Disember 03, 2011

Perjuangan UMNO Adalah Satu Bentuk Jihad?

JIHAD? Gendang perang dah dipalu? Perjuangan bangsa dan negara? Teori 6 Jahanam? Letak jawatan jika tiada jiwa Melayu?  UMNO penyelamat Islam? WTF...UMNO UMNO UMNO...Kenapa la kau macam ni?

First sekali...ANDA SEMUA SUPER DELUDED KHASNYA PRESIDEN UMNO.

Apabila anda bercakap sebagai Presiden UMNO, anda tidak sepatutnya menggunakan pentas itu untuk menyeru "semua rakyat" untuk menyokong perjuangan UMNO. UMNO is a political bodies. Bukan semua rakyat itu ahli UMNO jadi....paham betul2....UMNO tidak mewakili rakyat. Amanat anda tidak patut ditujukan kepada rakyat tetapi hanya kepada ahli UMNO. Jadi, minta berhenti menggesa "rakyat" menyokong sentimen perjuangan UMNO.

Kedua, kau gelarkan perjuangan kau tu jihad. Pada kau pilihanraya itu satu bentuk peperangan menentang musuh... Dan hanya di pihak kau saja yang betul. WHAT THE FUCK? Rakyat ada akal. Biarlah kitorang decide sendiri.

Ketiga, admit it. Perjuangan orang-orang dalam UMNO itu yang giat memperjuangkan Melayu adalah dengan satu cara sahaja...jatuhkan Melayu yang lain, kan?

Keempat , benda paling kelakar yang aku layan semalam adalah mendengar Hishamuddin Hussein bercerita mengenai "Winnable Candidates" padahal dia sendiri tidak nampak tokoh2 "Credible Candidates." Ramai orang dalam UMNO macam tu...syok sendiri.

Kelima...orang di luar UMNO tidak bodoh. Kak Shahrizat adalah liabiliti kepada UMNO. Mana kredibiliti UMNO kalau dia bakal diletakkan dalam group Winnable Candidates dan masih lagi akan diangkat jadi pemimpin tinggi UMNO? Kenapa aku perlu sokong perjuangan UMNO kalau dalam UMNO sendiri simpan pemimpin macam tu? Tu baru sorang...
 
Itu problem kepala hotak kepimpinan kau yang UMNO takkan boleh ubah walaupun kau buat program transformasi macam mana sekalipun.

Allah Akan Bersama Kita!
Allah Akan Bersama Kita!

Macam biasa. Syok sendiri. Berjihad adalah perjuangan menegakkan agama Allah. You are fighting for your policial stay. Mana jihadnya? Gambar di atas itu gambar pejuang jihad?

There's nothing wrong with changing the government. Kalau orang Pakatan naik kepala lepas tu...kita tukar balik. Teruskan cycle tu sampailah takde "full time politician" dalam government dan digantikan dengan pemimpin yang betul2 nak memimpin. Tanam dalam kepala benda ni.

...........

Respon Komen Semalam

"nadia, memanglah nuar bukan acting pm countries yang ko list tuuh. masalah ekonomi memang ada, senantiasa ada, bila2 masa, mana2 negara ... tapi yang penting, macam mana nak selesaikan masalah ekonomi itu. kalau ikut anuar dia pergi serah bontot dia kat imf/world bank, lepas tu imf/world bank sontot dia pakai ky jelly (maaf la dah kau yang keluarkan cerita video tu, aku keluar la analogi yang kau senang nak faham, kan?) PR takde economic expert :- bukan aku kata, bukan umno kata, bukan pr kata tapi Wikileaks yang kata. anuar berahim tak reti selesai masalah krisis ekonomi. yang dia duk jaja sejak 16 sept 2008 tu sampai sekarang nak turunkan rega minyak. opah dia ke ingat boleh turun senang macam tuh "



Harap membantu.
Dan belajar lah pakai spacebar untuk buat paragraph.

59 ulasan:

mr edz berkata...

Umno Bodoh

mr edz berkata...

Umno Bodoh

syaiful13 berkata...

aku setuju dgn point2 ko bro... ini perhimpunan syok sendiri name nye...

Tanpa Nama berkata...

i doubt that umno (pronounce: amno) understand what jihad means.

sobs. big sobs.

Darus Interferon berkata...

style kan kalau future pemimpin kita dari golongan yang pernah rasa susah payah hidup, mesti jenis faham perasaan rakyat yang hidup susah.

