berani nak suruh bini dia pakai tudung.

anon gak berkata...

"1 comment RM10. ok la tu. dah 30-40 comment aku letak kat alam cyber ni satu hari. boleh la nak bagi makan kat anak bini."

pompuan ke? nak bagi makan kat anak bini? kahkahkah..

biarkan dia dgn umno bn dia tu..nanti dia mati sok suh umno bn yang mandikan dan kebumikan dia.

untuk kita yang anti umno bn ni jom kita undi pakatan rakyat..tumbangkan umno bn pru 13..biar padan sekor2..

LoLa berkata...

korang nie...

sayang melayu tu tgh period kot msa dia komen berdegar2 tu...hak3

LoLa berkata...

wah,anon...

ko sgguh bijak mngesan kesilapan disitu...aku pn x nmpk..tabik spring kt ko...hak3

MSY berkata...

PMS rupenye.. Kah kah kah....

Tanpa Nama berkata...

apakeheynye ko ni yeop? hahhahaa!!

No string attached berkata...

sudah2 la tu.
korang dok gaduh kt cni, xdpt ape pon.
sabar2..
lgi korang byk bcakap, lagi nmpak kebodohan msg2, xkesah lah dari parti kelab ape pon.
aku sorang y sgt geli bab2 politik neh lg2 tgk pmimpin bg ucapan bdegar2 dlm perhimpunan, nyanyi lagu parti pn bulu roma aku da tegak je.

kesimpulan, xyah gado. xde bnda y solve pon. sama melayu pon nk bertekak. tu da nmpak melayu mmg bangang. xyah ckp pemimpin or org len y bangang.
improve urselves 1st b4 point it up to others.
tQ~

Tanpa Nama berkata...

hai mantot.

setelah hampir setahun, aku kembali. what a sweet cycled. salam satu malaysia bro! :)
anyways, aku bagi komen dengan ayat rempit sebab sesuai dengan level kau.

- Sayang Melayu. jumpa lagi brader.