Disember 29, 2011

Pakcik Taiko Berantai Di Kedai Mamak Yang Berani Sound Couple Melayu

Amin duduk memerhatikan orang ramai lalu lalang. Rina di sebelahnya dipeluk bahu. Hangat badan Rina dapat dirasai.

Ada mata yang setiap kali lalu depan mereka menjeling tapi tidak berani bersuara. Siapa yang berani? Amin buat muka garangnya apabila ada mata yang berani menjeling. Rina hanya tersengih macam kerang busuk, bosan menunggu kawannya pergi sebentar.

"Mana kawan u ni?" tanya Rina, berang. "Sabar la sayang.." jawab Amin. Hidung Amin melekat ke rambut Rina lalu dihidu mahkota Rina.Rina senyum geli merasa nafas Amin.Bahu Rina dipeluk makin erat sambil mata Amin menjeling-jeling lurah dada Rina."Perghh...dalam..." fikir Amin.

Kelihatan seorang pakcik yang agak berumur duduk di depan mereka sambil menghirup kopi. Dari tadi matanya tidak lepas memandang gelagat Amin dan Rina yang dilihatnya tak tahu malu. Di kedai makan pun boleh berpeluk sakan bercium pipi.Pakcik itu pun menggelengkan kepalanya lalu bangun menghulurkan salam pada Amin. Amin menyambut salam itu.

"Dik, pakcik tengok kau dari tadi duk berpeluk sakan.Korang ni dah kawin ke?" tanya pakcik tu. "Blom lagi pakcik..tapi pakcik ni nak apa?.." jawab Amin kasar.

"Bukan dik,pakcik nak tegur aje sebab pakcik dengar dari tadi orang lalu lalang duk gelakkan adik.." jawab Pakcik tu lembut. Amin naik menyirap. Ditenungnya pakcik itu atas bawah.

"Pakcik ingat pakcik bagus sangat? Tu pakcik pakai rantai tu apahal pulak?" tanya Amin. Rina hanya diam melihat gelagat pakwenya,tak berani dia buka mulut. Pakcik itu diam lalu merenung Amin. "Maaflah dik..pakcik cuma nak tegur aje sebab malu semua orang duk kutuk adik."

Pakcik itupun bangun dan kembali semula ke meja nya menghirup kopi. Beberapa minit kemudian, kawan mereka, Ariffin muncul kembali.

"Sori beb aku lambat," rayu Ariffin. "Ni kau punya pasal la, tak pasal2 Amin gaduh dengan pakcik tu.." marah Rina.

"Apsal pulak?" tanya Ariffin serba tak mengerti.

"Pakcik tu haa..sound2 kitorang sebab duduk rapat sangat, dia tu tak sedar diri. Pakai rantai ada hati nak sound2 orang..." jawab Rina.

"...Lah...benda betul kan? Aku pun dah lama nak sound cuma tak berani. Kau ingat aku tak rimas tengok korang camtu? Dah la aku takde awek...Nasib baik pakcik tu ingatkan kau. Kalau aku, memang tak sanggup nak sound kau takut kau terasa..." jawab Ariffin selamba.

Amin dan Rina terkedu.

18 ulasan:

Rai berkata...

tipikal..nak tegur orang lain kena bagi diri betul dulu...kena perfect baru boleh tegur..

heh...

buruh berkata...

ha, ni aku nak tegur ko. ko takde rase nak gi jamming ke?

Idati Malek berkata...

cool!

PELiK berkata...

Rasulullah sendiri berpesan nasihatkan orang walaupun kita belum melakukan benda yg kita nasihatkan itu.

Tapi kalau dia menjawab lepas aku bagi pesan Nabi tu, aku jawab camni lak "Dah mati nanti sila ke kbur sendiri ya?" Direct. Malas aku nak jadi Melayu. Kan Melayu suka cakap berkias.

Irfa berkata...

oh igtkan pakcik berantai tu bapak si rina ;)

Cik Siti Fairuz berkata...

dosa pakcik pakai rantai..tak sama ngan dosa orang yang bersentuh/bgelumang ngan babi tau...
camana plak dosa ariffin yg selama ni mendiamkn diri tengok kawan2 dia yg mcm babi tu??! (kesian kt babi)

Tanpa Nama berkata...

bukan ke masa pakcik muda dulu, pakcik pun peluk2 pompuan yg nampak dadanya tu? apa pakcik dh lupa? saya mcm pernah nampak gambar masa pakcik muda2 aritu..

Tanpa Nama berkata...

hahahha mendalam kau maksud die..ini makan die

Tanpa Nama berkata...

kalo semua tggu nk perfect baru boleh nasihat.....x berkembang la dakwah kalo mcmtu. yg lalai semakin teruk dan yg alim semakin asyik

pakcik pakai rantai berkata...

pakcik tuh sebenarnye nak ajak threesome..
tapi start tegur dah terberi salam..
terpakse lah buat-buat cover beri nasihat..

azizol berkata...

bagus la pakcik tu tegur je, aritu kat mamak sek 13 ni, ada mamat mangkuk mana tah mkn penampor.. kes yg sama gak, bmanja2 ngan mamak kat mamak..

Tanpa Nama berkata...

meleis . meleset .

tieykah berkata...

I like this post.

Tipikal sangat,kita perlu perfect untuk menegur.Itu lah kita.BTW,pakcik sngt bagus

Radin berkata...

Bersusah payah kau buat post khas utk defend diri kau supaya terus melayakkan kau post gambar2 artis bogel ye sambil 'menyedarkan' follower kau ye? Aku dah banyak jumpa blogger self-righteous macam kau. Kau buat lawak ke atau mempersendakan Islam?

Kau tak perlu perfect utk tegur. Dlm masa yg sama, jangan la sampai kau ni purely pathetic, pastu nak berlagak mcm pendakwah bertauliah lak.

Lempang Kang berkata...

ape lah masalah Radin nih..
macam bagus aje bersembang..

Mantot berkata...

keh keh keh..
mesti kau perasan aku tuju posting ni kat kau...

Radin berkata...

Apa la masalah Lempang Kang ni cuma nak melempang Bro Mantot & aku yg bertegur2. Keh..keh..

Follow You berkata...

Setuju dengan Radin...

Mantot memang macam bagus...tegur n kutuk org kaw2 punya...tapi dia pon apa yang dia kutuk....entry tak serupa posting(apa aku merepek ni....ala nak kata "cakap tak serupa bikin")

saja je wat entry ni untuk defend diri dia dalam bentuk tersirat....