Saya suka abang mantot berkata...

Aku x sabar nak memangkah

zaminc berkata...

Member aku dari Bangladesh cakap:
(aku translate la)
memang negara kami miskin, banyak rasuah, tak maju.. tapi dari segi berpolitik, kami jauh lebih advance dari org Malaysia.

alala berkata...

terbaek!!! aku dari dulu sampai skang memang benci AMENO!!

OnLajer berkata...

Suka tengok gambar tu,awek cun lalu buat2 tak faham.Khusuk dengar ucapanlah gamaknya.ayat2 power mesti telah terkeluar dari pemimpin2 yg dihormati.ayat2 yang dapat mengkhyalkan agar semua tunduk patuh dan berkata sekuat hati Hidup UM..NOOOOOOOOOO.Agak2 Kalau dengar kuliah atau khutbah mesti lagi khusuk, atau tertunduk sampai tidur.Btw mana kau dapat gambar ni?

Mantot berkata...

kat utusan punya website..frontpage

OnLajer berkata...

Gua dah kantoi.nampak sangat tak baca utusan

Pentulis berkata...

kalau ada adik beradik sedara mara yang umur 24 tahun ke atas yang belum berdaftar dengan SPR, cuba mintak ic no dorang. Cek dekat semakan daftar pemilih.

Kalau yang belum mendaftar pon ada dalam senarai pemilih, paham2 je la itu undi untuk umno.

Aku, abg aku, & lagi dua orang kawan aku, tak berdaftar. Bila cek, BOOM!

Dah ada dalam senarai pemilih. Tu sebab si bijaN confident nak mampus menang PRU13 gamaknya.

katy perry berkata...

Lagi satu yang aku tak tahan bila geng2 umno/bn cerita macam ni. "Kalau bukan umno/bn yg memerintah, tak adanya jalan raya la dan macam-macam lagi". Itu tanggungjawab kerajaan. Dah umno yang jadi kerajaan kena la buat. Kalau pas yang jadi kerajaan pas kena buat jalan.

Tanpa Nama berkata...

terima kasih sebab masukkan video anwar ibrahim sekali, kalau tak tak ada masa nye aku nak serch satu2 kat youtube pasal ni.


- evanov

nadia berkata...

mantot...

hehehe... sekejap ko pakai anda, pastu ko tukar pakai kau pulak... x der point pun komen aku nih hahaha... sebenarnya aku br belajar, dlm penulisan kena konsisten utk membentuk identiti yg x celaru... hehe... aku pun byk buat salah ni ie x consistent... hehehe (tp sbb blog pd aku bkn medium rasmi, jd aku lg suka pd bhs santai ie bhs perckpn harian)...

bkn k jat je aku rasa liability pd umno, najib pun liability jgk. so, k jat & najib sama2 x layak jd calon (sekadar mnyebut 2 nama) hehehe....

aku sgt2 setuju dgn point ko pasal changing gomen tu... itu pun yg aku selalu bahaskn ngan kwn2... knp perlu takut nak berubah kjaan? takut melayu hilang kuasa? ke takut x dpt lg nak makan duit negara? hehehehe...

lastly, terima kasih tolong jwbkn komen anon tu... aku baca, tp malas nak jwb dah... walau kenyataan depan mata, kl dah masih x nak terima, tetap akan dinafikn smp bila2...

ajibangsat berkata...

silap tu, bukan jihat, tapi jilat

DyanaYunus berkata...

siap ada keluar 3 ciri2 "orang umno" pulak tu kalau x silap kt buletin umno. lg tak tahan sorang mak cik tu ckp, "kita ni orang kata kalau korek darah kita pun keluar darah umno!" Wah wah wah, aneh bunyinya mak cik.

iamBIG berkata...

@Pentulis, aku cuak dowhhhh....trus aku cek ic aku....seb baik xda...

Tanpa Nama berkata...

Pak jamil x sempat nak nasihat.tok ketua dah ajak berjihad..nk jihad kot mana tatau la plak...punahhhh

AmoiG berkata...

aku tak pandai politik. tapi aku tau politik is about power dan bila dah dapat power, mesti maintain power no matter what. so, nak maintain, kena pijak byk kepala nak terus in power. mangsanya org2 bawah, penyokong2 yang suci murni niat nak tolong bangsa sendiri. macam mak and bapak aku dulu membiar diri dipijak org lain. sesama umno juga.

