Disember 17, 2011

Kenapa Orang Kita Ramai Pakai Tudung Tapi Pakai Baju Ketat?



Seriously...kenapa?
Kenapa tak ramai lelaki yang mempunyai keinginan berbaju ketat tetapi perempuan ramai?

31 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

laki pakai baju ketat nmpak mcm gay je...entahlah...

fif berkata...

menangis budak perempuan tu kena salam akak ros.haha

Zoe berkata...

kerana mereka nak menunjukkan aset masing-masing.wakaka~

Tanpa Nama berkata...

Dorang pakai tudung / shawl pun sebab malas nak setting rambut, kalau dah pakai baju ketat tu no wonder la mantot, aku penah tengok pakai tudung tapi pakai seluar bawah lutut je dengan lengan pendek so nak kata apa kalau dah orang tu dia pakai tudung tapi pakai semata2 nak cover rambut huduh 'tu'?

- Z.H

Lady Windsor berkata...

Ada yg pakai tudung sebab nak cover white hair...

Hahaha adik tu nanes tengok ahkak rozz salam ngan dia...

SM berkata...

senang je, sebab diorang nak melawan cakap tuhan.

kuncisudu berkata...

sebab diaorg nak merasa neraka tu mcmanan rupa.

TelorKetat berkata...

Aku tak pakai tudung.

Aku pakai seluar ketat nampak telor

hehehe

Tanpa Nama berkata...

mantot bini ko tak pakai tudung apa cer? nape ko tak tegur bini ko dulu mantot?

lagi satu, jangan bagi bini ko pakai seluar ketat2 sangat mantot sebab haritu aku nampak cameltoe bini ko

akie berkata...

Anony atas bangang tapi x reti provoke.. tapi marah.. hehe..

akie berkata...

tukar ayat bagi senang sikit nak faham:-

Anonymous December 17, 2011 2:12:00 PM GMT+08:00 ni macam marah; nak provoke, tapi skill provocationnya itu teramatlah bangang.

sekian, terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

teringat slot cerita Nenek Kebaya TV 3 lakunan Linda Rafar dan Raisudin Hamzah.....bila cucu dia tengok Nenek Kebaya(Linda Rafar)terus budak tu takut,dia kata "takut....hantu.."(sambil menunjk keraha nenek Kebaya)...

semah berkata...

ishhh aku pon seram tgk...

SyncRo MEOR berkata...

Personally ?

Rasanye cover kepala/badan dengan kelonggaran/keketatan baju yang meng-cover 2 isu yang berbeza.

Sure topik die pasal tutup aurat. Subtopik die ?

Point aku, perempuan nampak tudung as a need to cover their head. (And tudung kan ade yang labuh ade yang medium to smaller size depending on fashion).

Sama la baju. Kan ?

Someone betulkan aku kalau salah. Aku laki.

Lady Milo berkata...

kenapa pakai ketat?
sebab perasan kurus kot..

Tanpa Nama berkata...

aku x tau nape jugak walaupon aku pompuan,x berkeinginan nak ketat2.tp aku lg x paham nape kawan aku walaupon die pakai baju kurung, tapi melekat jek kat badan die, xreti2 nak carik yg longgar.aku xpaham kawan aku nape die cmtu..

wert berkata...

sebab dorang nak nampak kurus and rasa badan dorang cantik. lagi satu kat market, banyak baju ketat2. susah nak cari baju yang besar and longgar2. kalau tak caya, cuba pegi shopping kompleks. kalo yang lengan panjang, tak tutup punggung. kalo yg labuh, lengan pulak pendek dan leher besar sangat nampak bahu.

Tanpa Nama berkata...

LIKE Anonymous pada December 18, 2011 12:31:00 AM GMT+08:00

Seriusnya aku pun x paham kenapa pompuan jadik mcm yg dibagitau. Yang lebih baik aku rase kita do'akan, bukan saja mereka tapi termasuk sanak saudara kita juge spya menjadi yg lebih baik

tieha ismail berkata...

sebab perasan body lawa kot...huhuhu

#eh jap, yang bahasa cina ngan english tu, memang betol ke?

Nik Zulkhairi berkata...

budak pompuan kat tengah tu nangis sebab nampak kopek bik mama.

Alynn Notnot berkata...

LOL xD

Leia berkata...

Apa punya soalan la. Ketat sebab visually lagi CUN, menawan, tak membosankan dari yg plain & longgar. Pompuan yg cun lagi cepat naik pangkat, senang dpt keje, dpt mcm2.

And I NEVER said pompuan CUN akan dpt the 'right' man.

saya suka abang mantot berkata...

pandangan aku sebagai perempuan:
aku suka bile lelaki2 pervert mcm mantot pndg aku lama2 bila aku pakai baju ketat2 yg nampakkan susuk badan aku...aku feeling diri aku lah yg paling cantik sekali(padahal bukan cantik pun). well aku tak tau perempuan lain, tapi aku ada nafsu yg mengatakan berpakain ketat n menampakkan tubuh badan tu lebih cantik berbanding memakai pakaian yg loggar2. tapi aku berani mengatakan yg byk perempuan lain pun berperasaan mcm aku. bila pilih baju dgn kwn2 perempuan lain,mostly depa akan pilih yg ikut bentuk badan n kdg2 akn ckp "ketat lah cantik".

kaum wanita sgt suka bila dipuji cantik n sememangnya kejadian wanita tu sgt indah. org2 perempuan skrg mmg pndai gunakan "kecantikan" dorang.

Tanpa Nama berkata...

yang best budak lelaki yg tengah menilai jambul bik mama... cute.. apala dlm kepala di fikir tuh..

Tanpa Nama berkata...

yang best budak lelaki yg tengah menilai jambul bik mama... cute.. apala dlm kepala di fikir tuh..

mie berkata...

cuba tengok perut bik mama..selambak

Tanpa Nama berkata...

potong stim nengok body che mah

Tanpa Nama berkata...

lelaki gay ja yg pakai ketat... huuu

Balqis Riza berkata...

hahahaha budak tu nangis..sgt mahal gambar ni..hahaha

blablabla berkata...

kadang-kadang ada yang tak tahu. tapi yang dah tahu, buat jugak, sebab diorang suka jadi pencuci mata lelaki. sila mengaku.

Tanpa Nama berkata...

Kalau beragama Islam, wajib tahu dan faham "Hukum Aurat" iaitu salah satu 'hukum naqli' dalam Islam (tidak boleh dipersoalkan menggunakan 'akal') ... aurat seseorang Muslim wajib disembunyikan dari pandangan yang bukan mahram ... kalau didedahkan hukumnya haram dan berdosa ... bagi wanita Muslim auratnya adalah kulit kecuali muka dan kedua tangan hingga ke pergelangan tangan dan seluruh tubuh badannya termasuk 'bentuk' tubuh badannya kecuali bentuk yang tidak dapat dielakkan seperti bahu atau punggung yang terlalu besar. Bagi lelaki muslim, auratnya ialah dari pusat (termasuk pusat) hingga ke lutut (termasuk lutut) .... Mengapa wanita suka pakai ketat walau pun pakai tudung (tutup rambut) boleh disebabkan tidak faham sepenuhnya maksud aurat ... atau/dan ustaz2 dan ustazah2 hanya tekankan rambut sahaja, 'tidak berani' menyebut buah dada, kemaluan, peha, betis, tumit, punggung dll dan bentuk2 seksi tubuh dalam pengajarannya