Tanpa Nama berkata...

Lepas aku tengok video ni, kesimpulan aku.

Anwar bukan sahaja menteri kewangan; dia yang menguruskan kewangan. Dia tahu/faham apa yang dia buat. Bukan bergantung semata mata pada data yang disediakan kakitangan kerajaan buat keja untuk menteri.
Jadi tak salah kalau aku cakap; bajet PR buat setidak-tidaknya akan menjadi realiti at least 60%(anggaran). Apa salahya? untuk rakyat juga.

Menteri sekarang aku tengok, mulut keluar dulu. Fakta datang kemudian. Ikut cakap sedap mulut je. Betul, tak betul. Belakang kira. Pastu, kalau salah, nak tegakkan benang basah.
Dah la banyak pulak cukai tiba-tiba. GST ke pejadah. Dulu ASTRO, pastu bil HP/prepaid/. Sekarang pulak nak naik cukai airport. serius wtf!

Nak percayakan rumusan wikileaks/wikipedia atau nak percaya video yang Anwar sendiri cakap?

ahlee berkata...

I swore on the Quran four times, but he was unwilling to do so. He did not even want to make a statement in court under oath. It (the unsworn statement he made in court) was a political statement (for which he could not be cross-examined)."

While his nemesis attacked Umno and Barisan, his own party was in disarray with a record number of leaders quitting, including a deputy president, vice-president, secretary-general and supreme council members, Najib said.

"Even his personal lawyer has left him," the Umno president added.

Sylarius berkata...

to be precise, hit enter button to make paragraph.

Hilmie Bin Milus berkata...

Umng0k sudah tdak diterima rakyat..nak seru rakyat pun msti akan d persenda...

Tanpa Nama berkata...

aku pun tak daftar, sekali check ade nama dlm senarai mengundi!
menipu lebih la AMNO oi!

Tanpa Nama berkata...

PRU kali ni mungkin aku tak tukar fikiran sbb aku dh dapat air free selama ni kat Ampang. Jalan berlubang pun cepat2 je MPAJ pegi tutup, pokok2 reput cepat je MPAJ pegi tebang. Bekas YB Be End dulu tu sombong nak mampos! nak senyum pun tak nak. Tp sejak PKR amik alih kat situ, selalu je jumpa orang ramai, buat aktiviti yg berfaedah, tanya apa masalah. Takde la pulak aku tak makan, tak mandi sebab pembangkang punya kawasan kat situ. Rezeki, ajal maut semuanya Allah yang tentukan, bukannya parti politik yang tentukan.

Tanpa Nama berkata...

tot pasal changing d gov. tuh gua sokong asal PAS yg perintah sbb terus terang aku ckp.. gua antara jentera2 UMNO yg masok tempat2 bkn melayu utk meraih undi.. tp gua antara penyumbang PAS menang kat Kedah.. hahahaha..

anyway lu tau sume tmpt yg gua pegi "berdakwah" dorang kate lebih kurang camni..

"kite org xkan undi BN @ PAS sbb itu sume org melayu. nnti org melayu jgk pegang kuase..kami mau kaum kami.."

D berkata...

Pak cik janggut putih, tengok sape tu?

hamdan bukan nama sebenar berkata...

Salam..

ini lah orang2 melayu yang lupa daratan...dari kecik sampai besar umno bela korang bagi makan kt mak bapak korang utk besarkan korang..tp tup2 ini yang umno dapat..apa yang pas ,pkr and dap bagi...habuk pn tarak...aku heran org melayu skang suka bertekak sama sendri sedangkan cina kat luar tgk org melayu 'stupid malay arguing each other,let it be...one day this country would be ours'...cuba2 la korang bagi solution dripada dok kutuk ja..stupid malay!

Sang Merah berkata...

bro hamdan....in governing a country....things like "lupa daratan..syukur...kenang budi watsover" is irrelevant...d point is u do ur governing job 4 d ppl....if ppl prefers another government then its all up to them...

hamdan bukan nama sebenar berkata...

so give suggestion la rather than just complaining..

Kentang berkata...

Cik Hamdan,

Sejak bila goverment UMNO dengar suggestion?

Boleh kau bagitau?

Kalau setakat Najib pongpang konon kata dgr suara rakyat kat twitter fb suma, dah lama org sokong BN ok?

Sang Merah berkata...

"if ppl PREFERS another government then its all up to them..."

what's more to suggest??

dat's why we our country is "demokrasi berpelembagaan"....dat's why we have general election....dat's why aku pelik knapa x pkai dictactorship or feudeal or monarchy ruling system if all of us just want umno to rule forever until d end of time....

nadia berkata...

hamdan...
beza antara government ngan parti pun ko masih buta lg... lg mau kata org lain stupid? shame on u!!!
dgn cr pentadbiran skrg ni, x sempat cina nak abk pun, negara ni dah bankrupt dulu... once again shame on u!!!

Vanony berkata...

ya la aku tekan enter (bukan spacebar)

fuyoooo .. buat overtime nampak korek (eh? pun fully intentional hahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahaha) video ni haa

this is classic pure nuar berahim drop-big-names-&-claiming session laa wooi .. ooo manmohan singh this, ooo gordon brown that .. ooo, write letters to imf to help african countries .. ooo .. article 4 ooo schedule this, oo schedule that .. and the people are supposed to be in awe with that ? no fucking way!

appa dia buat selain mengkorek and the stupid faux pas indon dialect? nothing? elek? ada paham ka?

kerajaan pinjam wang tu tiap2 tahun laa.. very normal transaction occurances ..untuk apa ? untuk trade financing ? biasa la tu.. dah recover dari export sales cover la balik .. lain dari indon, thailand atau korsel (cheh, sombong tak mboh sebut korea selatan) yang pinjam wang banyak gila untuk restructure the whole fucking country - ada beza tu antara Opex & Capex ( M'sia pinjam Operation expenditure untuk trading , to support trade financing) .. the other countries pinjam Capex ..

ko ingat tak gambar Pres Suharto sign agreement dengan IMF dengan chief dia michel camdessus dok perati dengan gampangnya bila dia sign agreement tuh yang effectively nya serah habis pengurusan wang kepada imf, then what happens next .. the fucking country imploded from within, riot took place etc

Google image ini : suharto camdessus

that thing never happened to Malaysia, because we wont allow it to happen.

Tanpa Nama berkata...

buat nuar berahim was stopped in time to sign that agreement with the imf

Tanpa Nama berkata...

encik hamdan...anda dpt baja sekampit ke dari umno smpai jilat macam tu skali..?ak tak bodoh nak menilai mane satu kerajaan mane satu parti..tambah2 parti bodoh mcm umno...

Tanpa Nama berkata...

Bailout tu tak sama dengan trade financing .. hahahahahaahah .. if you cannot make the difference then no one can save your black malay oily ass..

Tanpa Nama berkata...

mr edz .. hang pandai sangat dapat 13A kaa dalam spm? ka dapat nobel prize in physics? btw, gambar tu tak cute langsung !!!

Tanpa Nama berkata...

Sang Merah, this pkr people does not actually believe in democracy, have you been to their party elections lately? there are more votes than the actual people voting!!!! haa macam mana tu?

Sang Merah berkata...

Anon December 5, 2011 1:35:00 PM GMT+08:00

it is our responsibility as the ppl to make democracy work...not the party....corruption watsoeva cant be avoided...dats y this "democracy" is intent to put a setback to those ppl in power...to remind them dat their power came from voting...in d end do ur job to d ppl if not then shooo away....

Tanpa Nama berkata...

sang merah,

wai du yu laik the dot dot dot so maaaccchh howeva yur poin wel taken de sem demokrasi osso ensured mani stets loss big big taim tu pee arr. no worries haa

Look I am trying very hard, very hard i kid you not, to bring my level of understanding to the level which you can even understand

Sang Merah berkata...

Anon December 5, 2011 2:39:00 PM GMT+08:00

it's juz d way i write :D yes indeed last election cost greatly to umno....but still....d RULING PARTY is still umno...still under umno after 50+ years...still cant compare wi governing party works wonder if semenanjung lost to PR...and sabah sarawak all to BN....any thoughts wat will happen? :P

Sang Merah berkata...

Anon December 5, 2011 2:39:00 PM GMT+08:00

it's juz d way i write :D yes indeed last election cost greatly to umno....but still....d RULING PARTY is still umno...still under umno after 50+ years...still cant compare which governing party works best...cuz there's nothing to be compare....... wonder if semenanjung lost to PR...and sabah sarawak all to BN....any thoughts wat will happen? :P

bernama berkata...

oit hamdan bukan nama sebenar. umno xpernah bg mak bapak aku makan pape pon dr kecik. hang dok kalut tu pasai apa. da umno tu yg pegang kerajaan dr dlu lg, mstla kene sediakan facilities sume. tak ke bengap sangat kau ni hamdan. tension btul baca komen bodoh bangang mcm tu. sape pegang kerajaan dia lah sediakan kemudahan semua. mcm la sekolah. pengetua sekolah tu la jaga sekolah dia. tkkn nk suruh pengetua sekolah lain kot hamdan oi..

budak felda berkata...

aku lebih rela cina @ india kapir laknatullah perintah malaysia tapi adil dan saksama tanpa rasuah, daripada dapat pm melayu penjihad islam tapi rasuah makan duit rakyat bagi kat bini beli cincin ngan beg birkin..

hamdan bukan nama sebenar berkata...

hi all...

jadi blog ni tempat org2 yang xmampu nak luahkan apa2 yg xpueh hati pada kerajaan yek..bkn tpt org give thought and discuss bout it..we might have a different opinion but apa salahnya kita discuss..apa benda yang korang cakap pasal beli cincin bagai korang pun xleh nak provide dengan good proof but again korang tuduh2...bukti tadak..mengumpat ttg benda2 korang xsure pn betol ke salah..ok,aku nak tnya korang sume yang bijaksana sgat kan..aku percaya ramai yg bagi opinion kt sini semua pembangkang pnya kaki..contoh kalau pas xberhajat nak laksanakan hudud? adakah korang akan sokong pas?...if DAP teruskan hasrat nak buang kakitangan separuh awam yang mungkin melibatkan mak bapak adik abg kakak korang?amacam?...kalau korang pi penang skang,korang bleh tgk apa yang DAP buat...orang melayu merempat..rumah2 harga 1- 3 million naik mencanak kt pulau tu..orang melayu ada chance ka nak beli?..kt penang dah macam singapore..orang melayu mcm sampah..cina kawal pulau tu..aku takut satu ja..nnti bila kerajaan dapt kt pakatan...habih DAP kaut..korang bleh cakap aku pikiran singkat ke apa..tp realiti nya..korang pk la sendri guna kepala otak korang yang bijak tu ye..

Tanpa Nama berkata...

@budak felda

kau sedar ke tidak : bontot kau dah kena jual!

Tanpa Nama berkata...

lihatlah apa demokrasi dah lakukan pada kita. pihak A kata ini, pihak B kata itu. seharusnya bukan tukar kerajaan tetapi tukar bentuk kerajaan. sebagai contoh islamic monarki dan dipilih secara elective oleh majlis2 tertentu.

Sang Merah berkata...

bro hamdan..juz sum points to elevate...org melayu kt penang merempat dah lame dh sjak kerajaan bn memerintah 50+ yrs...y mamak nye siap ada hotel lg gitu hehehe....rmh y smpi 1-3 juta 2 pn bkn sbb dap...kl nie rmh 4-5juta nie nk ckp sbb umno ke? :P harga rmh naik sbb xde bdn y bertindak utk mengawal harga rmh....

Sang Merah berkata...

another thing is...lau pr mnang n dap kaut segala nye kt penang...then vote them out...tkar kn party y lbh baik..itu la nme nye demokrasi....

Tanpa Nama berkata...

you re a good story teller...kasihan!

Tanpa Nama berkata...

x tepat klau ckp melyu penang merempat, msing2 ada rumah; kos rendah, sederhana dan mewah itu sja bzanya, mlyu kl, mlyu jb, mlyu klntn, mlyu kedah dan scr kselruhan kbykkan mlyu ada mslh,

dan mslh potensi dan pencapaian mlyu x kan selesai klau ada org batu api yg nk apikan2 mlyu sma mlyu, regardless you political view, persetan smua ideologi sempit x kra brisan nasional atau pembangkang. we as a single identity, rise for your self

if you're so great, how about you invst some of ur saving, compete dlm election, n lucky if u win, n try use ur powr that u have n save, help, brain wash, provide n serve them as you wish. what do u say.ttyl

p/s: ak mls nk ltk nick name, suka ati ak !ak yg nk tulis evn blog ko..borderless la katakan!

mie berkata...

hmm..teruk betul dap perintah penang..melayu merempat..

masa gerakan perintah penang dulu melayu kaya raya, berjawatan tinggi, tanah berhektar2 dapat, rumah banglo bertingkat2, peniaga2 melayu maju dan terbilang...kahkahkah

hamdan bukan nama sebenar berkata...

ok aku setuju gak dgn pendapat korang..so melayu kena maju la xyah nak harap subsidi lagi,xyah nak ada harga rumah untuk bumiputra lagi,kerja kerajaan pn xyah quota semua sama rata..melayu kena kuat,kena byk buat keja daripada bercakap banyak,mengumpat banyak..buang terus MARA..kasi bubar..xyah la melayu nak meniaga asyik nak belas kasihan kerajaan..MRSM xdak quota masuk samarata..cantik la..tanah pn xyah nak ada bumi lot ke apa?sapa nak beli2 lah..baru terbaik..setuju?

Kran berkata...

melayu yg tgh pimpin negara skg ni bole pakai ke? tanah rezab melayu dh tgl berapa cubit aje? sape yg perabihkan? DAP/PKR/PAS? Tanah2 kat JB, skg org seberang dah bole beli, sape yg benarkan? DAP/PKR/PAS? yg dok perah peneroka felda & yg nak listkan felda kat bursa saham sape? smpi kan Isa bkn peneroka pon dihalalkan jd pengerusi Felda just to make sure Felda dilistkan dalam Bursa saham.. yg kaya org kat atas tu, yg peneroka ni gigit jari la lps dpt 1k, 2K (tu pon kalo dpt). Isu pasal Pulau Batu Putih and Tanjung Pagar (KTM) ape cite? Senang2 aje lepaskan.. Kelantan punye royalti pulak kenape dinafikan? Kelantan tu majoriti kaum ape? Cina & India ke? mane Melayu UMNO yg perjuangkan nasib org2 melayu.. yg panggil Sultan Tganu dgn panggilan "Natang" tu sape? Yg reduce kuasa2 raja tu sape? DAP/PKR/PAS? Project IC kat Sabah tu amende? kuasa punye psl sanggup jual semua… The list goes on… Stop saying like UMNO is fighting for the people (rakyat Marhain).. They only fight for their own kind (corrupted)..

Sang Merah berkata...

hehehe bro hamdan....lau statement cm2 then leh wat kite terpikir....sudah 54thn merdeka...sdh 54thn umno membela kita supaya melayu maju....tp knape melayu masih memerlukn smue 2? adakah kite sgt lemah dan tidak boleh berdiri sndri? adakah mati umno mati melayu?

btw...subsidi 2 duit spe? duit kite jugak...same je ada subsidi atau xde...we pay d full market price...n bout rmh...harga bumiputra? lau bln2 takat beza 50-100 ngan non-bumi 2 aku rse sme pyah je rse ngan dorg.....stuju je kecuali part melayu xyah berniaga hehehe :P

cik cakula cemekut cekelat berkata...

Melayu sndiri kne berubah dlu baru boleh mengubah masyarakat sekeliling...

jgn cakap mcm tin kosong..tu tak nak, yang ni tak betul, yang tu tak patut, yang ni tak adil...tp BERTINDAK...

Ubah diri kita macam mana bangsa lain ubah nasib mereka yang dahulunya hanyalah pendatang yang bekerja sebagai buruh2...

Melayu ptut lupakan hal KETUANAN melayu..jangan biarkan diri leka dengan segala subsidi..cuba untuk merubah diri dan cuba untuk mengubah nasib..

Kerajaan ape pn yg memerintah, klu kte sendiri tak berubah kte akn sentiasa ditakuk lama...knp bangsa lain boleh berjaya tnpa ada yang membantu mereka...

Melayu terlalu manja dengan apa yang telah diberi..

Tanpa Nama berkata...

aku tak amik mana2 side. tapi aku dibesarkan di Malaysia. aku sokong yang mana rule the country. parents aku dulu lecturers. so, diorang kerja dengan government and government yang bagi kitorang anak beranak makan dari dulu sampai hari ni. ni bukan pasal balas budi ke apa. tapi, why should i against government gila2 sedangkan diorang dah banyak senangkan aku.

whatever it is, memang diakui ada rasuah dll. cuma satu je soalan, kalau PR rules the country, is it ALL rasuah problems akan hilang? sedangkan belum rule pun dah ada cerita. apatah lagi nanti. think wisely. :)